צפייה בגרסה מלאה : איך עושים חור בחופה?
rtf22
14-06-2011, 20:11:30
קיבלתי תחופה של ה500 להוריקאן נשאר רק לעשות חורים...
איך עושים את זה?
MrGenady
14-06-2011, 20:25:44
תיקח מקדח מתאים ותקדח,מה בעיה?
DanielJoseph20
14-06-2011, 20:27:03
תיקח מקדח מתאים ותקדח,מה בעיה?
1+
rtf22
14-06-2011, 20:27:10
אבל יש לי הרגשה שאם אני קודח חור עם מקדחה אז החופה תישבר או תיסדק....
ויש אפשרות לעשות חור גם עם ביט של מברגה?
flatspin
14-06-2011, 20:32:00
ביט של מברגה איננו יותר טוב ממקדחה.
הדרך הנכונה היא לקדוח את החור עם ביט השחזה קוני של דרמל.
אם אין לך דרמל (או המקביל שלו), נסה להשיג מחבר. שווה את המאמץ.
בזמן השימוש בדרמל, עבוד במקום מאוורר היטב, רצוי רוח (בחוץ) או מאוורר. הזהר לא לנשום את האבק מההשחזה.
הכי טוב- מסכה לפנים
AmitB
14-06-2011, 20:58:18
דרמל זה רעיון מעולה.
אם כבר דרמל... ביט כדור יהלום (http://www.amazon.com/Dremel-7103-64-Inch-Diamond-Wheel/dp/B00004UDJ5/ref=sr_1_10?s=hi&ie=UTF8&qid=1308077594&sr=1-10) מחורר גם קרמיקה, בלי שברים ובלי סדקים, מנסיון :)
flatspin
14-06-2011, 21:14:38
משהו כאן לא כל כך ברור לי.
מה, החופה עשויה מקרמיקה? :D :D :D
dror_z
14-06-2011, 21:33:31
לקחתם את זה רחוק מידי
מקדח רגיל
אתה יכול להתחיל עם קטן ולהמשיך עם יותר גדול
אין שום בעיה
flatspin
14-06-2011, 21:42:03
עד שפעם אחת יתפס לך המקדח בחומר ותקבל חור ספירלי ענק שלא תדע מהיכן הוא הגיע.
kal1311
14-06-2011, 21:55:34
קיבלתי תחופה של ה500 להוריקאן נשאר רק לעשות חורים...
איך עושים את זה?
אהלן ידידי
קדיחה בחופת פיבר לא יצא לך חור יפה
אני ממליץ מנסיון לעשות חור עם מלחם
יוצא עגול סימטרי ללא שבבים או סיבים וללא פיצוצים
תנסה ודווח על תוצאות
wind556
14-06-2011, 23:11:06
לא יאומן עד לאן מגיעות השאלות
מי שלא יודע לקדוח חור בחופת פיברגלס ופותח בשביל זה פוסט בפורום לדעתי אינו בשל למסוק.
מחר ייפתח כאן פוסט בנושא לאיזה צד צריך לסובב את המפתח של המקדחה ולאיזה עומק להכניס את המקדח.
והכי מצחיק שכולם ממהרים לענות על זה, תנו לילד להתנסות, מקסימום יהרוס חופה אחת.
יש גבול עד כמה צריך ללעוס את הנושא עבור מתחילים. ככה לא עוזרים לאף אחד אלא מונעים ממנו להפעיל איזה תא אפור אחד
ובהזדמנות יש לי שאלה:
כשאני מאכסן את החופה בארון, האם להשכיב אותה על הצד או להעמיד אותה זקוף? ומה ההשלכות על הטסת 3D של כל אחת מהאופציות?
בבקשה תשובה דחחוווףףף
wind556
14-06-2011, 23:18:37
אהלן ידידי
קדיחה בחופת פיבר לא יצא לך חור יפה
אני ממליץ מנסיון לעשות חור עם מלחם
יוצא עגול סימטרי ללא שבבים או סיבים וללא פיצוצים
תנסה ודווח על תוצאות
דותן ידידי היקר
לפי מיטב ידיעתי סיב זכוכית נמס בערך ב1200 מעלות (אולי יותר, אני כבר לא זוכר)
המלחם שלך מגיע לזה?
rtf22
15-06-2011, 05:03:27
עודד יש אנשים שאין להם עודף כסף והם מעדיפים לשאול לפני שהם עושים...אז נראה לי שאם מגדילים ראש שואלים וזה לא בושה בעצם אתה מפעיל יותר מתא אחד אפור
wind556
15-06-2011, 09:33:12
עודד יש אנשים שאין להם עודף כסף והם מעדיפים לשאול לפני שהם עושים...אז נראה לי שאם מגדילים ראש שואלים וזה לא בושה בעצם אתה מפעיל יותר מתא אחד אפור
לא מסכים איתך
אין כאן בכלל עניין של כסף אלא של ניוון ועצלנות מחשבתית.
אתה רוצה שיחשבו במקומך.
זה לא הנדסת חלל, זה בסך הכל חור קטן, ואם זה מעורר דיון של עשרות תגובות, משהו כאן ממש לא בסדר.
אני בטוח במאה אחוז שאם לא היית שואל אלא יושב רגע עם עצמך לחשוב לבד, היית מגיע לפתרון בקלילות.
מיגוון הבעיות שתיתקל בהן בדרך גדולות פי מליון מהחור האומלל הזה, ואם זה הופך לסוגיה הרת גורל, אז המצב באמת חמור.
קח את הדברים שלי למקום הנכון, הכוונה שלי טובה. תוציא קצת את הראש מחוץ ל"סינר הפורום", תגדיל ראש ותראה שהגישה הזאת תעזור לך בהמשך התחביב הרבה יותר מאשר לקבל כאן את ההצעה הכי טובה בעולם על אופן קדיחת החור.
בכל אופן, בהצלחה רבה עם המסוק ובכלל.
וכשתרצה עזרה ממשית, תקבל בכייף
hagpel
15-06-2011, 10:46:03
1+
@עודד
לדכא רצון לדעת של אדם ששואל כדי לדעת נוגד כל עקרון תמיכה והדרכה,
אתה שמתימר להיות מדריך צריך להיות יותר רגיש,
לחניכים שלך אתה מספק רשימת שאלות שאסור להם לשאול אותך? אחלה מדריך...
לא כולם כאלה מומחים גדולים בהכל כמוך...
אם לא נאה לך לענות לשאלה כנה אז שתוק ואל תענה...
valaza
15-06-2011, 11:29:01
הגיון לא תמיד מספיק.
תשאל אדם שלא מבין ברכב איך נכון להחליף גלגל, אפילו תן לו זמן לחשוב על זה...
בסופו של דבר, התשובה שתקבל כמעט בוודאות תחסר שלב חשוב- לשחרר את הברגים לפני שמרימים עם הג'ק.
שזה הגיוני, אבל רק מנסיון (אחרי שתנסה לשחרר את הברגים כשהאוטו על הג'ק והוא ייפול ממנו), ז"א אדם נורמלי לא יחשוב על זה מראש....
יש מקרים שכדאי לשאול אדם מנוסה, כי יש דברים שלומדים רק מנסיון (ונסיון בתחום שלנו עולה זמן וכסף)
MDreamer
15-06-2011, 11:42:13
לא יאומן עד לאן מגיעות השאלות
מי שלא יודע לקדוח חור בחופת פיברגלס ופותח בשביל זה פוסט בפורום לדעתי אינו בשל למסוק.
מחר ייפתח כאן פוסט בנושא לאיזה צד צריך לסובב את המפתח של המקדחה ולאיזה עומק להכניס את המקדח.
והכי מצחיק שכולם ממהרים לענות על זה, תנו לילד להתנסות, מקסימום יהרוס חופה אחת.
יש גבול עד כמה צריך ללעוס את הנושא עבור מתחילים. ככה לא עוזרים לאף אחד אלא מונעים ממנו להפעיל איזה תא אפור אחד
ובהזדמנות יש לי שאלה:
כשאני מאכסן את החופה בארון, האם להשכיב אותה על הצד או להעמיד אותה זקוף? ומה ההשלכות על הטסת 3D של כל אחת מהאופציות?
בבקשה תשובה דחחוווףףף
עודד,
ואם אני שואל איך נכון לחצות כביש זה אמור שאסור לי ללכת ברגל? לא. זה אומר שאסור לתת לי לסתובב לבד ברחוב אבל זה לא שייך :) מה שאני אומר שאין שאלה מטופשת מדי כי תמיד לומדים דברים חדשים. מטופש זה לפתוח פוסט בסגנון של "ניסיתי לעשות חור בחופה עם קונגו 12 ק"ג ולא יצא כמו שרציתי". הבן אדם שאל שאלה בצורה עניינית. לא צריך לצאת בכאלו הכרזות.
אני ממליץ להשתמש בדרמל (בענווה וסבלנות) בראש שדומה ל 7134 או 7144
http://www.mtools.co.il/image/users/51651/detail/big/1428384.jpg
מעיין
wind556
15-06-2011, 12:33:02
עודד,
ואם אני שואל איך נכון לחצות כביש זה אמור שאסור לי ללכת ברגל? לא. זה אומר שאסור לתת לי לסתובב לבד ברחוב אבל זה לא שייך :) מה שאני אומר שאין שאלה מטופשת מדי כי תמיד לומדים דברים חדשים. מטופש זה לפתוח פוסט בסגנון של "ניסיתי לעשות חור בחופה עם קונגו 12 ק"ג ולא יצא כמו שרציתי". הבן אדם שאל שאלה בצורה עניינית. לא צריך לצאת בכאלו הכרזות.
אני ממליץ להשתמש בדרמל (בענווה וסבלנות) בראש שדומה ל 7134 או 7144
http://www.mtools.co.il/image/users/51651/detail/big/1428384.jpg
מעיין
מעיין, אם אתה בן 5 ושואל את זה, זו שאלה לגיטימית
אבל אם אתה בן 20 ושואל איך לחצות כביש, בוודאות אסור לך לחצות אותו.....
והשאלה שלו לא מטופשת, הגישה שלו היא גישה שנובעת מעצלנות מחשבתית והרגל של לקבל את הכל לעוס
לדעתי, כמדריך שנים רבות, כל מי שעונה על שאלה כזאת, עושה לשואל יותר נזק מתועלת.
אני לא בז לו, אני מכוון אותו לחשוב עצמאית, והתשובות כאן עושות את ההיפך
אין שאלה מטופשת, יש תשובות שלא מקדמות את השואל.
הוא אולי ילמד לקדוח חור בחופה, אבל לא ילמד לפתור בעייות .
אלו בדיוק התשובות שעניתם
לעומת זאת אם השואל היה שואל למשל מה עדיף: מקדח רגיל או מקדח יהלום (זה רק כדוגמה), זה היה הופך את השאלה ללגיטימית ואת העונים למשתפים בנסיון להם, אבל השאלה היתה מעידה על נסיון כלשהו לחשיבה עמצאית.
אבל אני כבר מזמן לא מצפה שתבינו את זה......
העידוד לבורות הפך להיות חלק לגיטימי בתרבות כאן.
hagpel
15-06-2011, 12:52:55
והשאלה שלו לא מטופשת, הגישה שלו היא גישה שנובעת מעצלנות מחשבתית והרגל של לקבל את הכל לעוס
לדעתי, כמדריך שנים רבות, כל מי שעונה על שאלה כזאת, עושה לשואל יותר נזק מתועלת.
אני לא בז לו, אני מכוון אותו לחשוב עצמאית, והתשובות כאן עושות את ההיפך
אין שאלה מטופשת, יש תשובות שלא מקדמות את השואל.
הוא אולי ילמד לקדוח חור בחופה, אבל לא ילמד לפתור בעייות .
אלו בדיוק התשובות שעניתם
לעומת זאת אם השואל היה שואל למשל מה עדיף: מקדח רגיל או מקדח יהלום (זה רק כדוגמה), זה היה הופך את השאלה ללגיטימית ואת העונים למשתפים בנסיון להם, אבל השאלה היתה מעידה על נסיון כלשהו לחשיבה עמצאית.
אבל אני כבר מזמן לא מצפה שתבינו את זה......
שוב אתה יוצא מהנחה שמי שרוצה להכנס לתחום הוא בעל זיקה מקצועית לעבודה עם מקדחים וחומרים כגון פיבר,
בהחלט יתכן שפותח השרשור בדרכו לרכוש את הידע והמקצועיות הדרושים כדי לפעול עצמאית לפטור בעיות ולבצע עבודות,
עם קצת סובלנות היית יכול להסביר את דרך החשיבה שלך כשאתה מחליט איך לקדוח חופה מפיבר, במקום לקרוא לו בור...
guy1a
15-06-2011, 13:13:58
עודד ידידי
בתור אחד שעונה לשאלות .. ונותן טיפים ..
תחשוב על זה כמו עוד טיפ, כמו אין סוף טיפים שנתת לי .. אז נתת אחד לו.
זה מפשט את העניין ...
לשאלתך, לאחר מחשבה עמוקה, אני מאכסן חופה אחת על המסוק, מורכבת במקום שלה. זה שומר את הצורה המקורית שלה.
את החופה השניה אני מאכסן בצורה הבאה, אני משליך אותה ככלי אין חפץ על השולחן .. מזיז אותה מצד לצד מידי יום ולפעמים יותר מפעם ביום :)
בעודה ממתינה שאני אלך לקנות צבע זוהר על מנת לבצוע אותה מחדש ... ואני מניח שאני אלטש אותה קודם לשפר את הדבקות הצבע לחומר.
מקווה שעזרתי לך בהתלבטות הקשה :)
MDreamer
15-06-2011, 14:01:03
גם התנשאות ושחצנות.
בהצלחה למחורר החופה.
לא ידעתי שזה מגיע בלי חורים בכלל חח
ZigiStar
15-06-2011, 19:05:50
גם התנשאות ושחצנות.
בדיוק מה שחשבתי (וכתבתי בשרשור ההוא (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?38100&highlight=%EE%FA%F0%F9%E0%FA#post266088)).
מה שכן, חייבים להודות שיש בזה גם אלמנט מבדר. תמיד כשאתה חושב שיותר ממה שראית כבר לא יכול להיות, אתה מופתע לראות שטעית ;)
ולפותח השרשור - אל תתרגש. מוטב לשאול אם אתה לא בטוח מאשר לגרום נזק, בעיקר כי לא תמיד אתה יודע מה אתה לא יודע...
rtf22
15-06-2011, 21:28:39
לפעמים עדיף לשאול שאלה ולצאת "טיפש" מאשר לא לשאול ולהיות טיפש לעולם...
Observer
15-06-2011, 21:49:03
בקריאה ראשונה הסקתי שהמבקש מחפש שיטה לקדיחה - מודה שהשאלה הדליקה אצלי נורה אדומה.
בקריאה שניה חשבתי אולי השואל מתכוון למיקום החורים.
בקריאה שלישית חשבתי להמליץ על קדיחה עם מברגה נגד כיוון השעון כך שהמקדח לא יקרע את החומר.
בקריאה רביעית ראיתי תגובות לא ראויות.
בקריאה חמישית של כל השרשור חשבתי ולא אומר על מה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.