צפייה בגרסה מלאה : שלט טורניגי 9 ערוצים
אם תוכלו לתת לי עליו חוות דעת
ומי עדיף הוא או ה RD8000 2.4 של סנואה?
הבנתי שלשניהם סי סי פי אם
ההבדל הוא באיכות
לתובת מי?
וסליחה ל טובת ב ט לא שמתי לב
mosheg
18-07-2011, 12:38:34
עלות תועלת הייתי הולך על הטורניגי. לא הייתי מגדיר אותו כשלט טוב בטוח או איכותי. רק היחס עלות תועלת כדאי והתפריטים שלו ידידותיים יותר.
אני אישית לא אהבתי בכלל את ה RD8000 אבל הוא נראה לי ברמת גימור יותר טובה. הטורניגי זול מאוד כך שהוא בהחלט מתאים למתחיל.
Menash
18-07-2011, 14:22:27
טורינג'י, אל תחשוב פעמיים.
תנו לי להבין עדיף סיני על אמריקאי?
אין בעיות איכות בסיני?
Menash
18-07-2011, 15:18:23
השלט הסיני מספיק איכותי למחירו.
אני מציעה לך לקרוא את המאמר של ארז שנמצא בראש הפורום שנקרא "כל מה שרצית לדעת על 9X..."
erazz
18-07-2011, 16:38:22
:)
גם ה"אמריקאי" הוא סיני. כמעט כולם מיצרים היום בסין. בטח יסקלו אותי פה אבל הסטיקים של ה-RD8000 הם מהגרועים שיש. לא שהסטיקים של ה-9X כאלה מציאה :o
flatspin
18-07-2011, 17:55:11
עד היום כל הביקורות על טורניג'י 9X היו רק חיוביות. אני מטיס עם השלט הזה מספר טיסנים ועד היום ללא דופי. נכון בהחלט שיש אנשים שמעדיפים לשלם יותר, והרבה, במחשבה שהם מקבלים איכות יותר טובה. לדעתי אין בזה דבר.
היתה פעם פרסומת של חב' שעונים מסוימת, סייקו, נדמה לי, ונאמר בה כך: "אנחנו לא יותר זולים, אנחנו פחות יקרים". וכל המוסיף גורע.
erazz
18-07-2011, 21:04:22
אני חושב שהבעיה העיקרית של השלט הזה היא בקרת איכות.
כלומר אם קיבלת שלט טוב אז הוא טוב. נקודה. מבפנים הוא כמעט זהה ל-DX6i ושיטת השידור שלו טובה יותר. אישית אני לא אוהב את התוכנה המקורית אבל היא בהחלטו מספיקה ל-90% מהצרכים. אם אתה מטיס מסוקים אז היא ממש טובה. אבל אם נפלת על שלט דפקט או שהצלחת חבר את הסוללה הפוך אתה מסתבך. חיבור סוללה הפוך מטגן כמה רכיבים ודורש מישהוא שמבין באלקטרוניקה ע"מ לתקן. ולעיתים פשוט מקבלים שלט דפוק. לפעמים זה חוט שיוצא מהמקום ולפעמים זה לוח דפוק.
בעניין האמינות, אני קניתי 3 שלטים וממש אבל ממש התעללתי בהם. הכל החל מבדיקות באיזה מתח הם מפסיקים לעבוד, בדיקות טווח, אבק (לא בדיקה מכוונת, אני פשוט לא מנקה אותם), הפלות ושינויים באלקטרוניקה. שלושתם עובדים מצויין. אז אמנם זה לא מדגם מייצג אולם זה בהחלט מעיד על טענתי הראשונה - אם יש לך אחד שעובד אז הוא אמין.
בסופו של דבר אני ממליץ על השלט מכמה סיבות:
1) אחוז הדפוקים לא גבוה. הוא נע בסביבות ה-10%-5%. לדעתי זה לא הרבה.
2) גם אם קיבלת דפוק, קנה עוד אחד. אתה עדיין משלם פחות מכל שלט אחר.
3) המקלטים ממש אבל ממש זולים. אנשים שוכחים שעלות של שלט לא נגמרת בשלט עצמו. יש לך 4-3 טיסנים? במערכות של היצרנים הגדולים תשלם את עלות השלט שוב רק על מקלטים.
4) שיטת השידור היא מדלגת. זו שיטת השידור המקובלת היום. הנסיון שלי מראה שהיא בהחלט מספיקה ואמינה. אם אתה רוצה יותר אמינות עבור לא הרבה יותר כסף ניתן לקנות מודול של FRSKY ולקבל מערכת מאוד מאוד אמינה עם שיטת שידור זהה לזו של פוטאבה.
5) זה כבר לא מוצר עלום שלא מכירים אותו. יש כבר לא מעד אנשים שמטיסים עם השלט הזה. הוא הוכיח את אמינותו (שוב, בתנאי שלא קיבלת דפוק).
גם אני לא ממש האמנתי בשלט כשקניתי אותו (למען האמת חשבתי לקנות RD8000) אולם הנסיון שלי בשנה האחרונה שינה את דעתי לחלוטין.
ארז קודם כל תודה
הרחבת לי את האופקים מספיק לטיסת FPV:)
הבעיה כמו שאמרתי מציעים לי את שניהם באותו המחיר!
גם את ה RD8000 גם את הטורניגי 9
אז הבנתי ממך שהטורניגי עמיד בנפילות ובאבק וגם יש דפוקים בליין הייצור ( בכל זאת צריך לשמור על מוניטין סיני)
וכעת אחרי כוס בירה קרה
ועם תקציב זעום ( אם היה יותר היינו משווים בין פוטאבה ל: ______ כל אחד יכול להשלים לפי דעתו)
אבל כאמור לטייס שכיסיו ריקים ( דאון -אין משהו כבד בכיסים שיחזיק אותו מלעוף ברוח) .
ועליו לבחור את בחירת חייו
שתי הכלות מגיעות עם אותו תג מחיר ובקופסא
אז מה אתם בוחרים?
פינות מעוגלות ( תרתי משמע:) או מסה אמריקאית מרובעת וחדה ( שגם היא מתברר מקורה בסין)
ואל תגידו שלא עשיתי לכם חיים קלים ( השלישי היה ספקטרום:) אבל הוא ירד מהרשימה במיוחד עם העובדה שהיצרן מודיע מעת לעת איזה מלקוחותיו צריכים לשלוח את המוצר למוסך - למפעל בסין..)
נ.ב אחלה פורום ותודה על כל התגובות
erazz
19-07-2011, 14:44:44
אם אתה לא עשיר במיוחד אז הבחירה היא ברורה.
במיוחד בגלל סיבה 3. אז אמנם תשלם אותו דבר למשדר (שוב, לדעתי ה-RD8000 פחות טוב) ואז תשלם $50 ויותר לכל מקלט :mad:
לך על הטורניג'י בלב שקט.
תתכונן לתכנת לי אותו למסוק...
אתה יודע את הכיוונים?:)
erazz
19-07-2011, 16:41:33
:)
אני לא טיפוס של מסוקים אולם התוכנה של הייצרן נוצרה במיוחד עבור מסוקים. יודעי דבר אמרו לי שהיא מאוד טובה לשימוש הזה.
מתי אפשר לראות אותך מטיס ואיפה?:)
ומה..
ואיך..
flatspin
20-07-2011, 17:41:29
תצטרך להרחיק נדוד אל ארצות הים על מנת לראות אותו (את ארז) מטיס. אלא אם אתה מעדיף להמתין עד שיחזור למולדתו, כשהבנות יסיימו את הקולג' :D :D
erazz
20-07-2011, 18:12:56
חוצמזה מה האטרקציה בלראות אותי מטיס? לרוב זה רק גורם לאנשים לברוח ולהתחבא :p
פשוט הדברים שאני שומע שאתה מעולל לשלטים ( כן כן קראתי כל מיני פירסומים בפורום ) גורמים לי לרצות לדעת מה זה גורם בסופו של דבר לכלי הטיס לעשות באויר.
וזה מה שבדיוק חשבתי ... גורם לאנשים לתפוס מחסה...:)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.