התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מדליק כך נראה ההוריקן 425 שלי כשליאור זהבי מטיס אותו

eitan
10-08-2011, 01:26:15
למשך מס' דקות ההוריקן שלי היה משוכנע שהוא לכל הפחות t-rex :)
הסטאפ של עודד
סרוו זנב פוטאבה 9257
ולכל הספקנים ב- 9.99$: HobbyKing GA-250 MINI-MEMS Gyro

http://www.youtube.com/watch?v=Y06ACuQHZm4

איתן

Yoav Lahav
10-08-2011, 06:19:14
הטסה מצויינת. עכשיו כואב לי על ה 120$ של הספרטן. פשוט בזבוז.
אדון איתן למה לא אמרת קודם על הגירו הזה? :(

tkolber
10-08-2011, 06:25:02
עם כל הכבוד למטיס שאני אישית לא מכיר - נראה לי חסר אחריות להטיס מסוק של מישהו אחר הפוך בגובה של 20 ס"מ מהריצפה ועוד על אספלט.

Yoav Lahav
10-08-2011, 06:31:00
מר קולבר זה בסדר אם זה נעשה בהסכמת הבעלים.
בכל מקרה בוא נתמקד בעיקר. גירו ב 10 דולר שעושה כזו עבודה.
מה יש לך להגיד בעניין?

עם כל הכבוד למטיס שאני אישית לא מכיר - נראה לי חסר אחריות להטיס מסוק של מישהו אחר הפוך בגובה של 20 ס"מ מהריצפה ועוד על אספלט.

guy1a
10-08-2011, 07:02:06
ואללה ...

אני בעיקרון לא צופה בסרטוני תלת מימד .. זה משעמם אותי ומבחינתי זה לא הטסת מסוק.
אבל הפעם ראיתי עד הסוף ( מודה ... חיכיתי לראות מה קורה :) )

1. מסתבר שצדקתי כל הזמן - לא חייבים ציוד ממש יקר בשביל שיהיה טוב ( ויש לי כזה ג'יירו ! )
2. לבחור הזה יש בטח מלא כסף או עוד מסוק בתא המטען מוכן או פשוט אשכים מאורניום מועשר ... ממש מטורף !

כל הכבוד על השליטה במסוק.

RonTo
10-08-2011, 07:21:38
עצם העובדה שמר זהבי מצליח לעשות תרגילים (שאף אחד מהם לא מאמץ זנב יתר על המידה) עם המסוק, לא אומר שהג'ירו עושה עבודה טובה.
המדד הוא עד כמה יש "לעבוד קשה" ולעשות תיקונים במהלך התרגילים.
ג'ירו טוב, ישמור כיוון גם תחת עומס אדיר. ישנם מספר תרגילים שאם תנסה לעשות עם הג'ירו הזה, תקבל בריחת זנב עצבנית! ועל זה, אני מוכן להתערב.

wonderd
10-08-2011, 07:33:31
שימו לב לכך שכל התרגילים מבוצעים באיטיות וכמו שנאמר כבר - אין פה כמעט שום תרגיל שמאמץ את הזנב כמו שצריך.
מי שמאמין שהג'יירו הזה משתווה לספרטן או לכל ג'יירו ברמה הגבוהה - שיקנה ושיהיה לו בהצלחה.

דרך אגב, חשוב מאוד לדעת ולהפנים שכשמישהו אחר מטיס אין לכם שום אפשרות לדעת מתי המטיס מתקן את הזנב ומתי לא...
אני מניח שליאור זהבי מטיס מספיק מנוסה כדי לתקן את הזנב תוך כדי תרגילים וכך מי שאינו מומחה לא יזהה שיש בריחת זנב...
רק אם ליאור בעצמו יאמר שלא הרגיש בריחת זנב ולא תיקן במהלך התרגילים, אז אולי יהיה אפשר להאמין לזה.

על אותו משקל - כשאתם צופים בסירטונים באינטרנט - אין לכם שום דרך לדעת איך המסוק באמת טס ומה היכולות שלו - הכל תלוי במטיס עצמו!!

Yoav Lahav
10-08-2011, 07:38:09
מר טוסמן,
איזה תרגיל דורש מאמץ מהגירו זנב כזה שפי דעתך הגירו שעל המסוק בסרט יכשל בו?
דרך אגב מר טוסמן, רק לי מותר לקרוא פה "מר" לאנשים. שיהיה ברור.

עצם העובדה שמר זהבי מצליח לעשות תרגילים (שאף אחד מהם לא מאמץ זנב יתר על המידה) עם המסוק, לא אומר שהג'ירו עושה עבודה טובה.
המדד הוא עד כמה יש "לעבוד קשה" ולעשות תיקונים במהלך התרגילים.
ג'ירו טוב, ישמור כיוון גם תחת עומס אדיר. ישנם מספר תרגילים שאם תנסה לעשות עם הג'ירו הזה, תקבל בריחת זנב עצבנית! ועל זה, אני מוכן להתערב.

RonTo
10-08-2011, 07:43:12
מר טוסמן,
איזה תרגיל דורש מאמץ מהגירו זנב כזה שפי דעתך הגירו שעל המסוק בסרט יכשל בו?
דרך אגב מר טוסמן, רק לי מותר לקרוא פה "מר" לאנשים. שיהיה ברור.

מר להב, אתה תאלץ לסלוח לי אבל הייתי כאן לפניך ;)

לגבי תרגילים מאמצים, כמה דוגמאות על קצה המזלג: טורנדו, הוריקן ברוורס (מהיר), Death spinner, Tail slide ועוד רבים אחרים.
אז נכון שרוב המשתמשים לא מבצעים תרגילים כאלה אך אין זה אומר שאין הם חשים בחסרונות הג'ירו גם בתרגילים פשוטים יותר.
אם אתה רוצה לעשות בדיקה ממש קלה לביצוע, בצע טיסה מהיר קדימה, ובמהלכה, בצע פירואטים. סביר בהחלט להניח שהקצב שלהם לא יהיה אחיד.

ziki
10-08-2011, 07:49:06
הטסה מצויינת. עכשיו כואב לי על ה 120$ של הספרטן. פשוט בזבוז.
אדון איתן למה לא אמרת קודם על הגירו הזה? :(

מר להב, אתה בדרך הנכונה לגג הבא.

Yoav Lahav
10-08-2011, 08:03:02
הבדיקה שאתה מציע מכילה בתוכה CATCH קטן:
ייתכן שבטיסה מהירה כזו הרוטור זנב מבחינה פיזית של הכוחות שהוא מסוגל לייצר
לא יהיה מסוגל להשלים בכלל סיבוב או שיהיה מסוגל אבל בקושי כשהגירו נותן FULL פסיעה.
ואז בעצם שום גירו לא ייתן סיבוב אחיד גם הוא הכי טוב בעולם.
מה דעתך?

לגבי תרגילים מאמצים, כמה דוגמאות על קצה המזלג: טורנדו, הוריקן ברוורס (מהיר), Death spinner, Tail slide ועוד רבים אחרים.
אז נכון שרוב המשתמשים לא מבצעים תרגילים כאלה אך אין זה אומר שאין הם חשים בחסרונות הג'ירו גם בתרגילים פשוטים יותר.
אם אתה רוצה לעשות בדיקה ממש קלה לביצוע, בצע טיסה מהיר קדימה, ובמהלכה, בצע פירואטים. סביר בהחלט להניח שהקצב שלהם לא יהיה אחיד.

RonTo
10-08-2011, 08:18:37
הבדיקה שאתה מציע מכילה בתוכה CATCH קטן:
ייתכן שבטיסה מהירה כזו הרוטור זנב מבחינה פיזית של הכוחות שהוא מסוגל לייצר
לא יהיה מסוגל להשלים בכלל סיבוב או שיהיה מסוגל אבל בקושי כשהגירו נותן FULL פסיעה.
ואז בעצם שום גירו לא ייתן סיבוב אחיד גם הוא הכי טוב בעולם.
מה דעתך?

באופן תיאורטי אתה צודק. ישנה מהירות סף אך בפועל, זוהי בדיקה שאמורה לעבוד במהירות סבירה ולא בבז בפול פיטץ' מצלילה. נסיתי את זה עם הרבה מסוקים. הבדיקה תקפה.

wind556
10-08-2011, 08:34:12
במונחי עלות מול תועלת, הג'יירו ב10$ מנצח ובגדול
במונחים אבסולוטיים, הוא לא ספרטן..

אגב יואב, אתה יכול להצטער גם על המחיר ששילמת על הספרטן כי המחיר ירד ;) (יש סווארם)

וכמי שכן מכיר את ליאור (וגם מאד טוב את המסוק), זה לא הג'יירו, זה הליאור...
ליאור מצליח להטיס ככה אפילו טי רקס :cool:

eitan
10-08-2011, 08:36:39

מר טוסמן היקר
ליאור ביקש רשימת תרגילים לביצוע, נצלם אותם בווידאו הבא.
יש לציין כי בתרגילים מסוימים יש זריקת זנב שלא נובעת מהג'ירו אלא מהעוצמה של הזנב כמו סל"ד, גודל להבים וכו',אבל תהיה השתדלות. לא לשכוח מדובר בסיכומו של דבר בהוריקן.
90% מהמטיסים אינם ברמה של התרגילים שציינת,(על זה אני מקווה אנחנו מסכימים), זה אומר שבכל מקרה הג'רו הנ"ל יכול להתאים לצרכים של רוב המטיסים.
איתן

RonTo
10-08-2011, 08:39:26
מר טוסמן היקר
יש לציין כי בתרגילים מסוימים יש זריקת זנב שלא נובעת מהג'ירו אלא מהעוצמה של הזנב כמו סל"ד, גודל להבים וכו',אבל תהיה השתדלות. לא לשכוח מדובר בסיכומו של דבר בהוריקן.
90% מהמטיסים אינם ברמה של התרגילים שציינת,(על זה אני מקווה אנחנו מסכימים), זה אומר שבכל מקרה הג'רו הנ"ל יכול להתאים לצרכים של רוב המטיסים.
איתן

איתן, כמו שכתבתי קודם, אכן מרבית המטיסים אינם מבצעים את התרגילים האלה אך אין זה אומר שחסרונות הג'ירו אינם מורגשים (באופן פחות אגרסיבי) גם בתרגילים פשוטים יותר.
לגבי רשימת תרגילים, הייתי שמח לראות איך הג'ירו מתמודד עם הארבעה שרשמתי.

Yoav Lahav
10-08-2011, 08:45:16
הנה הרשימה לנוחותך:
טורנדו, הוריקן ברוורס (מהיר), Death spinner, Tail slide

מר טוסמן היקר
איתן

RonTo
10-08-2011, 08:49:06
הנה הרשימה לנוחותך:
טורנדו, הוריקן ברוורס (מהיר), Death spinner, Tail slide

לגבי ה tail slide, שיהיה מהיר, מגבוה ורצוי עם בלימה בסוף או חצי פיירופליפ. אני משער ששם נראה את הזריקה אם תהיה כזו...

Yoav Lahav
10-08-2011, 08:57:32
מר טוסמן אפשר איזה לינק לסרטון שמראה את ה TAIL SLIDE הזה מבוצע בצורה מושלמת
על ידי מטיס רציני? בבקשה כלול זמן בסרטון בו מבוצע התרגיל.
תודה.

לגבי ה tail slide, שיהיה מהיר, מגבוה ורצוי עם בלימה בסוף או חצי פיירופליפ. אני משער ששם נראה את הזריקה אם תהיה כזו...

RonTo
10-08-2011, 09:07:26
מר טוסמן אפשר איזה לינק לסרטון שמראה את ה TAIL SLIDE הזה מבוצע בצורה מושלמת
על ידי מטיס רציני? בבקשה כלול זמן בסרטון בו מבוצע התרגיל.
תודה.

הסרטון הראשון שעלה לי לראש:

http://www.youtube.com/watch?v=XEKw6DTymlM

זמן: 1:47

רצוי לעשות את התרגיל מיותר גבוה

eitan
10-08-2011, 09:21:20

ליאור קרא את המייל ונפרסם וידאו נוסף הכוללים את ארבעת התרגילים.
אני חוזר על כך שאי אפשר להתעלם ממרכיבים נוספים אשר משפיעים על ביצועי הזנב...
רון ,אתה מוזמן להגיע ללטרון ביום ו' הקרוב ולהתרשם.
איתן

RonTo
10-08-2011, 09:28:10
ליאור קרא את המייל ונפרסם וידאו נוסף הכוללים את ארבעת התרגילים.
אני חוזר על כך שאי אפשר להתעלם ממרכיבים נוספים אשר משפיעים על ביצועי הזנב...
רון ,אתה מוזמן להגיע ללטרון ביום ו' הקרוב ולהתרשם.
איתן

תודה על ההזמנה אך למרבה הצער לא אוכל להגיע ביום ו'.
זה ללא ספק ניסוי מעניין ואשמח לראות את תוצאותיו...
אין ספק שיש מרכיבים נוספים שמשפיעים אך מביצוע של ארבעת התרגילים האלה, אני מאמין שנוכל לקבל רושם טוב על תפקוד הג'ירו.

ממתין בקוצר רוח לסרטון.

Yoav Lahav
10-08-2011, 09:32:26
מר טוסמן רק שאני אבין מדובר על צלילה מהירה לאחור - זנב מצביע לקרקע
ואז כשהמסוק במהירות גבוהה סטיק ימני ושמאלי ביחד (MODE 2) קדימה חזק והמסוק נבלם חזק ומסתובב עם הזנב כלפי מעלה. הזנב מועמס גם על ידי הטיסה המהירה לאחור וגם על ידי מכת מומנט חזקה.
אני צודק?

RonTo
10-08-2011, 09:37:10
מר טוסמן רק שאני אבין מדובר על צלילה מהירה לאחור - זנב מצביע לקרקע
ואז כשהמסוק במהירות גבוהה סטיק ימני ושמאלי ביחד (MODE 2) קדימה חזק והמסוק נבלם חזק ומסתובב עם הזנב כלפי מעלה. הזנב מועמס גם על ידי הטיסה המהירה לאחור וגם על ידי מכת מומנט חזקה.
אני צודק?

אכן כן.
ישנו מעבר נוסף בטיסה המעמיס בצורה משמעותית על הזנב (זהו תרגיל שמערכת הFBL של אליין לא מסוגלת לבצע)
טיסה ברוורס ופתיחת פיטץ' תוך מתן מאזנות. דקה 1:14 באותו סרטון...

guy1a
10-08-2011, 11:00:30
שימו לב לכך שכל התרגילים מבוצעים באיטיות

ואללה .... ?!

תשמעו חברים, אם זה נחשב לאט. הערכתי ליכולותיו של מר זהבי עולות עוד יותר.

כל הכבוד !
( בלי ציניות )

RonTo
10-08-2011, 11:13:28
זה אכן לאט יחסית. אין כאן ערבוב "בועט" של המסוק...
לא שזה מוריד מרמת הביצוע...

asafh1
10-08-2011, 11:27:06
תביאו שקית ...... לאסוף את השברים

אני מצפה לראות סרטון .....

asafh1
10-08-2011, 11:37:18
בכל מיקרה
עוד שאלה ......
מה סגרתם במיקרה של ריסוק ? מי משלם על הנזק ?????

מטיס1
10-08-2011, 11:44:57
יפה מאוד!! אשמח לדעת מה עלות האלקטרוניקה למסוק כמו זו שמורכבת אצלך אין צורך לפרט את הציוד אלא רק עלות,אני מבין שהציוד סיני.

תודה

ziki
10-08-2011, 12:09:22
תביאו שקית ...... לאסוף את השברים

או סולם...

asafh1
10-08-2011, 12:11:52
או סולם...

למה סולם ?

Yoav Lahav
10-08-2011, 12:20:30
למה סולם ?
כי פעם הייתה לי תקלה בזמן טיסה ונחתתי על גג בניין וציקי נהנה מזה.
כל אחד והכייף שלו.

bendisar
10-08-2011, 12:28:20
למה סולם ?

תשאל את יואב להב:p

ועכשיו לפותח השרשור
קודם כל, סחתיין לך על הצילום- צילום מאוד יפה וכל הכבוד לך (או למי שצילם) על איך שעקבת אחרי ליאור זהבי בזמן הטיסה בצורה יפה ויציבה יחסית
כמובן שגם סחתיין לליאור זהבי על ההטסה היפה, במיוחד שהייתה רוח בזמן הטיסה
ברור שבניגוד לדגמים קודמים מהסיני, הג'ירו הזה אינו זבל מוחלט ונראה כאופציה סבירה וזולה למתחילים
השאלה היא האם יש אחידות באיכות הג'ירואים. אבל בתור ג'ירו למתחיל מוגבל בתקציב על מסוק ראשון נראה שהוא עושה עבודה יפה
ללכת ולהגיד משהו כמו חבל על הכסף שנשפך על הספארטן? ממש לא
בקרב הג'ירואים היחידים (כלאמר לא מערכות FBL) הספארטן הוא הג'ירו הכי כיפי שיצא לי להטיס ולכוון
אני אוהב מאוד את הפשטות שבמלאכת הכיוון שלו, ואת ההרגשה הנעולה והמדוייקת שהוא נותן לאורך כל הטיסה- לא משנה מה זורקים עליו
והעובדה שזה ג'ירו מוכח שאפשר לשים על כל מסוק מ-250 עד 700

יהיה מעניין לראות איך הג'ירו הנ"ל יתמודד עם תמרונים יותר קשים לזנב כגון פאנלים צמודים ו-TAIL סליידים אכזריים כפי שחברי הפורום הגיבו
וכדי לדעת האם ג'ירו הוא טוב או לא צריך לשמוע את דעת המטיס, מכיוון שהוא זה שיודע בדיוק איזה תיקונים היה צריך להוסיף לזנב בזמן הטיסה אם בכלל

ככה או ככה תודה רבה על סרטון יפה בזכות הצלם והמצולם המוכשרים!:)

tkolber
10-08-2011, 12:57:06
בכל מיקרה
עוד שאלה ......
מה סגרתם במיקרה של ריסוק ? מי משלם על הנזק ?????

1+

eitan
10-08-2011, 13:44:30
יפה מאוד!! אשמח לדעת מה עלות האלקטרוניקה למסוק כמו זו שמורכבת אצלך אין צורך לפרט את הציוד אלא רק עלות,אני מבין שהציוד סיני.

תודה

בבקשה

3X
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9441__Turnigy_620DMG_HS_High_Torque_Digital_Serv o_MG_10_6kg_13sec_52g.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9328

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14300

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9751

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=15318

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11182

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10696

תוכל לחשב עלויות

איתן

wonderd
10-08-2011, 13:59:24
שוב כמו שכתבתי - הניסויים האלה יפים בסירטונים, אבל צריך לשמוע מה אומר ליאור זהבי על תיקוני הזנב שהוא צריך לבצע תוך כדי ביצועם, לדעתי לא מספיק לצפות ביוטיוב. חוץ מזה, אם יתגלה שהג'יירו הזה אכן מתפקד טוב, אולי נתחיל לשים אותו על מסוקי ה 450-500 שלנו... :rolleyes:

eitan
10-08-2011, 14:02:04
תשאל את יואב להב:p

ועכשיו לפותח השרשור
קודם כל, סחתיין לך על הצילום- צילום מאוד יפה וכל הכבוד לך (או למי שצילם) על איך שעקבת אחרי ליאור זהבי בזמן הטיסה בצורה יפה ויציבה יחסית
כמובן שגם סחתיין לליאור זהבי על ההטסה היפה, במיוחד שהייתה רוח בזמן הטיסה
ברור שבניגוד לדגמים קודמים מהסיני, הג'ירו הזה אינו זבל מוחלט ונראה כאופציה סבירה וזולה למתחילים
השאלה היא האם יש אחידות באיכות הג'ירואים. אבל בתור ג'ירו למתחיל מוגבל בתקציב על מסוק ראשון נראה שהוא עושה עבודה יפה
ללכת ולהגיד משהו כמו חבל על הכסף שנשפך על הספארטן? ממש לא
בקרב הג'ירואים היחידים (כלאמר לא מערכות FBL) הספארטן הוא הג'ירו הכי כיפי שיצא לי להטיס ולכוון
אני אוהב מאוד את הפשטות שבמלאכת הכיוון שלו, ואת ההרגשה הנעולה והמדוייקת שהוא נותן לאורך כל הטיסה- לא משנה מה זורקים עליו
והעובדה שזה ג'ירו מוכח שאפשר לשים על כל מסוק מ-250 עד 700

יהיה מעניין לראות איך הג'ירו הנ"ל יתמודד עם תמרונים יותר קשים לזנב כגון פאנלים צמודים ו-TAIL סליידים אכזריים כפי שחברי הפורום הגיבו
וכדי לדעת האם ג'ירו הוא טוב או לא צריך לשמוע את דעת המטיס, מכיוון שהוא זה שיודע בדיוק איזה תיקונים היה צריך להוסיף לזנב בזמן הטיסה אם בכלל

ככה או ככה תודה רבה על סרטון יפה בזכות הצלם והמצולם המוכשרים!:)

תודה על הפירגון, אני צילמתי ועל הרמה של ליאור אין חילוקי דעות.
סוף כל סוף התייחסות עיניינית לאחר מאסת השטויות שקראתי מעל ההודעה שלך.
אנחנו לא טענו בשום שלב שהג'ירו עדיף על הספארטן או על אחרים
ציינתי את סוג ומחיר הג'ירו אך ורק על מנת להראות כי ניתן להגיע לביצועים נאים גם עם ג'ירו זול לכאורה.
מי שבחר לקחת את זה למקומות זרים ומוזרים זה עיניינו ,אנחנו לא שם.
ובכלל לכל אלה שמבקרים ובועטים ודוחפים ומושכים ו....
אני אשמח אם יעלו וידאו על מנת שנוכל גם אנחנו להתרשם מרמת הביצועים שלהם וללמוד.
המשך יום טוב
איתן

מטיס1
10-08-2011, 14:03:24
בבקשה

3X
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9441__Turnigy_620DMG_HS_High_Torque_Digital_Serv o_MG_10_6kg_13sec_52g.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9328

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14300

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9751

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=15318

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11182

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10696

תוכל לחשב עלויות

איתן

תודה איזה סוללות?

RonTo
10-08-2011, 14:10:19
ציינתי את סוג ומחיר הג'ירו אך ורק על מנת להראות כי ניתן להגיע לביצועים נאים גם עם ג'ירו זול לכאורה.
המשך יום טוב
איתן

סלח לי אבל לדעתי התפתח פה דיון מעניין ואף ניסוי מעניין שהייתי שמח לראות את תוצאותיו.
אף אחד לא בא להכפיש או לזרוק בוץ.. סה"כ דיון

eitan
10-08-2011, 14:25:05
תודה איזה סוללות?

2X http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11946

dror_z
10-08-2011, 18:59:13
המשך יום טוב
איתן

+100
אלעד תמיד יודע להתייחס באופן מקצועי מעניין ומפרגן

eitan
10-08-2011, 19:14:16
שוב כמו שכתבתי - הניסויים האלה יפים בסירטונים, אבל צריך לשמוע מה אומר ליאור זהבי על תיקוני הזנב שהוא צריך לבצע תוך כדי ביצועם, לדעתי לא מספיק לצפות ביוטיוב. חוץ מזה, אם יתגלה שהג'יירו הזה אכן מתפקד טוב, אולי נתחיל לשים אותו על מסוקי ה 450-500 שלנו... :rolleyes:

תפנה אלי בפרטי אמסור לך את המייל של ליאור תוכל לשאול אותו את כל אשר תחפוץ.

מושיק
10-08-2011, 19:28:30
הטסה יפה מאוד.
לגבי ההטסה הנמוכה הפוך אני זוכר כשאייתי יותר צעיר נהג ליאור זהבי לבצע את התרגיל הזה בכל מניי ארועים:cool:

ziki
10-08-2011, 20:05:42
המשך יום טוב
איתן

מי זה אנחנו?
את רמת ההטסה והמקצועיות של ליאור אני מכיר, אין ספק שהיא גבוה מאד.
אתה רוצה שאעלה סרטון של חן או איתן מטיסים את המסוק שלי? זה מה שייתן אינדיקציה לרמה?
ואגב הניסוי, כמו שנכתב כאן מטיס מיומן ברמה של ליאור ידע לתקן ברמה מסויימת גם אם הגירו לא משהו וישאף לזרוק.
הניסוי צריך להתבצע בשני שלבים על אותו מסוק כל פעם עם ג'ירו שונה, אין לי צל של ספק שגם אם כלפי חוץ ההטסה תראה דומה המטיס ירגיש תחושה שונה לחלוטין.
מי שהשקיע בספרטן לא זרק את כספו לשווא.

its
10-08-2011, 20:08:43
חברים יקרים, ההתבטאויות בנוסח מה קורה אם יתרסק, שקיות, סולמות וכו' לא במקום. מדובר במטיס סופר מנוסה שהייתי שם בידיים שלו כל מסוק שיש לי או יהיה

לי בעתיד.

שיתפו פה אתכם בסרטון עם ג'יירו זול, באמת לא ידעתי שאלו יכולותיו, אבל גם לא הייתי ממהר לבנות עליו. אני מהמר שהוא יעלה סרטון עם התרגילים שבקשתם.

אבל שלא יהיו פה אשליות חלק נכבד מצורת ההטסה זה המטיס ולא הג'יירו. כבר ראיתי סרטונים של מסוק KING 2 ברוח HARD 3D עם ג'יירו של החברה.

erazz
10-08-2011, 20:26:17
אם יורשה לי, אני לא ממטיסי המסוקים הדגולים (היי, אני יודע לרחף!) אבל יש לי קצת נסיון עם ג'יירו MEMS ושימושיהם....

עלות אבסולוטית של ייצור הג'יירו היא נמוכה מאוד. כלומר גם הספארטן עם כל בדיקות האיכות וכו' לא צריך לעלות יותר מ-$15 לייצר. רוב הסיכויים שאין הבדל ממשי בין ה-250 לספארטן מבחינת חומרה.
ההבדל היינו בתוכנה. כאן יש המון מקום לספקולציות. קשה מאוד לדעת אם באמת יש הבדל בסופו של דבר או לא. אני מניח שזה ידרוש מטיס מנוסה שיטיס בדיוק את אותו מסוק פעם עם הספארטן ופעם עם ה-250. למען הדיוק, כדאי שלא יידע איזה ג'ירו יש על המסוק.

לעניות דעתי המטיס לא יבחין בהבדל!

אני בדעה שהרכיבים שמגבילים כאן הם הרכיבים המכאניים (סרבו + זנב) ולא הג'ירו. מעניין לשמוע ממטיס מנוסה שמטיס מסוק רציני עם ג'ירו כזה (אם יש כזה דבר :P)

במחשבה שנייה, בטח גם התוכנה מועתקת :P

ziki
10-08-2011, 21:56:42
רוב הסיכויים שאין הבדל ממשי בין ה-250 לספארטן מבחינת חומרה.
ההבדל היינו בתוכנה. :P

זה גם סוג של ספקולציה, לא?
לא ברור לי למה הפורום הזה הופך אט אט מפורום מקצועי לתוכנית החיסכון של מנחם הורביץ :(
אפשר להציג ולהדגים מוצרים זולים אבל מכאן והשוואות לאלו הטובים ולטעון שהרכיבים זהים הדרך עוד ארוכה.
ג'ירו הוא לא רכיב שהייתי מתפשר עליו ברכישת מסוק נקודה. בדיוק כמו שלא הייתי מעלה מסוק לאוויר עם ה 9X המפורסם.

oz_adari
10-08-2011, 22:22:46
אני לא מבין איך אתם לא מפחדים לעלות מסוק כזה לאוויר, אני לא חסכתי עד עכשיו בתחום, אז היה לי טיסן אחד כל פעם.
אני באופן כללי מפחד מכל הציוד של הסיני, אבל נראה טוב הסרטון!

erazz
10-08-2011, 22:49:30
;)

כמובן שזה ניחוש... אולם זה ניחוש "מלומד". אני מכיר את התחום לא רע ועשיתי את שיעורי הבית שלי בנוגע לחיישני MEMS.

אני מרגיש בנוח להשתמש ב-9X (אמנם רק עם התוכנה שלי) ועם ה-250 פשוט כי אני מכיר את הטכנולוגיה בפנים. השאלה היא לא איך אני לא מפחד לעלות לאוויר עם ציוד של הסיני אלא איך אני לא מפחד לאוויר עם ציוד טיסנאות! כבר אמרתי זאת בעבר, זה לא שאני בוטח בציוד של הסיני אלא שאני לא בוטח באף ציוד טיסנאי, נקודה. אני פועל מתוך נקודת הנחה שהדברים האלה בדיוק שנייה לפני התרסקות ומרחיק את עצמי ואחרים בהתאם.

אני בכנות לא חושב שהספארטן יותר "בטוח" מה-250 כמו שאני לא חושב שה-8FG של פוטאבה יותר בטוח מה-9X. מי שחושב שיש פה יתירות ו/או בטיחות טועה טעות מרה.

RonTo
11-08-2011, 00:03:00
לעניות דעתי המטיס לא יבחין בהבדל!

:P

מצטער לומר אבל אתה פשוט טועה.
אני יכול להעיד שמטיס מנוסה ומוכשר הטיס את המסוק שלי עליו היתה מותקנת מערכת ויבאר.
תו"כ הטיסה הוא אמר לי שהזנב לא עובד טוב (אני לא הרגשתי זאת).
אכן בבדיקה, גילינו שבאחד הגבולות היתה תנועה קטנה בשלושה אחוז מהנדרש (ואפילו בשינוי כזה קטן הוא הרגיש).
לאחר כיוון הגבול, המסוק טס מעולה.

ללא צל של ספק ניתן להרגיש הבדל משמעותי בין ג'ירוים כאלו ואחרים, ולא צריך להיות טארק בשביל זה. אני יכול להגיד לך שכיום גם אני מאוד ערני ומרגיש מיד כשהזנב לא מכוון או כשהג'ירו לא עובד טוב.

erazz
11-08-2011, 01:50:12
טוף תפסנו מספיק מהשרשור הזה, לא? אני פותח שרשור חדש לדון בג'ירו הזה.

ziki
11-08-2011, 07:40:59
כמו שחשבתי, אנחנו לא בפורום שמעודד מקצועיות אלא בתוכנית החיסכון של מנחם הורביץ (תודה צחי).
והפעם ג'ירו בשקל תשעים.
ארז, עם כל הכבוד לידע שלך בחומרה ובתוכנה (ואני נוטה להאמין שיש לך לא מעט) המוצרים הסינים הם סינים והמותגים מותגים עם כל המשתמע מכך לרעה במחיר ולטובה באיכות.
מי שטוען אחרת פשוט טועה בגדול.
להשוות את ה 9X לפוטאבה או JR מבחינת איכות הרכיבים,טכנולוגיה או אמינות זה לא רציני.

tkolber
11-08-2011, 08:35:12
זה גם סוג של ספקולציה, לא?
לא ברור לי למה הפורום הזה הופך אט אט מפורום מקצועי לתוכנית החיסכון של אמנון אברמוביץ :(
אפשר להציג ולהדגים מוצרים זולים אבל מכאן והשוואות לאלו הטובים ולטעון שהרכיבים זהים הדרך עוד ארוכה.
ג'ירו הוא לא רכיב שהייתי מתפשר עליו ברכישת מסוק נקודה. בדיוק כמו שלא הייתי מעלה מסוק לאוויר עם ה 9X המפורסם.

תרשה לי לתקן אותך ידיד המלומד, מדובר במנחם הורוביץ :D

Ts7
11-08-2011, 08:53:09

איזה חברה המסוק שהוא מטיס כאן?

תודה.

RonTo
11-08-2011, 09:58:17

תודה.

JR
Vibe SG 12E

ziki
11-08-2011, 11:36:48
תרשה לי לתקן אותך ידיד המלומד, מדובר במנחם הורוביץ :D

מה שנכון נכון!
איזה פדיחה. :eek:
תוקן מיד

Friman
11-08-2011, 21:16:04
+100
אלעד תמיד יודע להתייחס באופן מקצועי מעניין ומפרגן
+1
ראוי לציון בעולם של ציניקנים

guy1a
11-08-2011, 22:06:24

תודה.

אני לא אומר כלום על הכישרון או היכולת המנטלית של המטיס הזה, אבל זה לא הטסת מסוק.
זאת שליטה מופלאה במכונה ללא ספק. זריזות ידיים פנומנאלית ויכולת ריכוז עילאית.
אבל זה לא הטסת מסוק.

וזה ניראה נורא מסוכן.

RonEfrat
11-08-2011, 22:28:54
אני לא אומר כלום על הכישרון או היכולת המנטלית של המטיס הזה, אבל זה לא הטסת מסוק.
זאת שליטה מופלאה במכונה ללא ספק. זריזות ידיים פנומנאלית ויכולת ריכוז עילאית.
אבל זה לא הטסת מסוק.

וזה ניראה נורא מסוכן.

לא סתם הוא היה אלוף עולם בעבר ובין המטיסים הטובים ביותר בתחרות ה3d masters שהתקיימה בחודש שעבר...

guy1a
11-08-2011, 23:33:13
לא סתם הוא היה אלוף עולם בעבר ובין המטיסים הטובים ביותר בתחרות ה3d masters שהתקיימה בחודש שעבר...

יש כבוד !

wonderd
12-08-2011, 07:56:13
תפנה אלי בפרטי אמסור לך את המייל של ליאור תוכל לשאול אותו את כל אשר תחפוץ.
אתה העלית פה סירטון, עם הערות והארות כפי אתה רואה לנכון, כל הכבוד על היוזמה, אבל עשית חצי עבודה. זה הכל. אל תצפה ממני להשלים אותה בשבילך.

sagi
12-08-2011, 10:43:59
כמו שחשבתי, אנחנו לא בפורום שמעודד מקצועיות אלא בתוכנית החיסכון של מנחם הורביץ (תודה צחי).
והפעם ג'ירו בשקל תשעים.

ציקי אפשר להגדיל בתוספת 1.20 ש"ח ?

tkolber
12-08-2011, 12:04:06

2005 - Experts
2006 - 3DMASTERS

http://3dmasters.org.uk/heroes.htm

וזה עוד בגיל 16 אם אני לא טועה..

פשוט מר מוכשר :D

eitan
12-08-2011, 20:31:54
איתן, כמו שכתבתי קודם, אכן מרבית המטיסים אינם מבצעים את התרגילים האלה אך אין זה אומר שחסרונות הג'ירו אינם מורגשים (באופן פחות אגרסיבי) גם בתרגילים פשוטים יותר.
לגבי רשימת תרגילים, הייתי שמח לראות איך הג'ירו מתמודד עם הארבעה שרשמתי.

רון
ליאור ביצע את התרגילים שביקשת ועוד.
אני מעלה אותם כרגע ליוטיוב ואפרסם אותם כשהתהליך יסתיים.
בקשר לתרגיל ה- Death spinner שביקשת, הכוונה היתה ל- Death spiral ?
אם כן גם הוא קיים בסרטון.
סרטון אחד מלווה בהסבר של ליאור לגבי התרגילים ובאחר הוספתי כתוביות בהתאם לתרגיל.
ד"א כדאי לצפות, באחד מהסרטונים הלהבים פוגשים את האספלט.
איתן

RonTo
12-08-2011, 23:41:25
רון
ליאור ביצע את התרגילים שביקשת ועוד.
אני מעלה אותם כרגע ליוטיוב ואפרסם אותם כשהתהליך יסתיים.
בקשר לתרגיל ה- Death spinner שביקשת, הכוונה היתה ל- Death spiral ?
אם כן גם הוא קיים בסרטון.
סרטון אחד מלווה בהסבר של ליאור לגבי התרגילים ובאחר הוספתי כתוביות בהתאם לתרגיל.
ד"א כדאי לצפות, באחד מהסרטונים הלהבים פוגשים את האספלט.
איתן

מעולה. אשמח לראות.
ולא, הכוונה היתה ל Death Spinner. השני לא מאמץ את הג'ירו באותה מידה.

eitan
13-08-2011, 10:01:12
מצ"ב סרטון ראשון
ליאור זהבי מטיס מסוק הוריקן 425 אשר מורכב עליו ג'ירו שעלותו 9.99$ GA250
הוא מבצע תרגילים לפי בקשת חברים מפורום מסוקים חשמליים באתר efly
על מנת לבחון את ביצועי הג'ירו.
ליאור מסביר את מהלך הטיסה ומחווה את דעתו על ביצועי המסוק והג'ירו.
בהמשך היום אפרסם סרטון נוסף.
איתן

http://www.youtube.com/watch?v=IMO6qbIf3MU

rtf22
13-08-2011, 10:32:38
אם מטיס כזה מנוסה אומר שהוא זהה לספרטן כואב לי הלב על ה120 דולר שהשקעתי...באמת כואב!

guy1a
13-08-2011, 10:33:54
עכשיו, אחרי שהוכרע ש 250 זה בעצם ספרטן זול ....
יתחיל מחול שדים לגבי אמינותו של העד המומחה מטעם ההגנה :)

אני מבסוט ב 250 שלי יותר עכשיו, מודה :)

its
13-08-2011, 11:00:51
מרשים ביותר, אני הולך לבדוק את זה על ה 500 שלי. לכל בעלי הספרטן אף אף אחד לא בזבז שקל זה הג'יירו הכי טוב שיש.

אני מאמין כי מבחן הזמן יגיד את שלו. דרך אגב ג'יירו כזה היה צריך להתפרסם ללא שם של חברה וללא מחיר

ואז מעניין מה מטיסים היו אומרים עליו.

eitan
13-08-2011, 11:45:51
סרטון שני

http://www.youtube.com/watch?v=OyS7tbb58zk
אותו סרטון ב-HD ללא זום

http://www.youtube.com/watch?v=8pAV40IHvnk

coolooc
13-08-2011, 12:23:33
הטסה מדהימה, כל הכבוד על ההשקעה.

יונתן 1
13-08-2011, 13:38:50
מה שליאור עושה זה לא הוריקן זה פאנלים מין סנייק כזה..זה ממש לא אותו דבר
death spiral זה ממש לא אותו דבר הdeath spiner מאמץ את הזנב פי 200
חוץ מזה הטסה יפה

Friman
13-08-2011, 15:11:52
לא שאני מבין גדול, אבל נראה לי שסוגיית האמינות לאורך זמן חשובה לא פחות מרף הביצועי המקסימלי לג׳יירו חדש. זו בעיה ידועה ומוכרת במגוון מוצרים סיניים גם מעבר לעולם המסוקים והטיסנים.
ואם פרמטר האמינות לאורך זמן נכנס לתמונה, אזי שלמשוואה צריך להיכנס לפחות עוד ג׳יירו אחד...

עמיתפורת
13-08-2011, 15:37:50
מצפייה בסרטוני הניסויי אני יכול לומר שעל פניו ההסבר של ליאור על כוח המנוע הגיוני אבל אם תסתכלו טוב תראו כי מיד לאחר ההמראה יש בריחת זנב וכך גם בשניה 32 לסרטון.
לגבי התרגילים של הניסוי, הפאנלים צריכים להיות הדוקים יותר בכדי לבחון זא וכך גם הוריקן צריך להיות מתמשך כדי לבחון את הזנב.
TAIL SLIDE נבחן ע"י כך שהוא אמור להיות שזנב ניצב בדיוק לקרקע בנפילה חופשית ומהסרטון דיי קשה לראות את זה.
חדי העין יבחינו בכך ואני מאמין שאם אטיס אמצא את זה גם כן.
למרות ששוב אני מדגיש כי לכוח המנוע יש פאקטור רציני שכן דעיכת מנוע תגרור זריקת זנב אחריהה.

אין ספק על רמתו של ליאור כמטיס וכמאבחן אך דיי קשה לבחון זאת מסרטונים רק הידיים יגידו.

ובנימה אחרת.
הכותב העלה סרטון נחמד על הטסת סט אפ לא איכותי על מה המסוק יודע לעשות.
כאן התחילו שאלות כמו מי ינא באחריות, תכניות חיסכון, חוסר אחריות - למה אתם עושים גועל כל פעם מחדש?
מה יוצא לכם מזה?
זה מה שמרחיק אנשים מהתחום וגורם להם להטיס לבד ולא עם אנשים.
כל אחד יקנה ויעשה מה שבא לו העיקר שהוא לא מסכן אנשים מסביב.
ד"ש לליאור ושבוע טוב.

pesi
13-08-2011, 16:43:38
מה שנחמד בכל הנושא הזה שכולם מדברים רק על הגירו ולא מיתיחסים לכך שהמסוק הוא GAUI 425 ( מסוק שלא שווה כלום)

ziki
13-08-2011, 17:44:44
מה שנחמד בכל הנושא הזה שכולם מדברים רק על הגירו ולא מיתיחסים לכך שהמסוק הוא GAUI 425 ( מסוק שלא שווה כלום)

לפי החתימה אתה גם בעליו הגאה של אחד כזה :o

ziki
13-08-2011, 17:45:53
לא שאני מבין גדול, אבל נראה לי שסוגיית האמינות לאורך זמן חשובה לא פחות מרף הביצועי המקסימלי לג׳יירו חדש. זו בעיה ידועה ומוכרת במגוון מוצרים סיניים גם מעבר לעולם המסוקים והטיסנים.
ואם פרמטר האמינות לאורך זמן נכנס לתמונה, אזי שלמשוואה צריך להיכנס לפחות עוד ג׳יירו אחד...

כנראה שבכל זאת אתה מבין גדול :)

pesi
13-08-2011, 19:06:11
גאה מאוד :)

eitan
13-08-2011, 22:13:44
לפי החתימה אתה גם בעליו הגאה של אחד כזה :o

יש לי תחושה שהוא שכח את ה- " " :)

guy1a
13-08-2011, 22:19:22

אני לא מטיס גדול
אבל לפי מה שאני רואה שליאור מוציא מהמסוק הזה, ניראה לי שהוא כן שווה משהו .. אולי אפילו שווה מאד.
כניראה רק זקוק למנוע יותר חזק.

עמיתפורת
13-08-2011, 22:24:00
נראה מסוק לא רע

eitan
13-08-2011, 22:30:30
אני לא מטיס גדול
אבל לפי מה שאני רואה שליאור מוציא מהמסוק הזה, ניראה לי שהוא כן שווה משהו .. אולי אפילו שווה מאד.
כניראה רק זקוק למנוע יותר חזק.

אני בתחושה שפתחת עכשיו סבב נוסף של..., הפעם על המסוק.

guy1a
13-08-2011, 23:18:24
אני בתחושה שפתחת עכשיו סבב נוסף של..., הפעם על המסוק.

עודד יהיה מבסוט :)

wind556
13-08-2011, 23:37:56
עודד יהיה מבסוט :)

אני מבסוט תמיד:D
יש לי גם 550 וגם 425 , זה מבטיח עונג.
מי שהמסוק הזה מתקדם מדי עבורו, יכול להסתפק במסוקים של ילדים בגיל 8:

http://www.youtube.com/watch?v=7XnwrCC0YEQ&feature=related

אבל פיספסתם את הפואנטה של השירשור, וזה ערכו של הג'יירו הקטן והזול

לכל מוצר יש את פלח השוק שלו, ולג'יירו הזה פלח השוק הטבעי זה המתחילים והרגועים. לא אלה שמתכוננים ל3D MASTERS
מנסיון מאד קצר על הג'יירו הזה, הוא עולה על ה 401 הוותיק והטוב, הוא עולה על 780 של אליין, ואם הספרטן טוב ממנו, זה במעט ובקצה העליון, מקום שממילא רוב המטיסים לא מגיעים לשם.

אחלה פתרון למי שלא בא לו לקחת משכנתא עבור ג'יירו (להבדיל מכל ג'יירואי העבר שעלו בסביבות 15-20$ שלא היו שווים פרוטה)

RonTo
14-08-2011, 07:33:55
אז אחרי סופ"ש שלם שלא נכנסתי לפורום, ראיתי כרגע את הסרטון ואין ספק שהג'ירו מתפקד טוב מאוד!
אכן הופתעתי על אף שחלק מהתרגילים אליהם התכוונתי לא בוצעו באופן המדויק, עדיין ניתן לראות שזה נראה מעולה.
הייתי שמח לעשות סיבוב על המסוק הזה ;)

כל הכבוד לסיני וכנראה שבאמת ישנה אלטרנטיבה זולה.

אישית, אני הייתי בכל זאת הולך על הספרטן.

eitan
14-08-2011, 08:09:57
הייתי שמח לעשות סיבוב על המסוק הזה ;)

רון תמורת סכום סימלי תקבל סיבוב

T_A
14-08-2011, 11:38:28
איזה להבים שמת לו?

eitan
14-08-2011, 12:18:07
איזה להבים שמת לו?

כאן :
http://cgi.ebay.com/4XCARBON-430mm-Main-Blade-RC-T-rex-500-Helicopter-/170640472881?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27baf6fb31

Friman
14-08-2011, 17:16:27
איזה להבים שמת לו?
אפשר עכשיו גם לפתוח דיון על הלהבים... רביעיה כזו עולה כולל המשלוח פחות מזוג אחד של אליין.. לפני המשלוח

Tal Sorbash
14-08-2011, 20:08:00
איתן

המסוק טס פצצה
אתה מטוס מצוין ועקומת הלימוד בנסיקה
והכי חשוב שאתה נהנה מכל מיליאמפר שיוצא מהסוללה

טל

eitan
14-08-2011, 21:47:11
איתן

המסוק טס פצצה
אתה מטוס מצוין ועקומת הלימוד בנסיקה
והכי חשוב שאתה נהנה מכל מיליאמפר שיוצא מהסוללה

טל

טל תודה
כן, בסיכומו של דבר מה שחשוב זה שנסחט את המיץ של הכיף גם אם המנוע לא כל כך סוחב.
אתחיל לדאוג כשהידיים יפסיקו לרעוד וההתרגשות תחלוף, את זה אפילו הסיני לא מצליח למכור.
והכל בטעם על מנת שלא לאבד את הטעם...
נפגשים בשבת?
איתן