צפייה בגרסה מלאה : מדליק הרכש החדש שלי-bllade mcpX
bendisar
21-07-2011, 12:38:49
שלום לחברי הפורום
סתם רציתי לחלוק את הרכישה האחרונה שלי- מסוק אולטרה מיקרו בשם Blade McpX בעל משקל טיסה כולל סוללה של 46 גרם בלבד!
המסוק הקטנצ'יק הוא בעל מנוע ראשי ומנוע זנב, ומערכת פלייברלס
מסוק בעל פסיעה משתנה ואפשרות לביצוע תרגילי 3D מסויימים בשטח קטן מאוד
את המסוק קיבלתי היום בבוקר, בזמן שהסוללות נטענו ביצעתי סט אפ שלקח לא יותר מ-20 דקות, ביצוע ביינד לשלט JR 9303 שלי והכל מוכן
עם המסוק מקבלים 2 סוללות, את הראשונה ביליתי בהטסה על הגג שכללה רק ריחופים כדי ללמוד את טבע המסוק
את הטיסה השנייה ביצעתי בחנייה, שם עשיתי מספר פליפים וטיסות הפוכות
יש לי רק 2 טיסות עליו אבל אני כבר מורשם- מערכת הפלייברלס מתפקדת יפה מאוד, המסוק מאוד יציב באוויר ומרגיש די טבעי
שמירת הזנב נחמדה מאוד, בסחיטות פיטצ' מוגזמות הוא כן יעזוב- אבל כל עוד לא מתפרעים עם הסטיקים יותר מידי הוא שומר מצויין
יש לו בדיוק מספיק כוח לבצע הפיכות,פאנלים, הוריקנים וכו'. אבל לא מספיק כוח לתקטוקים, אולי רק לריינבו.
כנראה שבעתיד אבצע סקירה מלאה עליו- שיגמרו המבחנים, בינתיים אני מרוצה מהרכישה
הנה כמה תמונות של העולל:
עם האח הגדול
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=49761&d=1311244130
עושה פוזה
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=49762&d=1311244173
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=49763&d=1311244211
shlomiv10
21-07-2011, 15:02:07
תתחדש ותהנה אגב כמה עולה צעצוע כזה?
bartovmoti
21-07-2011, 15:33:11
תתחדש ותהנה אגב כמה עולה צעצוע כזה?
שלומי, מה זה משנה כמה זה עולה :cool:?
ועם זה תוכל גם לעשות פטריושקה של מסוקים, זה נכנס ב 450, שנכנס ב 500, שנכנס בהוריקאן, שנכנס ב 600, שנכנס ב 700!!
bendisar
23-07-2011, 10:38:25
תודה לכולם :)
יש לי כבר 10 טיסות על הקטנצ'יק הזה
התחלתי להעיז קצת יותר ואני מבצע כבר רבעי פירופלים חוץ מסתם הפיכות רגילות
אפילו הספקתי לרסק פעם אחת- לא קרה למסוק כלום :D
nov291
23-07-2011, 12:48:15
יפה תתחדש כמה עולה ואיפה ?.
bendisar
23-07-2011, 12:52:27
קניתי אותו מ-miracle mart להלן הקישור (http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=index&cPath=66_78&filter_id=70)
בנוסף שילמתי עוד 80 ש"ח מכס
Yogev
23-07-2011, 15:34:27
תגיד איך הזנב שלו מחזיק כשעושים 3D?
bendisar
23-07-2011, 15:46:32
צריך להיות עדין על הסטיקים איתו
אם מתפרעים עם המצערת אז הזנב יכול לברוח, אבל כל לא "טורקים" את הסטיק יותר מידי הוא מחזיק יפה מאוד
wind556
23-07-2011, 15:46:50
אלעד, איך אתה משווה אותו לטי רקס 250?
bendisar
23-07-2011, 16:47:43
אלעד, איך אתה משווה אותו לטי רקס 250?
ובכן, זוהי שאלה קשה
הטירקס 250 הוא קודם כל יותר חזק מה-MCPX, ושמירת הזנב שלו הרבה יותר טובה- מה שנותן לו את האפשרות לבצע תרגילים מורכבים יותר (כגון תקטוקים, פירופליפים וכו' וכו)
מה שמפתיע אבל, הוא שמבחינת יציבות המסוקים מאוד דומים, אמנם הטירקס 250 מרגיש יותר "נעול" ביציאה מתמרונים שונים
ודורש פחות קלט מהשלט כדי להתייצב אחרי הפיכה לדוגמא.
אבל מבחינת יציבות בריחוף- גם רגיל וגם הפוך הMCPX יציב מאוד, ממש בצורה מרשימה ומעוררת התפעלות ביחס לגודלו ומשקלו הזעירים
למרבה ההפתעה שני המסוקים עובדים בסל"ד דומה של 4000RPM
מה שכן, ה-MCPX ניתן להטסה בנוחות במקומות קטנים וצפופים ביחס לטירקס 250
לדוגמא אני מטיס בחנייה המשותפת של הבניין, עם הטירקס 250 העזתי מקסימום לבצע הקפות, ולא שום דבר יותר מזה
עם ה-MCPX באותו השטח אני לא מהסס להפוך, לרחף הפוך ואפילו לבצע רבעי פירופליפים. ואני בטוח שעם הזמן אני אבצע שם גם הוריקאנים ופאנלים
לי ה-MCPX נותן את האפשרות להתאמן על אוריאנטאציות הפוכות וחשוב מכך
היות שמירת הזנב של ה-MCPX, והכוח שלו אינם גבוהים, יש צורך בניהול סייקליק וקולקטיב טובים כדי להפוך אותו ולהטיס אותו בהצלחה.
דבר חשוב מאוד לביצוע תמרונים מסובכים יותר, אבל שמאוד מבאס "לבזבז" זמן של מסוקים גדולים בשטח כדי להתאמן עליו. אבל מי שילמד לבצע פאנלים עם ה-MCPX
בחנייה במקום יחסית מוגבל- יבצע אותם בצורה מושלמת ומדוייקת להפליא על טירקס 500 בשטח פתוח. ככה שהמסוק הנ"ל נותן לי את האפשרות להתאמן על הדברים האלה
ואז ליישם את מה שלמדתי על המסוק הנ"ל בהתפרעות בשטח עם המסוקים הגדולים
בקיצור, למטיס מתקדם שרוצה גם כיף וגם להשחיז את הכישורים הבסיסיים הדרושים לטיסת 3D- אני ממליץ :)
Hagay
23-07-2011, 19:33:48
כרגיל ציון 11 על ההשואה והניסוח,
למכירה החלפה TREX2 250 ב MCPX ואני לא צוחק.
Yoav Lahav
23-07-2011, 19:45:37
קניתי אותו מ-miracle mart להלן הקישור (http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=index&cPath=66_78&filter_id=70)
בנוסף שילמתי עוד 80 ש"ח מכס
איך שלחו לך אותו? דואר רגיל? EMS?
הייתה צריך ללכת לבית המכס בתל אביב לשלם ולשחרר אותו?
איך ידעת שהוא יתאים לשלט שלך?
איך אפשר לדעת שהוא יתאים לשלט שלי, זה שבחתימה?
דרך אגב, לפי התמונות אין לו פסיעה משתנה בזנב כלומר שהוא מתבסס על שינוי מהירות של רוטור הזנב מה שמסביר את הבעייתיות שאתה מתאר
בתגובות הזנב - בתמרונים קשים לוקח למנוע יותר מידי זמן לשנות את המהירות ואז הזנב בורח לך.
bendisar
23-07-2011, 19:57:25
אכן, הזנב לא מחזיק מצוין מכיוון שמדובר במנוע נפרד לזנב, וכמובן ששינוי פסיעה מהיר בהרבה משינוי סל"ד
בכל זאת ביחס למסוקים אחרים בעלי מנוע נפרד לזנב זהו המסוק בעל השמירת זנב הכי טובה שיצא לי לראות.
המסוק מתאים לשלטים שעובדים בשיטת שידור DSM2 או DSMX בלבד, אשר נמצאת במודלים ושלטים של SPEKTRUM/JR, ככה שהשלט שלך לא יוכל להתאים.
היות והשלט שלי- JR X9303 משדר בשיטת DSM2 אז ידעתי שהוא יתאים למסוק הנ"ל
מה שכן ניתן לקנות את המסוק בחבילת ה-RTF, בה הוא מגיע עם שלט מתאים, חבילה זו עולה עוד 40$ (ואז גם כנראה תצטרך להוציא אישורים להכנסת שלט לארץ)
לא הייתי צריך ללכת לבית המכס בתל אביב, על ההודעת דואר רשום שהגיעה לי הביתה היו כתוב 80 ש"ח מכס, הגעתי לסניף הקבוע והקרוב לביתי ושילמתי להם ישירות
וחס וחלילה EMS- נשלח בדואר רשום רגיל שעלה 20$, הגיע תוך שבוע וחצי
אני רואה שאני לא נופל לבד, אלא לוקח איתי עוד כמה :p
wind556
23-07-2011, 20:14:03
ובכן, זוהי שאלה קשה
הטירקס 250 הוא קודם כל יותר חזק מה-MCPX, ושמירת הזנב שלו הרבה יותר טובה- מה שנותן לו את האפשרות לבצע תרגילים מורכבים יותר (כגון תקטוקים, פירופליפים וכו' וכו)
מה שמפתיע אבל, הוא שמבחינת יציבות המסוקים מאוד דומים, אמנם הטירקס 250 מרגיש יותר "נעול" ביציאה מתמרונים שונים
ודורש פחות קלט מהשלט כדי להתייצב אחרי הפיכה לדוגמא.
אבל מבחינת יציבות בריחוף- גם רגיל וגם הפוך הMCPX יציב מאוד, ממש בצורה מרשימה ומעוררת התפעלות ביחס לגודלו ומשקלו הזעירים
למרבה ההפתעה שני המסוקים עובדים בסל"ד דומה של 4000RPM
מה שכן, ה-MCPX ניתן להטסה בנוחות במקומות קטנים וצפופים ביחס לטירקס 250
לדוגמא אני מטיס בחנייה המשותפת של הבניין, עם הטירקס 250 העזתי מקסימום לבצע הקפות, ולא שום דבר יותר מזה
עם ה-MCPX באותו השטח אני לא מהסס להפוך, לרחף הפוך ואפילו לבצע רבעי פירופליפים. ואני בטוח שעם הזמן אני אבצע שם גם הוריקאנים ופאנלים
לי ה-MCPX נותן את האפשרות להתאמן על אוריאנטאציות הפוכות וחשוב מכך
היות שמירת הזנב של ה-MCPX, והכוח שלו אינם גבוהים, יש צורך בניהול סייקליק וקולקטיב טובים כדי להפוך אותו ולהטיס אותו בהצלחה.
דבר חשוב מאוד לביצוע תמרונים מסובכים יותר, אבל שמאוד מבאס "לבזבז" זמן של מסוקים גדולים בשטח כדי להתאמן עליו. אבל מי שילמד לבצע פאנלים עם ה-MCPX
בחנייה במקום יחסית מוגבל- יבצע אותם בצורה מושלמת ומדוייקת להפליא על טירקס 500 בשטח פתוח. ככה שהמסוק הנ"ל נותן לי את האפשרות להתאמן על הדברים האלה
ואז ליישם את מה שלמדתי על המסוק הנ"ל בהתפרעות בשטח עם המסוקים הגדולים
בקיצור, למטיס מתקדם שרוצה גם כיף וגם להשחיז את הכישורים הבסיסיים הדרושים לטיסת 3D- אני ממליץ :)
הסבר מפורט וברור (כדרכך)
רק נשאלת השאלה הבאה:
קופטר איקס 250 טוב יותר מטי רקס 250 (זו דעתי האישית ולא נושא לוויכוח, אל תעבירו את הדיון לשם)
קופטר איקס 250 עולה חצי מהמסוק הזה (450 ש"ח כולל משלוחים והכל )
לך כבר יש טי רקס 250 (או לפחות היה)
לאור זה מה אתה חושב שעדיף עבור רוב אלו שיתעניינו בו?
Yoav Lahav
23-07-2011, 20:19:38
שקלת לקנות את ה WALKERA 4G6?
הוא קטן,FBL ויש לו TT ופסיעה משתנה ולפי הסרטונים באינטרנט הוא טס מצויין עם שמירת זנב מעולה.
אכן, הזנב לא מחזיק מצוין מכיוון שמדובר במנוע נפרד לזנב, וכמובן ששינוי פסיעה מהיר בהרבה משינוי סל"ד
בכל זאת ביחס למסוקים אחרים בעלי מנוע נפרד לזנב זהו המסוק בעל השמירת זנב הכי טובה שיצא לי לראות.
המסוק מתאים לשלטים שעובדים בשיטת שידור DSM2 או DSMX בלבד, אשר נמצאת במודלים ושלטים של SPEKTRUM/JR, ככה שהשלט שלך לא יוכל להתאים.
היות והשלט שלי- JR X9303 משדר בשיטת DSM2 אז ידעתי שהוא יתאים למסוק הנ"ל
מה שכן ניתן לקנות את המסוק בחבילת ה-RTF, בה הוא מגיע עם שלט מתאים, חבילה זו עולה עוד 40$ (ואז גם כנראה תצטרך להוציא אישורים להכנסת שלט לארץ)
לא הייתי צריך ללכת לבית המכס בתל אביב, על ההודעת דואר רשום שהגיעה לי הביתה היו כתוב 80 ש"ח מכס, הגעתי לסניף הקבוע והקרוב לביתי ושילמתי להם ישירות
וחס וחלילה EMS- נשלח בדואר רשום רגיל שעלה 20$, הגיע תוך שבוע וחצי
אני רואה שאני לא נופל לבד, אלא לוקח איתי עוד כמה :p
bendisar
23-07-2011, 20:53:44
הסבר מפורט וברור (כדרכך)
רק נשאלת השאלה הבאה:
קופטר איקס 250 טוב יותר מטי רקס 250 (זו דעתי האישית ולא נושא לוויכוח, אל תעבירו את הדיון לשם)
קופטר איקס 250 עולה חצי מהמסוק הזה (450 ש"ח כולל משלוחים והכל )
לך כבר יש טי רקס 250 (או לפחות היה)
לאור זה מה אתה חושב שעדיף עבור רוב אלו שיתעניינו בו?
לדעתי הבחירה בין טירקס/קופטראיקס 250, לבלייד MCPX תלוייה במה אתה מחפש
אם יש לך אולם ספורט/ מגרש ספורט קרוב להטיס בו, אז ה-250 מתאים למשימה
אם יש לך חנייה/חצר- אז לדעתי ה-MCPX מנצח בגדול, מכיוון שניתן להטיס אותו בשטחים כאלה
בנוסף לכך בזמן שריסוק עם מסוק 250 יגמר לפחות בעשרות שקלים והחלפת חלקים, הריסוק הממוצע עם ה-MCPX נגמר בבדיקה קצרה ישור להבים וחזרה לאוויר
לכן ה-MCPX הוא אחלה מסוק להשחזת הכישורים, בלי פחד מנזק בריסוק- כל מה שצריך זה להרים את ה-HOLD לפני הריסוק ובדרך כלל לא יקרה לו כלום
היה לי טירקס 250, מסוק נחמד שכיף להטיס אותו בעיקר כשאין יותר מידי רוח, החלפתי אותו בטירקס 450PRO ממנו אני נהנה הרבה יותר
bendisar
23-07-2011, 21:03:24
שקלת לקנות את ה WALKERA 4G6?
הוא קטן,FBL ויש לו TT ופסיעה משתנה ולפי הסרטונים באינטרנט הוא טס מצויין עם שמירת זנב מעולה.
בקצרה, הוולקרה הרבה יותר עדין, ושוקל כמעט כפול- ככה שהוא לא יהיה עמיד כמו ה-MCPX
בנוסף על הוולקרה אצטרך לשלם יותר וגם לקנות שלט נוסף. בעוד ה-MCPX עובד עם השלט שלי
guy1a
23-07-2011, 21:40:55
אם מביאים טיסן / מסוק שכולל שלט אז מבחינת המכס זה טיסן ולא שלט.
אני הבאתי וולקרה עם שלט ולא נידרשתי להמציא אישורי רדיו ( למרות שהכנתי כאלו מראש ) - רק לשלם מכס ומע"ם
בהחלט אני שוקל את זה לפני שאני מזמין את ה 250 שעודד פרסם לפני כמה ימים.
רק שבשבילי זה גם שלט.
אתה יכול להעלות סרטון ?
תודה.
Friman
23-07-2011, 23:15:35
אלעד התיאור שלך מלהיב בהחלט,
אני לא מתפלא שאנשים כאן מתלהבים ורוצים גם.
גם אני מתלהב, אבל אצלי ברז התקציב מטפטף טיפות אחרונות להשלמת הסטאפ של הTrex 500, ולאחר מכן צפויה כנראה בצורת תקציבית לטווח בינוני עד ארוך :-)*
bendisar
23-07-2011, 23:18:42
אכן כתבתי תיאור מלהיב, מכיוון שגם אני מתלהב מהפלא ההנדסי הזעיר הזה במשקל זעום של 46 גרם. אבל לדעתי הוא לא מתאים למתחילים כל כך
אלא לפחות למישהו שכבר יודע לרחף ולבצע הקפות
guy1a
24-07-2011, 05:03:41
אלעד, איזה סוג של שקע בחרת ?
הכוונה מה מתאים לישראל ? ( אוסטראלי / יפני / .. )
ועוד שאלה, השלט שהם מוכרים זה 4 ערוצים ... אז איך זה פועל ? זה מסוק 6 ערוצים ...
תודה.
bendisar
24-07-2011, 10:17:55
את הגיין של הגירואים אי אפשר לכוון, לכן השלט הוא שלט 4 ערוצים
השקע שמתאים לישראל הוא שקע אירופאי (EU)
guy1a
24-07-2011, 10:24:01
רגע ...
למעשה הערוץ החמישי זה רק לכיוון הגיין של הג'יירו ?
כלומר, אפשר כל מסוק עם להבים בעלי זוית משתנה להטיס עם 4 ערוצים במידה ואני מוותר על זה ?
תודה על התשובה :)
bendisar
24-07-2011, 11:01:41
במציאות למסוקי CP יש לפחות 5 ערוצים, וגם לשלט DX4E
3 ערוצים לסרוואים של הראש (ערוץ לכל סרוו)
ערוץ אחד למצערת
ערוץ אחד לסרוו זנב (שעובד דרך הג'ירו)
ערוץ אחד לכיוון הגיין של הג'ירו
ככה שבעצם השלט שמביאים עם המסוק בחבילת ה-RTF הוא שלט 5 ערוצים
במסוק 6 ערוצים רגיל לפי מה שידוע לי בדרך כלל אי אפשר להטיס ללא הערוץ השישי
מקווה שעזרתי... ויאללה הרגע חזרתי מהדואר עם סוללות ננו טק ל-MCPX, אני יורד לחנייה כדי לבדוק אותן ברגע שהן יסיימו להיטען ;)
Friman
24-07-2011, 12:32:13
עלתה פה השוואה לTrex 250.
זו השוואה רלוונטית? הTrex כפול ממנו בגודל ונראה הרבה יותר חזק ורציני. לא מסוק שנראה לי כדאי לנסות להטיס בתוך הבית נניח, והmcpxדווקא כן נראה אחד שאפשר להשתעשע איתו קצת בחצר או בסלון גדול מספיק
SEVEN
24-07-2011, 12:47:00
ראיתי את המסוק הזה mcpx מוטס בשטח בתנאי רוח והוא פשוט מדהים, מאוד התלהבתי ... אני שוקל לרכוש גם כן.
לפי מה שהתרשמתי הוא כמעט בלתי שביר נוכח המשקל הקל שלו ...
bendisar
26-07-2011, 00:35:09
זו השוואה רלוונטית? הTrex כפול ממנו בגודל ונראה הרבה יותר חזק ורציני. לא מסוק שנראה לי כדאי לנסות להטיס בתוך הבית נניח, והmcpxדווקא כן נראה אחד שאפשר להשתעשע איתו קצת בחצר או בסלון גדול מספיק
אכן, המסקנה מההשוואה בין ה-MCPX לטירקס 250 היא שאין כל כך מה להשוות, זה נועד לחניות וזה נועד למגרשים
יש לי כבר 40 טיסות על הג'וק הקטן הזה- להלן קצת מסקנות:
יש חופש מסויים בין הלינקים שעולים לסוושפלייט לבין התפוחים על הסוושפלייט, חופש זה גורם לפעמים למסוק לרעוד. התיקום לכך הוא לקחת גומיות כמו אלה שמחזיקות את החופה
להלביש אותן על התפוחים ואז לשים את הלינקים. הגומיות מחסלות את החופש הנ"ל לחלוטין והמסוק מרגיש מדוייק יותר להטסה והרעידות נעלמות לחלוטין
עם המסוק מגיעים 2 זוגות להבים, זוג אחד רגיל וזוג אחד עם משקולות. הרגיל טוב ל-3D, אלה עם המשקולות נותנים יותר יציבות. אני מעדיף את אלה בלי המשקולות.
אבל יש פה טוויסט, הגיעו לי לא מזמן להבי KBDD ל-MCPX. בהתחלה מאוד לא התרשמתי מהם- הם הגיעו קצת עקומים, והייתי צריך ליישר אותם בחזרה
אבל ברגע שהעלתי את המסוק איתם נעלמו כל החששות- הלהבים האלה מצויינים! הרבה יותר קשיחים מהמקוריים וטסים הרבה יותר חלק והמסוק נהפך לממש תענוג להטסה
סוללות הננו טק גם זולות יותר מהמקוריות וגם חזקות יותר ונותנות יותר מהירות ראש
המסוק שלי שרד כבר 6 ריסוקים. 3 נגמרו בלי כלום, 2 עם להחזיר לינקים למקום ואחד לדחוף את הגלגל שיניים הראשי בחזרה. המסוק הזה עמיד בצורה יוצאת דופן לריסוקים
כל עוד זוכרים להרים HOLD הוא פשוט יקפץ על הרצפה ללא נזק
אני מתכנן אולי להחליף את הבום באחד ארוך יותר, אנשים בחו"ל מדווחים שהדבר משפר את נעילת הזנב מאוד
אני כבר מבצע רבעי פירופליפים, פאנלים, לופים, רולים וריחופים הפוכים עם המסוק הזה ונהנה מכל רגע, מדי פעם אני אפילו "מנחית" אותו על תקרת החניון הפוך:p
הוא יציב בצורה יוצאת דופן, בריחוף הפוך הוא נשאר במקום לאיזה 5-10 שניות ללא שום קלט מהסטיקים!
אני צריך לגרור את אבא שלי לצלם כדי שאוכל להעלות סרטון של הקטנצ'יק, אני אישית מאוד מרוצה מהרכישה
wind556
26-07-2011, 05:58:37
אלו שני מסוקים שונים לגמרי
ההשוואה נבעה מהעלויות, ולא מדמיון טכנולוגי
טכנולוגית יש יתרון למסוק עם מנוע יחיד ולא עם מנוע זנב נפרד, ועוד כמה דברים בדרך.
מעשית, הדרישות ומבחן המציאות קובע, ואלעד הוא מטיס מוכשר ביותר. אם היית רואה אותו מטיס מסוק של ESKY למשל היית מתפתה להאמין שזה מסוק משובח :cool:
אני חושב שה mcpx הוא מסוק נפלא למתחילים, הוא לא מרתיע, אפשר להטיס אותו בכל מקום, הוא עמיד בצורה מפתיעה,
אני משתמש בו כסימולטור ל 450 pro והתחושה בהטסה וביציבות ממש דומה, זו בינתיים הקנייה שאני הכי נהנה ממנה מאז שנכנסתי לתחביב
[לפני כחודשיים] מומלץ בחום רב לכל מסוקאי, מתחיל או מקצוען כאחד.
dror_z
28-07-2011, 20:02:47
טוב
גם אני נסחפתי ורצתי לקנות היום
רושם ראשוני - מדהים
מקווה שלא אתאכזב
שלומי ופסי
לדעתי חובה להשלמת הצי שלכם
טוב כנירא שגם אני ישבר בסוף אני מיתאמץ שלא
dror_z
28-07-2011, 21:50:05
טוב כנירא שגם אני ישבר בסוף אני מיתאמץ שלא
ברור ולכן חבל על כל דקה
רק קח בחשבון שיש בעיה לבצע טקטוקים
bendisar
28-07-2011, 22:01:54
טקטוקים אי אפשר לעשות איתו- אין לו מספיק כוח
אבל ריינבו אפשר לעשות איתו בהחלט
bendisar
28-07-2011, 22:17:16
להלן סרטון, אמנם באיכות מחורבנת
של ה-MCPX שלי מוטס בחנייה
http://www.youtube.com/watch?v=IIwYW61e9Ms
dror_z
28-07-2011, 22:18:35
אלעד
אשמח אם תעלה קישורים ללהבים ולסוללות ובכלל לכל מה שנחשב שדרוג טוב
לא הבנתי אי אפשר לבצע טיקטוקים
אני מקווה שהוא יכול לרחף הפוך
האים אפשר לבצע איתו רולים חריפים ופירואטים:cool::cool:
bendisar
28-07-2011, 22:46:03
שיגמרו המבחנים אעלה פוסט מסודר עם איזה שדרוגים ושפצורים כדאי לעשות לבלייד MCPX
בינתיים, עשיתי את ה-grommet mod
שזה פשוט הלבשת הגומיות של החופה על 2 התפוחים הקדמיים של הסוושפלייט- ואז להחזיר את הלינקים
להלן תמונה של השפצור הנ"ל
http://www.helifreak.com/attachment.php?attachmentid=218698&d=1301529814
השפצור הזה משפר את הדיוק של השליטה על המסוק, ומעלים לגמרי את הרעידות מהן הוא סובל
סוללות- טורנג'י ננו טק (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17808__Turnigy_nano_tech_300mah_1S_35c_Lipo_Pack _Suit_Blade_mCPx_.html)
הסוללה הנ"ל נותנת יותר מהירות ראש בצורה קבועה יותר לאורך זמן, בעזרת סווארם ניתן לקנות אותה ב-3$, ב-related products ניתן גם למצוא מתאם לטעינה במקביל של עד 6 סוללות, אני טוען את הסוללות עם המטען שלי מכיוון
שהוא איכותי יותר ומדוייק יותר מהמטען שמגיע עם המסוק
חבל לבזבז כסף על סוללות מקוריות!!
להבים- להבי KBDD יותר יציבים מלהבי ה-3D המקוריים, אבל יותר זריזים מהלהבים שמוגדרים לטיסה מהירה (אלה עם המשקולות)
הם כן אוכלים יותר כוח, אבל אני אישית אוהב אותם יותר מהמקוריים בגלל הדיוק והקשיחות שלהם- להלן קישור (http://www.readyheli.com/KBDD-Extreme-Edition-Main-Blades-for-Blade-MCPx--Pure-White_p_38455.html)
שדרוג נוסף שעדיין לא ניסיתי בעצמי- להאריך את הבום באינצ' אחד, ע"י הכנת בום חליפי ממוט קארבון 2 ממ'
ניתן גם להזמין בום ארוך יותר מאיבי, לי יש כבר אחד מוכן פשוט אין לי לב להרוס את הבום המקורי לצורך ההחלפה. ואני בינתיים מסתדר עם שמירת הזנב המקורית
השדרוג הנ"ל משפר מאוד את שמירת הזנב לפי פורומים בחו"ל
לא לשכוח לכוון שהסטיק באמצע הלהבים יהיו בזווית 0
ובכללי, המסוק הזה הוא לא חיית 3D מטורפת ולא נועד לטריקת סטיקים. הוא נועד להטסה עם ניהול פיטצ' וקולקטיב מצויינים- כישורים שמאוד חשובים להטסה נקייה במסוקים גדולים יותר
בנוסף הוא מאפשר ללמוד אוריאנטאציות שונות בשטח קטן מאוד
מבחינת עמידות- אם אתם רואים שאתם הולכים לרסק- להרים הולד וזהו
המסוק יקפץ קצת על הרצפה, מקסימום יצא איזה לינק מהמקום או שהגלגל שיניים יחליק למטה- מחזירים את הנ"ל למקום וחוזרים לאוויר
bendisar
28-07-2011, 22:49:02
לא הבנתי אי אפשר לבצע טיקטוקים
אני מקווה שהוא יכול לרחף הפוך
האים אפשר לבצע איתו רולים חריפים ופירואטים:cool::cool:
פסי- תסתכל בסרטון שהעלתי שמעל ההודעה שלך
אני מבצע שם רולים, פליפים, רבעי פירופליפים, הוריקאנים ופאנלים
וריחופים הפוכים בלי שום בעיות
למסוק הזה אין כוח לבצע תקטוקים, אבל הוא יכול לבצע רינבואים
טוב אז אני רגוע
אם כך מחר אני כבר קונה
RonEfrat
28-07-2011, 23:02:02
קניתי לעצמי אחד בסופש האחרון ב3d masters אבל רק מחר אני חוזר לארץ אז לא יצא לי לשחק איתו הרבה....
כשהטסתי אותו במתחם התחרות אחרי קצת השתוללויות הוא התרסק על הדשא וישר עפו הלינקים שהולכים מהגריפים לסוואש,
קראתי על כל מני דרכים לאבטח אותם שלא יאבדו, אתה עשית משהו עם זה?*
bendisar
28-07-2011, 23:03:04
אני לא, אני פשוט מרים את ה-HOLD לפני כל ריסוק ואז הם לא עפים
DanielJoseph20
28-07-2011, 23:25:13
אלעד אתה זוכר איזה משימה נוספת יש לעשות אחרי המבחנים :)
bendisar
28-07-2011, 23:26:51
זוכר טוב מאוד
bendisar
31-07-2011, 11:45:24
עוד עדכון- עשיתי את ה-TAIL BOOM MOD
כלאמר שהחלפתי את הבום המקורי באחד ארוך יותר. התוצאה מדהימה
שמירת הזנב השתפרה מאוד, בפמפומי פיטצ' הזנב בקושי זז. ובכללי תפקוד הזנב השתפר מאוד!
עכשיו ניתן להטיס את המסוק בצורה הרבה יותר אגרסיבית כמעט בלי לחשוש מבריחות זנב
מומלץ בחום!
RonEfrat
31-07-2011, 12:21:06
יש מצב להסבר איך לעשות את הארכת הבום?
ניסיתי להוציא את הבום מהפריים והוא לא רוצה לצאת, צריך להפעיל כוח או שיש משהו שתופס אותו?
והאם צריך לחתוך את החוט של המנוע זנב בשביל להוציא מהבום המקורי ואז להלחים מחדש או שיש דרך יותר נוחה?
אצלי הוספתי את הגומיות על הסוואשפלייט וזה ממש עזר אני עושה איתו פליפים וטורנדואים בחצר חופשי :)
תודה רבה:)
bendisar
31-07-2011, 13:05:38
עם ה-MCPX מגיע דיסק
בדיסק יש סרטונים שמראים איך להחליף כל מיני חלקים במסוק- כולל החלפת בום, מומלץ לראות אותם
בעקרון צריך קודם כל לנתק את התקע של המנוע האחורי מהלוח, החוטים של המנוע האחורי גם מלופפים סביב אחד מהעמודים שתופסים את החופה- צריך לשחרר את זה
את הבום פשוט מושכים החוצה, אני תופס בחלק המשולש שתומך בבום ומושך
היות והבום הוא צינור חלול- כדי להוציא את החוטים של המנוע ממנו יש 2 ברירות
לפרק את ההלחמות של הקונקטור- להוציא את החוטים ולהלחים מחדש
להרוס את הבום המקורי ובכך להוציא ממנו את החוטים
אני בחרתי באופצייה השנייה- פשוט לקחתי פלייר ומעכתי קלות את הבום
התושבת של המנוע האחורי גם היא יוצאת לבד עם הפעלת קצת כוח
ואז פשוט "קילפתי" את הבום ככה שהוא נחצה ל-2 חלקים- ואז אפשר להוציא את החוטים
את הבום החליפי אפשר לקנות או להכין לבד- אני קניתי אחד באורך של 140 ממ'
שים לב שעל הבום המקורי יש מגרעות שטוחות בקצה (כמו שעושים על ציר של מנוע כדי שהפניון לא יחליק)
המגרעות האלה נכנסות למסוק שהן פונות כלפי מטה
אם אתה מכין בום לבד- תצטרך לקנות מוט של 2 ממ', לחתוך אותו לאורך וליצור את המגרעות האלה בעצמך
אם אתה קונה מוכן הוא מגיע עם המגרעות
מכיוון שהמוט הוא מלא החוטים עכשיו יהיו מחוץ לבום- אני השתמשתי בקצת בידוד מתכווץ כדי להצמיד אותם
הנה כמה תמונות של המסוק שלי עם הבום הארוך לצורך המחשה
502965029750298
RonEfrat
31-07-2011, 13:15:43
תודה רבה על ההסבר המפורט!!!
אעשה את זה יותר מאוחר:)
RonEfrat
31-07-2011, 14:11:53
טוב עשיתי את ההארכת זנב ופשוט וואו!!!!!!
איזה שינוי מטורף!!! הזנב לא זז כמעט בכלל במכות פיטצ' והרבה יותר כיף לעשות איתו 3D....
אשתדל לצלם בקרוב סרטון :)
barsik22
31-07-2011, 14:32:38
איזה מסוק מגניב!! ואללה נראה כאילו שווה את הכסף ! תתחדש אלעד !
dudde
31-07-2011, 20:08:40
חברים היי, צריך עזרה,
יש לי חופש בגלגל השיניים הראשי הוא יש תנועה חופשית של כמה מילמטרים למעלה ולמטה, אך מנטרלים את החופש הזה ?
עודד
RonEfrat
31-07-2011, 20:14:18
שים אצבע על הראש למעלה ונסה לדחוף את הגלגל שיניים כלפי מעלה
אל תפחד להפעיל קצת כוח...
bendisar
31-07-2011, 21:15:32
תריד את המגלשיים כדי שתהיה לך גישה קלה לגלגל שיניים
ותלחץ על בסיס גלגל השיניי כאשר אתה משתמש בראש המסוק בתור קונטרה- הגלגל שיניים יכנס למקומו בחזרה
ותחזור להטיס :cool:
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.