התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מבקש עזרה בכיוון DX7 למסוק 450 (מקלט AR7000)

Pika007
30-08-2011, 12:45:44
שלום וצהריים טובים לכולם
בשעה טובה החלפתי את השלט בגרוש שלי ל DX7, הגיע גם הזמן להחליף את המקלט על המסוק.
חיברתי את ה AR7000 שקיבלתי איתו, הדלקתי, בדקתי שיש BIND, בדקתי שהכל מגיב- יופי. אחלה.
רק ש.... העסק לא מכוון בגרוש, מן הסתם. חיפשתי מדריכים למיניהם ברשת איך לעשות את הסיפור הזה, אבל בלי הרבה הצלחה, ערוץ אחד מזיז גם את הערוץ השני, כל תנועה בכל סטיק גם משפיעה איכשהו על הפיטץ'... בלאגן. גם הג'יירו פחות או יותר מתעלם מהשלט, או שאני פשוט לא יודע לכוון את זה.
כאילו שזה לא מספיק, בזמן הנסיונות שלי לכוון אותו אח שלי (הגדול, שלא נגיד ילד קטן) גם החליט שיהיה רעיון טוב להתעסק עם השלט בזמן שאני מתעסק עם המסוק, והזיז את המתג של ה throttle hold, אז המסוק גם התחיל להתחרפן לי בידיים ונפל על הרצפה, למזלי הוא לא תפס מהירות בלהבים כי עבדתי שהיד ממש ליד איפה שהלהב היה, וחסמה את הראש מלבצע סיבוב אחד אפילו.

הסתכלתי טוב לוודא שהכל בסדר, למיטב הבנתי אין נזק- הבום ישר לחלוטין, הגוף שלם, שום לינק בראש לא נשבר או יצא מהמקום, אני לא רואה מוטות עקומים או משהו אחר בסגנון.

אז אם יש מישהו באיזור חיפה אולי שעובר באיזור, או שאני יכול לקפוץ אליו ויעזור לי לראות שהכל אכן בסדר ולכוון כל מה שצריך, אני אודה לו מאוד. גם תשלום סמלי בהחלט בא בחשבון.
היו לי כמה ימים של כיף עם המסוק עם השלט הפשוט ששלחו לי איתו, באסה שעכשיו אני תקוע עד שאני אצליח לכיוון את הסיפור, אני רוצה כבר לחזור להטיס....

wonderd
30-08-2011, 12:51:13
אמנם קצת רחוק לך אבל אם אתה בכל זאת רוצה אתה יכול להגיע אליי לקצרין אני אשמח לעזור לך.
הכיוונים לא מסתיימים בשלט - צריך לבצע גם כיוונים מכאניים כמו שצריך וכיווני זויות להבים ומנוע.

Pika007
30-08-2011, 13:38:52
כמו שציינתי, המסוק כבר טס בעבר (היה עם שלט ומקלט אחרים)
צריך לעשות כיווני זוית להבים/מנוע שוב?
לגבי להגיע לקצרין, אני אנסה לראות אם אני יכול לעשות את זה, קצת רחוק האמת...

תודה בכל מקרה על הצעת העזרה

wind556
30-08-2011, 14:25:13
אתה צריך כיוונים מלאים למסוק
זה לא משהו שנעשה בהתכתבות, אתה חייב למצוא מישהו ששולט בחומר

Friman
30-08-2011, 15:52:02
ואחיך, בלי לפגוע, עשה משהו מאד מאד מטופש.
להבא תנתק את חוטי המתח מהבקר למנוע כשאתה מכוון רדיו, אתה לא יכול לדעת מה יקרה אם אתה מתבלבל בערוצים או משהו.
ו.. לסיום, אם יש לך את חוברת הוראות ההרכבה של המסוק אני מניח שמופיע שם מה אמור ללכת לאיזה ערוץ, בהתאם לסוג המשדר.. ככה זה היה אצלי לפחות.

Pika007
30-08-2011, 17:06:46
מה הולך לאיזה ערוץ אני יודע, חיברתי, וחיברתי נכון. לכוון את כל העסק אני לא יודע.
ואתה צודק, בפעם הבאה אני שפוט אנתק את המתח למנוע, או אוודא שאני באיזה בונקר מבודד שאף אחד לא יחליט פתאום להתעסק לי עם השלט שאני באמצע כיוונים. באמת שלא הבנתי כמה כוח יש לדבר הזה עד שלא חטפתי להב שעבר בקושי חצי סיבוב לאצבע ואפילו מזה קיבלתי פציעה.

בכל מקרה, תודה לכל הששים לעזור, החלטתי לקרקע את המסוק עד שיגיע הג'יירו החדש וסרוואים דיגיטליים שהזמנתי מהוביקינג, אם כבר להתעסק, אז להתעסק פעם אחת וזהו ולקבל את התוצאה הכי טובה שיש.
בינתיים יש פייפר 4 ערוצים להשתעשע איתו (אבל זה לא מסוק! אררג.)