התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מבקש עזרה- שלטי Hobbyking ו leadershobby

Pika007
22-07-2011, 19:14:28
שלום, סופ"ש נעים לכולם.
עשיתי מספר הזמנות בימים האחרונים לחלקים ומשדרים. הזמנה אחת מ Hobbyking ואחת מ Leadershobby
ההזמנות כוללות את המשדר הזה-
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9042

והזה-
https://www.leaderhobby.com/product.asp?ID=9394001220327
שבתכל'ס זה אותו משדר בדיוק, ומיוצר ע"י FlySky

ברוב טמטומי לא בדקתי אם הצורך באישור ממשרד התקשורת עוד בתוקף, חשבתי שבישראל של 2011 ציוד 2.4GHZ בהספקים של פחות מ 100 מיליוואט לא יהווה בעיה, שכן ראוטרים אלחוטיים עפים פה בכמויות, מכל הצורות
והסוגים, וכל מכשיר סלולרי שני כולל WIFI ו BT.
אבוי, טעיתי.
אז עכשיו אני מנסה להקדים תרופה למכה- למישהו יש את הפרטים הדרושים למילוי של הטופס המעצבן של משרד התקשורת, למקרה הסביר מאוד שיעצרו לי את החבילות?
מצאתי כבר את טופס ה FCC של המשד- https://fjallfoss.fcc.gov/oetcf/tcb/reports/Tcb731GrantForm.cfm?mode=COPY&RequestTimeout=500&tcb_code=&application_id=125940&fcc_id=VPOFLYSKY001

מצוין פה בבירור השם flysky, ככה שאולי החבילה מ leadershobby לא תהווה כזו בעיה, אז הבעיה העיקרית היא מ HK.
אם למישהו יש נסיון בייבוא של המשדרים האלו, טפסים מוכנים, מידע, או כל דבר אחר- אני אודה לכם מאוד אם תחלקו עמי את המידע יקר הערך הזה. זה מדהים איך כל תחביב שאני עוסק בו כולל קיר בירוקרטי באמצע אם
מנסים לייבא דברים מחו"ל.

liorz055
22-07-2011, 21:14:04
בהצלחה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?2661-%EE%E3%F8%E9%EA-%EC%F7%E1%EC%FA-%E0%E9%F9%E5%F8-%F1%E5%E2-%EC%E9%E1%E5%E0-%E0%E9%F9%E9-%F9%EC-%EE%F2%F8%EB%E5%FA-%F8%E3%E9%E5

Pika007
22-07-2011, 21:20:18
קראתי את הדיון הזה, אבל אין שם שום פרט שעוזר לי...
את הטופס יש לי, אני שואל אם מישהו יודע איפה אני מוצא את המפרט של המשדר שיעזור לי למלא את הטופס כמו שצריך, או אם מישהו כבר ייבא אחד כזה, ובנוסף מה עושים עם העובדה שלמרות שזה flysky יש על זה מדבקה של hobbyking

תודה בכל מקרה.

Boogle
22-07-2011, 23:57:10
במקום לעשות רעש פשוט שב בשקט וחכה לחבילה.

עדיף לסרב לקבל ולשלוח את החבילה חזרה ואז להזמין שוב את השלט. עד היום ביקשו אישורים בערך מאחוז אחד של המזמינים... - עלויות המשלוח יעלו פחות מהעצבים והריצות אחר מסמכים ..

Menash
23-07-2011, 00:09:43
עד היום הזמנתי 3 שלטי 9X ועל כולם ביקשו אישורים חוץ משלט אחד של FLYSKY שעבר את ה50$ ולא התבקשתי לשלוח אישורים וגם לא שילמת עליו מכס.
עדיף שהאישורים יהיו מוכנים עד שהמוצר מגיע לארץ. ביקשו, אין בעיה הכל עניין של שליחת כמה טפסים בפקס. לא ביקשו- עוד יותר טוב.
בגדול, אם השלט מוכר בFCC אין בעיה לקבל את האישור רק צריך לשים לב לדגם והייצרן כי יש מקרים שהייצרן לא מוזכר על השלט ולאנשי משרד התקשורת קשה לזהות אותו.

Pika007
23-07-2011, 00:59:42
אם היה מדובר רק בשלטים, מצבי היה טוב.
שלט אחד נמצא בחבילה עם חלקים לטיסן+גוף של טיסן מיקרו, ששוויה הכולל 100$
החבילה השניה מכילה מסגרת והרבה חלקים של מסוק, והשווי הכולל שלה 150$. בנוסף לזה, החבילות גדולות.

יש לי נסיון לא מעט בייבוא קודם של דברים בעיתיים- אני אספן חרבות. ולא הקישוטים שמוצאים בשוק או חנויות לגבר, אלא דברים ברמה (ועלות....) "קצת" יותר גבוהה.
מהנסיון שלי, מכס חיפה הוא חומת ברזל, יש שם אחראי שפותח כל וכל חבילה מעל 50 דולר ולא מזיז כלום אלא אם יש אישור שתואם ב 100% את הפריט, עד לאות האחרונה והפסיק האחרון, אם לא- קאפוט. עצרו לי שם אפילו חבילות שהיו רק חייבות במע"מ.
מכס ת"א.... רולטה. פעם הכל עובר כמו חמאה, פעם מבקשים אישור אבל לא באמת איכפת להם מה כתוב בו, ופעם מביאים אותך לאחראי התורן שרק רוצה לסיים את ה 4 שעות שלו ביום ולעוף משם אז לרוב הוא מאשר אלא אם נפלת על פדנט רציני.
החבילות נשלחו, לצערי, לכתובת שלי בצפון, ככה שהן יעברו דרך חיפה. לכן הת'רד הזה קיים.

במקרה הזה, מבחינת מראה ההבדל היחיד בין השלט של FlySky לזה של HK הוא שעל זה של HK המדבקות כתומות, השאר זהה לחלוטין.
גם באתר של HK שלוחצים על המדריך המצורף לדף המוצר של השלט, נפתח המדריך של FS.
אז כמו שאמרתי, אני מעדיף להקדים תרופה למכה ולהצטייד מראש באישורים, לשלוח חזרה זו לא אופציה- העלות של משלוח חזרה+משלוח שוב לפה כבר עוקפת 50% מערכה של כל חבילה.
הצוות ב HK לא עוזר בגרוש בפרטים טכניים וישר אומרים "לך לפורום שלנו" (שאני אפילו לא מצליח לגשת אליו והלינק זורק אותי חזרה לדף הראשי...) ואפילו לא מוכנים לפרט מאיזה יצרן השלטים שלהם או אם הם תואמים לתקן כזה או אחר. את כל המידע קיבלתי מדוד גוגל.

אני מקווה, מן הסתם, שהכל יעבור חלק ובדיעבד יסתבר שאני סתם זורק ספקולציות, אבל נסיון העבר שלי עם מכס חיפה הוא רע ומר, ואני מעדיף לא להיתקע.
אז אם למישהו יש כל פיסה כלשהי של מידע מועיל- אודה לו אם יוכל לעזור.

Menash
23-07-2011, 13:33:16
בכל האישורים ששלחתי למשרד התקשורת רשמתי את כל השלטים תחת אותו הייצרן.
ולהבא את השלט תזמין בניפרד, כך פחוט סיכוי שייתקע.

Pika007
23-07-2011, 18:06:43
אני בספק שאצטרך עוד משדרים, אבל אם כן, להבא אזמין אותם לבד...
ונכון לרגע זה- לפרט להם במכתב המצורף שהמשדר של HK הוא מיתוג מחדש של המשדר של FS ולצרף תמונת השוואה? זו הדרך שנראית לי הכי פשוטה, השאלה אם הם מקבלים דברים כאלו.
אם למישהו יש רעיונות נוספים- אני מוכן לשמוע הכל...

נ.ב- למי שכבר יש נסיון, כמה זמן בד"כ לוקח עד שהם מגיבים? בטופס רשום זמן מגוחך של 14-25 ימי עסקים, כלומר "שלח, אולי עוד חודש וחצי נחזור אליך"

liorz055
23-07-2011, 18:33:52
אני שלחתי לי להם את הפקס יום אחרי יום וביום השני כבר חזרו אליי.

Menash
23-07-2011, 23:06:30
פעם חזרו אליי באותו היום ופעם יום למחורת.
אל תשכח לשלוח להם את ההזמנה מהדואר כי הם נותנים אישור למס' חבילה. כך לפחוט אני פעלתי כי הם דרשו.
בנוגע לייצרנים- תרשום "HK\FS ותוסיף את כל תתי הדגמים שקיימים לשלטים מהסוג הזה. אני עשיתי כך כששלחתי אישורים של FS עבור השלט של TURNIGY

Pika007
23-07-2011, 23:48:00
איך הם מבקשים מספר הזמנה של הדואר אם הם טורחים לציין בטופס שלהם עצמם: "נא לפנות לקבלת האישור בשלבי התכנון, לפני הזמנת הציוד ארצה"
הזוי לחלוטין.

אוקיי, בשביל למנוע בלבולים-

יש לי בדרך 2 שלטים
אחד FlySky C6TB ואחד Hobbyking T6A-V2. בתכל'ס, זה אותו שלט ב 100% רק עם מדבקות אחרות, מיוצר ע"י FS.
אז למלא 2 טפסים של משרד התקשורת, אחד לרשום בו את הדגם הרגיל של FS ויצרן כרגיל, ובטופס של השלט של הוביקינג לכתוב
ביצרן "FlySky/Hobbyking" ובדגם לרשום "C6TB/T6A-V2" ? הבנתי שכל טופס נותן אישור לשלט אחד בלבד.

אגב, יעזור אם כל אחד יפרט בפוסט שלו מתי יצא לו להתנסות בבלאגן הזה, כי ב 31/12 הטופס השתנה ונהיה קצת מתוסבך יותר. בנוסף, אני אודה לכם אם תוכלו לפרט קצת, שכותבים "תרשום", אם לרשום בטופס, במכתב המצורף, או במקום אחר....
תודה לכולם על העזרה

guy1a
24-07-2011, 14:46:15
אם יש מטוס / מסוק בחבילה אז במכס חיפה, האנשים המאד נחמדים רואים את זה בתור מטוס עם שלט ולא שלט עם מטוב
ולא נידרשים לאישור.

Pika007
24-07-2011, 15:39:19
מקווה שאתה צודק. בחבילה אחת יש מסוק, בשניה טיסן (בחלקים, אבל עדיין)
בכל מקרה, שיגעתי את פלייסקיי שישלחו לי פרטים מדויקים, שיגעתי את הוביקינג שישלחו לי מייל עם הלוגו שלהם שאומר שזה השלט של פלייסקיי, מילאתי את הטפסים, מחר נשלח ונקווה לטוב.
לא יהיה בהם צורך? עוד יותר טוב.
המון תודה לאנשים החביבים בפורום שלא מהססים לעזור.

אם מישהו אי פעם יצטרך עזרה בייבוא של חרבות ;) צרו איתי קשר.

liorz055
24-07-2011, 18:51:53
אם מישהו אי פעם יצטרך עזרה בייבוא של חרבות ;) צרו איתי קשר.
הזמנתי חרב מהאטורי האנזו (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Kill_Bill_characters#Hattori_Hanz.C5.8D) אני מקווה שיעבור חלק...;););)

Pika007
24-07-2011, 21:24:40
שמתי לב למשהו מוזר-
2.4GHZ יכול להיות באפנון FM? זה מה שרשום בחוברת ההוראות, ומשום מה זה נראה לי קצת הזוי.....

עריכה- גוגל מוצא לא מעט משדרים/מקלטים של 2.4GHZ FM
אבל זה מביא אותי לשאלה, אם האפנון אנלוגי, אז למה 2.4GHZ בכלל? סינים הזויים...

Boogle
24-07-2011, 21:51:45
השידור של סיגנל השלטים בFM היה ע"י הסטת התדר ב10KHZ עבור כל פולס של ערוץ. ב2.4 אין מניעה גם להמשיך לשדר כך , למרות שמטעמי חסינות סביר שרצוי לשדר קידוד.כלשהן.

אגב, האם אתה מכיר שכירי חרב ?:o

Pika007
24-07-2011, 23:01:45
תואם באופן מושלם למפרט של השלט, תדרים 2.402-2.403GHZ. נפלא. ידוע לי שאלו שלטי דרעק, אחד מהם הולך להיות זרוק ברכב להזדמנויות, השני בשימוש קבוע רק עם מסוק אחד בודד.

שכירי חרב? לא ממש, תלוי כמה אתה מציע ומי המטרה :cool:

עריכה- נבלות משרד התקשורת.
שלחתי את הפקס ב 12:45 בערך, התקשרתי אחרי 3 דקות לוודא הגעה.
עוד לפני שהספקתי לסיים את המשפט, "לא עוד לא הגיע", היא לא בדקה בכלל. "לוקח לזה קצת זמן להיכנס לזיכרון"
"אז מתי להתקשר?"
"עוד חצי שעה"

התקשרתי בחלוף חצי שעה.
מענה קולי: "שעות המענה הן בין 9 בבוקר ל 1 בצהריים"
לא פעם ראשונה שעושים לי תכסיס כזה במשרד ממשלתי, אין להם שום כוונה לעבוד קשה... (או לעבוד בכלל)

Pika007
28-07-2011, 14:29:17
עובדים די מהר במשרד התקשורת, קיבלתי אישורים.
רק הגאונים כתבו hobbitking HK-T במקום Hobbyking HK-T6A V2, והמסטולים שלחו אישור אחד ל 2 השלטים למרות ששלחתי 2 חשבוניות רכישה נפרדות וציינתי שזה מגיע ב 2 חבילות נפרדות....
נקווה שבמכס לא יתרגשו מזה יותר מדי....