צפייה בגרסה מלאה : שאלה שלט-מקלט
nahar 77
20-07-2011, 17:50:32
שלום לכולם.
יש לי את השלט הזה: http://www.citysound.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1151&catId=4 ואני משתמש במקלט 4 ערוצים.
יש לי שאלה אני יכול להוסיף עוד מקלט לטיסן אחר?
עם כן אשמח לקישור למקלט קטן מהסיני
תודה מראש.
flatspin
20-07-2011, 18:07:17
אין מגבלה לכמות המקלטים שאתה יכול להפעיל משלט בודד אחד (כמובן, כל אחד בנפרד). הכנס מקלט לטיסן נוסף, עשה בינדינג ואתה מסודר.
לגבי מקלט, תערוך חיפוש אצל הסיני (או אחר) לפי מקלט 4 ערוצים ומצא את זה שמתאים לך.
nahar 77
20-07-2011, 20:03:41
תודה רבה, איך אני עושה בינדינג?
flatspin
20-07-2011, 20:36:15
לצערי אינני מכיר את השלט הספציפי שלך. קרא בחוברת השלט או העזר עם אחד מחבריך שמכיר ויודע.
nahar 77
20-07-2011, 21:58:42
לצערי אינני מכיר את השלט הספציפי שלך. קרא בחוברת השלט או העזר עם אחד מחבריך שמכיר ויודע.
אוקי תודה רבה, את בינדינג בדרך כלל עושים בשלט או במקלט?
Menash
20-07-2011, 23:15:55
זה תהליך שמעורבים בו גם השלט וגם המקלט.
nahar 77
21-07-2011, 06:45:00
זה תהליך שמעורבים בו גם השלט וגם המקלט.
תודה רבה, צריך רכיב חיצוני כול שהוא? במקלט יש לי כפתור שכתוב "sw" זה קשור?
flatspin
21-07-2011, 17:07:45
תהליך הבינדינג הוא יצירת "היכרות" בין השלט והמקלט. במערכות מסוימות יש צורך באביזר גישור למקלט לצורך הבינדינג. באחרות אין צורך.
אם אין בידך חוברת הדרכה של השלט, מצא מישהו בסביבתך שמכיר את המערכת המסוימת שלך ותקבל ממנו את כל ההסבר הדרוש.
DarZeelon
21-07-2011, 17:41:58
משדר; משדר...
'שלט' זה הציפלינג הזה שבאמצעותו אתה שולט בטלוויזיה, או במזגן, למשל... באנגלית: Transmitter, לא Remote control...
זה;
http://images.mylot.com/userImages/images/postphotos/2103765.jpg
אינו שווה לזה;
http://images.rcuniverse.com/forum/upfiles/450818/Ca82885.jpg
nahar 77
21-07-2011, 18:23:15
תהליך הבינדינג הוא יצירת "היכרות" בין השלט והמקלט. במערכות מסוימות יש צורך באביזר גישור למקלט לצורך הבינדינג. באחרות אין צורך.
אם אין בידך חוברת הדרכה של השלט, מצא מישהו בסביבתך שמכיר את המערכת המסוימת שלך ותקבל ממנו את כל ההסבר הדרוש.
יש לי את החוברת ולא כול כך הצלחתי להבין ממנה
משדר; משדר...
'שלט' זה הציפלינג הזה שבאמצעותו אתה שולט בטלוויזיה, או במזגן, למשל... באנגלית: Transmitter, לא Remote control...
זה;
http://images.mylot.com/userImages/images/postphotos/2103765.jpg
אינו שווה לזה;
http://images.rcuniverse.com/forum/upfiles/450818/Ca82885.jpg
לא הבנתי מה אתה מנסה להסביר
ZigiStar
21-07-2011, 18:54:36
לא הבנתי מה אתה מנסה להסביר
זה בסדר, מוטב שלא תנסה.
DarZeelon
22-07-2011, 08:30:56
נהר,
למערכת רדיו לטיסן יש שני חלקים עיקריים:
יש את אותו חלק הנמצא בטיסן, אשר קולט אותות המשודרים אליו; ומתרגם אותם לפקודות המשנות את מצב הסרבואים בטיסן; ובהתאם לכך, את מה שהוא עושה בטיסתו.
החלק הזה נקרא באנגלית receiver, המתורגם ישירות למילה העברית 'מַקְלֵט'.
החלק השני מוחזק בידי המטיס והוא משדר את אותם אותות שהמקלט קולט; בהתאם למצבם של המנופים, המתגים והכפתורים שיש בו.
החלק הזה נקרא באנגלית transmitter, המתורגם ישירות למילה העברית 'מַשְׁדֵר'...
העניין הוא התפקידים של שני הרכיבים, ככל שזה נוגע לחלקיהם בתפקוד מערכת רדיו - האחד תפקידו לקלוט שידור והשני תפקידו לשדר.
באנלוגיה; אם אתה קורא למשדר, 'שלט', הרי שהמקלט צריך להקרא 'נשלט'; הלא כן?
המילה 'שַׁלָט' משקפת את מה שהמשדר עושה בפועל - דהיינו מאפשר למטיס לשלוט על הטיסן.
אבל בטיול הבא שלך לאתר הטסה בחו"ל; אם תאמר למטיס את הביטוי 'remote control', בהקשר למשדר שבידו; ההתייחסות אליך תתחלף אוטומטית בזלזול...
אם זיגי לא מבין; זה עניין שלו. לאורך זמן הוא מנסה לפסול ולקעקע כמעט כל מה שאכתוב; בין אם מה שכתבתי נכון לחלוטין ובין אם יש בדברי ניואנסים המשתמעים לשני פנים, או אי-דיוקים.
אבל לך כדאי להבין מה ניסיתי להסביר ומדוע.
ZigiStar
22-07-2011, 09:07:37
Nahar77, כמו שכבר כתבתי, עצם העובדה שדברים נכתבים באריכות, לא עושה אותם נכונים :D מצטער שאיני יכול לעזור לך בנוגע לשאלה המקורית - יש לי שלט 72MHz...
ובקשר לדברים שדר כתב, הנוהל הרגיל הוא כזה: כותבים לדר שההסבר שלו לא נכון, הוא חוזר על אותו הסבר, מוכיחים לו באמצעות מקורות אחרים שהוא טועה, ולבסוף הוא מסביר למה בעולמו ההסבר שלו נכון. יש לי רעיון לקיצור הליכים שיחסוך הודעות - נקפוץ הישר לסוף. אני פשוט אצטט את דר ישירות (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?23913-%FA%E9%F7%E5%EF-%E0%EC%F7%E8%F8%E5%F0%E9%F7%E4&p=164746#post164746), ובזה נסכם את סוגיית השלט-רחוק/משדר בשרשור הזה ונחזיר אותו לעניין המקורי:
אני בוחר ללמד אחרים את המדיניות שלי; המרחיבה על כללי האקדמיה;
nahar 77
22-07-2011, 09:28:17
שלום, אני לא רוצה להיכנס לסכסוך.
בכול אופן תודה רבה על העזרה*
tamos
22-07-2011, 14:32:02
איזה אנשים מצחיקים, כל פעם מחדש.
שואל השאלה, למה פשוט לא לפתוח את הספר ולראות איך עושים BINDING? זה כתוב בכל חוברת, וכל "טיפש" יכול לעשות זאת.
אין צורך לפתוח שאלה על כל עניין, בטח ובטח שנשאלה המון פעמים ומופיעה בספרים
igalr
22-07-2011, 14:53:46
אתמול קניתי שלט אוניברסלי (או שמה יש להשתמש במונח שלט כללעולמי)
הוא שולט על "נשלט" 42 אינטש LCD
וגם על "נשלט" מסוג DVD
וגם על "נשלט" מסוג ממיר "כן" (מי שלא הבין הכוונה היא על נשלט של YES אבל כבר פחדתי להסתבך)
Flying_student
22-07-2011, 15:02:06
נהר,
למערכת רדיו לטיסן יש שני חלקים עיקריים:
יש את אותו חלק הנמצא בטיסן, אשר קולט אותות המשודרים אליו; ומתרגם אותם לפקודות המשנות את מצב הסרבואים בטיסן; ובהתאם לכך, את מה שהוא עושה בטיסתו.
החלק הזה נקרא באנגלית receiver, המתורגם ישירות למילה העברית 'מַקְלֵט'.
החלק השני מוחזק בידי המטיס והוא משדר את אותם אותות שהמקלט קולט; בהתאם למצבם של המנופים, המתגים והכפתורים שיש בו.
החלק הזה נקרא באנגלית transmitter, המתורגם ישירות למילה העברית 'מַשְׁדֵר'...
העניין הוא התפקידים של שני הרכיבים, ככל שזה נוגע לחלקיהם בתפקוד מערכת רדיו - האחד תפקידו לקלוט שידור והשני תפקידו לשדר.
באנלוגיה; אם אתה קורא למשדר, 'שלט', הרי שהמקלט צריך להקרא 'נשלט'; הלא כן?
המילה 'שַׁלָט' משקפת את מה שהמשדר עושה בפועל - דהיינו מאפשר למטיס לשלוט על הטיסן.
אבל בטיול הבא שלך לאתר הטסה בחו"ל; אם תאמר למטיס את הביטוי 'remote control', בהקשר למשדר שבידו; ההתייחסות אליך תתחלף אוטומטית בזלזול...
אם זיגי לא מבין; זה עניין שלו. לאורך זמן הוא מנסה לפסול ולקעקע כמעט כל מה שאכתוב; בין אם מה שכתבתי נכון לחלוטין ובין אם יש בדברי ניואנסים המשתמעים לשני פנים, או אי-דיוקים.
אבל לך כדאי להבין מה ניסיתי להסביר ומדוע.
מבין את הדקויות שלך, אבל לתחום קוראים Remote controlled aircrafts/airplanes... עדיין, ה"משדר" מתפקד כשלט רחוק, ולכן בעברית לקרוא לו שלט זה בסדר גמור. גם ה"שלטים" שהבאת כדוגמה עושים את אותו דבר ומשדרים פקודות למקלט בטלויזיה.
זו דעתי, זכותך לא להסכים.
nahar 77
22-07-2011, 15:03:30
איזה אנשים מצחיקים, כל פעם מחדש.
שואל השאלה, למה פשוט לא לפתוח את הספר ולראות איך עושים BINDING? זה כתוב בכל חוברת, וכל "טיפש" יכול לעשות זאת.
אין צורך לפתוח שאלה על כל עניין, בטח ובטח שנשאלה המון פעמים ומופיעה בספרים
דבר ראשון חיפשתי בפורום ולא מצאתי שום הסבר הקשור לשלט שלי.
דבר שני בחוברת אין הסבר איך לעשות (לפחות לא מצאתי).
igalr
22-07-2011, 15:07:00
מבין את הדקויות שלך, אבל לתחום קוראים Remote controlled aircrafts/airplanes... עדיין, ה"משדר" מתפקד כשלט רחוק, ולכן בעברית לקרוא לו שלט זה בסדר גמור. גם ה"שלטים" שהבאת כדוגמה עושים את אותו דבר ומשדרים פקודות למקלט בטלויזיה.
זו דעתי, זכותך לא להסכים.
את בטוח שזה :
Remote controlled aircrafts/airplanes.
ולא
Radio controlled aircrafts/airplanes.
DarZeelon
22-07-2011, 16:17:11
זיגי,
אני רוצה להזכיר לך כי גדולים ממני (ומן הסתם גם ממך) היו אלה שקבעו את הכללים.
כאשר אליעזר בן-יהודה חידש את השפה העברית, איש לא מינה אותו לתפקיד. הוא נתקל בהרבה מילים לועזיות להן לא נמצאה במקורות מילה בעברית...
ואז, מבלי לבקש רשות מאיש, הוא פשוט 'סינתז' מילה שהתאימה לדעתו. רובן השתרשו בשפה העברית.
גם כללים תחביריים הוא חידש.
אמנם, איני מתיימר להיות ממחדשי השפה, אבל לגבי כללים שקבעה האקדמיה, ישנם רבים מהם שאינם נותנים פירוט מספק - ואז אני מרחיב. כן, אני קובע מדיניות משלי. מי זה שיקבע שאסור לי?
בכך, אני מעשיר את השפה בפורום; למשל; בקשר לדיון על מצבר מול סוללה, בו קבעתי (כן, כן!) שבטריות ניקל-קדמיום, ניקל-מטל, ליפו, לייף וכדומה צריכות להיקרא פה 'מצברים' ולא סתם 'סוללות'.
זאת, כי מצבר בהגדרתו הוא סוללה היכולה להיטען ולהיפרק (secondary battery); בעוד שסתם 'סוללה' יכולה להיות גם כזו שאינה ניתנת לטעינה חוזרת (primary battery).
אם זה לא מוצא חן בעיניך, אתה יכול ללכת ולהתלונן באוֹפִיס של הפּוֹלִיס (לפני שבן-יהודה המציא את המשטרה ואת המשרד...).
שכחת לציין כי לפחות למילה מתורגמת אחת, אני לא מסכים ולא משתמש בה - 'מאייד'; מהסיבה שהיא מטעה בתיאור תפקידו של הקרבורטור.
מבחינתי, המילה נשארת 'קרבורטור', עד שהאקדמיה תאמץ מילה מתאימה.
למכשיר באמצעותו אנו שולטים מרחוק בטיסן, קוראים באנגלית, בגרמנית, בצרפתית, בספרדית ובאיטלקית (לא בדקתי בשפות אחרות, אבל אני בטוח שגם בהן), מילה שתרגומה לעברית הוא 'משדר'.
אם אתה חושב שבעברית יותר מתאימה המילה 'שלט', הרי שאתה במעגל מצומצם.
חוץ מזה, זיגי, אני יודע שאינך בוּר; אבל למרבה הצער, אתה לפעמים בוחר להתערב ולנסות לסתור אותי, גם במקרים בהם היה עדיף פשוט לשתוק.
אני לא עונה בשרשורים בהם אין לי מה להוסיף או להעיר. אולי כדאי שגם אתה תאמץ מדיניות כזו.
nahar 77
22-07-2011, 16:27:00
מי שהוא יכול בבקשה להמליץ לי על מקלט מהסיני 4 ערוצים
איך המקלט הזה הוא יכול להתאים http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8439__Corona_2.4Ghz_4ch_Receiver_V2_DSSS.html
תודה מראש...!
ZigiStar
22-07-2011, 17:40:23
כן, אני קובע מדיניות משלי.
למכשיר באמצעותו אנו שולטים מרחוק בטיסן, קוראים באנגלית, בגרמנית, בצרפתית, בספרדית ובאיטלקית (לא בדקתי בשפות אחרות, אבל אני בטוח שגם בהן), מילה שתרגומה לעברית הוא 'משדר'.
אם אתה חושב שבעברית יותר מתאימה המילה 'שלט', הרי שאתה במעגל מצומצם.
חוץ מזה, זיגי, אני יודע שאינך בוּר; אבל למרבה הצער, אתה לפעמים בוחר להתערב ולנסות לסתור אותי, גם במקרים בהם היה עדיף פשוט לשתוק.
אני לא עונה בשרשורים בהם אין לי מה להוסיף או להעיר. אולי כדאי שגם אתה תאמץ מדיניות כזו.
נורא משעשעת אותי התופעה הזאת, שמספר דמויות בפורום נוטות להשוות עצמן לאישיות דגולה מידי כמה שבועות. בדר"כ זה לאינשטיין, אצלך זה אליעזר בן-יהודה. נו, כל אחד והיומרות שלו. היית לוקח מישהו ברצינות אם אם הוא היה טוען משהו מגוחך בנושא חשמל, ואז נתלה בזה שגם טסלה/אדיסון/פאראדיי המציאו דברים?
ולעצם העניין. כן דר, מותר לך, מותר לך מה שתרצה, זאת מדינה חופשית ומעולם לא כתבתי אחרת. מותר לך למשל הטיף לכולם שיש לכתוב עברית משמאל לימין, שהרי ככה כותבים ב-"אנגלית, בגרמנית, בצרפתית, בספרדית ובאיטלקית (לא בדקתי בשפות אחרות, אבל אני בטוח שגם בהן)". לא תיכנס לכלא על זה. רק שיש שתי בעיות עם ה-"תיקונים" שלך:
1. אתה פשוט לא יודע מספיק בתחום. כמו בהרבה תחומים אחרים, כדי שמישהו יקח אותך ברצינות, אתה צריך להיות בקיא ביסודות המקובלים על כולם. אצלך, זה לא המקרה (אני יודע, זה לא נעים לקרוא, אבל אל תעלב). חלק מהטיעונים שלך מבוססים על חוסר ידיעה/הבנה (למשל - "מצבר אינו סוללה"), ואחרים - מתאימים לילד בבית-ספר יסודי (למשל - אם המשדר היה "שלט", או המקלט היה צריך להיות "נשלט"). כמו בעניין ה-"אסור להגיד שקרח נמס": משום מה אתה חושב שאתה יותר צודק מהמילון, מהאקדמיה, מאנשים שעברית היא מקצועם (רוביק רוזנטל (http://www.nrg.co.il/online/47/ART1/941/045.html), למשל) ומהתנ"ך. כולם מסכימים בינהם, ורק אתה - טוען שכל האחרים טועים. מותר לך לחשוב ככה (לא שאני מבין את תסביך הגדלות), אבל אל תתפלא שמתקנים אותך. אגב, רוב הטעויות שלך נובעות מכך שאתה חושב שכל מילה בעברית היא תרגום למילה באנגלית. וזה, מה לעשות, ממש לא נכון. השפה העברית עשירה ומסובכת הרבה יותר מזה.
2. אתה קובע את מה שכותב כעובדה, ומי שלא יודע מספיק או מכיר אותך, חושב שאתה צודק. רק אחרי התכתבות מרובה אתה מודה שאתה "קובע מדיניות משלך" ובעצם המצאת את הכלל. אם הקביעות שלך היו מתחילות במילה "לדעתי", כל הסיפור הזה היה נמנע.
ולסיום, אל תנסה לחנך אחרים על מה להגיב ועל מה לא. יש מנהלי פורום, והם עושים עבודתם נאמנה. אני יכול להפנות אותך למספר שרשורים בהם אנשים (לא אני!) ביקשו ממך להפסיק להגיב בענייני אלקטרוניקה ועברית (אתה יכול לנחש למה), ולא נראה שאתה מתייחס אליהם.
רק תביא בחשבון שבכל פעם שתכתוב שטות (למשל, "אסור לחבר אדמות של מעגלים חשמליים שונים", "לאנרגיה קינטית יש כיוון", "מצבר אינו סוללה", "חייבים לכתוב סרבו ולא סרוו", "קיבולת סוללה זה זרם לחלק לזמן" ועוד ועוד...), יש סיכוי שיהיה מישהו שיתקן אותך, גם אם זה לא מוצא חן בעיניך. אני יודע שנורא נוח לך לחשוב שמדובר ברדיפה אישית, אבל זה לא המקרה.
tamos
22-07-2011, 17:58:04
http://manuals.hobbico.com/fut/4yf-2_4ghz-manual.pdf
עמוד 9.
אין יותר מפורט מזה
DarZeelon
22-07-2011, 18:43:50
יגאל,
נכון, מה שכתבת. וראשי-התיבות JR, פירושן Japan Remote...
אבל במקומות בהם מייצרים מערכות רדיו ובמדינות בהן השימוש בהן הרבה יותר נפוץ, קוראים לזה משדר.
בסינית זה 转送者, 传导物, 传达人 שפרושו 'משדר', לא 'שלט'!
שלט שולט בפעולת מכשיר חשמלי מטווח קצר, באמצעות אותות באור אינפרא-אדום.
המילה המתאימה לדעתי למכשיר שליטה ארוך-טווח, המשתמש בגלי רדיו; היא 'משדר'.
DarZeelon
22-07-2011, 18:49:07
זיגי,
כשאני טועה, אני מודה.
כשלדעתי איני טועה, אני עומד על דעתי.
ZigiStar
22-07-2011, 19:03:12
המילה המתאימה לדעתי למכשיר שליטה ארוך-טווח, המשתמש בגלי רדיו; היא 'משדר'.
כשלדעתי איני טועה, אני עומד על דעתי.
זה כל מה שהיה צריך. לא יאמן, הגענו להסכמה.
nahar 77
22-07-2011, 19:13:31
http://manuals.hobbico.com/fut/4yf-2_4ghz-manual.pdf
עמוד 9.
אין יותר מפורט מזה
תודה רבה לך, תוכל בבקשה להביא לי קישור למקלט מומלץ 4 ערוצים מהסיני?
תודה רבה מראש!
tamos
22-07-2011, 21:23:10
יש את הכתום, שהוא יחסית זול.
אבל שמעתי כמה פעמים על התרסקויות ממנו.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.