PDA

צפייה בגרסה מלאה : חדש בנושא מידע על טיסן מסויים

Naddyjoe
31-07-2011, 07:09:41
שלום לכולם. אני חדש בנושא תחביב הטיסנים (בערך כשבוע שאני מתעניין ומתחיל לקרוא ולהעמיק בנושא...)
אני הולך להתחיל עם סימולטור למשך כמה זמן אבל אני מעוניין לדעת קצת יותר על הטרינר Bixler EPO 1400mm RTF http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=16542
אני ממש ממש חדש בנושא ולא מבין במיוחד אבל יש עליו תגובות מצויינות למתחילים.(אין לי עבר בנושא כלי טיס,מכוניות או מנועים וציוד הקפי) אני בן 17 וחצי ואני מוצא עניין רב בנושא.
אני הייתי שמח לקבל קצת יותר פירוט על הBIXLER ואיך הוא מתייחס אל מתחילים מבחינת התרסקויות ונוחיות הטיסה,עוד דבר.. אני רואה שהARF הוא פחות מחצי מחיר אבל אין לי שלט או בטרייה... אבל אולי אני אצליח להשיג משהו יותר זול?
עוד משהו.. אני לא מתכוון להשקיע מעל סכום כזה כמתחיל משום שאני לא יודע איך ההרגשה ואני לא אוציא סכומי אטק על תחביב נסיוני. אני מקווה מאוד שאני אוהב את זה והנושא מעניין אותי. וגם כן המשלוח ביחד עם המכס יהרוד אותי זה כמעט מחיר כפול של הטיסן.
תודה רבה לעוזרים!
נדב.

haimz24
31-07-2011, 07:25:21
שלום רב נדב, אתה חייב מדריך שיהיה איתך מהצעד הראשון שזה רכישה של הכל וכמה שיעורי הטסה, דרך הרשת כל מה שייעצו לך חברי הפורום הנכבדים יראה לך כשפה זרה ולכן לא תבין כלום, כשתמצא מדריך תפיק את המקסימום הנאה גם במחיר וגם בבחירה נכונה של הטיסן הראשון, מאחל לך הצלחה ועדכן אותנו מה בסוף הוזמן ואת הטסט הראשון שלך ושל הטיסן!

gal
31-07-2011, 07:42:39
היתי ממליץ לך לקנות דרך הפורום יש פה לא מעט ססנות וטיסני מתחילים שמתפרסמים חלקם אפילו בסט כולל שלט במידה ואתה מוכן להשקיע 1000 שח אני מכיר מישהו שמטיס איתי שמוכר טיסן מתחילים נהדר מבלזה כולל שלט וסוללות
אם אתה מעונין צור קשר בפרטי בכל מקרה שיהיה בהצלחה

Naddyjoe
31-07-2011, 07:58:47
תודה רבה. אני בעקרון לא יכול להרשות לעצמי מספר שעורי טיסה שהם יחסית ייקרים, אני מקווה לתמיכה גדולה מצד ההורים מכיוון שאני לא עובד ולא מרוויח כסף. אז אני צריך להתעלות על עצמי מבחינת נכונות להתמיד. ולכן אני רוצה להתחיל בקטן ולראות לאן זה ייתפתח, ואם התחביב ימצא חן בעניי אני חושב שהשמיים הם הגבול וגם זה לא! אני מקווה להשתלב בקהילה אף על פי שאני צעיר וחדש בנושא ואני מקווה לעזרה ותמיכה.
אני גם כן קורא מדריכים מפורטים על כל נושא הטיסנים, ממתחילים ועד למקצוענים כדי להבין לעומק את הנושא. כל נושא שאני לא מבין אני מחפש מדריך שמסביר עליו, ככה שההבנה שלי בנושא מתחילה להתפתח ולא הכל שפה זרה.
אני גם כן לא מתכוון ללכת על עיוור. יש לי מכר מבוגר שגם כן יחסית חדש בנושא אך מתמצא בו מאוד (קצת יותר מחצי שנה) הוא קורא בפורומים ואפילו פעיל בפורום הזה. גם כן הוא זה שהפנה אותי לפורום. הוא מסביר לי בפירוט על כל דבר. ואני מקווה שאולי יעזור לי גם ללמוד להטיס אבל אני לא מתכוון ללחוץ. אם זה יהי נחוץ אני אנסה גם לקחת מספר שעורים במידה שלא מסתדר. ואני הולך להשקיע שעות רבות בסימולציה לפני שאני קונה ומתנסה בדבר האמיתי במטרה ללמוד כמה שיותר וגם לראות אם הנושא מעניין אותי.
תודה רבה על הקבלה החמה ואני מקווה להתנסות ולהטיס טיסנים.
נדב.

wind556
31-07-2011, 09:55:46
הבחירה שלך נבונה
אם רק תלך גם במסלול הנכון (זאת אומרת עם הדרכה) תצא מזה הכי זול והכי טוב שאפשר
הטיסן עצמו הוא מושלם למטרות שלך, וישרת אותך גם בעתיד בהנאה רבה. אל תתפתה לטיסנים נוסח ססנה ודומים.
וקניה נבונה היא תמיד זאת שבה תקבל טיסן בסיסי ואת כל השאר תרכוש בנפרד.
כשתזדקק לעזרה, תקבל

אייל שפירא
31-07-2011, 14:27:53
כשאני התחלתי כמוך גם אני חשבתי ששיעורי הטסה זה ביזבוז כסף.
לא הבנתי למה אני צריך לשלם למישהו זר בערך מאה שקל כדי שיעמוד לידי ויגיד לי דברים שאני בטח אצליח להבין לבד די מהר.

אחרי שריסקתי מסוק כמעט לתוך הפרצוף של עצמי עברתי לטיסנים, אחרי שהרסתי שלושה טיסנים שבניתי בעצמי (כדי לחסוך) וטיסן אחד קנוי (AXN הגירסה הקודמת של הביקסלר) והבנתי שאני לא יודע להטיס, אני לא נהנה מהתחביב הזה והחלקים האלקטרוניים והסוללות שהרסתי עלו לי הרבה יותר מכמה שיעורי הטסה, אז הלכתי וקניתי טריינר איכותי ולקחתי מדריך לשני שיעורים והפלא ופלא - בשיעור השני הוא אפילו לא לקח לי כסף, במקום זה הוא לקח לי את המצלמה ועשה לי "בוק"...

כל תחביב וכל ספורט חדש דורש מעט לימוד ומעט אימון, ויש הבדל מאוד מאוד גדול בין טיסנים ובין צעצועים מעופפים.
תחליט לבד איזה מהם אתה רוצה להטיס וכמה פעמים אתה רוצה להדביק אותו.

yanivjr
31-07-2011, 19:33:46
היי נדב.

אני אמנם דיי חדש בתחום, אבל אני יכול להבטיח לך, שעם קצת השקעה, אתה בהחלט יכול ללמוד את רזי התחום בעצמך.

מצא לך שלט ותוכנת סימולטור ביד2 (realflight....realflight....realflight) ותתחיל לחרוש ולצבור שעות הטסה.

רק לאחר שתשלוט שליטה מלאה בהטסה בסימולטור, מצא לך ביד2 או פה באתר כפי שהמליץ לך גל, איזה טיסן סביר, (לעניות דעתי הטיסן ששאלת לגביו הוא אחלה התחלה גם ברמת העמידות שלו וקלות ההטסה שלו, וגם בכך שתחסוך לעצמך את הנחיתות וההמראות בטיסנים עם גלגלים - מתכון בטוח להוצאות כספיות ניכרות). מצא לך איזור הטסה מוכר ומוכרז באיזור מגוריך, תשתדל להגיע בשעות שהחבר'ה נמצאים, ותופתע לגלות כמה אנשי התחום אוהבים לעזור אחד לשני (לפחות בשטח). שאלות טכניות ועל סטאפים מומלצים תוכל גם להתייעץ עם החברה כאן, ולקוות לתשובה מהאנשים הנכונים, ומסתבר שגם כאן יש כאלה.

אמנם עד היום הטסתי רק טיסני נייטרו, וממש עכשיו אני נמצא בתהליכי לימוד ומעבר לתחום החשמלי, אבל עשיתי את אותה הדרך עליה המלצתי לך, ולהבדיל מאחרים, עוד לא יצא לי לרסק טיסן, רק מעט תיקונים קלים בעלויות זניחות.

להבדיל מפעם, שהיינו חייבים מדריך שילווה אותנו בדרך החדשה, אתה תופתע לגלות עד כמה אפשר להתמקצע בסימולטור וליישם כמעט אחד לאחד בשטח.
פעם גם רף הכניסה לתחום היה גבוה ולא ריאלי לרבים, והיום במאות בודדות ניתן לרכוש סטאפ קומפלט ולהתחיל לעוף..
הזמנים השתנו נדב, ואם האוטודידקטיות בדמך, קטן עליך.

אייל שפירא
31-07-2011, 20:24:27
יניב, עד היום הטסת טיסני ניטרו בלי עזרה של אף מדריך?

ואתה חושב שבתור "די חדש בתחום" אתה חושב שזה מכובד וראוי לפסול את כל ההמלצות של הותיקים ממך בתחביב ולשלוח מתחיל למסע ניסויים על חשבונו רק בגלל שבא לך לכתוב כל מה שעובר לך בראש?

gal
31-07-2011, 20:33:42
הבחירה שלך נבונה
אם רק תלך גם במסלול הנכון (זאת אומרת עם הדרכה) תצא מזה הכי זול והכי טוב שאפשר
הטיסן עצמו הוא מושלם למטרות שלך, וישרת אותך גם בעתיד בהנאה רבה. אל תתפתה לטיסנים נוסח ססנה ודומים.
וקניה נבונה היא תמיד זאת שבה תקבל טיסן בסיסי ואת כל השאר תרכוש בנפרד.
כשתזדקק לעזרה, תקבל
אתה רציני? אל תתפתה לטיסנים נוסח ססנה?
טיסן בסיסי וכל השאר בנפרד? זאת קניה נבונה ?
מזל שלא הכרתי אותך כשהתחלתי להטיס
על ססנה rtf עם שלט מובנה

haimgil
31-07-2011, 20:34:44

ואתה חושב שבתור "די חדש בתחום" אתה חושב שזה מכובד וראוי לפסול את כל ההמלצות של הותיקים ממך בתחביב ולשלוח מתחיל למסע ניסויים על חשבונו רק בגלל שבא לך לכתוב כל מה שעובר לך בראש?
1+

guyst
31-07-2011, 22:05:27

+1

יניב, ומה תמליץ לו אם חו"ח ריסק את הטיסן שלו ופגע בנפש? עדיין ההאוטודידקטיות תעזור לו?

AmitB
31-07-2011, 22:09:52
היי נדב.
אני אמנם דיי חדש בתחום, אבל אני יכול להבטיח לך, שעם קצת השקעה, אתה בהחלט יכול ללמוד את רזי התחום בעצמך. ...

מסכים לגמרי. השאלה האם כדאי לעשות דברים רק בגלל שיכולים :)

haimgil
31-07-2011, 22:13:58
כל אחד לגופו של עניין יש כאלה שקולטים מהר ויש כאלה שקולטים פחות מהר.האם שווה לקחת סיכון ?רוב האנשים מספיק גדולים בשביל להבין לבד מה כדאי ומה לא

yanivjr
31-07-2011, 22:33:53
איי.. אייל אייל..

איך זה שמכולם, אתה הוא זה שנפלת בפח ההנחתה שהגשתי כל כך יפה..

תקשיב, ותקשיב לי טוב.
אני לא חייב לך שום דין וחשבון על כלום ממה שכתבתי, אני כותב, או אכתוב בפורום הזה.
כל עוד דבריי נאמרים בצורה נאותה ומהוגנת, ואין בהם בכדי לפגוע באחרים.

תראה לי (או צטט לי) משפט אחד בו פסלתי לכאורה דברים של אחרים.
כל דבריי נאמרים מתוך ראייתי וראייתי בלבד את הדברים, ומתוך נסיוני ונסיוני בלבד בתחום, ואין בהם בכדי לפסול את דבריו של אף אחד אחר.

אז תעשה לי טובה, ולך תרביץ את הביקורת ה "לא ממש מתבססת על כלום" שלך במקום אחר.
עד אז, אני אומר את כל מה שבא לי, למי שמתחשק לי, ואני אשאיר לשכל הישר של המכותבים להחליט אם ואיך לקחת את דבריי.
ותתפלא, עד עכשיו הטסתי נייטרו בלי עזרה מאף מדריך, ואני אפילו עושה את זה לא רע בכלל, לא ייאמן, בלי מדריך..פששש יא אללה, איך עשיתי את זה.. אלוהים, מדהים.

אם הפורום שלכם הוא סוג של דיקטטורה המכתיבה גישה אחת המתבססת על משמעת פורומים קיצונית, אנא אמור זאת קבל עם ופורום שיהיה ברור לכולם.

עד אז, כפי שאמרתי קודם, אשתדל לשתף מנסיוני ולשאוב מנסיונם של אחרים, כפי שעושים כולם.

בברכה
יניב.

yanivjr
31-07-2011, 22:47:34
היי גיא,

אין שום קשר לצורת לימוד ההטסה שאדם בוחר לעצמו, לבין חו"ח ריסוק טיסן ופגיעה בנפש.

כל עוד אין חוק המחייב אותנו ללמוד להטיס ע"י מדריך מוסמך, ולעבור מבחנים ושאר ירקות, הרי שאין בדבריך בכדי להעיד על הכלל.

רבים האנשים בהרבה תחומים, שהיכולת האוטודידקטית שלהם (כן כן, אוטודידקטית), תביא אותם לתוצאות לא פחות טובות בזמן לא ארוך יותר.
צר לי לאכזב אתכם, אבל יכולת הטסה היא לא מאותם דברים נשגבים שרק מעטים מאיתנו שמעו את הבשורה ויכולים להעבירה הלאה.
אפשר ללמוד להטיס לבד, ואפשר לעשות זאת טוב. אני בטוח שיש כאלו שיוכלו לעשות זאת טוב מאחרים, ויהיו גם כאלו שייטב להם לו יקחו מישהו שידריך אותם,
אבל לעשות מזה כלל המחייב את הכלל, ממש לא.

אז עשו לעצמכם טובה, קחו קצת אויר, ותקבלו את העובדה שאפשר ללמוד להטיס לבד, ואפשר אפילו לעשות זאת טוב.
צר לי אם זה פוגע בקודש הקודשים שלכם, אבל אני עשיתי זאת, ו"רבים מידידיי הטובים עשו זאת גם", רוצה לומר מכיר לא מעט כאלה.

שבוע טוב

אייל שפירא
01-08-2011, 07:49:01
ברור שאפשר להתחיל לבד.
ילדים בקיבוץ לוקחים כבר בגיל 13 את הטרקטורים לסיבוב, בחורים לפני צבא נכנסים לכושר לבד בריצות ארוכות סביב השכונה, אנשים קונים לעצמם מצלמה יקרה ולומדים לבד את יסודות הצילום ויש כאלה שאפילו מלמדים את עצמם תחומים מסובכים כמו אלקטרוניקה או טיסנאות.

אבל ילד שיכנס עם הטרקטור לכביש סואן יכול לעשות תאונה.
בחור צעיר שמחליט גם להרים משקולות בעצמו יכול להיפצע או לגרום לעצמו נזקים בטווח הרחוק.
היית רוצה שצלם לא מקצועי יהיה הצלם באירוע שלך? שחשמלאי חובב יטפל לך בארון החשמל?
היית רוצה שילד יטיס בפעם הראשונה טיסן ניטרו מעל הראש שלך, בלי שיש לו קמצוץ קורדינציה והאצבעות שלו עדיין משקשקות מפחד?

אתה רוצה דמוקרטיה. רוב האנשים בפורום הזה או שהתחילו עם מדריך או שמצטערים שלא עשו זאת.
יש גם כאלה שהתחילו לבד, וחלק מהם אפילו התקדמו והפכו לטיסנאים מצויינים, אבל בשורה התחתונה זו ממש לא הדרך האופטימלית.
זה שאתה הצלחת לא הופך את זה לשיטה, וזה שלא הרגת אף אחד לא הופך את זה לבטיחותי בידי אחרים.

המרחק בין ניצול ציני של חופש הביטוי ובין עזרה מקצועית לזולת הוא עצום, והגישה התרבותית בפורום הזה משתדלת לשמור עליו מקצועי.

ebay007
01-08-2011, 08:42:34
ברור שאפשר להתחיל לבד.
ילדים בקיבוץ לוקחים כבר בגיל 13 את הטרקטורים לסיבוב, בחורים לפני צבא נכנסים לכושר לבד בריצות ארוכות סביב השכונה, אנשים קונים לעצמם מצלמה יקרה ולומדים לבד את יסודות הצילום ויש כאלה שאפילו מלמדים את עצמם תחומים מסובכים כמו אלקטרוניקה או טיסנאות.

בחור צעיר שמחליט גם להרים משקולות בעצמו יכול להיפצע או לגרום לעצמו נזקים בטווח הרחוק.
היית רוצה שצלם לא מקצועי יהיה הצלם באירוע שלך? שחשמלאי חובב יטפל לך בארון החשמל?
היית רוצה שילד יטיס בפעם הראשונה טיסן ניטרו מעל הראש שלך, בלי שיש לו קמצוץ קורדינציה והאצבעות שלו עדיין משקשקות מפחד?

אתה רוצה דמוקרטיה. רוב האנשים בפורום הזה או שהתחילו עם מדריך או שמצטערים שלא עשו זאת.
יש גם כאלה שהתחילו לבד, וחלק מהם אפילו התקדמו והפכו לטיסנאים מצויינים, אבל בשורה התחתונה זו ממש לא הדרך האופטימלית.
זה שאתה הצלחת לא הופך את זה לשיטה, וזה שלא הרגת אף אחד לא הופך את זה לבטיחותי בידי אחרים.

המרחק בין ניצול ציני של חופש הביטוי ובין עזרה מקצועית לזולת הוא עצום, והגישה התרבותית בפורום הזה משתדלת לשמור עליו מקצועי.

מילים כקוצים על גב הקיפוד!

MDreamer
01-08-2011, 09:20:13
ברור שאפשר להתחיל לבד.

+1 מדויק!

yanivjr
01-08-2011, 12:18:30
+180
מילים כפרחים על רכב ורוד.

אז אני מבין שעכשיו הגיע תורה של הדמגוגיה, אז תתפלא, גם להיות דמגוג למדתי לבד –

ברור שאופטימלי להתחיל עם מדריך.
ילדים בכוכב נולד שרים כבר בגיל 16 ללא שום נסיון מקצועי בשירה,
בשלנים במאסטר שף מפגינים את כישורי הבישול שלהם בלי שאף אחד לימד אותם לבשל,
מליונרים, כוכבים ושועי עולם אחרים, עשו את הונם, ותרמו לחברה בלי שבקרו יום אחד בשערי האקדמיה.

לא היית הולך להופעה של זמר שלא למד שירה?
לא היית רוצה לאכול ממטעמיו של שף בעל שם שלא כל כך עבר בתדמור? כן אה...
לא היית מסכים לשמוע לעצתו של סטף ורטהיימר, גם אם זה אלוהים ישמור לא למד באוניברסיטה?

אז ילד שיכנס עם טרקטור לכביש סואן, עובר עבירה פלילית ולצורך העניין גם אתה יכול לעשות תאונה.
לקרוא להתייעץ ולבדוק זאת הדרך הנכונה ביותר לקבוע תוכנית אימונים בלי לגרום נזק,
מי שיוצא סתם לרוץ ריצות ארוכות כמו חמור, הוא לא אוטודידקט, יותר בכיוון של דיקט.
צלמים מקצועיים מאוד שלא למדו בקאמרה אובסקורה יש לעייפה, וחשמלאי שיטפל בארון החשמל שלך, צריך להיות מוסמך כחוק.
טיסנאי, צריך טיסן, ביטוח, ולדעת להטיס. אז שוב אייל, עשה לי טובה ואל "דמגוגיה" לי.

אני ממש לא "רוצה דמוקרטיה", אני יותר בכיוון של "לא שואל אותך ואת עדת מעריציך מה להגיד".
ברור שעדיף ללמוד בהדרכה צמודה כמעט כל דבר בעולם, אין ספק שהייתי מסכים שחיים כהן יבלה איתי כל יום שעה במטבח וידריך את בישוליי.
אבל לא לכולם זה זמין וקל..ובכלל, יש כאלה שנהנים ללמוד לבד.
והרי ברור לך שבדבריי אני לא מדבר על ילדים, אני מניח שאת זה קלטת.

ושוב, לאלו מאיתנו שניחנו בכישרון, באהבה וביכולת ללמד את עצמם בצורה טובה,
אז אין ספק שלימוד מדוקדק על סימולטור, קריאת מאמרים, והתייעצות בשטח ובפורומים, תוכל להביא אותם לתוצאות מעולות.
קנו טריינר פשוט, עשו ביטוח, צאו לשטח, גם אם ריק בהתחלה, וצפצפו מלמעלה על כל הפלצנים.

בברכה
יניב

haimz24
01-08-2011, 12:21:53
אז יש לי פתרון אחר, קנה מה שבא לך סוג טיסן וכו' קנה שלט מה שבא לך ולך לאחד המנחתים הקרובים לביתך סתכל כיצד מתבצעת ההטסה תפנים ותטיס לבד, עדכן אותנו עם תמונות אם תוכל מהטסט!

ebay007
01-08-2011, 12:37:00
אין כל כך טעם להתווכח, עם המתחיל יבחר בדרך של יניב, אז שיהיה לו בהצלחה, וכנראה שהוא לא באמת זקוק לעזרתינו.
עם הוא רוצה להיות חכם, יעיל, וזול, שילך בדרך הישר, כמו כל אלופי העולם שלמדו עם מדריך.

אייל שפירא
01-08-2011, 12:37:51
יניב אין לי מה להוסיף
אתה נינג'ה על, נמר טילים וגבר אחושלוקי
אני מאחל לך המון בריאות, ושתמצא מישהו אחר שיאכיל את הטרול שלך

הנה תמונה מצחיקה לסיום:
http://i1001.photobucket.com/albums/af140/Ghung/plane-crash1.jpg

dudde
01-08-2011, 12:59:35
נדב צהריים טובים,
כמו שאתה רואה יש הרבה אמוציות בשרשור, קראתי את ה-Post ואני מבין אתה "נקרע" בין הרצון לקנות ציוד טוב והעלות של הדרכה (עלות משמעותית ולא מבוטלת).
קודם כל אני מאוד מכבד את הערך שלך לכסף וההבנה שההורים שלך עובדים קשה ואתה לא רוצה להעמיס עליהם עוד בלקיחת מדריך מעבר לעלות הציוד הראשוני שהוא יקר.
אני הייתי מציע לך ללכת בדרך הבאה :
1. לפני שאתה קונה משהו - תגיע פעמיים שלוש לשטח הטסה של חברי הפורום (אנשים פה ימליצו לך בכיף לאן להגיע, אתה יכול ליצור איתי קשר בפרטי ולהגיע איפה שאני מטיס), תתרשם מהתחביב, תשוחח עם האנשים ותראה שרבים
ישמחו לענות לך על שאלות ולעזור לך בקבלת החלטה מה לרכוש ללא כל תמורה (-:.
2. התאמן כמו שצריך ולמד להטיס בסימולטור (אחד איכותי ולא FMS).
3. אני בטוח שבשטח ההטסה תפגוש אנשים נחמדים שרוצים לעזור ואולי (אין הבטחות) ישמחו ללוות אותך בהטסות הראשונות שלך.
4. שריין לדעתי סכום של 300~400 שקלים לטובת שניים, שלושה, ארבעה שעורי הטסה רק לקבל את הבסיס של ההטסה והבטחון, יכול להיות מאוד לאחר שתגיע לשטח יהיו אנשים שישמחו לעזור בשביל רק חיוך :)
למרות שאני מטיס הרבה שנים גם אני צריך "תמיכה" ועזרה בהטסה במצבים מסויימים ותמיד מקבל אותה מהאנשים הטובים שמטיסים איתי ולכן גם משתדל לעזור בעצמי.

בכל מקרה אני לא ממליץ לך להתחיל בתחביב לבד שכן רוב הסיכויים שאתה תצא מתוסכל מהריסוקים ומהקושי, מצא שטח הטסה עם אנשים נחמדים ואפילו קח שניים שלושה שעורים לקבלת הבסיס של הבסיס, חבל שבגלל כמה מאות שקלים תוותר על התחביב היפה הזה.

רוב הטיסנאים שאני מכיר הם אנשים נחמדים , נלהבים ששמחים לעזור לאנשים מנומסים ונחמדים הרוצים להיכנס לתחביב.

אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ואשמח לעזור כמה שניתן.

yanivjr
01-08-2011, 13:02:34
יואוו אייל, איזו תגובה בוגרת..

מה קרה, קצת קשה לך לנהל דיון ענייני,
עם אחד ששם לך מראה מול הפרצוף?
גדול עליך? לא מוצא תשובה הולמת?...
לא יפה אייל, מילים כאלה מתאימות לאספסוף, לא לאליטה.

אני גם לא כל כך יודע למה אתה מתכוון במילה טרול,
אבל כנראה שגם בעניין הזה תצטרך יום אחד לאכול את הכובע.

ובאמת הרבה בריאות לכולנו.

יניב

ebay007
01-08-2011, 13:41:10
כנראה לא הבנת, אבל לדעתי התגובה של אייל הרבה יותר בוגרת משלך...
יש לי שאלה, גם את הטסט לרכב אתה עושה לבד?

אייל שפירא
01-08-2011, 13:41:16
DFTFT

hagpel
01-08-2011, 14:08:33
חברים, אני מציע להרגיע...כל אחד שיאכיל את הטרול שלו ותרדו מההתלהמות

ולנדב,
תציע להורים לעזור בשיעורים עם מדריך,
יתכן ותגלה שההורים יתמכו בך יותר אם תבחר להתקדם בצורה יותר מקצועית,
אין פה מחלוקת באם יותר מקצועי ורצוי ללמוד מסודר מבעל נסיון...
(מזל שהויכוח פה לא הגיע לרמות של מי מדריך יותר מתאים ומוצלח...סכינים היו עפות פה וטרולים היו נושכים אחד את השני)

ואם לא מסתדר מדריך, זה לא אומר שלא תוכל להתקדם - גם זה לא הגיוני...
תפנים את הדאגה המקצועית והנכונה של אלה שעלולים להיות לידך בשעת הריסוק...
ודא שאתה מוכן לשטח (סימולטור), נסה לפגוש בשטח מישהו שילווה אותך ללא כסף בטיסות הראשונות - הרבה פה התחילו בשטח בזהירות כשלידם ותיקים עתירי נסיון ששמרו שלא יעשו שטויות בעליל

בהצלחה

ebay007
01-08-2011, 14:10:21
DFTFT

1+ :confused:

Liav
01-08-2011, 14:10:27
יניב,

ברור שניתן ללמוד לבד כמעט כל תחום ללא מדריך/מורה/מרצה, ואפשר להיות אפילו מוצלחים מאוד בו.

אבל אתה מפספס את הנקודה העיקרית -
יש הבדל אחד חשוב בין שירה, בישול, וצילום, לבין חשמלאות, נהיגה והטסת טיסנים.
אם אתה מזייף לחלוטין את חורשת האקליפטוס, מבשל תבשילים בטעמי בלטה, ומצלם תמונות "יפות" עם קומפקטית על מצב אוטומט - אתה לא תהרוג אף אחד.
לעומת זאת, אם תהיה חשמלאי חובב שיגרום לשריפה בבית, תנהג ללא רשיון על הכביש ותעשה תאונה, או תטיס טיסן ותרסק אותו למישהו בראש - אתה ועוד איך יכול להרוג מישהו.

אז נכון שמבחינה חוקית לדבריך "טיסנאי, צריך טיסן, ביטוח, ולדעת להטיס." - אז מה?! הוא עדיין מסכן את האנשים סביבו גם אם הוא יודע להטיס לא רע בכלל.

לפני כמה שנים שמעתי שיש אנשים שמטיסים בספורט כיף בראשל"צ. מתוך עניין, נסעתי לשם לצפות בהם מטיסים טיסנים חשמליים קטנים.
אחד המטיסים ביצע תרגילי 3D בגובה גבוה - אבל מעל הראש שלנו.
למרות שהוא שלט בטיסן יפה מאוד, לא אהבתי את שהוא מעלינו והתרחקתי קצת משם.
חבר של המטיס סיפר לנו שהוא לימד אותו להטיס אחרי שלמד לבד בעצמו - "תראה איזה יופי הוא מטיס! ורק התחיל לפני שבועיים"
דקה לאחר מכן תוך כדי תרגיל, הוא איבד לרגע שליטה והתחיל לצלול אל הקרקע. מיד הוא משך למעלה ופתח מנוע. הוא הצליח ברגע האחרון להתחמק מהקרקע ולהרים אף - ופגע למישהי בראש.
הוא בסה"כ ניסה להציל את הטיסן מהתרסקות - ונראה שהוא יודע להטיס טוב ו"פעל נכון", והיה מציל אותו לולא הבחורה שעמדה שם.
הפרופ עשה לה חתך עמוק באיזור הרקה. מזל שלא הוציא לה עין. כמה דם ירד לה...

אתה יכול ללמוד להטיס לבד ולהטיס מעולה - אבל הרוב כאן חושבים שזה לא מספיק.
חשוב גם להכיר כללי בטיחות - וחשוב לקבל אותם ממישהו מנוסה.

ועוד דבר - אחת ההצעות היותר בעיתיות שנתת פה למתחיל:
"צאו לשטח, גם אם ריק בהתחלה, וצפצפו מלמעלה על כל הפלצנים."
לשום מטיס ובייחוד למתחיל - לא מומלץ כלל להיות לבד בשטח. אם חס וחלילה יקרה משהו - לא תהיה לו דרך לקבל עזרה.

נראה לי שגם אתה לא מודע מספיק לסכנות ולכן אנשים פה מתרעמים על מה שאתה כותב - זה לא הרושם שמתחיל צריך לקבל.

Magneto
01-08-2011, 14:14:09
בתור מישהו שהתחיל להטיס לא ממזמן אני חושב שהתמונה שמקבלים בפורום הזה לגבי התחביב היא הרבה יותר מפחידה מהמציאות.
אני מקווה שאנשים שרוצים להכנס לתחום ידעו לקחת את הדברים הרשומים כאן בפרופורציה הנכונה ,זהו תחביב כייפי וקליל.

אני מסכים עם הגישה שצריך מדריך, ללא שום ספק זה דרך הרבה יותר קלה ונכונה להכנס לתחום , אך עם זאת הזמנים באמת השתנו , הסימולטורים היום הם עזר לימודי מממדרגה ראשונה (!!), יש המון וידאו טוטריאלים ביוטיוב למתחילים ויש טיסנים ממש קלים להטסה.
מניסיוני האישי אם אתה מטיס ברמה טובה בסימולטור יהיה לך קל בשטח, אפשר לומר שההבדל היחידי הוא המתח והאדרנלין של הדבר האמיתי.

התחלתי להטיס עם EDF משהו שבהחלט הזהירו אותי לגביו בכל פורום אפשרי , אבל להטיס טיסנים זה לא דבר נשגב וקשה, להפך , זה די קל ופשוט. הטסתי סימולטור כמה שעות , הגעתי למצב שאני נוחת בכל מצב אפשרי. לקחתי מדריך (שיעור אחד בלבד) והטסתי את הטריינר שלו , על השיעור הראשון המראתי והנחתתי .
אח"כ הלכתי לשדה נטוש והטסתי את ה-EDF, פשוט תענוג. לא צריך להסתבך יותר מידי , אני ממליץ לכל מי ששוקל להתחיל בתחום...... פשוט להתחיל , זה קל וכיף!
בהצלחה

ebay007
01-08-2011, 14:42:14
אבל אני די בטוח שלא למדת להטיס נכון.
אני לדוגמא, יודא לרחף ולעשות עוד כמה שטויות עם אינדור, אבל חסרים לי כמה דברים בסיסיים, לכן אני לומד עם מדריך, ואני סוף סוף יודע להטיס!

עריכה,
לאחר חיפוש קצר ראיתי שהטסת לפני.

Naddyjoe
01-08-2011, 15:07:10
אוקיי. קראתי בעיון את כל מה שכתבתם.. אך מאוד מאוד קשה להפנים. הזהירו אותי מזה שאנשים יכולים להיות מאוד עויינים פה מטעם כבוד ואגו.
ולצערי הוויכוחים שלכם אחד עם השני מאוד מתסכלים... אתם מפספסים את הנקודה פה, אני רק בן 17 אני מאוד רוצה להתחיל בתחביב אך אנשים סותרים פה אחד את השני על ימין ועל שמאל ואני מאוד מתקשה להגיע להחלטה.
אמנם השתכנעתי שאני צריך מדריך אבל הסיכונים פה שאתם מניחים על הכף הם דברים רציניים.
טעות אחת ואני יכול להרוג מישהו שהיה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון ולא משנה מה יגידו אנשים ושאני פעלתי לפי החוק, עדיין חיי אדם מונחים על כתפיי.
זאת אחריות גדולה מצדי ומסוכן לטעות, אני עוד לא עשיתי צבא ובעקרון אני לא נחשב כבגיר. ולא רק זאת, אני גם לא מבין באיזה ציוד אני צריך לבחור.
עד עכשיו דיברתי עם בן אדם אחד והוא היה מאוד משכנע אך אני לא יכול לקחת רושם ראשוני מאדם אחד,
אני לא מבין בנושא ויכול להיות שזאת טעות מה שהוא הסביר לי, או שהוא מוליך אותי בדרך המלך אינני יודע.
אותו אדם אמר לי שלא כדאי לי לקנות מטוסים בנויים אלא להרכיב בעצמי, ומי שמתחיל עם טיסנים בנויים יישאר ככה ויהיה "טייס מדף" אני עוד לא יודע מה אני אעשה אבל אם משהו נכנס בי רציני אני מנסה להתמקצע.
העניין הוא שאם אני בונה לעצמי טיסן אני יכול לעשות טעות קטנה והטעות הזו תהיה מאוד משמעותית בשטח בין אם זה בואות רגע או אחרי 5 הטסות ורק אז הוא הופיע.
אני נקרע פה בין הדברים ולא יודע מה לעשות, וגם כן זאת החלטה קשה כשאני לא מבין ואילו דבר אחד בנושא.
עד עכשיו כולם היו מאוד נחמדים אליי ודיברו בהגיון אבל אני גם יכול לדבר בהגיון כשאני מדבר על משהו שאני מבין בו אל מישהו שלא וגם אני יכול לטעות או לתת דוגמא ממעשיי האישיים שיכול להיות שלא מתאימים לכל אחד.
וזהו דבר שאני צריך לחשוב עליו הרבה וגם אז אולי לא אדע במה לבחור.
תודה רבה לכולכם על העזרה והתמיכה אני מקווה שאמצא את הפתרון המוצלח ביותר.

נדב.

yanivjr
01-08-2011, 15:10:20
Hagpel, liav,

אם תקראו את דבריי מתחילתם, תווכחו שגם אני חושב שלקבל הדרכה צמודה מהפעם הראשונה, זה באמת הכי טוב,
אבל ממש באותה נשימה, וממש לפי דבריו של magneto שלדעתי מסכמים את העניין יפה מאוד, אנשים פה צריכים להכיר בעובדה
שללמוד היום להטיס זו ממש לא תורה משמיים, ומקריאה מרובה בפורומים בתקופה האחרונה, גם אני מקבל פה את הרושם
שמבחינתי הוכח כמוטעה, וכאילו מדריך זה יהרג ובל יעבור. אז לדעתי ובקטנה – ועוד איך יעבור.

גם אני נעזרתי לא אחת בחברה שבאו להטיס במתחם, אבל הכל כחלק מהאוירה וההווייה,
ולמרות שכבר ידעתי להטיס, ועל רקע תיאורטי בענייני הטסה ובטיחות קראתי ושיננתי לעייפה,
עדיין למדתי מהתבוננות, טיפים, וכמובן שיתוף בידע.
לא אחת אני פוגש במתחם ההטסה באיזור מגוריי חברה מאוגדים שיושבים על מועדון מהמפוארים בארץ,
ולא שמעתי מהם ולו פעם אחת תמיהה או התרעמות על הדרך בה נכנסתי לענף,
להיפך, רק עידוד, תמיכה והזמנה למועדון, שנמצא מתברר רק כמה רחובות ממני.

עוד רושם שלצערי קיבלתי כאן עת התחלתי להתעניין בתחום, הוא שיש ביניכם, ושוב תסלחו לי על המשפט,
מן קליקה של פלצנים, שנוטה לא פעם, לצחוק ולזלזל בחברה מתחילים שבאים ושואלים שאלות אבל לא כל כך עונים לקריטריונים המקובלים עליהם,
אלה מקבלים בליל של זלזול מתובל בהומור פרטי (כמו שלא ממש מובן לי מה רצו אייל וחברו ebay007 לומר לי במילה dftft).

באנאלוגיות לבישול שירה וחשמלאות liav רק עניתי דמגוגית לאנאלוגיות של אייל, ברור שלא ניתן להשוות בין תחום לתחום באשר ללימוד העצמי שלו, אבל כל עוד החוק מאפשר, והאפשרות ללמוד לבד חיה, בועטת ומוכיחה את עצמה, אז אני לא ממש רואה הבדל בינך שהודרכת וחלילה תפגע במישהו, וביני שלא עברתי "הדרכה רשמית" ואפגע חלילה במישהו. האפשרות קיימת לשנינו ולכן יש ביטוח.

ושוב, הרבה בריאות לכולנו.

יניב.

אייל שפירא
01-08-2011, 15:27:43
אוירה וחוויה ואחלה ופרפרים

פרופ של טיסן ניטרו יכול להשאיר אצבעות על המסלול
וזה עוד לפני שממריאים ומאבדים אוריינטציה או סרוו, ואז אפשר להתחיל רשימה ארוכה של קטסטרופה פוטנציאלית
והוא גם יכול לטוס מגניב, לנחות, להמריא שוב וכו'. אבל חגורות הבטיחות באוטו הן לא בשביל הזמן שבו אתה נוהג בלי בעיות.

התחביב הזה מאפשר לאנשים לשחק בדברים מסוכנים מעל ראשים ורכוש של אחרים

להתרברב ביכולות ההטסה שלך זה ספורטיבי
להתרברב באדישות שלך לביטחונם של זרים זה מסוכן כשזה מגיע כתשובה לשאלות של מתחיל

קפיש?

(נ.ב. טרול פורומים הוא יצור שניזון מתשומת לב שלילית והתלהטות חסרת תועלת שמתרחקת מנושא הדיון. בתכליתו טרול רהוט הוא לא פחות טוקבקיסט מכל בריון מקלדת עילג, כמו שדיסאינפורמציה במסווה של נימוס היא ציפוי אבקת סוכר על צואת כלבים. אתה עושה רושם של בחור מאוד אינטיליגנט, ועם זאת שחצן ומעט אינפנטיל. גם אני וגם כמה מחבריי הטובים הם בדיוק כאלה וזו הסיבה שהקפדתי לענות לך לעניין ולא ירדתי לפסים אישיים.)

Magneto
01-08-2011, 15:37:25
נדב ,
תיקח מדריך .
לא צריך להיסחף , חיי אדם לא מונחים על כתפייך :-) , זה טיסן מקלקר.
בהצלחה.

ebay007
01-08-2011, 15:38:20
אני לא מבין מה לא מובן ב dftft...

מגנטו לא למד לבד:

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?38735-%EE%E7%F4%F9-%EE%E3%F8%E9%EA-....-%F9%E5%E1-%F4%F2%ED

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?38321-%EE%E7%F4%F9-%EE%E3%F8%E9%EA

Naddyjoe
01-08-2011, 15:50:49
נדב ,
תיקח מדריך .
לא צריך להיסחף , חיי אדם לא מונחים על כתפייך :-) , זה טיסן מקלקר.
בהצלחה.

אני מצטער אבל לפני די הרבה שנים כשהייתי בערך בכיתה ה'-ו' היה לחבר שלי טיסן הכי פשוט שיש ועם המנוע הכי פשוט שיש ואני לא מדבר על טיסן ב200 שקל. אני מדר על טיסן ב50 שקלים עם שלט ערוץ אחד.
אנחנו הטסנו אותו ליד הבית (הטסה בפעם השניה של ילד בכיתה ה' והוא לא ידע להנחית אותו ואמר לי לתפוס אותי... והפרופלור חתך אותי ביד חתך רציני... ושוב אני אומר שזה היה טיסן שאתה לא היית בכלל יכול לדמיין (כמו מהכל ב שקל רק טיפ טיפה יותר יקר...)
וגם אז זה חתך אותי... אז כשאתה אומר שטיסן מקלקר שהפרופלור שלו עושה 1700 סיבובים בדקה הוא לא יכול לעשות כלום אז זאת פשוט תמימות לשמה...

hagpel
01-08-2011, 15:51:55
אייל,

אני מסכים אתך לגבי הסכנות הכרוכות בתחביב ושעדיף ללמוד הרגלי בטיחות והטסה נכונה מאדם שמקצועו להעביר את הידע,
אבל תודה שכל נהג בעל רשיון שעשה תאונה למד אצל מורה נהיגה בתחילת דרכו על הכביש,
רוצה לומר, מדריך זה לא איזה נוסחת פלא למנוע תאונות ולהטיס נכון.

אני חושב שיותר נכון יהיה אם כל מטיס ידאג לידע את אצמו על ידי קריאה ודיבור עם שותפים לעניין (להלן הדיון הזה),
במיוחד בשטח רצוי להפגין ערבות הדדית ואצמית ולעצור מצב שעלול להסתיים בתאונה.
מטיס פרוע וחסר אחריות שעבר 3 שיעורים אצל מדריך יותר מדאיג אותי עם הביטחון המוטעה שלו מאחד חסר הדרכה שיודע לפעול בשכל וזהירות והפחד מתאונה בראש מעייניו.

ולכן מטיס מתחיל, שכבר עולה על הפורום הזה ודואג לקרוא ולידע את אצמו מטיס בסימולטור ושואל שאלות, אם אינו יכול לממן שיעורים אצל מדריך לא בהכרך שימנע ממנו להטיס,
ברור לכולם לאן נושבת כאן הרוח וטוב שכך, בטיחות ומקצועיות הן ערך!
מעבר לזה מן הראוי שניתן תמיכה מתאימה בהתאם ליכולתו של כל אחד...

Magneto
01-08-2011, 15:54:43
אני למדתי שצריך לקחת בערבון מוגבל את מה שממליצים לך בפורומים הקשורים לתחביב. כל אחד מטיס ברמה שהוא מרגיש נוח בה. אני לא הולך להטיס טיסנים של 200 קמ"ש כי אני ממש לא שם.
מבחינת בטחון עצמי הפורום נורא מקשה למתחילים. דוגמא לכך זה מה שהבחור החדש כתב כמה שורות מעלי , הוא מפחד והתחום הזה הוא לא מפחיד ולא צריך להפחיד(לפחות לא בשלבים התחלתיים של טיסנים)

השורה הכי חשובה זה לקחת מדריך ,להטיס זה פשוט. לא צריך לנפח את הסיפור.
אני חושב שהפורום הזה הוא כלי עזר מעולה לכל מי שבתחביב ואני יודע שהוא נשען על ותיקים בתחום אך שוב , יש טיפה דרמטיות בכל הנוגע למתחילים.

ebay007
01-08-2011, 15:58:41
אני חושב שהגענו לעניין הבטיחות כמעיין קלף כנגד יניב.
ולגעתי זה מפספס את המטרה.
עם הוא רוצה ללמוד להטיס כמו שצריך, שילמד אצל מדריך.
כי בטיחות אפשר גם ללמוד כאן או מאנשים באיזור ההטסה.

Liav
01-08-2011, 16:21:23
נדב,

כמו כל דבר בחיים - שום דבר לא שחור ולבן. יש אפור והרבה...
אתה תאלץ ללכת בדרך שנראית לך הכי נכונה ומתאימה לך.

לבנות טיסנים בעצמך? ברור שמומלץ.
אמנם גוזל לך זמן, ובטח בהתחלה גם תבנה עם טעויות - אבל אתה תלמד דברים חשובים, ותדע טוב איך לתקן את הטיסן ביום שיתרסק.
כן, צר לי על הספויילר, גם אתה תרסק טיסן. ככה זה... מי שלא מטיס, לא מרסק. :)
ואם כבר מדריך - אז מדריך לבניה זה חשוב ביותר. זה דבר מורכב לא פחות מההטסה עצמה.
אבל שוב - אתה לא חייב לבנות בעצמך. אתה יכול לקנות טיסנים מוכנים, וללמוד לתקן אותם בבוא היום כשיזדקקו לתיקון.
ואם מבחינתך לבנות את הטיסן זה שלב כלל לא מהנה ורק גורם לך סבל, אז בכלל כדאי שתרד מזה.

גם אל תיבהל מהדוגמאות שניתנו פה.
נכון, זה תחביב מסוכן, אבל גם לנהוג ברכב זה מסוכן, ואפילו יותר.
כל מה שניסו להגיד כאן, הוא שחשוב להיות מודע לסכנות לפני שמתחילים להטיס כדי למנוע מקרים כאלה מראש.
אני מציע לך לבוא לשטח ההטסה הקרוב לביתך, להתרשם מההתנהלות ולדבר עם עוד מטיסים שם כדי לקבל עוד דעות ולא להסתמך רק על אדם אחד.

יניב,

אתה מדבר על הדרכה לשם לימוד הטסה, ואני מדבר על לימוד כללי בטיחות בהטסה - תפריד בין השניים.
בנוסף לדברים שאתה אומר מתוך הגיון בריא, אני מדבר גם מתוך נסיון.

באמצע שהטסתי דאון עם מוטת כנף של 3 מטרים, פגע בי טיסן.
אמנם מדובר ב-EPP קטן וללא מנוע שהשאיר לי רק מכה יבשה בבטן - אבל הוא גם כמעט העיף לי את השלט מהיד - ואם הטיסן שלי היה מתרסק בגלל זה על מישהו?
הפעם היה מדובר במטיס "מנוסה" שבסה"כ רצה לטוס קרוב לקו המטיסים כדי שיוכל לצלם את הטיסן שלו תוך כדי שהוא מטיס...
אז נכון - יש גם חוכמולוגים כמוהו, וברור שעניין הזהירות הוא גם עניין של אופי ולא תצליח לשכנע אדם שאוהב לקחת סיכונים להטיס בזהירות, בדיוק כמו שבני-נוער נוסעים על הכביש כמו משוגעים בשביל האדרנלין ועושים תאונות.

היות והתחביב הזה לא אקטואלי כמו תאונות דרכים, והמודעות לסכנות בו הרבה יותר נמוכה אצל מתחילים, מומלץ לדעתי שיהיה להם מדריך ביחוד לשם לימוד כללי הבטיחות בתחום.

בעיקרון, אף אחד לא מחוייב להתחיל ללמוד להטיס עם מדריך -אבל זו המלצה חמה מאוד - ואפילו אתה מסכים איתה לדבריך.
אתה גם לא היית עד לכל מיני מקרים פה בפורום שמתחילים בתחום ניסו לבד להטיס, שאלו שאלות וניסו להעזר בחברי הפורום, ואחרי שהיה ברור לכולם שאותו מתחיל לא מבין מה הוא עושה ושהוא חייב מדריך - הוא סרב לקבל הדרכה, וריסק את הטיסן או שרף את האלקטרוניקה.
לא חבל?
היה גם מקרה או שניים של מישהו שבנה טיסן די פשוט וקצת עקום, והצליח לבד לחלוטין להטיס אותו ואפילו העלה סרטון לפורום. כולם שיבחו אותו פה על כך שהצליח.

אבל, סטטיסטית, רוב האנשים חייבים הדרכה - בין אם זה מדריך צמוד בתשלום, או מטיס מתנדב במנחת שלך שמלווה אותך כל הדרך מהקניה ועד טיסת הסולו, והכל בחינם.
מעטים מאוד האנשים שילמדו להטיס טוב לבד לחלוטין בלי עזרה של אף אחד.
גם אתה קיבלת טיפים ומידע מאנשים במנחת שלך.

אז אמנם מבחינת החוק שנינו שווים במקרה וחו"ח נפגע במישהו, אבל מי שלמד את כללי הבטיחות ולא פועל רק מהגיון בריא, סביר יותר שלא יאלץ להשתמש בביטוח שלו.

ליאב

guyst
01-08-2011, 16:29:11
נדב,

זה אחד התחביבים היותר מהנים שיש לי ואם מקפידים על כמה כללים בסיסיים הוא כלל לא מפחיד.
ברור לי שמשירשור זה יצאת מאוד מבולבל ובטח לאור ההתפלפלויות פה.
הצעה שלי, תגיע קודם כל לשטח הטסה, פעם או פעמיים, תקבל הסברים, תחוש את האוירה, תראה את הטיסנים השונים ואז תוכל לקבל החלטה מושכלת בעצמך.

יניב,

כושר הכתיבה שלך מרשים ואני מניח שבימים אלו של מדיה חברתיות ופורומים, יש במה חדשה להיחשף.
להתפרץ לפורום בו יש משתתפים פעילים שתורמים רבות לפורום ולתחביב, אותם אני מניח שאתה לא ממש מכיר (מפעילות של 10 הודעות אלא אם אתה קורא את דפי הפורום כבר שנים מבלי להגיב) ולהדביק להם תוויות זה גובל בטעם נפגם.
המדיה החברתית מביאה אליה פאן נוסף שצריך לקחת בחשבון - הדברים הנכתבים יכולים להיקרא ע"י ילדים או אנשים חסרי ידע בתחום מסויים ומכיוון שהם תחת פורום מקצועי, הם מקבלים משנה תוקף. פועל יוצא, המלצה ש"הזמנים השתנו" וניתן ללמוד בעזרת סימולטור ובלי כל הדרכה אנושית, יכולה להביא לאסון.
להמחשה, ילד נהרג ממסוק 450 לפני כמה שנים בארץ ישראל (מוזכר בשירשור המצורף שמטיסים לא שומרים על בטיחות (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?11671-מיקרה-שהיה-היום&)), וטיסן יקר רוסק בגלל מטיס שפתח רדיו מבלי לבדוק תדרים (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?15959-רשלנות-פושעת-וחוסר-אחריות-של-מסוקאי-שאינו-בודק-תדרים-לפני-טיסה&) (את זה גם לומדים בסימולטור?).

Naddyjoe
01-08-2011, 17:22:33
אני חושב באמת שקודם כל אני אלך לראות אנשים מטיסים ואז אחליט...
כמו כן אני חושב שאני אבנה טיסן אבל לפני זה אני חושב שאני אקנה Bixler,למרות שאני בן אדם שאוהב מהירות אני מוצא עניין רב בביקסלר...
אבל אני גם שואל מה לגבי האלקטרוניקה שלו ושלט?
אין י כלום בבית ואני תוהה לגבי שלט והאלקטרוניקה שלו... אוליי כדאי לי לקנות בנפרד?

T_A
01-08-2011, 17:55:16
אפשר ללמוד להטיס לבד ומי כמוני יודע.
אבל ללמוד עקרונות הטסה נכונים חייב מישהו מנוסה שיסביר, כי אנחנו לא יודעים לזהות את הטעויות שלנו וחייב לדעת את העקרונות האלה כדי להתקדם באיכות המטוסים שלנו.
לא בהכרח מדריך שמקדיש את הזמן רק בשבילך, לא חסר אנשים בשטחי הטסה שישמחו לתת טיפים ועזרה למתחילים.

בקשר לבניה מול קנייה של מוכן-
אין קשר בין להטיס טיסן לבין לבנות אותו , שני תחביבים חופפים ולרוב (לא תמיד) אלה שבונים גם מטיסים.

T_A
01-08-2011, 18:14:40
אני חושב באמת שקודם כל אני אלך לראות אנשים מטיסים ואז אחליט...
כמו כן אני חושב שאני אבנה טיסן אבל לפני זה אני חושב שאני אקנה Bixler,למרות שאני בן אדם שאוהב מהירות אני מוצא עניין רב בביקסלר...
אבל אני גם שואל מה לגבי האלקטרוניקה שלו ושלט?
אין י כלום בבית ואני תוהה לגבי שלט והאלקטרוניקה שלו... אוליי כדאי לי לקנות בנפרד?

זה שאלה של תקציב, ב500-600 ש"ח אתה יכול להביא BIXLER כולל הכלל (סוללה אחת לטיסן , לא כולל סוללות אצבע לשלט)
אבל אחרי זה אתה יכול לזרוק את השלט לפח, הוא לא יהיה שווה הרבה מעבר לטיסן הזה.

מצד שני , אני לדוגמא בשביל AXN שעלה 300 ש"ח ו FUNCUB שעלה כ 800-900 ש"ח הוצאתי יותר מ 4000 ש"ח כולל שלט מתקדם רק בשבועיים הראשונים שלי בתחביב.
ידעתי אני כמו שאומרים HERE TO STAY והחלטתי שאני הולך עד הסוף.

yanivjr
01-08-2011, 18:47:25
Liav,

אני בטוח שנסיון ההטסה שלך מן הסתם גבוה משמעותית משלי, אך אין בכך בכדי להסיק שדבריי נאמרים אך ורק מהגיון בריא.
על כללי בטיחות בהטסה ניתן לקרוא בים המאמרים המעטרים את הרשת, וזה הדבר הראשון שאתה שומע מהמטיסים אם אתה הולך למתחם מוכר.
ועדיין, כמו שאתה בעצמך אומר, גם עצם ידיעת כללי הבטיחות, אינה מגנה עלינו מאותם "חוכמולוגים".
יותר מכך, ועכשיו אולי אפילו אצליח להפתיע את חלקכם, אך לאחר שאמרתי את מה שאמרתי באשר לאפשרויות הלימוד העצמאיות העומדות בפנינו היום בתחום,
קשה לי לחשוב על תחום פרוץ יותר מהתחום שלנו. לדעתי לא רחוק היום, בו המחוקק יאלץ להתייחס ולקבוע רף מסויים (נניח מעל גודל מנוע ספציפי),
שמעליו תידרש הסמכה רשמית כל שהיא. יצא לי לראות חברה שמטיסים טיסני ענק ( ע נ ק ) בשבתות עם המשפחות,
בלי שמישהו חשב לרגע על היכולות ההרסניות של הכלים הללנו בידיים לא מיומנות.
היות ולמחוקק לוקח קצת זמן להדביק את הקלות והנגישות שמציע העולם הטכנולוגי לכולנו, דבר שהיה פעם נחלתם של מתי מעט, ולא היווה כל כך עניין לציבור,
אז גם כאן הזמנים לדעתי ישתנו, ימים יגידו.

גיא,

ראשית, באמת תודה על המחמאה לגבי יכולת הכתיבה שלי, מצד שני, לא ממש נראה לי שעל מנת להפגין את כישוריי הייתי בוחר בפורום הזה כבמה,
לא יודע, לא מסתדר לי, אבל יכול להיות שזה רק אני.
אם מבחינתך להצטרף לפורות ולהביע דיעה, זה להתפרץ ולהדביק תוויות, אז כנראה שאנחנו לא ממש רואים דברים עין בעין,
אבל זו כמובן זכותך. אה.. אני מבחינתי קורא כאן כבר מס' חודשים, ואני אף פעם לא עושה הכללות, אך כהוכחה חותכת לפסקה שכתבתי וכנראה הפריעה לך,
אתה מוזמן לקרוא בתשובות להודעה הראשונה שפרסמתי כאן בפורום. אשמח אם תעדכן אותי מה אתה חושב על הדוגמה הקלילה והמאוד עדינה ל "קליקת הפלצנים" שענתה לי שם.

גיא, "המדיה החברתית" כמו שאתה קורא לה, מביאה כל כך הרבה "אסונות פוטנציאליים" כמעט בכל תחום שאני רק יכול לחשוב עליו.
אם המחשבה הזאת היתה מובילה את הכותבים המשתתפים בה באשר לדברים שהם יכולים וצריכים לכתוב, אוי לנו.
אנשים צריכים לקחת בעירבון מוגבל כל דבר שהם קוראים רואים ושומעים באינטרנט, אבל סתם הרחקתי לכת, אנחנו בסה"כ דיברנו על לימוד הטסה בסימולטור,
אה.. סימולטור - זה שלא לומדים בו כללי בטיחות ברדיו - אלה שלומדים בכל מאמר או מדריך ראשוני ובסיסי למתחילים.

Ebay double o seven,

אני עדיין לא מבין אותך.

נדב,

גם אותך אני לא מבין, למה לעשות דרמה מכל דבר? לדעתי, קנה ביד2 טריינר זול ובסיסי עם אלק' קומפלט, משדר\מקלט 4 ערוצים בסיסי, ותמשיך משם.

אייל,

עזוב אותך, לא כועס, סלחתי לך כבר מזמן.

יניב,

haimgil
01-08-2011, 21:33:22
אני המטיס הכי בטיחותי שיש היום.אנשים יכולים לעמוד על המסלול בלי בעיה .מטיס לאט ורגוע ,וגם מאוד גבוה ורחוק.נראה לי שאני הכי נדיר פה.הטיסן שלי אפילו לא עובר את 300 קמ"ש.לעומת כל הטיסנים המהירים שיש איתי בשטח.אני עכשיו מרגיש זול:mad:

dror_c
03-08-2011, 08:39:11
חברים... אתם יורדים מהפסים
איך אתם תמיד מצליחים לקחת נושא ולריב עליו.
מאיפה האגו הנפוח הזה של כולם?
מה אתם מנסים להוכיח כל הזמן?
של מי יותר גדול? מי מבין יותר? מי מוצלח יותר? מי כותב יותר מילים כדורבנות? ועוקצניות יותר?
מה קורה לכם? כולה פורום טיסנים של שאלות ותשובות, לא תורה מסיני.
מי שרוצה ללמוד מהפורום שילמד ומי שחושב שהוא מבין גדול שילך לעשות טעויות על בשרו.
אבל לא צריך להפוך כל דיון לזיון שכל.
יש כאלה שמאוד נהנים לראות את הריבים האלה אבל זה סתם גורם לפורום להיות פורום עלוב לא רציני ולא מקצועי בעליל.
זהו...סתם הציק לי.
ביי

אייל שפירא
03-08-2011, 08:49:07
דרור דווקא נראה שהויכוח הצליח להסתיים בשלום בית, עד שהעלית אותו מחדש... :cool:

לדעתי פורום "עלוב" הוא כזה שבו לא בודקים את הנושאים החשובים אלא מתעסקים בהמלצות אקראיות בלי גיבוי ובלי דיון, ואני לא רוצה להגיד FXP אבל כולם מבינים למה התכוונתי.

(התכוונתי לFXP, אגב)

dror_c
03-08-2011, 09:04:59
האמת שכמה ימים לא נכנסתי למחשב וכשראיתי את זה הגבתי ישר...
האמת לא מכיר את fxp/
חוץ מפורום צילום שאני נמצא בו (כי אני מתעסק בזה) ובפורום הזה אני לא מכיר פורומים אחרים.
אני יכול רק להגיד לך שהפורום צילום יותר ממוקד בעיניני הפורום ופחות ממה שקורה סביב....:)

אייל שפירא
03-08-2011, 09:07:25
איזה פורום צילום? פוטולייט?
פנק איזה לינק לגלריה שלך.

dror_c
03-08-2011, 09:25:55
אני לא מעלה תמונות לגלריה
אבל קבל לינק לפורום טוב
http://www.kramery.com/

haimgil
03-08-2011, 17:57:46
איזה כיף להיות סטלן.:cool: