התחברות

צפייה בגרסה מלאה : זקוק לעזרה מאלקטרונאי

Friman
21-07-2011, 22:35:01
אחד הצ׳יפים במקלט של הסולו פרו שלי נשרף, לאחר שהיתושון התרסק לתוך קערת המים של הכלב...
איתרתי את הצ׳יפ התקול (לדעתי) ויש לי לוח מקלט נוסף שלא עובד בכלל, מסיבה אחרת כנראה - אבל נראה לי שניתן לקחת משם את הצ׳יפ שתקול בלוח הראשון.
הסוגייה הינה שמדובר בצ׳יפ בגודל של בערך 0.5X1 מילימטר עם 6 זרועות שצריך להלחים, מה שדורש מיומנות הלחמה גבוהה בהרבה ממה שיש לי, ומלחם מדוייק ואיכותי יותר מהמלחם שלי שירשתי מאבי ז״ל, ויש לו 30 שנה בערך :-).
בקיצור, האם מישהו (עדיף מאיזור הדרום) חושב שיוכל לעזור? או שלא שווה להשקיע זמן וכסף על תיקון שכזה?

gmagnezi
22-07-2011, 08:23:19
אם תהיה באיזור המרכז אשמח לעזור

ובלי קשר, רצוי תמיד להוסיף תמונה להודעה זה עוזר להבין טוב יותר את הענין

גבי

Friman
22-07-2011, 08:58:27
תודה גבי
הנה תמונה עם סימון החלק שחשוד כתקול.
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=49530&d=1310463720
קרדיט לassanado מהפורום של המסוקים שזיהה מהתמונה שמשהו לא בסדר בחלק הזה. בעקבות החשד שלו נגעתי ככה קצת עם מברג בחלק הזה ואכן כשקצת גירדתי אותו התפוררה ממנו אבקה שחורה שנראתה כמו פחם... אז זה לדעתי מאשר שהוא החלק שצריך להחליף

gmagnezi
22-07-2011, 19:06:30
סבבה
אני עובד באירפורטסיטי
יש לנו מעבדה בעבודה עם מיקרוסקופ וכל ציוד ההלחמה הנדרש
תגיד מתי מסתדר לך וצור קשר בפרטי נתאם ואחליף לך אותו
גבי

Friman
22-07-2011, 23:24:49
תודה רבה גבי!
המקלט מיועד להתקנה במסוק שייעדתי כמתנה לגיסי.
בינתיים התברר שלגיס יש נגישות בעבודה לאלקטרונאים מנוסים ולמעבדות עם הציוד הנדרש.
בקיצור הועברה אליו האחריות לתקן את הלוח. אם לא ייסתדר אנסה לתאם איתך כשאהיה באיזור המרכז
שוב, תודה רבה על הנכונות לעזור*

gmagnezi
23-07-2011, 08:22:49
אחלה, שיהיה בהצלחה

גבי

DarZeelon
23-07-2011, 09:46:34
פרימן,

לדעתי האישית, כשעבור $27 אתה יכול לקנות כזה מקלט חדש (http://www.myrcmart.com/ne4613001-receiver-new-version-for-solo-pro-ii-p-2783.html), לא כל כך כדאי להסתכן בתיקון\החלפה של רכיב surface mounted כזה.
הטיסן שלך שווה יותר מדי.

בוואז
23-07-2011, 17:00:53
פרימן,

לדעתי האישית, כשעבור $27 אתה יכול לקנות כזה מקלט חדש (http://www.myrcmart.com/ne4613001-receiver-new-version-for-solo-pro-ii-p-2783.html), לא כל כך כדאי להסתכן בתיקון\החלפה של רכיב surface mounted כזה.
הטיסן שלך שווה יותר מדי.

להיפך, מחיר של מקלט חדש כזה הוא בערך 60% מהמחיר של המסוק, אז למה לקנות חדש כשאפשר לתקן?

בכלל, גם אם משהו עלה לי דולר, אעדיף לנסות לתקן אותו מלקנות חדש

michaelgl
23-07-2011, 18:03:24
איפה הכיף בלקנות
הכי כיף זה להוציא את המלחם והבדיל ולנסות
לקנות זה רק אם קיצרת יותר מדי רכיבים על הלוח!

Friman
23-07-2011, 18:35:43
פרימן,

הטיסן שלך שווה יותר מדי.

היי דר,
יש לי 2 סולו פרו. אחד מתפקד יופי, עוד אחד שמיועד לגיסי- עם מקלט תקול שידועה כנראה הבעיה שלו, ועוד מקלט ספייר תקול שאין לי מושג מה הבעיה שלו. גיסי לוקח את המקלטים התקולים למעבדת אלקטרוניקה אצלו בעבודה, זה לא עולה לנו כלום. במקרה הטוב יהיו 2 מקלטים מתפקדים, 1 למסוק של גיסי ואחד ספייר. במקרה הסביר יהיה מקלט אחד מתפקד והשני לפח. ואם לא, שניהם יילכו לפח ואז נקנה חדש. מה אכפת לי לנסות?
אגב, בסווארם בהובי קינג אפשר לקנות סולו פרו 2 עם השלט והכל, וכולל משלוח בקצת יותר מ60$, אז ביחס לזה 27$ זה לא זול...

ומיכאל - זה ממש לא להוציא בדיל ומלחם חביבי... זה רכיב בגודל חצי מילימטר על מילימטר שמולחם ישירות ללוח, עם 6 זרועות במרווחים של חצי מילימטר. אחרת הייתי מנסה לבד. זה דורש מלחים מיומן עם ציוד מתאים. לא הייתי משלם על זה, ובזה אני מסכים עם דר, אבל כמו שאמרתי לגיסי יש נגישות לאנשים ולציוד מתאימים אז לדעתי שווה לנסות :-)

AMIR
02-08-2011, 23:56:25
מנסיוני,
כאשר יש קצר במעגל אין רק רכיב אחד שישרף, ב99% מהמקרים נשרפים מעגלים צמודים עקב זרמי הקצר הגבוהים.
הלחמות כאלו של רכיבי SMT דורשות מלחם בעל ראש מיוחד ל SMT, תוך כדי תשומת לב לפד (אליו מולחמות הרגליים!)
בקיצור עבודה לא פשוטה...
לא שווה את שעת העבודה ולא מצדיק עבור מחיר של כרטיס חדש כזה...

אני את שלי אמרתי, מכאן אתה תחליט מה לעשות.

Friman
03-08-2011, 10:33:51
בקיצור עבודה לא פשוטה...
לא שווה את שעת העבודה ולא מצדיק עבור מחיר של כרטיס חדש כזה...

כן בסופו של דבר הגעתי למסקנה שהצדק עימך ועם דר
לא כל כך הלך לסדר בעבודה של גיסי, וכשאני ניסיתי לבד לפרק ולהלחים הבנתי שיש יותר סיכוי שאשרוף את הרכיב התקין מאשר שאצליח להלחים אותו.
לא נורא, היה שווה את הנסיון