PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה שימוש בשמן AFTER RUN

עמי
18-06-2011, 12:53:07
שלום

יש בקשותי שמן למנוע שני פעימות מסוג Castrol Super TT צבע כחול
רשום שהשמן מינרלי
האם השמן מתאים לשימוש כשמן AFTER RUN למנוע .
אני יודע שהמליצו כאן בפורום על שימוש בשמן גיר האדום .
והאים מספיק לשמן דרך הקרבוררטור - במטרה לשמור על המייסבים מלהחליד.

שאלה נוספת - מה המידות של הברגים שמחברים את הקרבורטור לגוף המנוע (O.S 55AX ) האים זה יפריע לפעולה תקינה של המנוע אם משתמשים בברגים קצת יותר ארוכים ?

תודה מראש לעונים

עמיחי

flatspin
18-06-2011, 13:29:56
1. שמן מינרלי הוא קורוזיבי ומשום כך איננו מתאים לשימור מנוע. תשתמש אך ורק בשמן גיר אוטומטי אדום.
2. הברגים המחזקים את הקרבורטור לגוף המנוע הם M-3 באורך 6-5 מ"מ. אם הברגים ארוכים מידי הם מפריעים ומצמצמים את הזרימה החופשית של תערובת האויר-דלק בכניסה לקרבורטור. מצב לא רצוי, בלשון המעטה. מצד שני, מה הבעיה לקצר בורג אם הוא ארוך מידי?

עמי
18-06-2011, 16:19:57
תודה על התשובה
מצורף קישור לנתונים על השמן http://www.benquip.bz/uploads/products/files/Super_TT.pdf
לפי הנתונים השמן שומר על המייסבים מלהדבק ושומר על אריכות ימיו של המנוע
גם הבנתי מפורומים אחים שהשמן מהווה מרכיב להכנת דלק טיסנים .
כמו כן המטרה היא לא שימור המנוע לאחסנה עמוקה - המנוע מופעל בתדירות של יותר מפעם בחודש
האים שמן שמיתחמצן (קורוזיבי) מחיש או מעקב היווצרות קורוזיה על פלדה (ברור שלא מונע ) ?
וסליחה על הסקרנות :)

Shahar_Hz
18-06-2011, 21:13:15
1. 42. הברגים המחזקים את הקרבורטור לגוף המנוע הם M-3 באורך 6-5 מ"מ. אם הברגים ארוכים מידי הם מפריעים ומצמצמים את הזרימה החופשית של תערובת האויר-דלק בכניסה לקרבורטור. מצב לא רצוי, בלשון המעטה. מצד שני, מה הבעיה לקצר בורג אם הוא ארוך מידי?

הבורג הוא M3.5X0.5 ולא M3 סטנדרטי, המידה הזו M3.5 היא לא שכיחה בלשון המעטה, לא ברור למה הם שמו כזה בורג.
אין שום בעיה לשים ברגים ארוכים, יש כאלו ששמים בורג M3 ארוך מצד אחד לצד שני עם אום נעילה עצמית אבל בגלל שהקוטר הוא קטן ממה שצריך
הקרבורטור יושב קצת יותר גבוה בגלל החופש ואז והוא יכול לקחת אויר מהתושבת שלו שלא יושבת עד הסוף.
אני משתמש בברגים של החיבורי חשמל שנקרה "שוקולדות" הברגים שם הם גם M3.5 ויש שם הרבה ברגים וזה גם זול.

ולגבי השמן, אלה אם כן יש לך מנוע יקר כמו YS או ROSSY וכו אולי כדי להתעסק אבל היום עם המחירי מנועים הנמוכים עדיף לקנות חדש.

flatspin
18-06-2011, 21:48:04
ראיתי כאלו שקשרו את הקרבורטור עם חוט ברזל. אין זה אומר שזאת הדרך הנכונה. גם בורג עובר איננו פתרון ראוי, קל וחומר אם הקרבורטור מתנדנד בתושבת שלו.
אין כמו פתרון זהה למקור.
בענין קוטר הבורג, אתה צודק. איכשהו נשמט לי ה'חצי'. כלומר מידת הבורג היא M3.5X5
ה'שוקולדות' שאתה מדבר עליהן, הן מה שקרוי בשפת החשמלאים 'לוסטרקלמרות'? למדתי דבר חדש. תודה לך.

rc1985
19-06-2011, 19:51:59
רציתי לדעת משהו בנוגע לשמן אפטר-רן
יש לי מנוע 46AX וכבר 4 שנים לא שמתי שמן כזה לאחר הרצה...
האם כדאי להתחיל לשים את השמן הזה עכשיו? או שאין למה לשים??

flatspin
19-06-2011, 20:01:21
את השמן מכניסים לאחר כל יום הטסה ולא רק אחרי הרצה.
תפקידו של השמן לצפות את חלקי המתכת בצידו הפנימי של המנוע, לנטרל את שאריות החומרים הקורוזיביים מפעולתו האחרונה ולשמור על המנוע לאורך זמן

erazz
19-06-2011, 22:11:28
מצד אחד לעולם לא מאוחר, מצד שני, אם הטיסן בבית שלך ולא באזור לח מדי (סככה בחוץ, מרתף) הסיכוי שיאסוף שיתוך הוא לא גבוה. אם אתה מטיס הרבה (כל שבוע שבועיים) אז כנ"ל.

אישית אני שם רק אם אני מתכוון לאפסן את המנוע.

Shahar_Hz
20-06-2011, 21:37:17
ראיתי כאלו שקשרו את הקרבורטור עם חוט ברזל. אין זה אומר שזאת הדרך הנכונה. גם בורג עובר איננו פתרון ראוי, קל וחומר אם הקרבורטור מתנדנד בתושבת שלו.
אין כמו פתרון זהה למקור.
בענין קוטר הבורג, אתה צודק. איכשהו נשמט לי ה'חצי'. כלומר מידת הבורג היא M3.5X5
ה'שוקולדות' שאתה מדבר עליהן, הן מה שקרוי בשפת החשמלאים 'לוסטרקלמרות'? למדתי דבר חדש. תודה לך.

נכון שחכתי שקוראים לזה לוסטרהקלמרות, כתבתי גם שהמידה היא M3.5X0.5 התכוונתי לזה שהבורג בעל פסיעה של 0.5ממ האורך באמת כ5 ממ כפי שרשמת.

עמי
24-06-2011, 14:22:15
תודה על הרעיון :rolleyes:
המהדקים הללו ממש נכס לטיסנאים משמשים גם לנעילת גלגלים למוט פלדה ,מתאימים כשקעים לחיבור בננות ועוד .
השתמשתי בסוף בברגים מתושבת אחורית של מנוע ווברה ישן וקיצרתי אותם לאורך 5mm
הם מתאימים בול ובעלי ראש אלן לכן העדפתי אותם .
בקשר לשמן אני גר ליד הים והלחות גבוהה - כמה טיפות שמן בסוף יום הטסה דרך המאייד אינה טירחה גדולה .