PDA

צפייה בגרסה מלאה : סוללת LIFE למשדר

erazz
28-06-2011, 14:39:48
סוף סוף הסיני מוציא סוללת LIFE שמתאימה למשדר כגון ה-9X.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=17955

הסוללה הזו תתאים לכל משדר שאמור לעבוד על 8 סוללות AA.

עדכון
לאור נתונים חדשים ודיון - הסוללה המומלצת לשלט טורניג'י 9X היינה סוללת LIPO בעלת 3 תאים (11.1V). הסבר ניתן למצוא בשרשור.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/HK.1500.TX.L.jpg

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/HK.1500.TX.L-2.jpg

MDreamer
28-06-2011, 14:59:35
ארז, סוללות LIFE זאת הבחירה הגרועה ביותר בתור סוללת משדר לדעתי בגלל מפל המתח. חפש שרשרו של איתן\ליאב\בוגל בנושא. כתבתי שם עם נימוקםי ובפירוט מה דעתי על הנושא

erazz
29-06-2011, 02:09:02
שלא תבין אותי לא נכון, אני משתמש בסוללת ליפו 7.4v. לדעתי זו הסוללה הכי נוחה מבחינה חשמלית. אבל, אם אני נדרש להמליץ על סוללה למשדר אני אמליץ על זו. זו סוללה שלא תדרוש שינוי במשדר ולא תעשה בעיות למשתמש מתחיל. (ולכן גם נעצתי את הנושא)

כמו כן זו סוללה יותר בטוחה מליפו - עוד סיבה לאהוב LIFE בשימוש הזה.

לא מצאתי את הודעתך, תוכל להוסיף קישור?

MDreamer
29-06-2011, 02:15:09
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?34962-%EE%E4-%E4%EE%FA%E7-%E4%EE%E9%F0%E9%EE%EC%E9-%F9%EC-%F1%E5%EC%EC%FA-LIFEPO4-%EC%F9%EC%E8
ויש לי גם פתרון... פרטים נוספים בקרוב

erazz
29-06-2011, 02:36:19
אההה, בילבלת אותי. לא מדובר על מפל מתח אלא על עקומת פריקה. בדר דרור!

סליחה אבל גם אני לא קונה את זה. (למרות שהמשלוחים לארה"ב די זולים)
כמה נתונים מבלבלים.
1) גרף הפריקה הוא מוזר לזרמים גבוהים. בזרמים של שלט (0.2A~) הגרף יורד קבוע וגם זמן ההתרעה שלך נורמאלי.
2) מדובר כאן (למיטב הבנתי) בסוללה של A123 שהן מצויינות ובעלות התנגדות פנימית מאוד נמוכה. לא זה המקרה עם הסוללות של הסיני. ההתנגדות הפנימית הגבוהה עוזרת לגרף הפריקה להיראות נורמאלי.
3) שים לב שבגרף שצירפת ציר ה-X הוא קיבולת ולא זמן (כמו שמקובל להראות בגרפים האלה). אם תמיר את הגרף למתח מול זמן תראה שהנפילה הרבה יותר איטית.

קיצר, אני מבין מה אתה אומר אבל אני חושב שבמקרה הזה אתה לא צודק.
יש לי פה סוללת LIFE של הסיני. אנסה לייצר גרף פריקה מתאים ונראה לפי זה, מוסכם?

לך לישון!!!

MDreamer
29-06-2011, 09:14:50
1. מה זה מוזר? זה פועל לרעתינו. ככל שהפריקה נמוכה יותר כך גם מפל המתח גדול יותר
2. אלו סוללות LIFEPO4 ולא A123. יש הבדל עצום בינהן ואתה עושה סלט.
3. מה זה משנה אם זה עקומת פריקה קיבולית או ציר הזמן? בפועל מה שמתקבל הוא מפל מתח מםחיד כאשר הפריקה היא ב C נמוך. כל עוד זה לינארי זה לא משנה לנו.

Geostant
02-07-2011, 10:41:54
אני משתמש כבר כמה חודשים בזו
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6955

לאחרונה היא מתה לי בגלל ששכחתי את השלט דולק והבטריה איבדה תא אחד
אבל לפני כן היא הייתה פשוט שגעון (טענתי אותה פעם אחת במשך 4 חודשים +/- של הטסות)

eitan-ro
02-07-2011, 10:54:45
ארז - יהיה מאד מעניין אם תעשה גרף פריקה אמיתי, ואז נוכל לדעת איך הסוללות האלה מתפקדות בחיים האמיתיים ולא תחת זכוכית מגדלת במעבדה.
אני כרדע גם משתמש בLIFE (של היפני) במשדר שלי, והיא מתנהגת בדיוק כמו שאמר לי בנצי בזמנו - אחרי 8 שעות של עבודה נכנס לתוכה בדיוק 1800 מילי', מה שמשאיר לי עוד 300 מילי' ספייר (סוללה של 2100).
איתן.

tamos
02-07-2011, 13:03:54
גם אני משתמש בסוללה שGEOSTANT משתמש, אחלה סוללה.

erazz
02-07-2011, 13:31:14
אני מבצע בדיקה. זה לוקח זמן :)

DarZeelon
05-07-2011, 09:22:40
ארז,

מצבר A123 הוא, הוא LiFePO4, לפחות מבחינת הכימיה שלו.

A123 הוא מותג של A123 Systems (http://www.a123systems.com/).

MDreamer
05-07-2011, 09:52:49
ארז,

מצבר A123 הוא, הוא LiFePO4, לפחות מבחינת הכימיה שלו.

A123 הוא מותג של A123 Systems (http://www.a123systems.com/).

לא נכון.
בדוק זרמי פריקה.
אתה טועה

DarZeelon
05-07-2011, 15:10:40
לא נכון.
בדוק זרמי פריקה.
אתה טועה.

היכן אני טועה, דרימר?

האם אתה חולק על כך שמצבר A123 (http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewitem.asp?idproduct=6444) הוא בעל מבנה כימי LiFePO4?

האם יש לך מקור אמין הקובע, שההרכב שונה ממה שמפורט?
יש מצברים שונים להם זרמי פריקה שונים, אפילו אם הרכבם הכימי זהה.

erazz
07-07-2011, 01:29:31
ברגע שנוכל לקבוע מה זה בדיוק LIFePO4 נוכל לענות על השאלה הזו.
לפי מה שאני הצלחתי להבין זה שם מאוד כולל לכמה טכנולוגיות ו-A123 היא אכן אחת מהן.

יש הרבה הבדלים בין הכימיות השונות. הניסוי שלי נכשל בינתיים (שכחתי לבדוק :P) ולכן אאלץ לבצע שוב. אתכם הסליחה :rolleyes:

DarZeelon
07-07-2011, 14:34:30
ארז,

ראה לעיל כאן (http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_iron_phosphate_battery).
מדובר בחומר ממנו עשויה הקתודה של הבטריה הנטענת הזו.

אגב, השם A123 אכן נמצא בדף הזה, כאחת היצרניות של מצברים כאלה.

Boogle
09-07-2011, 18:56:26
בשלט הפוטאבה שלי בו אני גם נעזר בטיימר, הLIFE עובדת מצויין למרות שדרימר הצליח ליטוע בי חשש לגבי ההחלטה מתי לטעון את הסוללה. כי הנקודה היא ברזולוציה של פחות מעשירית וולט ולכן אני בהחלט משתמש בטיימר לצורך אישוש החלטת נקודת הטעינה בזמן.

בשלטי ה9X, ללא תוכנת "ארז" הבחנתי בשונות מאוד גבוהה של זמזם אתראת מתח נמוך והיו אנשים שסוללת LIFE טעונה מלא נמדדה כטעונה פחות מ9.3V והזמזם יצא לדרך.

לכן, ל9X, בין השאר מחוסר טיימר זמן סוללה, הייתי ממליץ לקחת LIPO (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16529__Turnigy_2650mAh_3S_1C_LLF_Tx_Pack_Futaba% 2FJR.html), מהסדרות החדשות שיש לHK שמיועדות לפריקה איטית.

erazz
10-07-2011, 02:41:04
לאחרונה הוכח לי שאפילו מתחים מאוד גבוהים (יחסית) כמו 13V אינם מזיקים כ"כ למשדר. הטענה היא שעליית הטמפ' היא בסדר גודל של 16.5 מעלות לרגולטור שעל הלוח וכ-37 מעלות לרגולטור במודול. אלה לא מספרים מפחידים ואין ממש סיבה לחשוש מהם. עקב החישובים האלה אני משנה את דעתי וטוען היום שאין סכנה של ממש בשימוש בסוללת LIPO 3 תאים.

לעומת זאת, שימוש בסוללת LIPO בעלת 2 תאים מעלה בעיה אחרת. ברגע שהמתח יורד מתחת ל-7V המתח שעל הלוח יורד מתחת ל-5V. הבעיה כאן היא שהמתח שעל הלוח משמש את המעבד במדידת מיקום הסטיקים ומדידת המתח של הסוללה. אני לא יודע איך התוכנה של הסיני מתמודדת עם זה (לדעתי היא לא) אבל המשמעות היא שהמתח יכול לרדת בעוד שמד המתח של השלט יעלה! את בעיית המדידה פתרנו בגרסא האחרונה של ER9X (גרסא R371) אולם זה עדיין משמעותי למדידת הסטיקים.

אי לכך ובהתאם לזאת הנה כמה המלצות:
1) אין להפעיל את השלט על 2 תאי LIFE.
2) אין להפעיל את השלט על 2 תאי LIPO ללא תוכנה מתאימה או ללא בדיקה שהשלט יודע למדוד את המתח. (לדעתי רק ER9X יודעת למדוד נכון)
3) תמיד עדיף לעבוד על 3 תאים. בהמשך למה שנאמר בשרשור הזה ולאור המידע החדש אני מצטרף להמלצה לעבוד על 3 תאי LIPO.

DarZeelon
10-07-2011, 18:52:11
כל המשדרים שאני מכיר נותנים התראה למתח נמוך, כשהוא יורד ל-8.8-8.9V.

אם תביטו בתרשים, מצבר LiFePO4, הצורך 0.2C, אינו יורד מתחת ל-3.0V לתא, עד שפרק למעלה מ-95% מהקיבולת שלו.
איני מבין מנין החשש.

ה-4% הנותרים ישאירו לפחות 10 דקות טיסה שתאפשרנה נחיתה בטוחה.

http://www.wanmabattery.com/upfile/200904/20090427145523503.gif

Boogle
10-07-2011, 23:44:48
דר, כפי הנראה שאינך מכיר את ה9X הסיני. :)

מתח ידי עברו לאחרונה מספר שלטים כאלו, אחד מהם אף מדד ליפו 3 תאים בחצי וולט יותר ממה שהיא יכולה לתת :).
הזמזם ב9X מכוון ל9.3 וולט וכך גם בפוטאבה 9 שלי. (לא יודע לגבי שלך).
נומינלית אתה צודק ובמתח הנ"ל זה מתפרש כ3.1V לתא ודיינו.
אך, לצערי החיים חזקים מהכל ואני חזיתי ביציאה מבאלנס של סוללת ההיפריון שלי כך שתא אחד "ברח" כחצי וולט מטה בטעינה ללא באלנס (מה שנהוג בסוללות הללו אם אתה טוען בשלט) בעוד תא אחר "ספג" את החצי וולט הסורר,להפתעתי.
מה שהעצים את ההפתעה היה שאחרי באלנס הכל חזר לתפקד כאילו כלום לא קרה...

לכן, הסכנה בהחלט קיימת ומי שמשתמש בטכנולוגיית הLIFE חייב להיות מודע לה.

MDreamer
10-07-2011, 23:58:02
אני לא מגיב כי כבר עייפתי. נתתי טיעונים, עובדות, הסברים וניסיון אישי מחיי היום-יום שלי מדוע לא (אף אחד לא סתר את דבריי אלא רק חיזקו אותי) ואנשים עדין ממשיכים להשתמש ומעודדים אחרים כי כבר קנו/אחרים בחו"ל עושים את זה/לי זה לא יקרה/סומכים על המזל/זה חדש ומגניב אז זה טוב. יש כל כך הרבה חלופות אחרות הגיוניות.

להמשיך את השרשור הזה מבחינתי זה כמו להתווכח עם בחורה.. אני בחיים לא ינצח כי בחורה לא נותנת לדבר פעוט כמו היגיון, עובדות וראציונאליות להפריע לה לנצח בויכוח. כנראה שכל החבר'ה הנשואים פה יודעים משהו שאני לא יודע.

מה אגיד.. תהנו. רק בזהירות.

נ.ב.
איתן, אל תקפוץ - אתה דה-פקטו נשוי.. 7 שנים:p

erazz
11-07-2011, 02:53:34
חבוב, אני נשוי באמת 7 שנים ולמרות שאני מפסיד כל ויכוח (כי אין ממש סיכוי לנצח) האופטימיות שלי לא מפסיקה.
יש לך טענות טובות אולם המטרה פה היא לא לנצח אלא לעשיר אחד את השני בידע. אני בהחלט לא חשבתי שיש חשש שהמתח ייפול בפתאומיות. אני עדיין לא משוכנע שגרף הפריקה הוא כזה נורא אולם אם לא היית אומר לא הייתי בודק זאת כלל.

קח בחשבון שאשתי קוראת את הפורום הזה... צפה פגיעה!

eitan-ro
11-07-2011, 06:02:15
אני לא מגיב כי כבר עייפתי. נתתי טיעונים, עובדות, הסברים וניסיון אישי מחיי היום-יום שלי מדוע לא (אף אחד לא סתר את דבריי אלא רק חיזקו אותי) ואנשים עדין ממשיכים להשתמש ומעודדים אחרים כי כבר קנו/אחרים בחו"ל עושים את זה/לי זה לא יקרה/סומכים על המזל/זה חדש ומגניב אז זה טוב. יש כל כך הרבה חלופות אחרות הגיוניות.

להמשיך את השרשור הזה מבחינתי זה כמו להתווכח עם בחורה.. אני בחיים לא ינצח כי בחורה לא נותנת לדבר פעוט כמו היגיון, עובדות וראציונאליות להפריע לה לנצח בויכוח. כנראה שכל החבר'ה הנשואים פה יודעים משהו שאני לא יודע.

מה אגיד.. תהנו. רק בזהירות.

נ.ב.
איתן, אל תקפוץ - אתה דה-פקטו נשוי.. 7 שנים:p

א. זה לא 7 אלא 6.
ב. לא נשוי!!!!
ג. צפה פגיעה גם ממני (אני ואישתו של ארז כבר נתכנן לך משהו...)
ד. ארז - עדיין מחכים לגרף פריקה...

DarZeelon
11-07-2011, 06:18:06
דר, כפי הנראה שאינך מכיר את ה9X הסיני. :)

מתח ידי עברו לאחרונה מספר שלטים כאלו, אחד מהם אף מדד ליפו 3 תאים בחצי וולט יותר ממה שהיא יכולה לתת :).
הזמזם ב9X מכוון ל9.3 וולט וכך גם בפוטאבה 9 שלי. (לא יודע לגבי שלך).
נומינלית אתה צודק ובמתח הנ"ל זה מתפרש כ3.1V לתא ודיינו.

אתה צודק, בנצי. לא ראיתי בפועל שום טורניג'י 9X ובטח שלא הייתה כזו ברשותי, עדיין.
אני מטיס עם Futaba T-7C 2.4GHz.

זו מערכת נחמדה מאוד, שמתח ההתראה בה (שאליו מעולם לא הגעתי) הוא 8.9V - לפחות על פי המדריך.

המזל הוא שהמשדר מקדש את הטיסן... יעני, הוא לעולם לא יעשה cut-off! גם אם יש התראה על מתח נמוך.
טווח השידור ייפחת, אבל אנחנו בכל מקרה לא מטיסים בקצה הטווח, כשראיית הטיסן כל כך חיונית לנו (לא FPV...).

חבוב, אני נשוי באמת 7 שנים ולמרות שאני מפסיד כל ויכוח (כי אין ממש סיכוי לנצח) האופטימיות שלי לא מפסיקה.
יש לך טענות טובות אולם המטרה פה היא לא לנצח אלא לעשיר אחד את השני בידע. אני בהחלט לא חשבתי שיש חשש שהמתח ייפול בפתאומיות. אני עדיין לא משוכנע שגרף הפריקה הוא כזה נורא אולם אם לא היית אומר לא הייתי בודק זאת כלל.

קח בחשבון שאשתי קוראת את הפורום הזה... צפה פגיעה!

הבנתי כי את זה כיוונת למעיין...
אני וזוגתי נפרדנו לפני כחודש, אחרי 22 שנות נישואין.
היא לא קוראת את הפורום, אבל יודעת שמטרתי לעולם אינה סתם לְנַצֵּח...

לפעמים יש דעה רווחת שגויה (אולי 'מיתוס'), אשר מושרשת כל כך עמוק; ש-'נצחון' של מי שמנסה להפריך אותה, הוא בגדר 'נצחון האמת' שאין ליחסו אישית למפריך.
במקרים כאלה גם אני אוהב לנצח... כי אני חייב! (הרצת מנועי קדח קוני...)

אין דבר נכון כמו העשרה בידע נכון.

האם אתה מרמז על כך שעלינו לתפוס מחסה מזוגתך?!:eek:

erazz
21-08-2011, 06:36:45
אני מבצע בדיקה. זה לוקח זמן :)

אוקיי, אז לקח קצת יותר זמן משחשבתי. אבל היה שווה לחכות.
סוף סוף קניתי את המטען הרציני שרציתי - PL8 של FMA. עליו אכתוב בשרשור נפרד. המטען הנ"ל מאפשר לי לעשות הרבה דברים אבל מה שהכי חשוב הוא נותן לי לעשות גרפים!

הנה סוללת LIFE סינית בפריקה.
שימו לב שהגרף יורד באופן די קבוע מטה.
הנפילה מ-3.15V ל-3V לקחה בערך 10 דקות.
מ-3V ל-2.8V - ~ 3 דקות.

זה בפריקה של 1C.
בפריקה של 0.2C הזמנים היו ארוכים בהרבה.

כלומר גם הסוללה הזו מספקת התרעה מספיק טובה לפני שהיא נעלמת. (אפילו אני יכול להנחית טיסן ב-10 דקות)

eitan-ro
21-08-2011, 06:46:14
מעולה! חדשות טובות! :)
תודה!

b1yossi
21-08-2011, 07:33:44
אני לא בטוח שאופן הפקת הגרף מתאימה לאופן פריקת הסוללה במשדר :

המטען שלך (אגב מטען מעולה יש לי את ה- 10) פורק בזרם קבוע גם כאשר הוא מגיע למתח הנמוך של הסוללה - האם גם המשדר פורק בזרם קבוע ? (שומר על הספק קבוע) ?
אני לא בטוח בזה, זה דורש בדיקה נוספת : חיבור המשדר לספק כוח עם וויסות מתח ומדידת הזרם בהתאם לשינוי במתח.

AmitB
21-08-2011, 08:08:53
תודה על העדכון ארז.
תאמת רכשתי סוללה כזו מיד כשיצאה (וגם סוללת ליפו לשלט כמה חודשים קודם) ואני עדיין נשאר עם pack של NiMH.
לא יודע... כנראה שהקידמה מפחידה אותי :)

יוסי - לדעתי סביר להניח שהשלט צורך או זרם קבוע, או זרם יחסי למתח הסוללה (שזה "כמעט" קבוע בתחום של 3.3V עד 3V), אני הייתי שם סוללה כזו במשדר בלי לחשוש.
עוד דבר - נסיון אישי כמעט כואב אבל לא - התראת המתח של ה 9X (לפחות זה שיש לי) הצילה לי את האיזיסטאר פעמיים בתקופה הקצרה שהשתמשתי בסוללות אלקליין ולא הייתי מודע לבעיית המגעים של בית הסוללה בשלט הזה.
השלט החל לצפצץ בזמן שהטיסן היה באויר (לקח לי עוד זמן להבין שמדובר בהתראה ולא בטיימר..) והנחתתי את הטיסן בשלום. כך שיש לפחות מקרה אחד שבו הוכח שהיא אכן מתפקדת.

b1yossi
21-08-2011, 08:53:12
יוסי - לדעתי סביר להניח שהשלט צורך או זרם קבוע, או זרם יחסי למתח הסוללה (שזה "כמעט" קבוע בתחום של 3.3V עד.

זה בדיוק מה שמטריד אותי, אם הזרם משתנה (עולה או יורד) הרי שהגרף שארז מדד אינו מתאים, התנהגות הסוללה עלולה להשתנות דרסטית בייחוד בקצה הנמוך של המתח.

אגב למרות הנקודה שאני מעלה אני חושב שאין כל חשש להשתמש בסוללות ליפו וגם בסוללות LIFE בכל מצב הן מספקות הרבה מאוד שעות הפעלה יציבות, פשוט צריך לשם לב לשעות\לתכנת טיימר ולטעון בזמן.
אני משתמש באותה סוללת ליפו מהסיני כבר כמעט 3 שנים.

MDreamer
21-08-2011, 09:14:45
ארז אתה "מרמה" :o
בדוק כמה המשדר שלך צורך (אני בטוח שזה משהו כמו 1/10 C אם לא פחות..) ותראה איך הגרף משתנה.

erazz
21-08-2011, 16:24:29
מעיין, רשמתי שבדקתי ב-0.2C, לא?
אצרף את הגרף בקרוב.

אמנם הגרף נהייה יותר שטוח אולם עדיין הירידה היא שטוחה ונותנת מספיק זמן לנחות לפני שהשלט מפסיק לעבוד.

יוסי, אתה צודק בכך שצריכת הזרם משתנה בהשתנות המתח. אולם השינוי הזה לא גדול במיוחד ובכ"מ, הנפילה לא כזו נוראית כמו שנדמה מהגרפים. כמו שכתבתי, יש לך כמה דקות טובות להנחית את הטיסן לפני שהסוללה צוללת.

וכן, אני מאוהב קשות במטען הזה. 1344 ווט, 0-40A, חיבור למחשב... מישהוא רוצה אקיוסל משומש?

אננס
02-01-2012, 14:50:17
10/7

עדכון
לאור נתונים חדשים ודיון - הסוללה המומלצת לשלט טורניג'י 9X היינה סוללת LIPO בעלת 3 תאים (11.1V). הסבר ניתן למצוא בשרשור.

21/8

הנפילה מ-3.15V ל-3V לקחה בערך 10 דקות.
זה בפריקה של 1C.
בפריקה של 0.2C הזמנים היו ארוכים בהרבה.
כלומר גם הסוללה הזו מספקת התרעה מספיק טובה לפני שהיא נעלמת. (אפילו אני יכול להנחית טיסן ב-10 דקות)

ארז שלום ,
האם ההמלצה שלך מה 10/7 השתנתה עקב הגרף מה 21/8?
אני שואל כי אני משתמש בסוללת ה-Life שמופיעה בתחילת השירשור ובשלט 9X מ leaderhobby - ההתראה לסוללה חלשה מופיעה אצלי ב 8.9V (קרה לי רק פעם אחת ב-5 חודשיים) וגם אז השארתי את השלט דולק כ-15 דקות נוספות המתח ירד ל 8.4V ביצעתי בדיקת טווח ל 30 מטר עם לחצן ה bind ועדיין היה קשר עם המקלט - בטעינה נכנסו 1600 מיליאפר/שעה
מאז המקרה אני טוען את הסוללה כאשר היא מגיעה ל 9.1 9.2 וגם אז נכנס רק 1000 מיליאמפר/שעה מתוך ה 1500.

לפי השרשור אני מבין שהחיסרון היחיד של ה-Life זה חוסר ההתראה בשלטים מסויים - או התראה קצרה מידי , לעומת החיסרון של ה LiPO מתח גבוה גורם לחימום המעגלים.
מה מסוכן יותר - חיסרון של התראה שניתן לבדוק אותו באופן פשוט כל אחד עם השלט שלו, או חיסרון של חימום המעגלים החשמליים?

Assaf110
02-01-2012, 21:41:11
נראה לי ש lipo 3s וחיבור דיודה או שתיים בטור ( מוריד המתח ב 0.7 או 1.4 בהתאמה) נותן את הטוב משני העולמות, לא?

אננס
02-01-2012, 22:11:49
נראה לי ש lipo 3s וחיבור דיודה או שתיים בטור ( מוריד המתח ב 0.7 או 1.4 בהתאמה) נותן את הטוב משני העולמות, לא?

נשמע לי אמיץ! להוסיף עוד נקודת תורפה במקום רגיש, איפה מחברים את הדיודה- על החוט של הסוללה? בתוך השלט? רוב האנשים לא פתחו את השלט שלהם...

מישהו עשה זאת? האם זה אמין?