צפייה בגרסה מלאה : עזרה! עזרה דחופה.
Yoav Lahav
01-08-2011, 17:34:29
המסוק נפל לי היום בבוקר על גג של בניין במקום שאין לי גישה אליו אלא אם אני מביא מנוף בעלות של אלפי שקלים.
הוא במצב חי. שומעים תסרוואים אם אני משחק בשלט. הסוללה כמעט מלאה נכון לרגע הנפילה.
אם הוא ישאר ככה הסוללה תתרוקן לגמרי.
האם זה מסוכן?
יש למישהו מושג מה אני יכול לעשות?
כמה זמן לוקח לסוללה להתרוקן אם רק המקלט פועל בלי סגנל מהשלט?
מה קורה אם היא מתרוקנת לגמרי?
lehatis
01-08-2011, 17:37:54
אני הייתי הולך לבניין שעליו נפל המסוק ועולה לגג ומוריד אותו...
איך הגעת למצב שהמסוק שלך הגיע לגג של בניין?
רק אחרי ששאלת את זה נפל לי ההסימון...
לבחור ששותל מסוקים על גגות:
אם זה בניין מגורים או מפעל כלשהו בקש עזרה ממי שאחרי במקום
אם זה מקום שלאף אחד אין גישה , כמו גג של אנגר והמסוק שווה לך יותר ממנוף (אלפי שקלים? לא בטוח , יש כאלה של הובלות של בתים) אז תשלם
הסוללה בסופו של דבר תתרוקן לגמרי ותהרס , אבל זה שולי אלא אם אתה מטיס 550 ומעלה ליד בניינים כי הסוללות שלהם יקרות.
RonTo
01-08-2011, 18:29:22
+1
ואוסיף, איך למען השם?!?
באיזה אזור זה קרה לך? מאיפה אתה ?
ומה גובה הגג? ולמה אין לך גישה? זה מקום פרטי סגור?
אולי אוכל לעזור לך אם אתה קרוב אלי לאיזור שלי אבל תביא קצת פרטים נוספים..
מושיק
01-08-2011, 20:37:30
תפנה ליחידת החילוץ 669 :p
nov291
01-08-2011, 21:13:59
אין גג שאין גישה אליו מה זאת אומרת גש למקום תבדוק
טוב את הגישה הכי נוחה ואים צריך תשים ריתמת בטיחות
ויאלה לטפס בזהירות
בהצלחה
נ ב איך אתה מטיס באזור בניינים ועוד בגובה גגות תשמור על עצמך אחי
http://www.youtube.com/watch?v=pNmI5WDweyU
SEVEN
01-08-2011, 21:46:26
נסה את זה:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2003-Grove-RT650E-50-TON-Rough-Terrain-Crane-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem27bce6cc1cQQitemZ17067 2966684QQptZCommercialQ5fTrucks#ht_500wt_1182
ועכשיו ברצינות ... איך אין גישה? איפה הטסת ? איך קרה ?
Yoav Lahav
01-08-2011, 22:00:35
הנה הסיפור:
אני מטיס רוב הפעמים במגרש גדול ליד כביש ללא מוצא בחולון איפה שהמכון הטכנולוגי והמשטרה.
זה המקום:
http://www.youtube.com/watch?v=yWgaqJTJpmc
היום במהלך טיסה פתאום משהו הרגיש לי לא בסדר.
התגובות של המסוק לא תאמו את פקודות הטיסה.
מה קרה בדיוק אדע אחרי שאצליח לחלץ אותו.
החלטתי לנסות עוד להציל אותו אבל ראיתי שהוא מתרחק
לכיוון בתים ואז העברתי מיד ל HOLD והמסוק נפל.
נפל על בתים ישנים של עמידר 2 קומות עם גגות רעפים ושטחים קטנים של בטון. זה היה רחוק ממני ולא ראיתי בדיוק איפה.
שעתיים לקח לי למצוא אותו על אחת בשטחי הבטון. להגיע אליו זה סיפור מההפטרה\מהתחת
צריך לפרק רעפים בשביל זה או להביא מנוף. יש אפשרויות נוספות אבל הן מסוכנות מידי.
אם יש פה למישהו מנוף או שהוא מכיר שירות כזה במחיר נורמלי זה יעזור מאד.
700 שח זה הכי זול שמצאתי בינתיים.
תודה לכם.
Yoav Lahav
01-08-2011, 22:26:34
גובה הגג הוא 5-6 מטר בחולון. ראה תגובה קודמת שלי לגבי הגישה והמקום.
אשמח מאד אם תעזור לי לשלוף אותו משם.
תודה.
באיזה אזור זה קרה לך? מאיפה אתה ?
ומה גובה הגג? ולמה אין לך גישה? זה מקום פרטי סגור?
אולי אוכל לעזור לך אם אתה קרוב אלי לאיזור שלי אבל תביא קצת פרטים נוספים..
Yoav Lahav
01-08-2011, 23:07:40
טוב. אפשר להגיע למסוק עם סולם 6 מטר.
האם למישהו באיזור חולון יש כזה והוא מוכן להשאיל לי לאיזה שעה?
תודה.
נולד לטוס
01-08-2011, 23:10:41
300 ש"ח אני מטפס לשם בלי סולם .....:)
נ.ב
אני אומר לך מה היתה הבעיה אתה מטיס עם רדיו ירוד מבחינת קליטה שידור ואמינות ולפי הסרטונים שלך אתה מטיס גם רחוק (יחסית ל 450 ) ולכן לפי כל הנתונים כשל רדיו כמעט בוודאות
RonTo
01-08-2011, 23:17:52
נ.ב
אני אומר לך מה היתה הבעיה אתה מטיס עם רדיו ירוד מבחינת קליטה שידור ואמינות ולפי הסרטונים שלך אתה מטיס גם רחוק (יחסית ל 450 ) ולכן לפי כל הנתונים כשל רדיו כמעט בוודאות
+1
SEVEN
01-08-2011, 23:20:51
אני מכיר את האיזור טוב, זה לא איזור שומם, כמו שראית תקלות קורות ובקלות יכולת להוריד לאיזה חולוני תמים את הראש ... אני מקווה שתשכיל להמנע מהטסה בתוך העיר באיזור מיושב.
אני לא מבין איך אתה מרשה לעצמך להטיס בקרבת בניינים
nlior
02-08-2011, 00:05:42
תזמין איש דודים
יעלה לך 200 ש"ח
נולד לטוס
02-08-2011, 00:25:16
איש דוודים לא יודע לנתק את הסוללה אומנם אני מבקש 300 אבל מציל גם את הסוללה ואפילךו אני אתן הערכת נזקים עוד מהגג ללא תוספת תשלום :)
Yoav Lahav
02-08-2011, 05:19:20
נ.ב
הרדיו הזה הוא לא שיא השכלול אבל אני מטיס איתו זמן רב יותר מ500 הטסות זה בטוח גם למרחקים וגבהים גדולים.
וחוץ מאשר פעם אחת בגלילות לפני מספר שבועות לא הייתה כל בעיה אבל אז זה היה ממש ברור שמדובר בהפרעה חזקה.
פעם נוספת שקרתה לי תקלה דומה לזו של אתמול הייתה כאשר ה SWASHPLATE נתקע בזמן טיסה וממש בקושי זז. אז הצלחתי להציל וביחד עם שלומי מצוות בית העלמין ראינו מה הבעיה - לכלוך ואבק שהצטברו על הציר הראשי ומיסב ההחלקה הכדורי תקעו שם תעניינים והסרבואים בקושי הצליחו להזיז ת SWASHPLATE.
הרדיו הזה הוא לא שיא השכלול אבל אני מטיס איתו זמן רב יותר מ500 הטסות זה בטוח גם למרחקים וגבהים גדולים.
וחוץ מאשר פעם אחת בגלילות לפני מספר שבועות לא הייתה כל בעיה אבל אז זה היה ממש ברור שמדובר בהפרעה חזקה.
פעם נוספת שקרתה לי תקלה דומה לזו של אתמול הייתה כאשר ה SWASHPLATE נתקע בזמן טיסה וממש בקושי זז. אז הצלחתי להציל וביחד עם שלומי מצוות בית העלמין ראינו מה הבעיה - לכלוך ואבק שהצטברו על הציר הראשי ומיסב ההחלקה הכדורי תקעו שם תעניינים והסרבואים בקושי הצליחו להזיז ת SWASHPLATE.
כרגיל יואב אתה צודק וכולם טועים
בגלל זה עכשיו אתה צריך סולם.
bartovmoti
02-08-2011, 07:38:05
תרתי משמע ?
Yoav Lahav
02-08-2011, 07:44:19
תודה רבה לכל המציעים ומגיבים. המסוק חולץ עם מנוף קטן עבור 300 ש"ח.
התקלה היא לינק שהשתחרר במסגרת של ה FLYBAR.
נ.ב
Yoav Lahav
02-08-2011, 07:46:34
ציקי
על איזה שלט+מקלט אתה ממליץ שנחשבים טובים ואמינים בלי להכנס למינוס?
כרגיל יואב אתה צודק וכולם טועים
ציקי
על איזה שלט+מקלט אתה ממליץ שנחשבים טובים ואמינים בלי להכנס למינוס?
DX7 וכדומה
Yoav Lahav
02-08-2011, 08:15:41
ועל איזה סרבואים טובים ל SWASHPLATE?
אם אפשר אשמח גם ללינק לקניה שלהם ושל השלט+מקלט DX7.
DX7 וכדומה
yossis
02-08-2011, 09:59:24
איזה הזוי מה שקורה פה בפורום לאחרונה !
כנראה שעמית פורת ואמא שלי צדקו כשאמרו "קונים בזול משלמים ביוקר"
guyro
02-08-2011, 10:05:28
ללא ספק שירשור הזוי....:eek:
עמיתפורת
02-08-2011, 10:29:18
תשמע חבר כמה הערות אליך.
ראשית הרשה לי לכעוס עליך שאתה מטיס באיזור בנוי אבל זו לא אשמתך.. אנחנו רואים כאן מספיק אנשים שמטיסים באיזורים בנויים הלוך ושוב, מצלמים עצמם עושים את זה ולא מבינים מה הבעיה.
אגב אספר לך קוריוז קטן.
לפני כחודש בערך עלה בי החשק להטיס, התקשרתי לחבר טוב שלי שאמר לי שהוא הולך להטיס בשטח במרכז הארץ.
נעניתי להזמנה והגעתי עם אישתי והילדה ככה שיהיה כיף.
וכשהגעתי - חשכו עיניי.
על אותו דשא שתי קבוצות מטיסים כל אחת בקצה השני של הדשא והם מטיסים אחד מול השני...
כשהערתי על הסכנה כולם צחקו עלי ברוב קולות ואמרו - זה בסדר, אנחנו מתואמים.... אבל המרחק הוא פחוות מ- 200 מטר אחד מהשני, כשמסוק טס הוא עובד לא רחוק מראשי המטיסי טיסנים ולהיפך אבל זה בסדר אני רגיל לקבל תגובות מסזלזלות, כעסתי וקיפלתי את עצמי ואת המישפחה שלי ונסעתי בעצבים הביתה ולמה? כי אחת הדמויות המוערכות פה (ובבקשה אחינו אל תגיב על זה אני לא רוצה להכנס לזה איתך אני רק מסביר את המצב) ניהלו את סדר יום הקירקסי הזה וזה הכעיס אותי מאוד הזלזול בחיי אדם בתחום הזה.
לכן אחינו אני לא מאשים אותך שאתה לא מבין את הסכנה שבתחביב.
אני לפני 8 שנים פיניתי לבית חולים ילד שקיבל מכה ממסוק 30 עם להבי עץ, הילד הזה מת לאחר שלושה ימים - ומאז סלח לי אבל אני פריק של בטיחות וכל דבר קטן מפריע לי.
ולכן:
אל תטיס במקומות בוניים גם אם אתה אלאן זאבו כי הנה התקולת שלא תלויות בנו קורות מהר מאוד.
אל תטיס עם ציוד זול! זה יעלה לך ביוקר וכבר היה דיון על זה פה.
קח לך מדריך טוב שילמד אותך איך להתנהל בשטח עם הציוד בביטחה כדי שיהיה לך ביטחון.
יש עוד רשימת עיצות אבל מהר תחליף מערכת רדיו ולהבים - כמה שזה יעלה זה שווה.
Yoav Lahav
02-08-2011, 10:31:39
מה בדיוק אצלי נקנה בזול ועלה לי ביוקר?
הציוד שלי זה שבפירוט כבר עבר עשרות רבות של שעות טיסה בלי כל בעיה.
הסרבואים הזולים נותנים עבודה יפה מאד וכך גם המקלט והשלט.
אני בודק את האפשרות לעבור למשהו אחר בגלל ההפרעה בגלילות שלאחר בירור מקיף
וביקור נוסף בגלילות בלי להטיס כנראה שהיא נובעת מהשלט או המקלט ולא מתרחשת
באף מקום אחר.
איזה הזוי מה שקורה פה בפורום לאחרונה !
כנראה שעמית פורת ואמא שלי צדקו כשאמרו "קונים בזול משלמים ביוקר"
עמיתפורת
02-08-2011, 10:38:37
סרבו SWASH-PLATE: שלושה HXT900.
שלט: RadioLink דגם T6EHP.
מקלט: RadioLink דגם R7EH.
להבים ראשיים: 3D PRO 325MM מ HOBBYKING.
ציר ראשי: ALIGN או חיקוי מפלדה מוקשה.
כל אלה מעידים על חיסכון כספי אגב...
guy1a
02-08-2011, 10:46:59
עמית
תוכל בבקשה לתת לינק או לספר על המקרה המצער :( ?
זה משהו שיכול לתת פוש לנושא הבנת הבטיחות.
כמובן בלי פרטים מזהים אם זה בעיה.
אבל פרטים ציבעוניים - זה מה שניצרב בזיכרון !!
Friman
02-08-2011, 11:03:52
עמית
תוכל בבקשה לתת לינק או לספר על המקרה המצער :( ?
זה משהו שיכול לתת פוש לנושא הבנת הבטיחות.
כמובן בלי פרטים מזהים אם זה בעיה.
אבל פרטים ציבעוניים - זה מה שניצרב בזיכרון !!
סיפור מצער מאד
צויין לאחרונה מספר פעמים בפורום. מה זה משנה מי הילד שנפגע או מי הטייס שהטיס? אני מניח שאם המעורבים היו רוצים להחשף היה הרבה יותר הד תקשורתי לנושא, כך שכנראה פרטיותם חשובה להם באופן מובן.
לדעתי, יותר מעדותו האישית של עמית שפינה את הילד, באמת שאין צורך. זה מדגיש את זה שהסכנות בתחום הן לא רק תאורטיות, עלומות שם וקורות רק "אי שם בארץ רחוקה", אלא מוחשיות ואמיתיות.
אני חשבתי שאתאמן לי בריחופים במגרש כדורגל בשולי היישוב שבד"כ הוא פנוי, אבל כשראיתי בסימולטור באיזו קלות ניתן לאבד שליטה על המסוק כשלא מתורגלים, ובעקבות הסרטון של יואב, אכן נשמע רעיון גרוע.
guy1a
02-08-2011, 11:11:27
לא בקשתי פרטים מזהים את השם של הילד
אבל כן מעניין אותי מה קרה שם, טעות אנוש ?
תקלה טכנית ?
ילד שטייל לאמצע שטח ההטסה ...
זה כן מעניין לדעתי.
זה שילד ניפגע זה לא מספיק.
אם אני אומר לך שמסוכן לנהוג ושמישהו ניפגע מזה, אתה תפסיק לנהוג בכביש ?
תאמין לי, בתור נהג אמבולנס שפינה מספיק ילדים מתאונות דרכים שמספיקים לי בשביל לא לישון יותר כל החיים ... כולל כמה מהתאונות היותר מתוקשרות בשנים האחרונות .. אני יודע בדיוק כמה זה נורא.
ובכל זאת, פרטים פלסטיים. כאלו שמזעזעים, כאלו שלא נותנים לך לישון בלילה - הם אלו שפועלים הכי טוב.
Yoav Lahav
02-08-2011, 11:14:38
עמית כפי שכבר נאמר באותו שרשור,
המחיר הגבוה יכול לנבוע מסתם ניפוח מלאכותי
ואז לא יעיד על שום איכות.
ןלעניין הרכיבים:
אחד מהשלושת הסרבואים שלי שרד כל התרסקות שהיתה לי ולמעשה מעולם לא הוחלף.
הוא כבר שנה במסוק ועובד מצויין למרות שמחירו 2.6$.
גם השניים האחרים בין ההחלפות עבדו שעות רבות ואם לא היו ניזוקים בהתרסקות
סביר שגם הם עדיין היו עובדים. למעשה עמית, מעולם לא נתקלתי בסרבו כזה שסיים את חייו באופן טבעי.
השלט והמקלט, למעט הבעיה בגלילות עובדים יפה מאד.
מה הבעיה עם ציר של ALIGN או חיקוי מפלדה קשה אני לא מבין.
הלהבים אצלי מעולים. גם עודד הראה אז LINK ללהבים מעולים שמחירם טוב.
אז ניתן להגיד שיש אמת המשפט "מי שקונה בזול משלם ביוקר" אבל לא אם אתה מכיר ויודע מה לקנות ואיפה
ויודע איפה המחיר משקף את מה שאתה מקבל ואיפה לא.
סרבו SWASH-PLATE: שלושה HXT900.
להבים ראשיים: 3D PRO 325MM מ HOBBYKING.
ציר ראשי: ALIGN או חיקוי מפלדה מוקשה.
כל אלה מעידים על חיסכון כספי אגב...
Friman
02-08-2011, 11:25:36
אני אישית ביטלתי מפאת הספק הזמנה מאתמול לשני זוגות להבי 3D pro 425 מהובי קינג. אולי מפחדנות אבל חלק מהביקורות עליהם באתר היו קצת פחות חיוביות. לא רצו להחזיר לי את הכסף אז החלפתי לזוג אחד של TIG 425 שלגביהם כל התגובות היו מצויינות. פעם הבאה נראה לי שאצמד ללהבים של אליין וזהו - ככה אם תהיה תאונה אני לפחות יודע את מי לתבוע... סתם, לא מצחיק
guy1a
02-08-2011, 11:28:56
אני אישית ביטלתי מפאת הספק הזמנה מאתמול לשני זוגות להבי 3D pro 425 מהובי קינג. אולי מפחדנות אבל חלק מהביקורות עליהם באתר היו קצת פחות חיוביות. לא רצו להחזיר לי את הכסף אז החלפתי לזוג אחד של TIG 425 שלגביהם כל התגובות היו מצויינות. פעם הבאה נראה לי שאצמד ללהבים של אליין וזהו - ככה אם תהיה תאונה אני לפחות יודע את מי לתבוע... סתם, לא מצחיק
אורך החיים המאד קצר של הלהבים שלך בתחילת הדרך לא מצדיק להשקיע הרבה בלהבים.
היו לי להבים שלא החזיקו על המסוק יותר מ 2 דקות.
כי רסקתי ...
תשמע חבר כמה הערות אליך.
ראשית הרשה לי לכעוס עליך שאתה מטיס באיזור בנוי אבל זו לא אשמתך.. אנחנו רואים כאן מספיק אנשים שמטיסים באיזורים בנויים הלוך ושוב, מצלמים עצמם עושים את זה ולא מבינים מה הבעיה.
אגב אספר לך קוריוז קטן.
לפני כחודש בערך עלה בי החשק להטיס, התקשרתי לחבר טוב שלי שאמר לי שהוא הולך להטיס בשטח במרכז הארץ.
וכשהגעתי - חשכו עיניי.
על אותו דשא שתי קבוצות מטיסים כל אחת בקצה השני של הדשא והם מטיסים אחד מול השני...
כשהערתי על הסכנה כולם צחקו עלי ברוב קולות ואמרו - זה בסדר, אנחנו מתואמים.... אבל המרחק הוא פחוות מ- 200 מטר אחד מהשני, כשמסוק טס הוא עובד לא רחוק מראשי המטיסי טיסנים ולהיפך אבל זה בסדר אני רגיל לקבל תגובות מסזלזלות, כעסתי וקיפלתי את עצמי ואת המישפחה שלי ונסעתי בעצבים הביתה ולמה? כי אחת הדמויות המוערכות פה (ובבקשה אחינו אל תגיב על זה אני לא רוצה להכנס לזה איתך אני רק מסביר את המצב) ניהלו את סדר יום הקירקסי הזה וזה הכעיס אותי מאוד הזלזול בחיי אדם בתחום הזה.
אני לפני 8 שנים פיניתי לבית חולים ילד שקיבל מכה ממסוק 30 עם להבי עץ, הילד הזה מת לאחר שלושה ימים - ומאז סלח לי אבל אני פריק של בטיחות וכל דבר קטן מפריע לי.
ולכן:
אל תטיס במקומות בוניים גם אם אתה אלאן זאבו כי הנה התקולת שלא תלויות בנו קורות מהר מאוד.
אין דבר יקר יותר מחיי אדם והמקרה שקרה אכן מצער ומיותר ביותר.
לא ברור לי למה אתה מתעקש בכל פעם לנצל את הבמה בפורום הזה כדי לעורר איזה שהוא סכסוך או אש מיותרת לחלוטין, לפעמים כדאי בכלל לשתוק.
ברור לי לגמרי למי הכוונה כשאתה פונה בסגנון "אחד המוערכים כאן בפורום" ומהכרות אישית עם הבנאדם אוכל רק לומר שהוא אחד מהאנשים היותר אחראיים כאן בפורום ובכלל, אפילו יותר ממך.
ברשותך אני רוצה להזכיר לך איך לפני כשלוש שנים שתלת מסוק 450 באירוע אינדור בזיסמן מול קהל שהיה סביבך (שני אנשים אגב ישבו בצידו השני של המגרש) לאחר הטסה שאיננה בטיחותית בעליל זאת כאשר טרחת לציין לפני שעלית לאויר שזו פעם ראשונה שאתה מטיס אינדור (ליאור זהבי עמד חיוור לידך כשזה קרה).
יש לי זיכרון טוב אההה?
כל מה שאני אומר זה, צא מהתמימות שאתה מנסה לשדר כאן ואני סבור שגם אחרים באמת שלא מאמינים שאתה מאמין לעצמך.
היה מספיק לציין את עניין הבטיחות בצורה נקייה ולסגור עניין.
אתה חוצפן גדול !!!!
עמיתפורת
02-08-2011, 11:49:39
נו אז ציקי??
מאז אני לא מטיס אינדור ולא מגיע לארועים כאלה.
וזה בסדר שאתה מגן על חבר שאגב הוא אחלה דמות אבל אותו מפגש על הדשא מאוד הכעיס אותי.
ציקי אתה טיפוס מיוחד שתדע.
נו אז ציקי??
מאז אני לא מטיס אינדור ולא מגיע לארועים כאלה.
וזה בסדר שאתה מגן על חבר שאגב הוא אחלה דמות אבל אותו מפגש על הדשא מאוד הכעיס אותי.
ציקי אתה טיפוס מיוחד שתדע.
גם אמא שלי אומרת שאני מיוחד אבל אני לא הנושא כאן.
אני גם לא מגן על אף אחד למרות שהוא חבר שלי, הוא ילד גדול.
אפרופו - חבר שלך (שהוא גם מוכר אגב ובאופן אישי אני מאד מחבב אותו) בחר להישאר בשטח ולהטיס באותו היום באותו מקום ובאותם תנאים ש "הרגיזו אותך" אז איפה הביקורת עליו?
פתחת את הנושא אז קדימה...
עמיתפורת
02-08-2011, 14:48:26
בעיה שלו ציקי
יהודי טוב לומד רק אחרי שמקבל מכה עד שחלילה לא יקבלו לא ילמדו ככה זה.
ואני מקוה שאתה מבסוט מעצמך בעצם אני בטוח.
Yoav Lahav
02-08-2011, 14:58:07
אתה יכול לראות בסרטון איך נראה איזור ההטסה.
זה לא שטח בנוי. זה מגרש פתוח גדול מאד.
מה שקרה לי יכול לקרות בכל מקום אחר כולל צוות הרכבת למשל או בהוד השרון.
אין 100% ביטחון. תרשה לי לספר על מקרים שנתקלתי בהם שהסתיימו בריסוקים מסוכנים ביותר ולא משנה כמה נזהרים או איפה אתה מטיס:
מטיס שעמד ליד קן נמלים והם עלו לו על הרגליים ועקצו\צבטו אותו.
אדם טייל עם כלבו והרצועה גרמה לי ליפול עם השלט כשהלכתי צעד לאחור. קרה לי.
סחרחורת פתאומית.
בעיה שמונעת ממך לשלוט בכלי כמו הפרעת רדיו גם אם יש לך הציוד הכי טוב בעולם ואתה מינימום זבו .
אני אכן בכיוון של להחליף מערכת רדיו אבל זה בגלל גלילות והידיעה שיש בעיה שאיני יודע מתי ואיפה היא תצוץ לי שוב.
לגבי מדריך: לא הבנתי מה בדיוק הוא ייתן לי מבחינת הטסה והתנהלות בשטח.
אני שולט במסוק היטב, בעל רקע הנדסי נרחב בתחום ומטפל במסוק ברמה גבוהה.
זמני ההטסה שלי מאד מוגבלים ע"י אילוצי החיים בעיקר הילדים שלי
ולכן אני פשוט מרביץ סוללה אחר סוללה לפני שיגיע הטלפון מאישתי
שצריך לחזור. אז איפה מדריך יכול להשתלב ולתרום פה?
תשמע חבר כמה הערות אליך.
אגב אספר לך קוריוז קטן.
וכשהגעתי - חשכו עיניי.
ולכן:
SEVEN
02-08-2011, 15:05:55
אתה יכול לראות בסרטון איך נראה איזור ההטסה.
זה לא שטח בנוי. זה מגרש פתוח גדול מאד.
מה שקרה לי יכול לקרות בכל מקום אחר כולל צוות הרכבת למשל או בהוד השרון.
אין 100% ביטחון. תרשה לי לספר על מקרים שנתקלתי בהם שהסתיימו בריסוקים מסוכנים ביותר ולא משנה כמה נזהרים או איפה אתה מטיס:
מטיס שעמד ליד קן נמלים והם עלו לו על הרגליים ועקצו\צבטו אותו.
אדם טייל עם כלבו והרצועה גרמה לי ליפול עם השלט כשהלכתי צעד לאחור. קרה לי.
סחרחורת פתאומית.
בעיה שמונעת ממך לשלוט בכלי גם אם יש לך הציוד הכי טוב בעולם ואתה מינימום זבו כמו הפרעת רדיו.
אני אכן בכיוון של להחליף מערכת רדיו אבל זה בגלל גלילות והידיעה שיש בעיה שאיני יודע מתי ואיפה היא תצוץ לי שוב.
לגבי מדריך: לא הבנתי מה בדיוק הוא ייתן לי מבחינת הטסה והתנהלות בשטח.
אני שולט במסוק היטב, בעל רקע הנדסי נרחב בתחום ומטפל במסוק ברמה גבוהה.
זמני ההטסה שלי מאד מוגבלים ע"י אילוצי החיים בעיקר בילדים שלי
ולכן אני פשוט מרביץ סוללה אחר סוללה לפני שיגיע הטלפון מאישתי
שצריך לחזור. אז איפה מדריך יכול להשתלב ולתרום פה?
האיזור הזה לא נטוש, אחרת איך אתה מסביר את הנחיתה של המסוק שלך על גג של בית ?
מסתבר שאתה עדיין לא מבין שעצם העובדה שקרה מה שקרה (טעות אנוש או כשל טכני) ובמזל נחתת על גג של בית ולא על ראש של מישהו
זו הבעייה.
תירוצים של חוסר זמן לא מצדיקים שום דבר.
לי אין רכב, ואין לי איך להגיע לשטח הטסה באמצע השבוע, זה אומר שמותר לי להטיס במרכז העיר?
בעיה שלו ציקי
יהודי טוב לומד רק אחרי שמקבל מכה עד שחלילה לא יקבלו לא ילמדו ככה זה.
ואני מקוה שאתה מבסוט מעצמך בעצם אני בטוח.
מבסוט לא, מבין מה עומד מאחורי הרמיזות המיותרות שלך? כנראה שיותר טוב מרבים כאן!
Yoav Lahav
02-08-2011, 16:54:17
לא כתוב בשום מקום שהאיזור נטוש. ההטסה באיזור זה לא שונה מהטסה באיזור הרכבת או הוד השרון או כל מקום בו בניינים וכבישים נמצאים בטווח של מאות מטרים ממך. אז בעצם מה שאתה אומר הוא שגם צוות הרכבת צריך להתפנות וכל מי שאיבוד שליטה על הכלי יכול להביאו לאיזור מיושב. אני רוצה להזכיר לך שמדובר על כלים שיכולים לפתח מהירויות גבוהות ואם הכלי עף ללא שליטה\שליטה חלקית הגעה לכביש או בניין סמוך היא עניין של שניות.
לפי דברייך רק הטסה בשדות מבודדים מרוחקים מכל ציויליזציה היא מותרת. זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.
תנאי כזה למעשה, בהנחה שניתחתי נכון את דברייך, לא מאפשר לי להמשיך להטיס.
האיזור הזה לא נטוש, אחרת איך אתה מסביר את הנחיתה של המסוק שלך על גג של בית ?
מסתבר שאתה עדיין לא מבין שעצם העובדה שקרה מה שקרה (טעות אנוש או כשל טכני) ובמזל נחתת על גג של בית ולא על ראש של מישהו
זו הבעייה.
תירוצים של חוסר זמן לא מצדיקים שום דבר.
לי אין רכב, ואין לי איך להגיע לשטח הטסה באמצע השבוע, זה אומר שמותר לי להטיס במרכז העיר?
SEVEN
02-08-2011, 17:07:46
האיזור לא נטוש וזה לא כתוב בשום מקום. ההטסה באיזור זה לא שונה מהטסה באיזור הרכבת או הוד השרון או כל מקום בו בניינים וכבישים נמצאים בטווח של מאות מטרים ממך. אז בעצם מה שאתה אומר הוא שגם צוות הרכבת צריך להתפנות וכל מי שאיבוד שליטה על הכלי יכול להביאו לאיזור מיושב. אני רוצה להזכיר לך שמדובר על כלים שיכולים לפתח מהירויות גבוהות ואם הכלי עף ללא שליטה\שליטה חלקית הגעה לכביש או בניין סמוך היא עניין של שניות.
לפי דברייך רק הטסה בשדות מבודדים מרוחקים מכל ציויליזציה היא מותרת. זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.
תנאי כזה למעשה, בהנחה שניתחתי נכון את דברייך, לא מאפשר לי להמשיך להטיס.
אין צורך להסחף ולהגזים, את חולון אני מכיר ובמיוחד את איזור הקניון והמכון הטכנולוגי, את השטח של צוות הרכבת אני לא מכיר ... מצטער.
מעבר לעובדה שקיים חוק במדינת ישראל שמגדיר מרחק מינימלי ממקום מגורים, אני עדיין לא מבין איך המסוק שלך גמע מרחק של כמה מאות מטרים עד שמצא מנוחה ונחלה על גגו של בית
כל זאת בהתחשב בעובדה שעל פי טענתך כיבית את המנוע ...אז או שאתה מעריך לא נכון את המרחקים והשטחים, או שעשית וואחד אוטורוטציה :D.
Yoav Lahav
02-08-2011, 17:37:33
ניסיתי להציל אותו עד הרגע האחרון. שראיתי שזה לא הולך כיביתי מנוע.
אם הייתי מכבה מנוע על ההתחלה כל הסיפור היה נמנע.
אם אתה הייתה במקומי לא הייתה מנסה להציל?
אין צורך להסחף ולהגזים, את חולון אני מכיר ובמיוחד את איזור הקניון והמכון הטכנולוגי, את השטח של צוות הרכבת אני לא מכיר ... מצטער.
מעבר לעובדה שקיים חוק במדינת ישראל שמגדיר מרחק מינימלי ממקום מגורים, אני עדיין לא מבין איך המסוק שלך גמע מרחק של כמה מאות מטרים עד שמצא מנוחה ונחלה על גגו של בית
כל זאת בהתחשב בעובדה שעל פי טענתך כיבית את המנוע ...אז או שאתה מעריך לא נכון את המרחקים והשטחים, או שעשית וואחד אוטורוטציה :D.
נולד לטוס
02-08-2011, 17:48:08
***ח. +1 אוטורוטציה
SEVEN
02-08-2011, 18:01:07
ניסיתי להציל אותו עד הרגע האחרון. שראיתי שזה לא הולך כיביתי מנוע.
אם הייתי מכבה מנוע על ההתחלה כל הסיפור היה נמנע.
אם אתה הייתה במקומי לא הייתה מנסה להציל?
לא אם אני טס לכיוון בתים באיזור מיושב והמסוק לא תקין כפי שטענת, במצב בו אני לא מסכן אף אחד הייתי מנסה להציל.
עמיתפורת
02-08-2011, 18:44:40
חברים לא להתקיף בבקשה.
איש יקר אשמח לעזור לך מתי שתרצה בפרטי על כל נושא.
RonTo
02-08-2011, 19:09:43
חברים לא להתקיף בבקשה.
איש יקר אשמח לעזור לך מתי שתרצה בפרטי על כל נושא.
למה בפרטי? נשמח כולנו ללמוד מהמקרה...
Friman
02-08-2011, 19:12:57
יואב, מבחן התוצאה מוכיח שצעדי הזהירות שנקטת עד כה אינם מספקים כנראה.
מה שרלוונטי הוא הפקת הלקחים לעתיד ולא האשמות כלפיך או כלפי אחרים.
מזל גדול שלמדת ולימדת את כולנו הקוראים את הלקח הזה באירוע שהסתיים ללא נפגעים ואפילו בלי נזק למסוק. רק תחשוב מה היה קורה אם היה טכנאי דודים על הגג או אם המסוק היה מתרסק בחצר של הבניין בין ילדים משחקים. חבל להתגונן כשברור מהתוצאות בדיעבד שהתנאים לטיסה, גם אם נראו לפני כן מתאימים וגם אם הטסת באותם תנאים כבר אלף פעמים בלי שום תקלה - פשוט הוכיחו את עצמם באירוע הבודד הזה כלא בטוחים מספיק להטסות הבאות.
עדכון:
וזה לא קשור לרקע או נסיון בהטסה, לפני שתטען זאת כלפיי המתחיל בתחום. זה עניין פשוט של למידה מנסיון והפקת לקחים.
אתה רוצה להמשיך להטיס במקום הזה? בכייף, זכותך, ובאחריותך. אני אישית הייתי מחליף את אתר ההטסה.
aviran-z
02-08-2011, 22:48:45
היכן המסוק נפל באיזה איזור בארץ אם אני יוכל אני יעזור
תרשום באיזה איזור
wonderd
03-08-2011, 07:19:39
ציקי, הבעיה היא שמבין המתדיינים רק אתה יודע על מה אתה מדבר, לכל האחרים כולל אותי זה נשמע בהחלט נכון ומוצדק לספר על מקרים כאלה, אנשים חייבים להיות מודעים בלי שום צל של ספק ולהפנים עמוק בתוך הראש שלהם עד כמה מסוכנים הכלים האלה.
למר יואב המהנדס המהולל - גם אם המסוק שלי יברח לי 500 מטר, הוא לא יתקרב לשום בית מגורים, צריך פשוט למצוא את השטח הנכון ולא להטיס בכל שדה מאחורי הבית של מישהו. לגבי ציוד זול - יש הרבה דעות בענין אבל אין ספק שהבטיחות ושמרחק ההטסה מאנשים אחרים יעשה את ההבדל הגדול במקרה של תקלה. העובדה שנחתת עם מסוק 450 על גג בנין מאוכלס מעידה על כך שלא הטסת במרחק סביר מבחינה בטיחותית, שום ויכוח או דעה כלשהי או היותך מהנדס מהולל לא תשנה את העובדה הזו.
Yoav Lahav
03-08-2011, 07:29:54
בכייף מר WONDER.
דרך אגב אשמח מאד אם תמליץ לי על סרבואים הכי טובים שיש כולל LINK לקנייה במחיר הכי זול שיש
ל SWASHPLATE של 450PRO. אני מעוניין באותה ליגה של ה MKS שיש לי בזנב.
תודה לך.
ציקי, הבעיה היא שמבין המתדיינים רק אתה יודע על מה אתה מדבר, לכל האחרים כולל אותי זה נשמע בהחלט נכון ומוצדק לספר על מקרים כאלה, אנשים חייבים להיות מודעים בלי שום צל של ספק ולהפנים עמוק בתוך הראש שלהם עד כמה מסוכנים הכלים האלה.
למר יואב המהנדס המהולל - גם אם המסוק שלי יברח לי 500 מטר, הוא לא יתקרב לשום בית מגורים, צריך פשוט למצוא את השטח הנכון ולא להטיס בכל שדה מאחורי הבית של מישהו. לגבי ציוד זול - יש הרבה דעות בענין אבל אין ספק שהבטיחות ושמרחק ההטסה מאנשים אחרים יעשה את ההבדל הגדול במקרה של תקלה. העובדה שנחתת עם מסוק 450 על גג בנין מאוכלס מעידה על כך שלא הטסת במרחק סביר מבחינה בטיחותית, שום ויכוח או דעה כלשהי או היותך מהנדס מהולל לא תשנה את העובדה הזו.
אני לא מדבר על המקרה, בהחלט מוצדק לספר.
אני מדבר על הכפשה של שמם של אנשים שלא עשו דבר על ידיי רמיזות כאלו ואחרות, אנשים שתרמו רבות לתחביב הזה מזמנם החופשי.
אני לא יודע אם זה בה מתוך תיסכול אולי קנאה זה בכלל לא משנה, הוא בחר לפגוע (הוא יודע בדיוק מה הוא עושה ולא פעם ראשונה) ולכן קיבל חזרה באותו מטבע.
wonderd
03-08-2011, 08:16:48
תגיד לי מה אנחנו קבוצת רכישה פה???
מה זה תגיד לי, תתן לי תשלח לי.... מישהו חייב לך משהו?
תחפש אתה וכשתמצא תשאל!
אתה מבין את חוסר המקצועיות שלך????:mad:
אתה מסוג האנשים שאומרים "לי זה לא יקרה" ולבינתים הצלחת לחלץ 4 סיפורי כמעט ונפגע (אם לא תבין את המושג אני אשמח להסביר לך...)
מהשרוול...
רק מה שאתה לא מבין זה שהפעם הבאה המסוק ירדוף אחריך עצבני.....
בקיצור, או שתפרוש או שתיקח את עצמך בידיים ותיקח לך מדריך שיעלה לך את הביטחון שיכוון וילמד אותך לשים דגש בנקודות הכשל של המסוק.
פעם המסוק שלי רדף אחריי..לא נעים בכלל...:eek:
דעתי בדיוק , ולכן שמישהו אומר 'היה מקרה , לא נכנס לזה' זה די מרגיז, לא מדובר על דברים סודיים במיוחד שאנשים נפגעים קשר או יותר גרוע כי זה מתפרסם במדיה הכללית (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?40663-%F1%F7%F8-%E1%E9%E8%E5%E7-%EC%EE%F1%E5%F7.&p=285371#post285371)
MDreamer
03-08-2011, 09:12:12
לפני שהנושא גולש למחוזות גרועים יותר השרשרו נוקה וננעל.
הטסות בטוחות
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.