צפייה בגרסה מלאה : איזון להבים- לכל מי ששאל
wind556
17-07-2011, 13:43:04
http://www.rchelisite.com/rc_helicopter_blade_balancing.php
bendisar
17-07-2011, 14:21:59
אני חייב לאמר שאני לא מבין למה הבחור שכתב את המדריך הנ"ל הסתבך כל כך- הוא חוזר על אותה פעולה שם מספר פעמים ובכללי התהליך שהוא
מתאר נראה מאוד ארוך ומסורבל
המטרה הסופית הרי היא להגיע ללהבים בעלי אותו המשקל ואותו המרכז כובד, אני חושב שאפשר להגיע לתוצאה הנ"ל די בקלות בדרך הנ"ל
א. שוקלים את 2 הלהבים- ומוצאים את הכבד ביניהם
ב.את הלהב הכבד יותר לוקחים- מוצאים ומסמנים את מרכז הכובד שלו ע"י איזון על עצם גלילי כגון ציר- כפי שהודגם במדריך
ג.מעתיקים את מיקום מרכז הכובד של הלהב הכבד ללהב הקל
ד.חותכים חתיכת איזולירבנד בגודל המתאים ככה שמשקל החתיכה יהיה כהפרש המשקלים בין הלהב הכבד לקל (מומלץ למדוד את כל הלהב הקל עם האיזולירבנד עליו לקבלת תוצאות מדויקות יותר)
ה. לוקחים את הלהב הקל ומניחים אותו על עצם גלילי- וממקמים את חתיכת האיזולירבנד על הלהב ככה שמרכז הכובד המסומן עליו יהיה מרכז הכובד האמיתי
מה שמתקבל בסוף התהליך הנ"ל הוא 2 להבים מאוזנים לגמרי
גם מבחינת משקל- מכיוון שחתיכת האיזולירבנד משלימה את המשקל ללהב הקל
גם מבחינת מרכז כובד-מכיוון שחתיכת האיזולירבנד מוקמה ככה שמרכז הכובד של הלהב הקל יהיה זהה למרכז הכובד של הלהב הכבד
סייגים לשיטה: אם משקל הלהבים זהה, אבל בכל זאת מרכז הכובד שונה- יש לחתוך 2 חתיכות איזולירבנד זהות במשקלן, להעתיק את מרכז הכובד של להב אחד ללהב שני
על הלהב שלו נמצא מרכז הכובד לשים את חתיכת האיזולירבנד על מרכז הכובד, ועל הלהב השני לשים את חתיכת האיזולירבנד השנייה במיקום המתאים כדי שמרכז הכובד יתאום לזה של הלהב הראשון
ככה משקל הלהבים ישאר זהה, ומרכז הכובד יהיה שווה
בלי שימוש בהרבה חתיכות איזולירבנד, או מדידות חוזרות וכו' וכו'
wind556
17-07-2011, 14:59:26
למעט האיזולירבנד, שיש לו דבק חלש ביותר, דייקת. איזולירבנד יעוף בהזדמנות הראשונה
הדבק הכי מתאים למטרה זה דבק אלומיניום, ומי שאין לו יסתפק בסלוטייפ שקוף
Friman
17-07-2011, 22:22:00
סלוטייפ רגיל עדיף על איזולירבנד? מבחינת משקל, הוא לא מאד קל? האם הוא שוקל מספיק כדי להשפיע בצורה הנדרשת על איזון הלהבים?*
wind556
17-07-2011, 22:32:02
אין קשר למשקל
איזולירבנד יפול
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.