צפייה בגרסה מלאה : עזרה! זקוק לטיפים למסוקאי המתחיל בסימולטור
Scooter007
17-08-2011, 22:35:32
שלום לכולם,
החלטתי להכנס לעולם המסוקים (אני מטיס טיסנים וגם הסעתי מכוניות) וברור לי שאני צריך להתחיל לטחון שעות בסימולטור.
אשמח לקבל כמה המלצות בנושאים הבאים: (לא מצאתי שום שרשור העוסק בנושא)
1. אני מאמין שארכוש בזמן הנכון מסוק בגודל 450-550 , האם ההמלצה היא להתאמן בסימולטור במסוק מאותו הגודל? או שזה בסדר לעבוד עם מסוק גדול יותר מאחר והוא בולט ויציב יותר?
2. מהו סדר התרגול המומלץ ? מה לתרגל ? כמה ? איך יודעים שהגיע הזמן לדבר האמיתי?
תודה רבה.
כמוון שאם קניתה מסוק 500 אתה תתרגל בסימולטור על מסוק 500 אים קניתה פלייבר תתרגל על פלייבר ואם קניתה פלליברלס תתרגל על פלייברלס
מה שקניתי את צריך לתרגל בסימולטור...
guy1a
18-08-2011, 07:16:47
לא ניראה לי שזה חשוב כל כך, לפחות לא בהתחלה.
תתחיל בלרחף במקום עם הזנב אליך. אחרי שתצליח לעשות את זה ( תגדיר רוח ומשבים בסימולטור ) תתקדם ותחזור רוורס בקו ישר
אחרי זה תגלוש לצדדים וחזרה
אחרי זה תסתובב שמאלה ותתקדם קצת, תסתובב ימינה ותתקדם קצת ושוב שמאלה וחוזר חלילה.
אחרי זה הוריקן וספירלת המוות :)
אחרי זה שמיניות ..
Scooter007
19-08-2011, 11:38:47
לא ניראה לי שזה חשוב כל כך, לפחות לא בהתחלה.
תתחיל בלרחף במקום עם הזנב אליך. אחרי שתצליח לעשות את זה ( תגדיר רוח ומשבים בסימולטור ) תתקדם ותחזור רוורס בקו ישר
אחרי זה תגלוש לצדדים וחזרה
אחרי זה תסתובב שמאלה ותתקדם קצת, תסתובב ימינה ותתקדם קצת ושוב שמאלה וחוזר חלילה.
אחרי זה הוריקן וספירלת המוות :)
אחרי זה שמיניות ..
תודה גיא.
Friman
19-08-2011, 12:38:04
הגדר הסבר ואם אתה רוצה גם הדגם לטובת החדשים והמאותגרים מושגית
מה הם הוריקן וספירלת המוות וכיצד מבצעים אותם
oz_adari
19-08-2011, 13:15:54
לא מזמן מישהו בפורום פירסם את הלינק הבא: http://helituning.com/index.php/flight-training.html.
אני מתאמן בסימולטור והסרטונים שם ממש טובים לדעתי , בהתחלה הוא מראה לך איך נראה כל תרגיל, אחר כך בהילוך איטי הוא מסביר לך על מה כל סטיק משפיע ואיך נראית בערך תנועת הסטיקים.
בהצלחה.
נ"ב,
נראה לי שהוא צחק (?)
לעשות שמיניות זה הרבה הרבה יותר קל מהוריקן.
gorge2004
19-08-2011, 14:54:56
בין הסימולטור לשטח זה 70 אחוז תלוי איזה סימולטור, לי יש את הסימולטור הכי פשוט E-SKY . [B]תמיד בשטח זה שונה והלמידה יותר טובה
לכן כדאי יותר שתקנה מסוק קח כמה שיעורי הדרכה כדי לקבל מידע בסיסי בריחוף, תלמד להכיר את המסוק שלך והכי חשוב עד שאין לך מידע בסיסי ונכון תיהיה עם הסימולטור.יותר מידי סימולטור זה גם לא טוב לא תלמד כמו בשטח ובטעויות שתעשה .
גודל המסוק בסימלטור למה שתקנה לא משנה לדעתי
כך לפחות אני למדתי
Friman
19-08-2011, 15:52:02
שאלה, אגב סימולטורים.
אני מתאמן עם פניקס. יש לי גם realflight 4 אבל הוא לא היה לי נוח כ״כ.
כמה שהפניקס ריאליסטי, מבחינת תנועת הזנב הוא שונה מאד מהמצב שאני חווה עם המסוק בשטח - הזנב בסימולטור לא זז מילימטר מעבר לתנועת הסטיק ואילו בשטח, הזנב הרבה פחות נוקשה: אם אני למשל נותן תנועה חזקה בזנב הוא ממשיך להסתובב עוד איזה 10-20 מעלות לאחר שאני מחזיר את הסטיק לאפס, עד שהזנב נעצר. זה נראה לי הגיוני ותקין, בעיקר שראיתי שגם אצל עודד בסימולטור הזנב מתנהג ככה בrealflight 4.5. התחושה היא שהסימולטור הוא זה שזקוק להתאמה.. יש לי אפשרות להתאים את הזנב המדוייק מדי בפניקס שיהיה כמו במסוק בשטח?
Shalev054
19-08-2011, 21:04:25
יש אפשרות, אצלי בפניקס נכנסתי ל
model->edit-> tail rotor
ואז אצלי שמתי 30% סרוו דיליי וגם 98% רגישות ג'יירו.
לדעתי זה כמעט מציאותי אחרי השינויים האלה [לג'יירו שלי לפחות]
danoneyal
30-08-2011, 14:58:16
שאלה, אגב סימולטורים.
אני מתאמן עם פניקס. יש לי גם realflight 4 אבל הוא לא היה לי נוח כ״כ.
כמה שהפניקס ריאליסטי, מבחינת תנועת הזנב הוא שונה מאד מהמצב שאני חווה עם המסוק בשטח - הזנב בסימולטור לא זז מילימטר מעבר לתנועת הסטיק ואילו בשטח, הזנב הרבה פחות נוקשה: אם אני למשל נותן תנועה חזקה בזנב הוא ממשיך להסתובב עוד איזה 10-20 מעלות לאחר שאני מחזיר את הסטיק לאפס, עד שהזנב נעצר. זה נראה לי הגיוני ותקין, בעיקר שראיתי שגם אצל עודד בסימולטור הזנב מתנהג ככה בrealflight 4.5. התחושה היא שהסימולטור הוא זה שזקוק להתאמה.. יש לי אפשרות להתאים את הזנב המדוייק מדי בפניקס שיהיה כמו במסוק בשטח?
גיל , מבלי להעליב אבל נראה שבמקרה המדובר הזנב הסימולאטור הוא זה שצודק.
אני רואה שיש לך trex 500 אם הוא נרכש סטוק עם האלקטרוניקה המקורית של אלין אין שום סיבה שהזנב שלך ימשיך להסתובב עוד איזה 10-20 מעלות לאחר שאתה מחזיר את הסטיק לאפס.
גם ב- 450 וגם ב- 550 שלי (אלקטרוניקה סטוק של אלין) הזנב נעצר בדיוק באותו מקום שביקשתי ממנו אפילו בפירואטים מאוד מהירים הזנב נעצר במכה בדיוק במקום שאמרת לו להעצר.
מציע לך להתעקש ולנסות לכוון את הזנב כך שיעצר ולא ימשיך , כשתתחיל להתקדם זה יפריע לך מאוד ויעצור אותך בהתקדמות
Friman
30-08-2011, 16:03:26
תודה אייל.
הייתה לי טעות בהגדרת הג׳יירו, היה מוגדר על Normal ולא על Tail Lock. אני מניח שזה עשוי להיות הסיבה לכך ואולי גם לרעידות שהיו לי בזנב, כי כל ההגדרה הייתהממבסיסה לא נכונה.
אני ממתין שיגיעו לי להבים חלופיים לאחר שבהטסה האחרונה הלהבים נסדקו לי עקב מחצלת שהתרוממה ונתפסה בהם, ואז אכוון שוב את הג׳יירו מהתחלה לפי ההסברים שהסביר לי מוטי ונבדוק איך מתנהג הזנב.
danoneyal
30-08-2011, 21:03:03
תודה אייל.
הייתה לי טעות בהגדרת הג׳יירו, היה מוגדר על Normal ולא על Tail Lock. אני מניח שזה עשוי להיות הסיבה לכך ואולי גם לרעידות שהיו לי בזנב, כי כל ההגדרה הייתהממבסיסה לא נכונה.
אני ממתין שיגיעו לי להבים חלופיים לאחר שבהטסה האחרונה הלהבים נסדקו לי עקב מחצלת שהתרוממה ונתפסה בהם, ואז אכוון שוב את הג׳יירו מהתחלה לפי ההסברים שהסביר לי מוטי ונבדוק איך מתנהג הזנב.
אשמח לשמוע מה יהיו התוצאות :)
לגבי המראה מהמחצלת, אני ממליץ לך להמריא משטיח , אני ממריא משטיח שמצאתי זרוק , יש לו משקל והוא לא מתנפנף ברוח כמו מחצלת וגם מאוד נוח לקפל אותו ולשים ברכב.
HeliDraco
30-08-2011, 21:42:35
לא מזמן מישהו בפורום פירסם את הלינק הבא: http://helituning.com/index.php/flight-training.html.
אני מתאמן בסימולטור והסרטונים שם ממש טובים לדעתי , בהתחלה הוא מראה לך איך נראה כל תרגיל, אחר כך בהילוך איטי הוא מסביר לך על מה כל סטיק משפיע ואיך נראית בערך תנועת הסטיקים.
בהצלחה.
נ"ב,
נראה לי שהוא צחק (?)
לעשות שמיניות זה הרבה הרבה יותר קל מהוריקן.
אופס....
אני פרסמתי את הקישור :o
בכל מקרה, לדעתי סדר הלימוד הוא כזה:
ריחוף - מתחילים עם הזנב אליך (Tail-in), אח"כ עם הצד (Side-in), בסוף עם האף אליך (Nose in). אני מביא כאן את השמות באנגלית, למקרה שתחפש טיפים גם בפורומים בחו"ל. וכי לא \מעט אנשים גם בארץ משתמשים בהם :)
הקפות - חשוב לתרגל בשני הכיוונים (גם עם כיוון השעון וגם נגד). המוח שלנו לא פועל סימטרית וכך גם הידיים.
שמיניות - כנ"ל
טיסה על הצד ואחורה.
ומשם... השמים הם הגבול, בעזרת מדריך ומסוק טוב :)
Friman
30-08-2011, 21:52:04
מה זה בדיוק אומר ״הקפות״?
טיסה במעגלים כשהזנב עוקב אחרי הראש? או מעגלים כאלו הצידה בציר הalieron כשהאף תמיד לאמצע או לחלופין כשהזנב תמיד לאמצע?
אני כל הזמן שומע את המושג הזה ולא בטוח מה זה אומר ״הקפות״
HeliDraco
30-08-2011, 21:59:52
מה זה בדיוק אומר ״הקפות״?
טיסה במעגלים כשהזנב עוקב אחרי הראש? או מעגלים כאלו הצידה בציר הalieron כשהאף תמיד לאמצע או לחלופין כשהזנב תמיד לאמצע?
אני כל הזמן שומע את המושג הזה ולא בטוח מה זה אומר ״הקפות״
הקפות זה אומר סיבוב "רגיל" עם המסוק - כמו אתה אומר "טיסה במעגלים, כשהזנב עוקב אחרי האף".
מעגל עם האף/זנב במרכזו זה כבר פאנל (Funnel) - תרגיל הרבה יותר מסובך למטיס מתחיל. בטח לא טוב לשלב הלימוד.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.