PDA

צפייה בגרסה מלאה : נתונים בעניין המצלמה שעל המסוק שלי.

Yoav Lahav
29-08-2011, 15:13:17
שלום לכולם.
אני מפרסם את הנושא פה כי כל השואלים מפה.
עקב פניות רבות לפרטי בעניין התקנת המצלמה על המסוק ואיך מגיעים לאיכות וידאו
כזו:

http://www.youtube.com/watch?v=zoFLAOdO-ok
עם מצלמה שעולה 7$, הנה המתכון:

1. קונים את ה TURNIGY KEYCHAIN CAMERA מ HOBBYKING עם כרטיס microSD לפחות CLASS 6.

2. פותחים המצלמה ומוציאים את גוש הדבק-ג'ל שתופס את מודול המצלמה. לאחר שמוודאים בעזרת המחשב שמודול המצלמה יושב ישר שלא נקבל תמונה בזוית, מדביקים את מודול המצלמה חזרה עם SUPERGLUE.
צריך לעשות זאת בזהירות שדבק לא יגיע למקומות בהם הוא מזיק כמו עדשת המצלמה, מגעים וכו.

3. בעזרת SUPERGLUE מדביקים עם חתיכת בום מקרבון באורך 2 ס"מ את המצלמה לתחתית שלדת הקרבון של המסוק. ההדבקה צריכה להיות איכותית: כל המשטחים חייבים להיות נקיים ועם התאמה גאומטרית מדוייקת.
כפתורי המצלמה פונים מעלה כדי שהתמונה לא תצא הפוכה.

4. קוצצים עם CUTTER שלוש חתיכות של תומכי זנב מקרבון כל אחת באורך 3 ס"מ.

5. משייפים חצי ס"מ בקצה כל חתיכה כך שמתקבל איזור שטוח בדומה לאיזור השטוח בציר המנוע שנועד למנוע החלקת גלגל השיניים. מיקומי השיופים צריכים כך שיתאימו לפי המפורט בהמשך.

6. מדביקים המקלונים מ 5 לגוף המסוק בצד אחד ולמצלמה בצד שני. שוב עם SUPERGLUE ואיכותי.
מקומי ההדבקות האלו הם קריטיים לאיכות התמונה. יש לדאוג לכך ששטח המשולש הנוצר יהיה הגדול ביותר שאפשר.

7. איזון המסוק: כל החלקים המסתובבים ללא יוצא מהכלל צריכים להיות מאוזנים PERFECT וכל המיסבים מסתובבים חלק ויושבים ללא חופשים בתושבותיהם. אצלי גם יש 2 מיסבים תומכי TT. זה מוסיף לאיזון למי שיש לו TT.
כמובן מכלול הראש מדוייק עם חופשים אפסיים וללא TRACKING. רצוי להבי קרבון. כל גמישות של חלק מסתובב עלולה להכניס רעידות בשלב כלשהו של הטיסה.

8. המצלמה מוכנה לשימוש.

הערה: אופן החיבור הנ"ל הוא דרך ספציפית אחת. הרעיון המרכזי לאיכות תמונה הוא חיבור המצלמה לגוף המסוק בקשיחות מכסימלית בכל 6 דרגות החופש ומסוק מאוזן.

יואב.

ziki
29-08-2011, 15:33:49
לפני כשנתיים רכשתי את המצלמה הזו שמגיעה עם התושבת, התוצאה זהה ובלי קומבינות
520035200452005

Yoav Lahav
29-08-2011, 15:51:37
כמה עולה המצלמה הזו על חלקיה?
האם התקנת אותה על 450?
האם זו מצלמת CCD או CMOS?

אני פותר פה בעיית איכות וידאו כאשר מתקינים מצלמה שעולה גרושים על מסוק קטן יחסית
בסביבה שעלולה להכיל רעידות של מאות הרץ מרוטור הזנב וה TT של ה 450.

Friman
29-08-2011, 16:28:06
המצלמה הזו לא ״עולה על חלקיה״. היא מגיעה עם המתקון הייעודי למסוק/טיסן כחלק מערכת המצלמה.
ניתן להשיג גרסאות כאלו החל מ40$. למשל כאן: http://www.dinodirect.com/video-recorder-helicopter-model-mintton-mtc-124.html
צריך לזכור שמדובר במצלמה ייעודית לצילום ספורטיבי בתנועה.
אין לי מושג לגבי איכות הצילום, אולי ציקי יוכל לחוות דעה או להעלות סרטון הדגמה...

Yoav Lahav
29-08-2011, 16:41:52
אם זה כך זה לא מעניין.
הרעיון במה שעשיתי הוא לקחת מצלמה שעולה גרושים, משקלה גרמים בודדים ולשים אותה על המסוק ולקבל וידאו כמו ממצלמות יקרות וכבדות בהרבה.
המצלמה שציקי מציע כבדה ויקרה פי כמה מה KEYCHAIN.

danoneyal
29-08-2011, 17:04:35
שלום לכולם.
אני מפרסם את הנושא פה כי כל השואלים מפה.
עקב פניות רבות לפרטי בעניין התקנת המצלמה על המסוק ואיך מגיעים לאיכות וידאו
כזו:

http://www.youtube.com/watch?v=zoFLAOdO-ok
עם מצלמה שעולה 7$, הנה המתכון:

1. קונים את ה TURNIGY KEYCHAIN CAMERA מ HOBBYKING עם כרטיס microSD לפחות CLASS 6.

2. פותחים המצלמה ומוציאים את גוש הדבק-ג'ל שתופס את מודול המצלמה. לאחר שמוודאים בעזרת המחשב שמודול המצלמה יושב ישר שלא נקבל תמונה בזוית, מדביקים את מודול המצלמה חזרה עם SUPERGLUE.
צריך לעשות זאת בזהירות שדבק לא יגיע למקומות בהם הוא מזיק כמו עדשת המצלמה, מגעים וכו.

3. בעזרת SUPERGLUE מדביקים עם חתיכת בום מקרבון באורך 2 ס"מ את המצלמה לתחתית שלדת הקרבון של המסוק. ההדבקה צריכה להיות איכותית: כל המשטחים חייבים להיות נקיים ועם התאמה גאומטרית מדוייקת.
כפתורי המצלמה פונים מעלה כדי שהתמונה לא תצא הפוכה.

4. קוצצים עם CUTTER שלוש חתיכות של תומכי זנב מקרבון כל אחת באורך 3 ס"מ.

5. משייפים חצי ס"מ בקצה כל חתיכה כך שמתקבל איזור שטוח בדומה לאיזור השטוח בציר המנוע שנועד למנוע החלקת גלגל השיניים. מיקומי השיופים צריכים כך שיתאימו לפי המפורט בהמשך.

6. מדביקים המקלונים מ 5 לגוף המסוק בצד אחד ולמצלמה בצד שני. שוב עם SUPERGLUE ואיכותי.
מקומי ההדבקות האלו הם קריטיים לאיכות התמונה. יש לדאוג לכך ששטח המשולש הנוצר יהיה הגדול ביותר שאפשר.

7. איזון המסוק: כל החלקים המסתובבים ללא יוצא מהכלל צריכים להיות מאוזנים PERFECT וכל המיסבים מסתובבים חלק ויושבים ללא חופשים בתושבותיהם. אצלי גם יש 2 מיסבים תומכי TT. זה מוסיף לאיזון למי שיש לו TT.
כמובן מכלול הראש מדוייק עם חופשים אפסיים וללא TRACKING. רצוי להבי קרבון. כל גמישות של חלק מסתובב עלולה להכניס רעידות בשלב כלשהו של הטיסה.

8. המצלמה מוכנה לשימוש.

הערה: אופן החיבור הנ"ל הוא דרך ספציפית אחת. הרעיון המרכזי לאיכות תמונה הוא חיבור המצלמה לגוף המסוק בקשיחות מכסימלית בכל 6 דרגות החופש ומסוק מאוזן.

יואב.

אחלה ממש תודה , גם לי מצלמה שכזאת והתלבטי קשות כיצד למתקן אותה על המסוק.
יש לך תמונות של המצלמה מותקנת על המסוק ?
לפי מה שרשמת אני מבין שמדובר על התקנה חד פעמית , כלומר אין אפשרות לפרק ולהרכיב מבלי דבק
תודה

ziki
29-08-2011, 17:43:34
אם זה כך זה לא מעניין.
הרעיון במה שעשיתי הוא לקחת מצלמה שעולה גרושים, משקלה גרמים בודדים ולשים אותה על המסוק ולקבל וידאו כמו ממצלמות יקרות וכבדות בהרבה.
המצלמה שציקי מציע כבדה ויקרה פי כמה מה KEYCHAIN.

צודק, באמת שלא שווה
גם המסוק בתמונה עלה יותר מ 450 סטנדרטי חבל על ההשקעה כשאפשר לקמבן.

Yoav Lahav
29-08-2011, 18:13:11
ציקי בוא תהיה ענייני. המצלמה שאני שם משקלה נמוך פי כמה ממה שאתה הצעת, היא קטנה וזולה בהרבה וספק אם מה שאתה הצעת יכנס מתחת ל 450 בלי לגעת בקרקע או יהיה קרוב מידי. ועוד לא הזכרתי התנגדות אויר, איכות צילום שאצלי היא טובה, עמידות בריסוק, זמן פעולה רב בשטח.
שלא לדבר על זה שמשקל המצלמה שהצעת גם יקצר את זמן הטיסה במסוק כמו 450 באופן מורגש.

ziki
29-08-2011, 18:51:51
ציקי בוא תהיה ענייני. המצלמה שאני שם משקלה נמוך פי כמה ממה שאתה הצעת, היא קטנה וזולה בהרבה וספק אם מה שאתה הצעת יכנס מתחת ל 450 בלי לגעת בקרקע או יהיה קרוב מידי. ועוד לא הזכרתי התנגדות אויר, איכות צילום שאצלי היא טובה, עמידות בריסוק, זמן פעולה רב בשטח.
שלא לדבר על זה שמשקל המצלמה שהצעת גם יקצר את זמן הטיסה במסוק כמו 450 באופן מורגש.

מה אתה מקשקש?
אתה לא רואה את התמונות? ,נוגע בריצפה? זה לא פרסומת זה המסוק שלי.
8 דקות טיסה באיידל מספיקות לך?

Yoav Lahav
29-08-2011, 19:03:33
צודק. לא שמתי לב בתמונות שזה 450. יש לך LINK לסרטון עם זה?

ziki
29-08-2011, 19:44:06
צודק. לא שמתי לב בתמונות שזה 450. יש לך LINK לסרטון עם זה?

בבקשה, אוקטובר 2009 (צולם עם המצלמה הזו ועם ה450 שבתמונה מעלה)
שום התקנות מיוחדות, לא רעידות ולא נעליים.
היתרון בהתקנה הזו שמירה על מרכז כובד וניתן להרכיב ולהסיר את המצלמה בשניות.
שים לב גם לזמן הטיסה והיה ניתן למשוך עוד, אני לא נוהג לסחוט את הסוללות.
עם מהירות ראש נכונה והטסה רגועה הגעתי ל 11.5 דקות (סוללת 3 תאים)

http://www.youtube.com/watch?v=EdlzOZJ5gNY

Yoav Lahav
30-08-2011, 10:43:59
זה אכן יפה אבל התמונה עדיין גלית.
רואים זאת היטב בריחופים לאורך כל הסרטון.

מה שאני הסברתי בתחילת בשרשור הזה הוא איך לקבל וידאו מושלם -
אפס גלים בזמן טיסה עם מצלמה של 23 שקל.