התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חוות דעת קצרה- שכפול TREX450 מלידרסהובי.

Pika007
14-08-2011, 21:39:38
טוב, הסיפור הוא קצר.
מכרתי את ה HB CP2 שלי, בא לי משהו קצת רציני יותר, אז התחלתי לפקוד את הרשת.
ראיתי את כל ההיצע בהוביקינג ולידרסהובי, ביררתי קצת, בררתי קצת, הגעתי לאיזשהו סטאפ-

גוף- נתחיל עם פיברגלאס. התכנון הוא להזמין אחד מקארבון פייבר, וברגע שגוף הפיברגלאס ינזק, פשוט להחליף אותו בשלמותו. גם ככה הם זולים כמו זבל.
ראש/זנב- יש מצב לא רע שיעברו איתי לגוף הבא, אז השקעתי קצת בראש וזנב ממתכת שיוצרו ב CNC (אם אפשר לקרוא למשהו סיני "השקעה"...)
סרוואים- AEOLIAN לראש, פוטאבה מסתורי כלשהו שסחטתי מחבר לזנב. ישב על זנב של מסוק אחר, וידוע לי שהוא פועל היטב, אז החלטתי לא לקחת סיכון עם משהו סיני עלום שם.
מנוע- Aeolian X450 4000kv, אתם כנראה מכירים אותם בתור turnigy כאלו ואחרים, יש להם לא מעט דגמים חופפים במנועים, וכידוע turnigy לא באמת מייצרים הרבה מהמוצרים שהם מוכרים. פיניון 12 שיניים.
בקר מהירות- גם כן aeolian, של 35 אמפר. יהיה מעאפן- יוחלף.
ג'יירו- יש להם שם אחד בשם G103 שהתגובות עליו זוועה, ואחד בשם G105 שהתגובות עליו עשר, טוענים שהוא יותר טוב מה HK401B של הוביקינג שראיתי עליו תגובות טובות גם פה (עד כמה שמשהו במתחת ל 20 דולר יכול להיות טוב)
משדר/מקלט- Flysky CT6B. נבחר כי: א'- הוא זול, ב'- מוכח שהוא פועל כמו שצריך, ג'- שאני אקנה 9X המקלט תואם.

ועכשיו בתכל'ס, חוות הדעת לגבי הדברים-

החבילה עם החלקים הגיעה אלי, התחלתי להוציא הכל ולהתכונן להרכבה.
הגוף נראה לא רע ומרגיש עמיד למדי, לפחות מהרושם שלי אחרי קצת התעסקות איתו. זה כאמור שכפול של TREX, אז כולם מכירים את המבנה הסטנדרטי. מה שכן- ברגי HEX ארורים! מה כאב לשים ברגי פיליפס רגילים?
לפחות הייתה להם ההגינות לכלול מפתח מתאים....
הזזתי את ראש הפלסטיק המחריד/מזוויע/הכניסו תיאור שלכם פה, והחלפתי אותו בראש המתכת שקניתי. אין יותר מדי מה להגיד, פירוק, הרכבה.
הלאה, הוצמד המקלט למקומו, כנ"ל בקר המהירות, סרוואים, מנוע, ומשיכה של החוטים דרך המקומות המתאימים לחיווט יפה ונוח בסוף.
המנוע- טרחתי מהר לקלף את המדבקה, יש לא מעט פידבקים שאומרים שהיא נוטה לעוף באמצע הטיסה. (התגובות על המנוע, מצד שני, טובות)
long story short, אני מניח שהרוב המוחלט פה חזו בהרכבות של copter xים או TREXים למיניהם, אין פה יותר מדי עניין, עוד מסוק 450, זה הכל.

בסופו של דבר, הסתיימה ההרכבה, עברתי על הדקויות בשביל לוודא שהכל מכוון ומאוזן, נפלא, שום דבר לא השתבש בדרך. אפילו החיווט יצא בובעל'ה.
ממה אני מרוצה-
-הגוף נראה סביר ביחס למחיר שעלה (אם מתעלמים מהראש הכלול כמובן...), הראש והזנב נראים ומרגישים מעולה, איכות החריטה שלהם מצוינת וגם הגימור, נראה ומרגיש כמו משהו שיחזיק לאורך זמן, הצביעה ב anodizing נראית מעולה, למרות שרציתי כחול, אבל לא היה, אז לקחתי שחור/כסוף.
-הבקר הגיע כבר עם חיבור לסוללה מולחם מראש
-לא ממש קשה להרכיב את העסק הזה, רק דורש קצת סבלנות
-הלהבים (פיברגלס זולים) הגיעו מאוזנים
-לא יקר.

ממה אני לא מרוצה:
-ברגי HEX! ב-ר-ג-י H-E-X!!! למה הם בכלל קיימים? איזה שימוש יש להם? איכסה.
-יש לי הרגשה שאת המגלשים פה אני אחליף מהר מאוד.....
-קצוות מעט מחוספסים בגוף, אבל meh, מה אפשר לצפות מפיברגלס בהדפסה סדרתית. לזה נצפה מהגוף קארבון שבדרך ואמור גם כן להיות מיוצר ב CNC.
-סוללה איפה? הזמנתי, אבל אין נוכחות שלה בחבילה. מקריאה ברשת מסתבר שמשום מה לידרסהובי שולחים אותן בנפרד, beats me why.

שורה תחתונה- זה 95% COPTERX ב 75% מחיר COPTERX. או במילים אחרות, עזבו אותכם משטויות ותקנו קופטרX מהתחלה, יעלה טיפה יותר אבל מגיע מורכב, עם גוף טוב יותר וג'יירו שהוא לא הימור.
בתכל'ס אחרי שאני אחליף את הגוף ואם אני אצטרך להחליף את הג'יירו, יוצא שבסופו של דבר קניתי בדיוק copterx וחסכתי אולי 5-7% במחיר, אבל בזבזתי הרבה זמן.
למי כן כדאי ללכת על משהו דומה? מי שאוהב להתעסק ולהרכיב בעצמו (ואין לו בעיה לשבור את האצבעות על ברגי HEX ארורים)
בקרוב גם תגיע הסוללה, ואז נראה איך ערימת הברגים (המשושים) הזו טסה.

מצורפות תמונות, אתם מוזמנים להגיד לי מה דעתכם על ההרכבה, אם נראה סביר. סה"כ זה המסוק הראשון שממש הרכבתי מאפס.

guy1a
15-08-2011, 00:06:32
אין ספק שהדבר הכי טוב במסוק הזה הם ברגי האלן המעולים !

וכשתנסה לפתוח אחד מהם אחרי ריסוק ... וגם תצליח !!

תבין שברגי פיליפס זה לחלשים ...

אני לא צוחק אגב ... :)

תתחדש.

wind556
15-08-2011, 07:18:46
אתה איש מוכשר, ועשית עבודה יסודית בחומרים שבחרת
אבל כל הבחירה הזאת לא משהו בלשון המעטה
איבזרת את המסוק באיבזור נחות, במיוחד הג'יירו המיותר, שכן היום אתה קונה ג'יירו הרבה מעבר לסביר ב10$ אצל ידידינו הסיני
כנ"ל גם כל השאר
הדבר הנכון זה קיט של קופטר איקס עירום, ולאבזר אותו כאשר הכל מהוביקינג, וגם זה רק בהנחה שאתה מתעקש על 450
כי בהבדל של עשרות בודדות של דולרים (אולי 20$ בערך) אתה תצליח להעמיד הוריקאן 425 , שבכל איבזור שלא יהיה הוא יהיה יותר טוב מכל מסוק 450

Pika007
15-08-2011, 10:53:28
חלק מהדברים יוחלפו עם הזמן, ודווקא לגבי הג'יירו- כמו שציינתי, התגובות, גם בלידרסהובי עצמו וגם בפורומים שונים (RCGROUPS) טוענות שמדובר בג'יירו עדיף על הפשוט של הוביקינג, שגם עליו ראיתי תגובות טובות. פשוט העדפתי לרכז את הקניה, מקסימום אם אני אראה שהוא זורק זנב, אני אזמין ג'יירו חדש. יש תקציב שיפורים לא קטן.
אגב, מה ההבדל בין הציוד של לידרסהובי להוביקינג? בעיקרון הרבה דברים נמכרים בשני המקומות תחת שמות שונים.... (כמו הדוגמה שציינתי עם aeolian ו turnigy)

בכל מקרה, אם יש למישהו רעיון או הצעה לשיפור שלדעתו מתבקש מאוד, אשמח לשמוע. (ואני יודע שהשיפור המתבקש הוא "תקנה ALIGN מקורי", אבל בכוונה קניתי 450 זול- הכסף שנחסך הולך הצידה, ובבוא הזמן שיתווסף לו מסוק 500 הוא יהיה TREX מקורי.)

guy1a
15-08-2011, 11:39:15
תעבור על השרשורים האחרונים בפורום

מסתמן שאין שום סיבה לקנות אליין מקורי :)

תזמין לך את ה GA250 מהוביקינג ותהנה מהמסוק.

Pika007
15-08-2011, 14:44:03
Wind556, תודה על המחמאה, לא יודע לגבי כישרון, אבל מה שהוביל אותי בבחירת החלקים זו סבלנות בעיקר, ומחקר.
לגבי הג'יירו, העפתי מבט. בכלל רשום עליו zd720. מישהו מכיר או יודע במה מדובר?

על הדרך, אני אעשה הזמנה מהוביקינג, חוץ מהג'יירו שרשמתי לי, יש המלצות לגוף קארבון, רצוי בלי ראש, ולהבים טובים?

guy1a
15-08-2011, 14:58:42
קיט קרבון של קופטר איקס 450 וי 2 מאי-הרובו ב 54$
זאת ההמלצה שלי.

לגבי להבים יש פה שרשור שלם על זה. כדאי לקרוא.

wind556
15-08-2011, 18:34:41
קיט קרבון של קופטר איקס 450 וי 2 מאי-הרובו ב 54$
זאת ההמלצה שלי.

לגבי להבים יש פה שרשור שלם על זה. כדאי לקרוא.

+1

Pika007
17-08-2011, 20:09:51
בשעה טובה הסוללה הגיעה, רק שהמטען המוזר ששלחו משם קצת קריפטי, אני לא מצליח להבין מתי הוא טוען, מה אני אמור לראות שזה סיים, וכו'. (וגם לא נראה לי רעיון טוב לחבר את הסוללה למטען ששוקל בערך חמישית ממנה)
החלטתי פשוט לחכות לחבילה של הטיסן שהזמנתי מהוביקינג, יש שם גם מטען קצת נורמלי יותר שאני בטוח שיתן טעינה אחידה יותר לתאים (ועל הדרך, יגיד לי מתי הסוללה טעונה)
עכשיו רק שהמכס יחליטו מתי הם רוצים לשחרר את החבילה, היא בארץ מיום ראשון כבר.

ברגע שאני אצליח להגיע למצב שבו הסוללה טעונה אתן רשמים איך הדבר הזה גם טס בסופו של דבר, נראה מה טיבו של הג'יירו המסתורי.

Pika007
19-08-2011, 12:40:22
עדכון-
מה תגידו על זה, פרי עמלי גם טס :D
דורש עוד טיפה כיוונונים עדינים, אבל שום דבר רציני.

דבר ראשון- וואו, ההבדל בין ה honey bee התזזיתי לדבר הזה הוא עצום. שם ברגע שהייתי עוזב את הקרקע הייתי מרגיש בבירור- הוא היה מנסה לברוח ל 5 כיוונים במקביל....
פה לקח לי רגע להבין שאני כבר לא על הקרקע, ושהמסוק פשוט עלה בלי להודיע לכל העולם שהוא עשה את זה. דרושים הרבה הרבה פחות תיקונים בזמן העליה לגובה ריחוף, ושמגיעים לשם בקושי דרושה עבודה עם הסטיקים כדי להישאר במקום.
מה קצת פחות זוהר- לפעמים לוקח לג'יירו רגע להתאפס על עצמו ולהחליט מה הוא רוצה לעשות. לא ברמה שגורמת לאיבוד או בעיה בשליטה, אבל שמים לזה לב. אני בטוח שזו לא אשמת סרוו הזנב, שכן הוא כבר היה על מסוק אחר ועשה את עבודתו נאמנה, כולל בתרגילי 3D ברמות שונות. אני אנסה לשחק טיפה עם הג'יירו ולראות לאיזו תוצאה אצליח להגיע.
הג'יירו יוחלף ל GA250 בקרוב, ואני מניח שהמצב ישתפר.
תגובות מערכת הראש אחלה, הלהבים מאוזנים, הראש מכוון היטב (הלהבים יוצאים דיסקה אחידה במבט מהצד, אף אחד לא בורח למעלה או למטה), כנראה הסרוואים האלו של aeolian סבירים פלוס.

המנוע והבקר גם (כנראה, בבקרים אין לי יותר מדי הבנה) מוצלחים למדי, התגובה שמתקבלת שמשתמשים במצערת קלה להבנה, כלומר, שרוצים להגיע למצב כלשהו, פשוט מאוד לדעת עד איפה יהיה צריך להזיז את הסטיק בשביל זה. אחרי 3 דקות ריחוף הבקר בקושי היה חמים, מה שדי מובן בהתחשב בעוצמת השמש שקופחת בחוץ.
בנוסף, כנראה זה נובע מחוסר הנסיון שלי, אבל הבדל הכוח בין הצעצוע הקודם למכונה הנוכחית השאיר אותי בשוק קטן.
סה"כ, בשביל המחיר המצחיק מאוד ששילמתי- אני מעבר למרוצה, גם עם השדרוגים שיבואו בהמשך (ג'יירו טוב יותר, סרוואים דיגיטליים עם גלגל שיניים ממתכת, להבים איכותיים) המחיר בסופו של דבר עדיין נמוך, ואני מניח שאצליח לסחוט תוצאות לא רעות מהמכלול הזה.

נ.ב- הוחלט ששמו של המעופף החדש הוא וויליאם, על שם החופה שבחרו לכלול איתו, בעיצוב דגל בריטניה. (למרות שנראה עד כמה יחזיק השם הזה, עוד חופות כבר בדרך....)

שבת שלום וסופ"ש נעים לכולם.