PDA

צפייה בגרסה מלאה : שלום לכולם,חדש בפורום...

lioresi
01-06-2011, 12:36:31
שלום לכולם,סוף סוף מצאתי פורום שאוכל להעלות בו שאלות הנוגעות לסירות מונחות שלט,האם יש ח'ברה שמשיטים בצפון,אם כן איפה?
וקראתי את המדריך שיש בדביק בכל הנוגע לבחירת מנוע לסירה וכו',ועדיין לא הבנתי,ברשותי סירה קטנה שנמצאת על המדף כבר 18 שנים,היא גודל 40 ס"מ בערך,ואחרי שראיתי סרטונים באינטרנט על מנועי בראשלס החלטתי לשים בה אחד ולהשמיש אותה,ראיתי באי ביי מליון סוגים אך אין לי מושג מה אני צריך בשביל להשיט אותה(מהר...ממש מהר)אני אשמח לנתונים או הסבר מה אומרים המספרים 1700 KV או 3600 KV ,הבנתי שאני צריך מנוע 500 או 550 בשביל לשוט ממש מהר...?אפשר עוד נתונים?

גיא חנוך
01-06-2011, 13:50:55
סירת פלסטיק? אם כן אל תטרח , יש סירות פיבר עם מנועי בראשלס במחירים מצחיקים למי שרוצה להכנס לתחביב בזול

lioresi
01-06-2011, 14:08:30
נכון ראיתי,אבל יש ערך ריגשי לסירה הנ"ל כמו שאמרתי היא אצלי כמעט 20 שנה...

גיא חנוך
01-06-2011, 22:36:58
שרק נכנסתי לתחביב הסירות רציתי לבראשלס סירת פלסטיק ומהר מאוד הבנתי בעזרת חברי הפורום שהדבר אפשרי אך לא ייתן את התוצאות הרצויות

סיבות? בבקשה:
1. מבנה פלסטיק לא מאפשר הדבקות לגוף הסירה שיחזיקו לאורך זמן , יקשה עליך למתקן מנוע בגודל שונה מהגודל המקורי .
2. תצטרך לשים מערכת קירור , קדיחות והדבקות , כונס מים ועוד הרבה עבודה שגוף פלסטיק יקשה עליך לבצע
3. רמי (טורנדון) עשה את זה בעבר לסירת צעצוע וגילה שהסירה לא מתוכננת למהירויות גבוהות , אתה צריך פלטפורמה שתהיה יציבה במהירות גבוהה
4. מהירות גבוהה--> בלאי מואץ , אתה תגלה מהר מאוד נזילות בחיבורים וסדקים שלא תוכל לתקן בגוף פלסטיק (ולא נדבר עוד על תאונות*)
5.השקעה כספית גבוהה ( שתהיה כמו סירה קומפלט, בדוק! ) ולא בטוח שזה יעבוד טוב כי יש הרבה ניסוי וטעייה

לדעתי יהיה הכי טוב בשבילך להשיט אותה כמו שהיא , אולי לשדרג לסוללת ליתיום כדי להוציא עוד קצת... תן פרטים ותמונות של הסירה ושל הסוללה

ilan_l
02-06-2011, 14:30:18
מצטרף לדעתו של גיא , היינו שם , ניסינו , נכשלנו , קנינו מהסינים .

בעקרון , הכל אפשרי , אני בטוח שעם טיפה מאמץ תצליח לחשמל ת'סירה , אבל השלב הקשה הוא במים ,
לדאוג ליציבות שלה , מהרגע שהיא צוברת מהירות , הכל משתנה , פתאום היא לא יציבה בסיבובים , נוטה על הצד ......

1700 KV מבחינתך סל"ד
מנוע (500 - 550) אילו מנועי בראש , אתה מדבר על סרטונים של בראשלס , אתה מבין את המשמעות ?
אתה גם תזדקק לפרופ מתאים / ציר / הגה .....
אם תחליט ללכת על זה , יש פה כמה חברה שעשו את זה (כל הסירות הללו מושבתות) ויוכלו לייעץ לך ,
אישית רק קונה (מהסינים).

lioresi
02-06-2011, 18:48:19
תודה על התגובה,ונכון עדיף לקנות מוכן מבחינה כלכלית,אבל ראיתי באיביי מנוע בראשלס ב12 דולר ובקר ב8 דולר אז אמרתי נשחק עם זה קצת,גם אם זה יפעל חצי שעה ויתפוצץ זה יהיה מגניב,וזה משהוא חדש בישבילי,עד היום היו לי מכוניות ומסוקים ,ולרוב אני מתעסק עם מכוניות(אמיתיות...)אז מתאים לי שזה בתוך הבית והאשה לא לוחצת שאני יכנס הביתה כבר...וקניתי משהוא מממזה מגניב,גלשן עם בחורה כזאת,אני מקווה שלא ישקע לי בים או משהו...

lioresi
02-06-2011, 18:57:25
צילמתי,ויש לו סוללה 4600 במקום 1800 אז הוא אמור לשוט יותר מהר...או יותר זמן...לא הקשבתי להסברים.:D

noamg
02-06-2011, 21:07:08
אני מציע שתרים לי טלפון
054-6743034
נעם

גיא חנוך
04-06-2011, 08:52:36
זה כבר משהו אחר :)

מדובר בגולשת גלים של קיושו , פריט שעלה בעבר קצת והיום שווה פי 2
המטרה פה היא לא מהירות גבוהה אלא האצות מהירות לגל הבא

דווקא במקרה של הגולשת כולם משדרגים לבראשלס אבל קח בחשבון שלשוט מהר באגם זאת לא המטרה פה... צא לים ותהנה
אני אחפש לך סט אפים למרות שהאינטרנט מוצף בהם , רק צריך לחפש בגוגל והוא יפנה אותך לפורומים האמריקאים שבהם דיברו עליהם דיי הרבה

מצורף סרטון ליו טיוב שמראה את יכולות הבראשלס שלה :

http://www.youtube.com/watch?v=xurVTXJf5vQ&feature=related

ואם תחליט למכור :) דבר איתי...

lioresi
04-06-2011, 10:31:20
ערכתי ניסיון בבריכה בבית וזה נראה די מהיר,אני רוצה לקפוץ לים כדי לנסות את זה,וחשבתי לרכוש עוד סוללה שתהיה לי,באתר שלהם ממליצים 3800מיליאמפר,מישהו יכול למכור לי כזאת,כאילו...עכשיו?כי המקורית של ה1800 לא תקינה בכלל,מתה, אני מטעין והיא לא מגיבה,היא גם ניראת חלודה כזאת,לא הולכים עם סוללה אחת נכון?,היא תיגמר די מהר...

גיא חנוך
04-06-2011, 19:06:42
יש כמעט בכל חנות טיסנים , המחיר כפול ממחיר חו"ל אבל אם להמתין שבועיים שלוש זאת החלטה שלך...

lioresi
17-06-2011, 19:51:33
שלום לכולם,מהפעם האחרונה שכתבתי כאן תפסתי גלים בשבתות עם הגולשת,קניתי עוד סוללה ומטען מהיר לרכב מספיד קונטרול,ונשבר לי המדחף אז קניתי שניים שיהיו לי ספייר,מה שכן,השלט והאלקטרוניקה בגלשן היא זבל!לפעמים הוא מפסיק לעבוד,והיום הסרוו של הפניות ימינה שמאלה הפסיק לעבוד...אני ממש נהנה מהצעצוע הזה אז אני מעוניין להחליף את המערכת ל2.4 יותר מתקדמת,אז קניתי שלט (משדר ומקלט)חדש,ויש לי סרוו,אני צריך בקר מהירות,והבנתי שאני צריך רכיב שימיר/יגביל את המתח מהסוללה למקלט ל4-5 וולט(אם אני לא טועה),כי אולי 7.2 זה יותר מידי,עיזרו לי להבין מה שם החלק הנ"ל,כמה עולה, איך אדע איזה בקר לקנות,אין לי מושג איזה מנוע זה...תודה מראש וסליחה על הבורות.

valaza
17-06-2011, 20:01:29
כן, 7.2 זה יותר מדי,
הרכיב נקרא רגולטור, או BEC, יש כאן כמה וכמה:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=VR+%2F+UB EC&idCategory=112&ParentCat=182

חוץ מזה, הבקר אמור לתת 5V למקלט, לפחות רוב הבקרים, באיזה בקר אתה משתמש?

lioresi
17-06-2011, 21:29:09
עוד לא קניתי בקר,אני מחפש לקנות,לא הזמנתי כי לא הבנתי איזה בקר(כמה אמפר)אני צריך,אין לי שום נתון של המנוע...אין יודעים???

lioresi
18-06-2011, 21:54:44
טוב חברים,היום קניתי כמה קישקושים,שלט ושני מקלטים,בקר מהירות,ועוד כמה שטויות לסירות,וכמעט הכל ברור לי למעט התהליך BIND,קראתי 19 פעם עשיתי מה שכתוב,לא הולך...אפשר הסבר איטי ופשוט איך לעזאזל עושים את זה??

גיא חנוך
19-06-2011, 16:46:45
תתקשר לספיד קונטרול ותבקש מרועי שיסביר לך איך , אני אדבר איתו עכשיו והוא יעזור לך שלב שלב :)
אתה לא צריך BEC מכיוון שהבקרים של הסירות בגדלים האלה מוציאים 5V למקלט ולסרוו (אלא אם צויין אחרת על הבקר)
חשוב מאוד אחרי השטה במים מלוחים לשטוף אותו טוב טוב מבחוץ וגם את מערכת הקירור מבפנים עם מי ברז, אם לא תעשה את זה הוא יהרס מהר!

lioresi
20-06-2011, 07:01:49
תודה,אבל מצאתי סרטון ביוטיוב שהסביר את זה בצורה ברורה,וזה עובד פיקס,החלפתי הכל הכל חוץ מהמנוע,אפשר למצוא מנוע בראש חזק יותר?כי זה סיני אז אני מאמין שבראש איכותי באותו גודל יתן יותר(לא כמו בראשלס אבל יותר)לא?