PDA

צפייה בגרסה מלאה : חדשות מחלקים לוחות CopterControl של פרויקט OpenPilot

int0x2e
08-08-2011, 17:04:23
למי שלא מכיר, אני מעורב חלקית בפרויקט OpenPilot. כמו שחלקכם יודעים, כרגע מאוד קשה להשיג לוחות (גם למפתחים).

לצערי, שוב יש שם קצת סכסוכים בין המנהלים, והפעם זה בין מוביל הפרויקט לבין מי שארגן את הייצור וההפצה בארה"ב.
עיקר הוויכוח מרוכז סביב נושא הרווחים מהייצור והמכירה של הלוחות, אבל המצב כרגע הוא שייתכן שיחלקו בקרוב לוחות בשווי 5,000$ (לא ברור האם מדובר בחישוב לפי עלויות המוצר (50 לוחות), או לפי עלויות הייצור (בערך 150 לוחות)).
אני כן אומר שזה ייקרה רק בסבירות נמוכה, אבל אם כן, תוכלו לקבל לוח עד הבית במחיר מצחיק, כאשר הם מצפים שתמורה תתרמו כסף בכמות דומה, ואם אפשר - גם זמן לכתיבת קוד או לתמיכה במשתמשים אחרים.

מה צריך לעשות?
לרשום בצורה פשוטה וברורה שאתם רוצים לוח בשרשור הבא ב-RCG (לא צריך לכתוב מגילות, אבל אם אתם מתכוונים לתרום זמן וכסף, זה מקום טוב לציין את זה) -
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1445279

אני כן אזהיר שכולם שם מאוד רגישים להונאה ולשטויות, אז כדאי מאוד שלא תנסו ליצור 5 משתמשים שונים רק למטרה הזו - הם ייבדקו את וותק החשבון, צימודים לכתובת IP ולכתובות המשלוח בוודאות. אפשר פשוט להסתפק בזה שמישהו נותן מוצר שאי אפשר להשיג אחרת - לא חייבים להתחזר... :-)

בהצלחה
איתמר

dror
08-08-2011, 19:03:50
כמה לא מפליא, עוד לא זכיתי לראות פרוייקט קוד פתוח שלא נוצרו בו מריבות :(
אבל אם אקבל כרטיס בחינם יש סיכוי שאמצע את עצמי שוקע בפיתוח הקוד...

דרור

int0x2e
09-08-2011, 11:00:47
אני מסכים.
אחת הבעיות הגדולות לדעתי היא דנקרס (ראש הפרויקט). בלי להכיר את הפרטים בכלל, ראיתי אותו מסתכסך עם הרבה יותר מאדם או שניים.
בנוסף, יש שם בעיה אמיתית לגמרי בנושא הפתיחות של הקוד והפלטפורמה - הם מפחדים מהצורך לתמוך במשתמשים חדשים, אז הם בוחרים לא לשחרר את החומרה עד שהתוכנה לא מושלמת, ומצד שני מתלוננים שאין מספיק אנשים שתורמים לפרויקט קוד ובדיקות.
מה שהוא מחמיץ לדעתי זה שהדרך הנכונה יותר היא לשחרר מוצר "סביר", ולהתחיל לפתח אותו תוך כדי, כי רק ככה בונים קהילה גדולה. הדוגמא הטובה ביותר היא שב-DIYDrones זה עובד הרבה יותר טוב, ויש ממש משתמשים בפלטפורמה...

ד"א - בגלל מצוקת הלוחות ומתוך רצון לראות מה בכלל אפשרי, נוצר מיני-פרויקט שנועד להשתמש בשלט של פלייסטיישן מוב (PS Move) בתור ה-CC. זה דורש כמובן הרבה יותר עבודה, והתוצאות כנראה ישארו פחות טובות מהפלטפורמות הייעודיות, אבל בשביל 50$ זה לגמרי מגניב. אתה מוזמן לבקר ב-Movecopter.com בשביל עוד פרטים (זה בעצם קישור לוויקי של OP).

עודד מזור
14-08-2011, 15:45:52
מסתבר שהצלחתי להתברג לרשימת 20 המאושרים שזוכים בלוח הנ"ל (אני חושב שגם איתמר ברשימה).

ישנה בעיה אחת שמראש הוכרז שהרשימה מיועדת לתושבי אירופה/ארה"ב בלבד... כעת ממתינים לשמוע אם בכל זאת יסכימו לשלוח לישראל.

מודה שאני לא לגמרי בעניינים עם הלוח הנ"ל, יש עוד משהו שאני צריך לדעת ?