צפייה בגרסה מלאה : סרוואים HV
wind556
29-06-2011, 18:07:36
כשאני רוצה לחווט מערכת עם סרוואים HV כמו זה למשל:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=9982
איך אני דואג לאספקת המתח הנכון בצורה הנכונה ?
ההנחה היא מערכת של 6 תאים
guyro
29-06-2011, 19:19:43
1)אופציה 1: אספקה של מתח ישר למקלט של 7.4 וולט , 11.1 וולט נראה קצת גבוה ורוב המקלטים יתמכו רק עד 10 וולט
2)אופציה 2: שימוש ב- BEC אבל שיתן מתח יציאה גבוהה מספיק לניצול הסרווים הללו
3)אופציה 3: מתח ישיר בסוללות כמו לי-יון או לייפ.
כשאני רוצה לחווט מערכת עם סרוואים HV כמו זה למשל:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=9982
איך אני דואג לאספקת המתח הנכון בצורה הנכונה ?
ההנחה היא מערכת של 6 תאים
אתה צריך לפרט יותר כדי לתת לך המלצה נכונה.
איזה מסוק?
מה הגבלת המתח של סרוו הזנב? (פרט חשוב מאוד)
מה המתח שנותן לך הבקר?
באיזה זרם הבקר יודע לעמוד (עבור המקלט כמובן) ?
איזה מקלט אתה שם?
האם אתה מתכוון להשתמש בסוללת מקלט נפרדת?
wind556
29-06-2011, 22:23:53
השאלה היא עדיין תיאורטית, הכוונה העומדת מאחרי זה היא להבין את הנושא עבור מסוק FBL
בהנחה שהמקלט הוא ספקטרום, אני לא יודע אם הוא עומד במתח של 2 תאים ישירות
זה מיד מייצר עוד שאלה: האם על הסרוואים של הסייקליק להיות מהירים כמו הסרוו זנב כדי לבצע את מלאכתם כראוי?
כל השאר, כולל סוללת מקלט נפרדת או לא, מותנה בהבנת הנושא והתאמה לצרכי המערכת. אני כאמור רק מתחיל להיכנס לזה לעומק ואין החלטה מגובשת בשום כיוון
RonTo
30-06-2011, 00:47:10
למקלטים של ספקטרום אין שום בעיה לעמוד במתח של ליפו שני תאים.
על סרוו הזנב להיות HV גם כן או שיש צורך להוריד את המתח לסרוו זה באמצעות רגולטור קטן וייעודי (ספקטרום או גריפין).
לגבי המהירות של הסרוואים - זה שילוב של מהירות וכוח. מערכת FBL גורמת לסרוואים לעבוד מהר יותר בשל התיקונים הרבים שהיא עושה, והזנת הגריפים בתנועה באופן ישיר, דורש מהסרוואים כוח רב יותר.
"ברוכים הבאים לעולם טוב יותר"...
wind556
30-06-2011, 09:32:20
קודם כל תודה על התשובות
אבל השאלה העיקרית נשארה פתוחה:
איך גורמים לסרוואים לקבל מתח שונה מהמתח שהמקלט מקבל?
איך נערכים לחיווט כזה?
RonTo
30-06-2011, 09:45:28
ניתן לעשות מעין "קומבינה" ולהוציא את חוטי הסיגנל מהמקלט המקבל הזנת סוללה במתח נמוך, ואת הפלוס והמינוס של הסרוואים לחבר לסוללת מתח גבוה. אישית, לא הייתי עושה את זה. זה מיותר ומסבך את החיווט בצורה ניכרת. למה לך לבצע הפרדה כזו? הרי המקלטים עומדים במתח 7.4?
wind556
30-06-2011, 10:34:59
יש סיבה לכך:
הסרוו המצויין למעלה למשל מתחיל לעבוד ב8.4 V ובמיטבו ב12V
המקלט לא יעמוד ב12V
RonTo
30-06-2011, 10:47:07
הוא קצת מקדים את זמנו לדעתי.
הטוטאל ג'י למשל, יודע לקבל מתח 11.1 אבל הוא במיעוט כרגע...
SEVEN
30-06-2011, 10:48:25
תוריד מתח עם דיודות בטור.
Arman
30-06-2011, 10:51:48
יש סיבה לכך:
הסרוו המצויין למעלה למשל מתחיל לעבוד ב8.4 V ובמיטבו ב12V
המקלט לא יעמוד ב12V
כן המקלט לא יעמוד וגם, הפולסים של מקלט לא צריכים לעבור את 7.4 וולט, כך רשום באתר של סיסני,
לכן המתח המסופק למקלט לא צריך לעבור 7.4 וולט.
1. אני ממליץ להשתמש במפצל Y ולחבר אותו לסרבו.
2. בקצה השני של החוט החלק שהולך למקלט לנתק את החוט האמצעי.
3. החוט השני לחבר לסוללה של 12V (כמובן לא לחבר את החוט של סיגנל או עדיפ פשוט לנתק אותו), אני ממליץ לשים רגולטור ממותג שמיצב את מתח הזה מסוללה 6 תאים.
לפני שאתה סם רגולטור (BEC ) צריך לדעת מה הצריכה מקסימלית של סרבוים האלה כדי להתאים לו רגולטור.
wind556
30-06-2011, 11:06:43
אני מבין שאין פתרונות מובנים, צריך לאלתר הכל
תודה, היה דיון מעניין.
עודד
לדעתי בחירה בסרוו כזה לשימוש על מסוק עם הציוד שיש היום זו בחירה שגויה
המקלטים הנפוצים לא יעמדו במתח של 12V, גם יח' הפלייברלס לא תעמוד בזה.
מה גם שבכלל לא ברור מה מיוחד בסרוו הזה, הנתונים שלו לא מרשימים בכלל ביחס למתח העבודה שאתה אמור לתת לו אז לדעתי מימוש סטאפ עם סרוו כזה מיותר לחלוטין.
Arman
30-06-2011, 12:09:59
עודד
מה גם שבכלל לא ברור מה מיוחד בסרוו הזה, הנתונים שלו לא מרשימים בכלל ביחס למתח העבודה שאתה אמור לתת לו אז לדעתי מימוש סטאפ עם סרוו כזה מיותר לחלוטין.
נניח יש מקלט שעומד ב 12 וולט, אז הוא ככל הנראה יוציא גם פולסום בגובה 12 וולט, שאסור לקבל לסרבו הנ"ל אפילו אם הסרבו מוזן מ12 וולט.
הסרוו הזה מוזר, יכול לקבל מתח של 12 וולט אבל על הפולסים להיות במתח של עד 7.4 וולט, לפי זה אני לא מוצא שום סיבה לקנות אותו כאשר יש סרווים שיכולים לקבל 7.4 וולט ישיר ויפיקו נתונים זהים או אף יותר טובים
valaza
30-06-2011, 12:59:13
יש פתרונות לנ"ל:
http://www.smart-fly.com/products/Expander/expander.htm
אמנם זה לא ל3 תאים, אבל בחיפוש בגוגל של משהו כמו-
HV servo power box
ניתן יהיה לדעתי למצוא פתרונות מוכנים.
עוד אופציה, די פשוטה אפילו, הוא להרכיב מערכת כזו לבד, שזה לא בעיה כלל, אני לא מדבר על "הלחמת מעריכים" (קומבינה), אלא על משהו מסודר, על מטריצת פרוייקטים, שיאפשר לך לעשות כל שימוש שיעלה על רוחך, כולל הספקת מתחים שונים לסרוואים השונים ולמקלט בהתאם לנדרש.
valaza
30-06-2011, 13:00:56
הסרוו הזה מוזר, יכול לקבל מתח של 12 וולט אבל על הפולסים להיות במתח של עד 7.4 וולט, לפי זה אני לא מוצא שום סיבה לקנות אותו כאשר יש סרווים שיכולים לקבל 7.4 וולט ישיר ויפיקו נתונים זהים או אף יותר טובים
למה מוזר?
כמעט בכל בקר מהירות (פרט לבקרי 1S) הרכיבים הלוגיים (מעבד וכו') עובדים על מתח נמוך ממתח היציאה למנוע.
נניח יש מקלט שעומד ב 12 וולט, אז הוא ככל הנראה יוציא גם פולסום בגובה 12 וולט, שאסור לקבל לסרבו הנ"ל אפילו אם הסרבו מוזן מ12 וולט.
מה הקשר בין מתח הסרוו למתח הפולסים? ואיך הגעת למסקנה שהגעת?
למה מוזר?
כמעט בכל בקר מהירות (פרט לבקרי 1S) הרכיבים הלוגיים (מעבד וכו') עובדים על מתח נמוך ממתח היציאה למנוע.
+1
אין קשר בין מתח המקור של הסרוו למתח שבו מתבצעת תקשורת הנתונים בין המקלט לבינו.
סרוו HV וסרוו LV יקבלו נתונים מהמקלט באותה רמת מתח, מתח המקור שונה נועד להביא לידיי ביטוי שוני במתח הזנה למנוע שמתבטא בטורק ובמהירות תנועה.
Arman
30-06-2011, 13:43:09
מה הקשר בין מתח הסרוו למתח הפולסים? ואיך הגעת למסקנה שהגעת?
קודם כל באתר של סיני כתוב שמתח הסרבו הוא מקסימום 7.4 וולט, ומתח הספקה מקסימלי של סרבו הוא 12 וולט.
עכשיו ברוב המקלטים כאשר אתה מזין אותם במתח מסויים בדרך כלל הם מוצאיים פולסים במתח מסויים.
אמ כל הכבוד אני חושב שאתה לא יודע איך מתוכננים מקלטים ברמת רכיב ואין לך בכלל ידע וזכות כדי לקטול אותי בצורה כזאת, אני אומר זאת מידע מקצעי בתכנון מעגלים. וגם אם לא סמת לב אמרתי שמקלט כאשר מקבל 12 וולט ככל הנראה מוציא פולסים בגובה 12 וולט.
קודם כל באתר של סיני כתוב שמתח הסרבו הוא מקסימום 7.4 וולט, ומתח הספקה מקסימלי של סרבו הוא 12 וולט.
עכשיו ברוב המקלטים כאשר אתה מזין אותם במתח מסויים בדרך כלל הם מוצאיים פולסים במתח מסויים.
אמ כל הכבוד אני חושב שאתה לא יודע איך מתוכננים מקלטים ברמת רכיב ואין לך בכלל ידע לקטול אותי בצורה כזאת, אני אומר זאת מידע מקצעי בתכנון מעגלים. וגם אם לא סמת לב אמרתי שמקלט כאשר מקבל 12 וולט ככל הנראה מוציא פולסים בגובה 12 וולט.
שאלתי אותך שאלה ,אף אחד לא קטל אותך ואני מראש מתנצל אם אתה חושב ככה.
ובלי קשר למה שאתה חושב אני קצת יודע איך מתוכננים מקלטים.
כיוון שפתחת את הנושא אני מעוניין לדעת מה מתח הפולסים שמדדת ביציאות של מקלט המחובר למתח גבוה? (פולסים ולא מתח הזנה).
אתה יודע מה? אולי לא הייתי ברור מספיק.
האם בדקת פעם כשאתה משנה את מקור המתח למקלט אם מתח הפולסים משתנה?
הוא לא אמור להשתנות אלא להיות שונה בין מקלט למקלט בלבד.
בשירשור הזה לא דובר אפילו על דגם המקלט בכלל.
Arman
30-06-2011, 14:04:20
כיוון שפתחת את הנושא אני מעוניין לדעת מה מתח הפולסים שמדדת ביציאות של מקלט המחובר למתח גבוה? (פולסים ולא מתח הזנה).
אני מדדתי את גובה הפולסים 5 וולט עם אוסצילוסקופ ביציאה ממקלט של AR6100 כאשר הוא מוזן מ5V . אני יכול לנסות במתח אחר ולעדכן.
Arman
30-06-2011, 14:14:53
ציקי,
אני יכול להסביר לך למה אני חושב שמתח האזנה קשור לגובה פולסים שמקלט מוציא:
מיכוון שסרבוו אנלוגי עושה אינתגרציה של זמן הפולס וגובה, וסרבו דיגיטלי מודד רק את הרוחב הפולס וכדי לתמוך בכך המקלטים ככל הנראה צריכים להיות כמו שתיארתי. אבל כמו שאמרתי אני אעשה ניסוי ואעדכן.
wind556
30-06-2011, 14:31:15
עודד
ציקי, זאת לא בחירה, זה נסיון להעמיק בהבנה של שנושא. הסרוו הספציפי הזה משך את העין שלי והעלה את השאלות האלה. אבל אם כבר נוגעים בזה, מהם לדעתך (ולדעת אחרים) הנתונים הנדרשים מסרוואים אופטימליים עבור FBL , במושגים של מומנט ומהירות, ואם אפשר גם כמה דוגמאות.
Arman
30-06-2011, 17:24:26
אתה יודע מה? אולי לא הייתי ברור מספיק.
האם בדקת פעם כשאתה משנה את מקור המתח למקלט אם מתח הפולסים משתנה?
הוא לא אמור להשתנות אלא להיות שונה בין מקלט למקלט בלבד.
בשירשור הזה לא דובר אפילו על דגם המקלט בכלל.
ציקי,
אני חייב להודות שטעיתי בהנחות שלי ואתה צדקת. עשיתי ניסויי הבא:
חיברתי מקלט AR6100 למקור מתח משתנה מ3.5 ל7 וולט וקיבלתי שגובה הפולסים הם תמיד 5 וולט.
מה שזה אומר שסרבו אנלוגי מתיחס ל 5 וולט כמו למתח רפרנס.
ציקי,
אני חייב להודות שטעיתי בהנחות שלי ואתה צדקת. עשיתי ניסויי הבא:
חיברתי מקלט AR6100 למקור מתח משתנה מ3.5 ל7 וולט וקיבלתי שגובה הפולסים הם תמיד 5 וולט.
מה שזה אומר שסרבו אנלוגי מתיחס ל 5 וולט כמו למתח רפרנס.
יפה
את הבדיקה הזו כבר ביצעתי בעבר וקיבלתי תוצאה זהה מה שאומר שמתח הסרוו נועד למנוע הסרוו בלבד ליצירת טורק ומהירות בהתאם, פרוטוקול התקשורת הלוגי נישאר במתח ייחוס קבוע.
הוכחה נוספת לכך אתה יכול לקבל אם תעיף מבט על מבנה של STEPDOWN שהוא דיודה פשוטה שמורידה 0.7V ויושבת רק על חוטי המתח ולא על קו הפולס, הסיבה התאמת מתח העבודה של הסרוו מבלי לפגוע ברמת מתח הלוגיקה של ה DATA.
האמן לי ארמן, אני מעריך מאד את הידע שלך, ראיתי מה תכננת ובנית לבד ולא היתה לי לרגע כוונה לפגוע בך.
ציקי, זאת לא בחירה, זה נסיון להעמיק בהבנה של שנושא. הסרוו הספציפי הזה משך את העין שלי והעלה את השאלות האלה. אבל אם כבר נוגעים בזה, מהם לדעתך (ולדעת אחרים) הנתונים הנדרשים מסרוואים אופטימליים עבור FBL , במושגים של מומנט ומהירות, ואם אפשר גם כמה דוגמאות.
אתה שואל שאלה כללית מידיי, התשובה צריכה להתייחס לגודל המסוק המיועד אבל ככלל אצבע יותר מהירות ויותר טורק (ללא תלות של אחד על חשבון השני) תמיד טוב.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.