PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון אפליקציה לניהול סוללות

Trex450
23-07-2011, 08:19:27
שלום לכולם
בזמן האחרון התחלתי לכתוב אפליקציה לאנדרואיד אשר תייעל את האופן שבו אנו עובדים עם הסוללות
הרעיון הוא כזה על כל סוללה הדפסתי מדבקה עם מספר זיהוי כמו ברקוד והאפליקציה מנהל בסיס מידע של איזה סוללות יש לי על סמך נתונים שמזנים פעם אחת
וכעת לפני כל טיסה אני פשוט סורק את הזיהוי של הסוללה והתוכנה תזהיר אותי אם כבר הטסתי עם אותה סוללה היום או לא...
עכשיו חשבתי להמשיך ולפתח את זה לכיוון של LOG לסוללות כך שאחרי כל טיסה אפשר יהיה להזין משך טיסה אולי גם סוג טיסה (ריחוף/ספורט/3D) ואולי גם LOG של טעינות לכל סוללה אחרי כל טעינה להזין כמה MAH נכנס

הייתי מעוניין לשמוע מה דעתכם מה הייתם רוצים לראות בכזו תוכנה? האם אתם חושבים שתשתמשו בדבר כזה?
או אם יש לכם עוד כיוון לאן זה עוד יכול להתפתח אשמח לקבל רעיונות..

Friman
23-07-2011, 09:42:13
רעיון נחמד
לאייפון קיימות כמה וכמה אפליקציות כאלו

wind556
23-07-2011, 10:26:28
ערכתי בעבר ניהול מלא של הסוללות, רשמתי כל פרט מילאתי טבלאות כדי ללמוד ולהבין
המסקנה שלי מאד פשוטה: זה לגמרי מיותר
אין בזה כל צורך
תטעין, תטיס ותהנה. כל הרישומים האלו לא משרתים שום מטרה

nov291
23-07-2011, 10:33:13
רעיון נחמד

bendisar
23-07-2011, 10:45:16
רעיון מצוין, זה יכול להיות כלי חשוב למי שרוצה לעקוב אחרי ביצועי הסוללות. אני כבר זמן מה מנהל קובץ EXEL בו אני עוקב אחרי הסוללות שלי
ככה כשהסוללה מתפגרת אני יודע אם היא שווה משהו או לא
לדעתי הדברים שיהיה נוח למיין, הוא קודם כל למיין את הסוללה לפי המסוק שבו משתמשים בה
אז למספר סוללות מאותו סוג
לכל סוללה לשמור כמה מחזורים היא כבר בצעה, אופי הטיסה יכול להיות גם פיצ'ר נחמד
ובנוסף לכל סוללה לדרג כמה היא חזקה (לדוגמא בסולם של 1-10 לדרג את ביצועי הסוללה עכשיו ביחס לביצועי הסוללה כשהיא חדשה)
מעקב אחרי סוללות יכול לעזור באבחון איכות סוללות
לדוגמא ככה הגעתי למסקנה שסוללות הטורנג'י הרגילות מחזיקות קצת מחזורים ביחס לסוללות הזיפי

Trex450
23-07-2011, 11:14:49
תודה על ההצעות ...
bendisar - אשמח לקבל קובץ EXEL כזה ולראות איזה נתונים אתה שומר אם זה אפשרי...

wind556 - אני מסכים עם זה שאולי זה מידע מיותר עיקר הרעיון נבע מהצורך להבדיל בין סוללות טעונות ופרוקות ביום הטסה בודד ... כל השאר יהיה תוספת ... חוץ מזה שאני סטודנט שלומד תוכנה וזה אחלה נסיון בשבילי

ואם למישהו יש שם של תוכנה כזו לאייפון / אנדרואיד אשמח לקבל את שמה לצורך התרשמות.

bendisar
23-07-2011, 11:48:26
הנה הקובץ EXEL שלי בו אני שומר נתונים לגבי הסוללות (מצורף להודעה זו)

ZvikaF
23-07-2011, 12:05:15
רעיון נחמד

Friman
23-07-2011, 16:22:56
לאייפון:
RcFlightbook
RcPilot plus
LiPoCalc

יש עוד, זה מחיפוש מהיר.
היות והמסוק שלי רק בדרך ואני לא מטיס בפועל, אין לי נסיון בשימוש באף אחת מהן.
בהצלחה! מגיע גם למשתמשי אנדרואיד

danoneyal
25-07-2011, 17:54:59
רעיון יפה לכתוב תוכנה, אני הלכתי על שיטת lowtech
מכיוון שיש על הסוללה סקוצ' , הכנתי ריבועי סקוצ' זכר קטנים בצבעים שונים, לאחר הטענת הסוללות אני שם את הריבוע סקוצ' הקטן על הסוללה וכך אני יודע שהוא טעונה, לפני הטסה אני מוריד את הריבוע סקוצ' ומצמיד אותו לשקית ליפו שלי .
כך לאחר טיסה יש לי סוללה בלי סקוץ' . באופן הזה אני יכול להבדיל בין סוללות טעונות וריקות. טעונות עם ריבוע סקוצ' קטן , ריקות ללא.
אומנת שיטת Lowtech אבל עובדת מצויין.
אתם מוזמנים לאמץ :)

Boogle
26-07-2011, 19:30:28
אני סתם מודד את מתח הסוללה לפני שמכניס אותה למקומה :)

ולגבי ציפי, קטנות יותר , קלות יותר מטורניג'י, נראה שסוחבות קצת יותר גם, אבל נוטות למות בפתאומיות כשנתיים לאחר הפעלה ראשונית - למה? לאלוהי הציפי פתרונים.

AmitB
26-07-2011, 20:38:23
רעיון יפה לכתוב תוכנה, אני הלכתי על שיטת lowtech
מכיוון שיש על הסוללה סקוצ' , הכנתי ריבועי סקוצ' זכר קטנים בצבעים שונים, לאחר הטענת הסוללות אני שם את הריבוע סקוצ' הקטן על הסוללה וכך אני יודע שהוא טעונה, לפני הטסה אני מוריד את הריבוע סקוצ' ומצמיד אותו לשקית ליפו שלי .
כך לאחר טיסה יש לי סוללה בלי סקוץ' . באופן הזה אני יכול להבדיל בין סוללות טעונות וריקות. טעונות עם ריבוע סקוצ' קטן , ריקות ללא.
אומנת שיטת Lowtech אבל עובדת מצויין.
אתם מוזמנים לאמץ :)
אכן שיטה מגניבה בפשטותה, אימצתי :)