צפייה בגרסה מלאה : חדשות קניתי copter x 450 se v2
Clown
05-07-2011, 21:49:53
אהלן,
קניתי מסוק יד2, המסוק הוא CopterX 450 se v2. קניתי אותו מוכן לטיסה עם סוללה אחת 3 תאים 1800mah, מטען פשוט קטן של esky, חלקי חילוף ועוד כמה דברים קטנים...
קניתי את המסוק ב 250 ש"ח, המסוק לא נראה במצב הכי טוב, אבל בכל זאת אני לא מבין כל כך ואני אקח אותו ביום שבת למנחת ויתן אותו לאנשים שמבינים, ואני גם אחפש מישהו שיכוון לי אותו...
האלקטרוניקה שיש על המסוק:
ראש וזנב אליין מתכת
גיירו assan 401
בקר 45 אמפ
סרוו אחד כחול ו2 של אייטק HS 65mg (מצאתי רק אחד, איפה השני? :D)
סרוו שומר זנב DMG16 (אם אני לא טועה בשם..)
עכשיו כמה שאלות:
איזה ספק כוח לקנות למטען?
איפה קונים להבים מעץ? כי לפי מה שהבנתי הם יותר מתאימים למתחילים.
איך אני בודק שזה באמת הגרסת se v2?
הלהבים שמאחורה והצהוב שלידם לא נראים במצב כל כך טיסתי, איפה קונים כאלה חדשים?
לפי מה שהבנתי מעודד הגיירו הזה גרוע, אז איזה גיירו מומלץ?
יש לי שלט פוטבה 6ex, יש מקלט עכשיו איך אני עושה כאילו שיהיה תיאום בינהם? אם מישהו יכול אני אשמח שיסביר לי בפלאפון..
ולסיום, יש מישהו מבאר שבע שמוכן לעזור לי לכוון את המסוק ולראות שהמסוק במצב טיסה ללא תשלום?
יש לי בנאדם שכנראה ויבדוק ויכוון לי אותו, אבל הוא אמר שזה יקח רק איזה שבוע-שבועיים, ודי בא לי שיהיה מוכן כבר השבוע.. :)
התאמנתי דיי הרבה זמן בסימולטור ואני אמשיך להתאמן עד שאהיה מוכן..
בכל מקרה, תגידו שלום ל"גיא" (המרסק הקבוע של הפורום לפי מה שהבנתי) החדש.. :P
Friman
06-07-2011, 09:04:17
תתחדש
ראיתי את המסוק הזה למכירה. 250₪... סחתיין. יותר זול מסולו פרו 2 מקווה שתצליח להביא אותו למצב טיסה.
wind556
06-07-2011, 09:42:47
המחיר לא אטרקטיבי במיוחד, ואסביר למה:
לפי התיאור שלך לא תיחזקו טוב את המסוק. אף אחד לא שם סרוואים שונים בסייקליק
יש לך שם שני הייטק לדבריך, ואחד כחול.
אני מניח שגם טחנו את המסוק עד שהשמידו הייטק אחד, אבל בטוח שגם השניים האחרים עבדו קשה, כך שההמלצה היא להכין 3 סרוואים חדשים לראש, וכמובן זהים לגמרי.
הג'יירו שלך צריך להיות מוחלף , ואתה יכול להחליט האם ללכת על ג'יירו זול (250) שאין במלאי או על ג'יירו יקר (MEMS הכחול הקטן).
סרוו זנב...לא שמת קישור, אין לי מושג מהו.
אין לי ספק שתצטרך גם להחליף חלקים בגוף עצמו, ורק אם תעשה את כל מה שצריך בלי להתפשר , רק אז תהנה מהמסוק.
בקיצור, קנית קיט ריק, משומש וטחון במחיר גבוה יותר מחדש (ולא התייחסתי בכלל לנושא המנוע והבקר שאין לי מושג מה יש לך ומה המצב, אבל מנוע ובקר עולים 30$-+ )
חדש עולה בסביבות 50$ + 25$ בערך הובלה שזה בערך 270 ש"ח.
על זה בדיוק נאמר: "הזול עולה ביוקר"
צר לי שאני מוריד לך את ההתלהבות, אבל האמת חייבת להאמר. כדי לחסוך צריך לקנות בתבונה רבה.
דבר איתי ואנסה לעזור לך לארגן את המסוק בדרך הכי זולה ושתוכל עדיין להנות מהתוצאה
kal1311
06-07-2011, 09:46:14
לפי דעתי התחלת ברגל שמאל..
רכשת חבילה אומנם זולה אך בעלת הכלאות שיצריכו ממך החלפות ותוספות בכדי לעלות לאויר בשקט נפשי(ופיזי)
אכן כדאי שתתיעץ עם איש מקצוע ושיכוון אותך להמשך
בהצלחה
Clown
06-07-2011, 10:13:25
אני לוקח אותו לאיש מקצוע, אם המסוק המצב לא טוב אני פשוט מחזיר לו את זה ואמרתי לו את זה לפני שקניתי... אין לי שום סיבה לדאגה...
Friman
06-07-2011, 10:43:16
אם המסוק המצב לא טוב אני פשוט מחזיר לו את זה ואמרתי לו את זה לפני שקניתי...
בשביל שתיחסך ממך עוגמת הנפש אני מקווה בשבילך שקנית מקרוב משפחה או מחבר טוב. אחרת, מנסיון חיים ולא מנסיון במסוקים דווקא, אתה יכול לשכוח מהכסף שלך.. ישראלים לא מחזירים תשלום על יד שנייה, בטח שלא בבאר שבע (כידוע לך אני גם מאיזור הדרום אז לא להעלב בבקשה בשם הב״שניקים)
אין לי שום סיבה לדאגה...
מסכים איתך שאין לך מה לדאוג.. כולה 250₪, זה לא הון ובמקרה הכי גרוע תשתמש בחלקים שלו כחלקי חילוף אם לא תצליח להטיס אותו ותצטרך לבנות מחדש.
בהצלחה..
Clown
06-07-2011, 10:53:01
זה בנאדם שאני סומך עליו בוא נגיד ככה... לא מכיר אותו או משהו, אבל סומך אליו מאוד.
במקרה הגרוע, אני קונה קיט של CopterX 450 AE אם אני לא טועה ב 50$ ושם אליו את אותה אלקטרוניקה...
הסרוו שומר זנב זה:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6608
הסרוואים זה(אחד נראה טוב, השני אני לא מוצא אותו):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9816
הגיירו:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7647
הבקר זה לא כזה משנה...
guy1a
06-07-2011, 10:53:34
אהלן,
בכל מקרה, תגידו שלום ל"גיא" (המרסק הקבוע של הפורום לפי מה שהבנתי) החדש.. :P
חביבי ... גיא יש רק אחד !
Clown
06-07-2011, 10:54:17
אני מקווה בשבילי שאתה צודק.. :D
wind556
06-07-2011, 11:03:23
זה בנאדם שאני סומך עליו בוא נגיד ככה... לא מכיר אותו או משהו, אבל סומך אליו מאוד.
במקרה הגרוע, אני קונה קיט של CopterX 450 AE אם אני לא טועה ב 50$ ושם אליו את אותה אלקטרוניקה...
הסרוו שומר זנב זה:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6608
הסרוואים זה(אחד נראה טוב, השני אני לא מוצא אותו):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9816
הגיירו:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7647
הבקר זה לא כזה משנה...
קופטר קונים רק SE V2
סרוו הזנב שלך אמנם מהיר, אבל לא נועד לזנב , יש סיכוי שהוא דווקא כן יעשה את העבודה
הסרוו של הסייקליק מצויין, אבל אתה חייב 3 זהים לחלוטין. יש קצת בעייה עם אחד עתיק ו2 חדשים. עדיף כבר 3 יותר זולים במעט אבל חדשים.
על הג'יירו כבר דיברנו, הג'יירו הזה לא שווה את מחיר המדבקה שמחברת אותו למסוק
Clown
06-07-2011, 11:05:18
גיירו אני אחליף, אני רק מחכה שה 250 יכנס למלאי...
דרך אגב, מצאתי את הסרוו ה-3 אבל לא רשום אליו שום שם, מוזר..
מבלי לפגוע באף אחד נראה לי שמדובר במטיס מתחיל ( כמוני...)
נמאס לו לרסק מסוקים בסימולאטור והוא רוצה לרסק על אמת
כאב לו הלב לראות מסוק ב 1000 ש"ח מתרסק....
אז הוא רכש מסוק מתרסק ב 250 ש"ח...
שזה לא נורא. ( בחנות צעצועים מוכרים אותם באותו מחיר ודגם הרבה יותר קטן...- מיני.. מיקרו..) והם מתרסקים מאד יפה ומהר תאמינו לי...
עכשיו כל מה שנותר לו לעשות זה כיול של שלט, כמה כיוונים + רכישת מטען לסוללה ( שאולי עדין טובה .. מי רוצה להמר???)
ואז מגיע רגע האמת.. אם המנוע יעבוד והשלט באמת מכוון והסוללה באמת נטענה הטייס שלנו יצליח להמריא עם המסוק ל 5 שניות ואז יגיע הריסוק אם לא.. אז עולים לבניין 10 קומות ומעלה מוודאים שאין אף אחד למטה - זה מאוד חשוב !!! ואז משליכים אותו... המסוק יהיה באוויר יותר מ 5 שניות !!! כמעט 10 עד הריסוק.
מה שרציתי להגיד זה שקודם כל צריך הדרכה בהטסה וזה יותר חשוב מרכישת מסוק! ( וגם יותר זול...)
השלב הבא יהיה רכישה לפי הניסיון שנצבר והעזרה מהמדריכים ואני קורא פה כמה זמן ולמדתי שאנשי המקצוע נמצאים פה באתר ושמחים לעזור לכל דורש.
חבל שאני לא שמעתי על האתר לפני שהתחלתי ברכישות ( אבל אני יכול לבוא בתלונות רק לעצמי !)
בעבר חסכתי כסף לרכישת טיסן היום אני חוסך לרכישת הדרכה !
ובתחום הזה הכי חשוב זה לא המנוע או השלט או הסרוו או הגיירו ( ואני יודע שיהיו חולקים על דעתי..)
הכי חשוב זה ההדרכה, לימוד העקרונות וכמו ברכב נסיעה עם מלווה לנהג/מטיס חדש
bendisar
06-07-2011, 12:22:42
שלום גיא (החדש)
אני חושב שבכל זאת 250 ש"ח לקופטר עם ראש וזנב של אליין זה לא כזה נורא בכלל, במיוחד עם יש עליו עוד קצת אלקטרוניקה.
לגבי הסרוואים לראש- הם חייבים להיות מאותו סוג ובאותו מצב, שני היטקים ישנים ובהנחה שתקנה עוד אחד חדש זה מתכון לבעיות (מערכת הניהוג במסוק הזה מסתמכת על תיאום מוחלט בין הסרוואים)
לכן תצטרך כנראה לרכוש 3 סרוואים חדשים, את הסרוואים תיבחר לפי התקציב שלך- העיקר שיהיו בטוחים ושלמישהו כבר יש ניסיון איתם.
ג'ירו- GA250 של הסיני זול ואמור להספיק להתחלה.
שים לב שעל הסרוו שיש לך לזנב כתוב במפורש שאסור להשתמש בו עם ג'ירו!
לכן גם סרוו זנב תצטרך למצוא חדש, יש לא מעט אופציות אצל הסיני
המטען גם גבולי, ובעתיד יהיה מומלץ לרכוש מטען טוב יותר שישמור לך על הסוללות יותר, יחד עם סוללות גדולות יותר בעלות קיבולת 2200MA שיתנו לך יותר זמן טיסה ומרכז כובד יותר טוב.
בהחלט מומלץ לך לחפש חבר מבין בתחביב שיעבור על המסוק ויראה שהוא תקין מבחינה מכאנית. אם המסוק התרסק ולא תוקן מאז יש סיכוי טוב שיש בו ספינדל/פלייבר/ציר ראשי עקומים וכו'
בהנחה והגוף במצב מכאני טוב, אני חושב שהקנייה עדיין בסדר
wind556
06-07-2011, 12:46:01
שלום גיא (החדש)
אני חושב שבכל זאת 250 ש"ח לקופטר עם ראש וזנב של אליין זה לא כזה נורא בכלל, במיוחד עם יש עליו עוד קצת אלקטרוניקה.
לגבי הסרוואים לראש- הם חייבים להיות מאותו סוג ובאותו מצב, שני היטקים ישנים ובהנחה שתקנה עוד אחד חדש זה מתכון לבעיות (מערכת הניהוג במסוק הזה מסתמכת על תיאום מוחלט בין הסרוואים)
לכן תצטרך כנראה לרכוש 3 סרוואים חדשים, את הסרוואים תיבחר לפי התקציב שלך- העיקר שיהיו בטוחים ושלמישהו כבר יש ניסיון איתם.
ג'ירו- GA250 של הסיני זול ואמור להספיק להתחלה.
שים לב שעל הסרוו שיש לך לזנב כתוב במפורש שאסור להשתמש בו עם ג'ירו!
לכן גם סרוו זנב תצטרך למצוא חדש, יש לא מעט אופציות אצל הסיני
המטען גם גבולי, ובעתיד יהיה מומלץ לרכוש מטען טוב יותר שישמור לך על הסוללות יותר, יחד עם סוללות גדולות יותר בעלות קיבולת 2200MA שיתנו לך יותר זמן טיסה ומרכז כובד יותר טוב.
בהחלט מומלץ לך לחפש חבר מבין בתחביב שיעבור על המסוק ויראה שהוא תקין מבחינה מכאנית. אם המסוק התרסק ולא תוקן מאז יש סיכוי טוב שיש בו ספינדל/פלייבר/ציר ראשי עקומים וכו'
בהנחה והגוף במצב מכאני טוב, אני חושב שהקנייה עדיין בסדר
הקניה יותר יקרה מחדש, אבל לא נורא, הוא כבר קנה
ועל סרוו הזנב כתוב כך:
Spec.
Model: D-MG16
Weight: 18.8g
Torque: 2.9kg @6v
Speed: .08sec
Voltage: 4.8 to 6v
Size: 29 x 11.2 x 29mm
Gear: Metal
Note*
This servo is not to be used with Gyros
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.