התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! ממסור רשת WiFi

ZigiStar
06-09-2011, 20:13:07
היי,

זקוק לעצה מבעלי נסיון:
מאחר וקליטת ה-WiFi אצלי בסלון חלקית (כלומר, יש קליטה סבירה רק בחלק מהשטח), אני מעוניין להוסיף Router או Repeater שיופעל לפי הצורך ויתן כיסוי מלא (מידי פעם, רק כשצריך).
קיבלתי נתב ישן וניסיתי להפעילו במוד Repeater לנתב המקורי שלי (DLink DI-524), אבל נראה שהוא לא תומך בזה. בכמה פורומים כתוב שרצוי מאוד ששני הנתבים יהיו מתוצרת אותה חברה, ויחסית חדשים.
יש למישהו נסיון בממסור כזה? עם נתב או Repeater?
רק אדגיש אני לא מעוניין לשים נתב אחד "חזק" יותר או עם אנטנה טובה יותר, כדי לא להגביר את הקרינה בשאר הבית. אני רוצה "עמדת ממסור" שאדליק לפי דרישה, פעם בכמה ימים לפרקי זמן קצרים יחסית. אין לי אפשרות לחבר את שני הנתבים בכבל, אני מעוניין בגישור אלחוטי.

תודה!

b1yossi
06-09-2011, 20:35:22
נתקלתי בבעיה דומה, רציתי שיפור קליטה במחסן מחוץ לבית, אחת העצות שנתקלתי בהן היא ליצור מעיין אנטנה פרבולית (קונוס) על גבי אחת מהאנטנות של הראוטר שתכוון לאזור שבו הקליטה חלשה או שרוצים לשפר אותה, יצרתי אנטנה כזו מקערת פלסטיק ונייר אלומיניום.
זה בהחלט עזר.

roi011
06-09-2011, 20:53:52
נתקלתי בבעיה דומה, רציתי שיפור קליטה במחסן מחוץ לבית, אחת העצות שנתקלתי בהן היא ליצור מעיין אנטנה פרבולית (קונוס) על גבי אחת מהאנטנות של הראוטר שתכוון לאזור שבו הקליטה חלשה או שרוצים לשפר אותה, יצרתי אנטנה כזו מקערת פלסטיק ונייר אלומיניום.
זה בהחלט עזר.
מה כיוון הקונוס??
יש תמונה?

b1yossi
06-09-2011, 20:58:18
הפתח של הקונוס מכוון לאיזור שבו רוצים שיפור קליטה
האנטנה נמצאת כמובן בין תחתית הקערה לפתח

ZigiStar
06-09-2011, 20:58:57
תודה, יוסי.
כמו שכתבתי למעלה, אני לא רוצה להשפיע על הקרינה ביתר הבית (לא להגבירה ולא להחלישה). הייתי רוצה פתרון שאני יכול "להפעיל ולכבות" יחסית בנוחות (נגיד, ע"י הכנסה והוצאה מהשקע של Repeater), כך שתהיה קרינה מוגברת בסלון רק כשאבחר. בנוסף, בין המיקום הנוכחי של הנתב לנקודה בה אין כיסוי יש ממ"ד, כך שאני מעדיף פתרון כמו זה שתיארתי (מימסור בנקודה שלישית) ולא ב-"קו ראיה" ישר. אם לא תהיה ברירה אחרת, אבדוק זאת שוב.

b1yossi
06-09-2011, 21:03:56
הפתרון שהצעתי כל כך פשוט ליישום אפילו רק עבור בדיקה כך שלדעתי שווה לנסות.
פרט לכך, לא זיהיתי ירידה בקליטה בשאר האיזורים בבית, לפחות לא באילו שבהם אני נוהג לשוטט עם הנייד.
ייתכן וזה בגלל שלראוטר יש שתי אנטנות.

guy1a
07-09-2011, 07:39:57
זיגי

תחפש אם יש שם WDS
בשני הנתבים.

ותסתכל פה, אולי תמצא משהו מעניין
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Default.aspx?ForumId=20

או תרים לי טלפון ... :)

maozasaf
07-09-2011, 08:06:52
או שתשתמש בזה..
וככה יהיה לך מיסוך בכל הבית כולל הממד ואפילו כמה מאות מטרים מחוץ לבית.
http://www.ebay.com/itm/200402319099?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Sent from my BlackBerry 9780 using Tapatalk

imac1
07-09-2011, 11:01:53
אנטנת אומני פשוטה 6-9 DBI ותגלה דברים חדשים על הראוטר שלך
אצלי החלפתי מאנטנת ה3DBI ל7DBI ואני יכול להגיד לך שגם מאה מטר מהבית אני עדיין יש לי קליטה(X3) ברמה לא מאכזבת בכלל
דרך אגב אנטנה כזאת בEBAY עולה משהו כמו 5$ בארץ בין 70-90ש'ח
אצלי מיקמתי את הראוטר בתוך הארון תקשורת מחוץ לבית (חדר מדרגות) כולל המודם והקליטה לא נפגעת לי בבית בכלל

מקווה שעזרתי
יום טוב
תומר

Flying_student
07-09-2011, 11:57:59
לזה הכוונה:

http://www.youtube.com/watch?v=c8TeC2wlGHw
תבנית להכנה:
https://sites.google.com/site/giovanisf13co/wifibooster.jpg

מומלץ לעשות מהחלק העליון ששמים על קופסת אלומניום של אוכל שקונים במסעדה (זה שהוא צד אחד קרטון וצד שני כמו אלומיניום).

עובד מניסיון.
זה גם טוב כדי להסיט את הסיגנל מחדרי ילדים/מהמיטה שלהם. במידה ויש יותר מאנטנה אחת אז עושים כמה כאלו ומכוונים לאזורים הרצויים.

בהצלחה

tamos
07-09-2011, 13:46:00
לי היה נסיון בREAPTOR כזה.
עשיתי אותו בין לינקסיס לאדימקס(הישן שלי), עבד כמו שצריך אבל אבטחה לא הייתה. אם נייתי שם הבטחה הרשת האדימקס לא היה מתחבר ללינקסיס.
אז בלת ברירה אני עובד כרגע רק עם הלינקסיס.

ZigiStar
07-09-2011, 20:01:22
תודה למשיבים.
כמו שכתבתי למעלה, בשלב זה אני לא מעוניין להחליף אנטנה, להוסיף רפלקטור, או להגביר הספק שידור - או בקיצור, כל דבר שיגביר את הקרינה ב-"קו האווירי" המקשר בין הנתב הקיים לאזור שלא מכוסה. אני מעוניין להוסיף "ממסור" בנקודה שלישית.
גיא, ממה שקראתי בעבר WDS זה בדיוק מה שאני צריך. הבעיה שרק הנתב שקיבלתי תומך בזה וה-DLink שלי לא, ובכל מקרה - הבנתי שדי חייבים ששני הנתבים יהיו מאותו יצרן (אחרת יש בעיות כמו ש-tamos התלונן עליהן).
יש כאן מישהו שעובד ב-WDS (שני נתבים) או עם Repeater וזה עובד לגמרי, "כמו שצריך"?

Hagay
07-09-2011, 20:19:15
ניסיתי לפני כשנה עם שני D-link, בתכתובת עם היצרן ירדתי מהנושא מכיוון שאין אפשרות להפעיל הצפנה עם רפיטר.
בסופו של דבר העברתי רשת דרך החשמל לנתב נוסף (בערוץ שונה).

Shlomi4046
07-09-2011, 20:34:29
זיגי פשוט מאוד

לך לאייבורי תרכוש שני מכשירים מאותה חברה
האחד ראוטר אלחוטי והשני נקרא access point

אני ממליץ על 3COM

עובד פגז....

במידה ותרצה עזרה בהגדרות דבר איתי
אבל העיקרון פשוט מאוד

אתה מגדיר את הראוטר
ואז נכנס לממשק של AP שם יש לך אפשרות לאתר רשת אלחוטית אתה תזהה את הרשת הקיימת תקליד סיסמא והוא ינעל עליו ויגביר את האות לשאר הבית
כך שיהיה לך 2 רשתות אלחוטיות באזור אחד של הבית היכן שהאות חזק יותר המחשב יתחבר לרשת המועדפת
ושתעבור לאזור שהרשת שנייה חזקה יותר הוא יתחבר אוטומטית וכך הלאה אתה יכול לשים כמה access point שאתה רוצה בבית

nir750
07-09-2011, 21:16:04
כמו שאמרו לפניי אתה חייב ששני הנתבים יעבדו עם WDS אצלי בעבודה הגדלתי טווח ברשת האלחוטית בדיוק באותה השיטה ...
כאשר הראוטר הראשי הוא ראוטר פשוט יחסית של מפעיל האינטרנט(אני חושב שזה אלקטל) והראוטר שמשמש כrepeater הוא של 3com .
לא היתה לי שום בעיה . אצלי אין אבטחה ברשת הספציפית הזו ( זו רשת חופשית לאורחי הארגון והרשת פתוחה) .

Boogle
07-09-2011, 21:41:58
זיגי עצה מפטנט של חברה שעבדתי בה בתחום הRF.

יעבוד טוב אם באזור שהכיסוי חלש המחשב נמצא בתנוחה קבועה במרחב.

אתר את זוית ההטיה של האנטנה במחשב הנייד (בד"כ האנטנה נמצאת בבסיס המסך והיא אופקית)

כוון את אנטנת הראוטר שתהיה באותה זוית הטיה במרחב (מקבילה למעשה) לזוית של אנטנת המחשב.

אני בכלל הייתי תוקף את העניין אחרת, אם מדובר במחשב בודד, קונים כרטיס רשת USB בעל אנטנה חיצונית (השקעה של 70 ש"ח) ומחברים אותו למחשב באזור הבעייתי.

tamos
07-09-2011, 21:49:42
למה אתה באמת לא קונה אקסס פוינט כזה?
זה מכשיר שמיועד בדיוק למה שאתה רוצה

ZigiStar
07-09-2011, 22:01:20
ניסיתי לפני כשנה עם שני D-link, בתכתובת עם היצרן ירדתי מהנושא מכיוון שאין אפשרות להפעיל הצפנה עם רפיטר.
בסופו של דבר העברתי רשת דרך החשמל לנתב נוסף (בערוץ שונה).

תודה על המידע - חסכת לי נסיונות, אני רוצה הצפנה.
אתה מרוצה מהחיבור שלך על-גבי רשת החשמל? אם כן, תוכל לתת קישור/שם דגם? חייבים ששתי הנקודות יהיו על אותה פאזה?

זיגי פשוט מאוד

לך לאייבורי תרכוש שני מכשירים מאותה חברה
האחד ראוטר אלחוטי והשני נקרא access point
אני ממליץ על 3COM
עובד פגז....

תודה על ההמלצה - 3COM חברה בעלת מוצרים אייכותיים בדר"כ, ייבדק.

כמו שאמרו לפניי אתה חייב ששני הנתבים יעבדו עם WDS אצלי בעבודה הגדלתי טווח ברשת האלחוטית בדיוק באותה השיטה ...
כאשר הראוטר הראשי הוא ראוטר פשוט יחסית של מפעיל האינטרנט(אני חושב שזה אלקטל) והראוטר שמשמש כrepeater הוא של 3com .
לא היתה לי שום בעיה . אצלי אין אבטחה ברשת הספציפית הזו ( זו רשת חופשית לאורחי הארגון והרשת פתוחה) .

כנ"ל - תודה!

זיגי עצה מפטנט של חברה שעבדתי בה בתחום הRF.
יעבוד טוב אם באזור שהכיסוי חלש המחשב נמצא בתנוחה קבועה במרחב.
אתר את זוית ההטיה של האנטנה במחשב הנייד (בד"כ האנטנה נמצאת בבסיס המסך והיא אופקית)
כוון את אנטנת הראוטר שתהיה באותה זוית הטיה במרחב (מקבילה למעשה) לזוית של אנטנת המחשב.

אני בכלל הייתי תוקף את העניין אחרת, אם מדובר במחשב בודד, קונים כרטיס רשת USB בעל אנטנה חיצונית (השקעה של 70 ש"ח) ומחברים אותו למחשב באזור הבעייתי.

שני הפתרונות הגיוניים (אנטנות מקבילות שיתאימו מבחינת הקיטוב, ואנטנה חיצונית), אבל לא מתאימים לי - אני רוצה גישה למחשב נייד ולפעמים גם למכשיר סלולאר, ונמאס לי לחפש את הזווית בה קולטים כמה "אדי ביטים"... :)

למה אתה באמת לא קונה אקסס פוינט כזה?
זה מכשיר שמיועד בדיוק למה שאתה רוצה

אכן, רעיון טוב. עכשיו נותר לי רק לבחור בין זה ליצירת גישור בין שני נתבים על גבי רשת החשמל.

Hagay
08-09-2011, 09:59:33
תודה על המידע - חסכת לי נסיונות, אני רוצה הצפנה.
אתה מרוצה מהחיבור שלך על-גבי רשת החשמל? אם כן, תוכל לתת קישור/שם דגם? חייבים ששתי הנקודות יהיו על אותה פאזה?
בבקשה, הרשת על חשמל היתה מוצר סיני שבעל הבית קיבל לנסיון (ללא צורך להחזיר;)), היא עבדה טוב אבל אין לי מושג לגבי הפאזה או היצרן.

guy1a
08-09-2011, 14:41:10
זיגי

אני עבדתי תקופה מסויימת עם WDS - באמת יש המון בעיות וחוסר תאימות אם המכשירים לא מאותו יצרן.
כרגע ויתרתי על זה והמלצתי למי שאצלו הפעלתי את זה לרכוש מכשיר יותר חזק, AP עם 3 אנטנות שעלה עוד 100 שח ובאמת קולטים יותר טוב ויותר רחוק.
אני גם ממליץ על כרטיס USB חיצוני .. הכי פחות בעיות.
ולבסוף, גם אצלי בבית יש 3COM ישן וטוב שעובד כמו סוס.

ZigiStar
11-09-2011, 20:06:15
טוב, עשיתי עוד קצת שיעורי-בית, אז לטובת מי שיתקל בזה בעתיד:
הפתרון "הטוב" לממסור אלחוטי של WiFi הוא באמצעות פרוטוקול WDS. אבל מסתבר שהתקן לא הוגדר עד הסוף, וכל יצרן ממש אותו קצת אחרת. למעשה, אפילו לא מובטחת תאימות בין דגמים שונים של אותו יצרן.
פתרון אחר הוא באמצעות Repeater, אבל גם שם לא מובטחת תאימות, וקצב העברת-הנתונים יורד בחצי בכל מקרה.
מכיוון שלא מתחשק לי להחליף את הנתב שברשותי ולקנות שניים אחרים, הזמנתי (מ-DX) את המערכת שמאפננת Ethernet על-גבי רשת החשמל הביתית, נראה אם זה שווה משהו...

valaza
11-09-2011, 20:43:31
לא קראתי את כל השירשור, אז לא ברור לי אם זה עדיין רלוונטי, אבל קצת נתונים-

ניסיתי אצל חבר (היינו משועממים) את שיטת הרפלקטור, בנוסף להוראות גם חיברתי אותו לאדמה באחת מהיציאות בראוטר.
המטרה היתה להגביר את הקליטה בPLAY STATION 3 בסלון, כשהראוטר נמצא בממד (לא יודע מי התקין אותו בממד, אבל ברור לי שזה דבילי...)
בכל מקרה, הצלחנו להעלות את הקליטה מאיזור ה65% לאיזור ה95% עם הרפלקטור (הPS מציג אחוזי קליטה), הישג לא רע בכלל לדעתי.

אם הייתי מעוניין לעשות את הנ"ל עוד פעם, הייתי דווקא משתמש בפחית של חמוצים או משהוא כזה (בקוטר פעמיים אורך הגל) ועושה רפלקטור בסגנון מכ"מים ישנים (חתך צר בצידוד בלבד), רק בגלל הפשטות.

ZigiStar
01-10-2011, 22:54:02
הזמנתי (מ-DX) את המערכת שמאפננת Ethernet על-גבי רשת החשמל הביתית, נראה אם זה שווה משהו...

טוב, המערכת לפני כשבוע, ובינתיים עובדת לא רע בכלל.
עוד לא ביצעתי בדיקת מהירות יסודית, אבל נראה שזה בהחלט פותר את הבעיה שתיארתי, לפחות לצרכים שלי.

Hagay
02-10-2011, 12:23:43
טוב, המערכת לפני כשבוע, ובינתיים עובדת לא רע בכלל.
עוד לא ביצעתי בדיקת מהירות יסודית, אבל נראה שזה בהחלט פותר את הבעיה שתיארתי, לפחות לצרכים שלי.
אפשר קישור למוצר בבקשה

ZigiStar
02-10-2011, 20:07:00
אפשר קישור למוצר בבקשה

וודאי. הנה מה שאני הזמנתי: http://www.dealextreme.com/p/200mbps-powerline-ethernet-adaptors-pair-100-240v-eu-plug-66467
אבל יש שם עוד כמה, חלקם נוספו אחרי שהזמנתי: http://s.dealextreme.com/search/powerline

wonderd
03-10-2011, 08:40:04
טוב, עשיתי עוד קצת שיעורי-בית, אז לטובת מי שיתקל בזה בעתיד:
הפתרון "הטוב" לממסור אלחוטי של WiFi הוא באמצעות פרוטוקול WDS. אבל מסתבר שהתקן לא הוגדר עד הסוף, וכל יצרן ממש אותו קצת אחרת. למעשה, אפילו לא מובטחת תאימות בין דגמים שונים של אותו יצרן.
פתרון אחר הוא באמצעות Repeater, אבל גם שם לא מובטחת תאימות, וקצב העברת-הנתונים יורד בחצי בכל מקרה.
מכיוון שלא מתחשק לי להחליף את הנתב שברשותי ולקנות שניים אחרים, הזמנתי (מ-DX) את המערכת שמאפננת Ethernet על-גבי רשת החשמל הביתית, נראה אם זה שווה משהו...
החיסרון היחיד עם החשמל הוא שאתה חייב לעבוד על אותה הפאזה, אין אפשרות לעבוד בשקעים שנמצאים בפאזה שונה.
לגבי הראוטרים וה WDS - שיסלחו לי כל המומחים למיניהם אבל זה עובד אצלי מצויין, שני ראוטרים שונים (DLINK ו 3COM). אין לי בעיות חיבור/מהירות כלשהן.

ZigiStar
03-10-2011, 20:27:28
לגבי הראוטרים וה WDS - שיסלחו לי כל המומחים למיניהם אבל זה עובד אצלי מצויין, שני ראוטרים שונים (DLINK ו 3COM). אין לי בעיות חיבור/מהירות כלשהן.

כן, יש כאלה שזה עובד אצלם, אבל לא בטוח שזה המקרה המייצג... תראה את הטבלה הזאת (http://www.dlink.com.au/tech/faq/wireless/D-Link.Repeaters.pdf), שמראה שאפילו המוצרים של D-Link עצמם לא תואמים בהכרח אחד לשני ב-Repeater Mode, ותאימות WDS אמורה להיות יותר בעייתית.
בכל מקרה, האם אתה מפעיל הצפנה בשני הנתבים?