התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! שאלה לגבי פירוק וחיבור תאים של סוללה

adibenbasat
28-07-2011, 17:19:50
הגיע לי סוללה 4 תאים חדשה לגמרי http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16474__ZIPPY_Flightmax_2000mAh_4S1P_45C.html

במהלך ההלחמות של הקונקטורים שני החוטים נגעו לרגע כמובן יצא ניצוץ היה קצר והסוללה כאילו "מתה"- לא נותנת זרם.
בבדיקה גיליתי שלא נפגע אף תא וכולם תקינים לגמרי, אבל, חיבור של תא אחד "ללוח המרכזי" התנתק\נקרע (מעיין נייר אלומיניום) בזמן הקצר,
עכשיו, אם מצמידים עם האצבע אז הסוללה נותנת זרם תקין.
בכול מקרה, הלכתי למקום שמתעסק עם סוללות באופן מקצועי ואמרי לי שאי אפשר להלחים את הקרע.
לפני שאני זורק את הסוללה, האם מישהו יכול להשמיש אות שוב?
גם אם להפוך אותה לסוללה 3 תאים יהיה מצויין, אם מישהו יכול לעזור או לתת תשובה? תודה:)

DarZeelon
28-07-2011, 18:01:09
אַדִי,

בעת ביצוע שינויים, כמו הלחמת קונקטור למשל; יש לדאוג ולבודד כל חוט שאיתו אינך מתעסק ברגע מסוים.

רוב המצברים שאינם עם קונקטור מורכב, מגיעים כשהבידוד על שני החוטים אינו מוסר ומגע בין החוטים לא יביא למגע בין המוליכים...

כשאתה מלחים קונקטור, חשוף רק את החוט הראשון אותו אתה אמור להלחים, השחל חתיכת שרינק על החוט ודחוף אותה הכי רחוק שתוכל מהקצה (כלומר, צמוד לגוף המצבר), הלחם את החוט החשוף לטרמינל המתאים בקונקטור, החזר את השרינק לקצה החוט כך שיכסה היטב את הטרמינל המולחם וכווץ אותו בחום...
...רק כעת, כשאין סיכוי למגע עם הטרמינל ה-'חי', חשוף את החוט השני וחזור על פעולת ההלחמה והבידוד.

את המצבר שלך ניתן להציל. הלחמה של חוטים אינה שונה מהלחמה ללוח. וודא רק שכל חוטי האיזון מולחמים היטב גם הם לקטבי התאים במצבר.

adibenbasat
28-07-2011, 20:16:22
קודם כול, כבר הלחמתי עשרות סוללות, זה לא שאני לא יודע לבודד, התפקשש ברגע של חוסר תשומת לב..
בכול מקרה, הלוחית היא אלומיניום מאוד דק, אנסה להלחים, אבל שאלתי כי רציתי לדעת שאם לא אצליח להלחים, האם אפשרי לפרק את הפאק ו"לעשות סדר"? או שזה כבר בלתי אפשרי..
רוב הסיכויים שגם אני לא אצליח להלחים (אם מרינה שמלחימה מאות הלחמות בדיל ביום לא הצליחה:rolleyes:), אם יש משהו "כתובת" שכן ידע מה ואיך לפתור את העניין?
ותודה על התשובה:)

flatspin
28-07-2011, 20:24:48
יש לך בעיה בגלל שהגשר המדובר עשוי אלומיניום (לדבריך) ובדיל רגיל אינו מתחבר אליו. קיימת ערכת הלחמה, כמו הרגילה, אבל לאלומיניום (אני רכשתי כזו לפני שנים ועדיין נמצאת ברשותי, אלא שאני גר בכרמיאל). אם תוכל להשיג כזו בסביבתך הקרובה, יש לך פתרון ביד.

adibenbasat
28-07-2011, 21:07:22
הבנתי..טוב, נראה מה העשה:rolleyes:. תודה.

מושיק
28-07-2011, 22:32:23
אבל השאלה הגדולה היא האם אפשר להישתמש בסוללה כ סוללת 3 תאים?

valaza
29-07-2011, 07:14:55
יש לך בעיה בגלל שהגשר המדובר עשוי אלומיניום (לדבריך) ובדיל רגיל אינו מתחבר אליו. קיימת ערכת הלחמה, כמו הרגילה, אבל לאלומיניום (אני רכשתי כזו לפני שנים ועדיין נמצאת ברשותי, אלא שאני גר בכרמיאל). אם תוכל להשיג כזו בסביבתך הקרובה, יש לך פתרון ביד.

אני לא יודע אם זה אלומניום או לא (בסוללות), אבל יצא לי מס' פעמים להצליח בהלחמה כזו עם הציוד ה"רגיל" שלי (שווה לציין גם שבאותה כמות של פעמים בערך לא יצא..), עם הרבה חומצת הלחמה ומלחם ובדיל טובים יש עוד סיכוי להציל את הסוללה.
אני אישית (כל אחד עם ה"אומץ" והנסיון שלו) הייתי מנסה להלחים חזרה, בזהירת רבה, וכשהסוללה מרוקנת יחסית מאנרגיה (=פרוקה, 3.2V לתא)

adibenbasat
29-07-2011, 11:37:46
אני אנסה להלחים, מה יש כבר להפסיד, אשים משקפי מגן ואקווה לטוב..:rolleyes:

מושיק
29-07-2011, 16:07:25
אדי,
היה נעים להכיר אותך.
אתה מוריש לי את הסטודיו?:D:D

adibenbasat
29-07-2011, 21:19:15
אדי,
היה נעים להכיר אותך.
אתה מוריש לי את הסטודיו?:D:D

את המלחם- אולי:D

וכמה שאני חושב יותר על זה...אקח מסיכת ריתוך- אני עוד צעיר:rolleyes::(

oz_adari
30-07-2011, 03:10:49
קרה לי משהו דומה לפני כמה ימים, סוללת 3 תאים שהוצגה כ2 תאים, כיאלו התא האמצעי לא נותן מתח.
בהצמדה עם האצבע זה עובד, שמתי נייר כסף שיחבר בין המגעים (בדרך שוב קיצרתי את הסוללה לזמן קצר...) הטענתי וזה עבד פיקס גם על הטיסן, רק שכל החיבורים חשופים ואני צריך למצוא פתרון תמידי במקום נייר כסף,
אם אני אלחים את זה אולי אני אשתמש בזה בתור סוללה לסטרטר,

Shlomi4046
30-07-2011, 12:46:55
אדי לא לא לא ....תעצור...
פן תפגע אל תלחים ואל תוריש למושיק שום סטודיו!!!!

בוא אליי יש לי מחסן החזרות של הובי קינג למוצרים תקולים או שהתקלקלו
ותקבל סוללה חדשה באחריות וללא עלות....

ואם לא עברו 14 יום מתאריך שאספת אותה בדואר אולי תקבל גפ פיצוי סוללה של תא בודד לבדיקות

נו מה אתה אומר איך השרות לקוחות שלנו.... שווה שווה :cool:

adibenbasat
30-07-2011, 13:12:22
שירות vip titanium;)

wind556
30-07-2011, 13:30:03
בוא אלי עם הסוללה, ותראה איך מלחימים את הבלתי אפשרי.
בדרך אולי תלמד איזה סוד מקצועי אחד או יותר :cool:
אם התאים תקינים, הסבירות שהסוללה תעבוד כחדשה היא כמעט 100%
ואם לא,תמיד יהיה ניתן להפוך אותה ל3 תאים

Shlomi4046
30-07-2011, 15:30:15
רק הדלק לבית שלך עודד שווה יותר מ 16 דולר שעולה הסוללה
:)

adibenbasat
01-08-2011, 21:59:04
עודד תודה על ההצעה, אבל כמו ששלומי אמר שהנסיעה כבר לא תחסוך כלום גם אם נסדר את הסוללה 100%,
אם אהיה באזור פ"ת אשמח לצור איתך קשר אולי יסתדר לנו..
אולי אשלח לך תמונה של הסוללה ותראה אם אתה יכול להתמודד איתה, מקסימום אשלח לך את הסוללה בדואר ואם תצליח אבוא אליך..:)