התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה פלייבר לס

yaron78
09-09-2011, 13:25:24
שלום
בחיפוש אחרי חלקי חילוף לקופטר X שלי נתקלתי במערכת הזאת - (גיירו וראש מתאים)
רציתי לדעת למה טובה המערכת הזאת והאם יש לה יתרונות על הפלייבר הרגיל.
האם היא מתאימה לקופטר אמ אי אס אי או לקופטרים האחרים כמו הבלק אנגל וכו
ואשמח לקישורים למחיר טוב....
תודה מראש

Friman
09-09-2011, 13:57:58
מערכת הפלייברלס היא מערכת המורכבת משלושה ג׳יירואים ומייצבת את המסוק בכל שלושת הצירים ולא רק בציר הזנב כמו במסוק עם פלייבר.
במסוק עם פלייבר, הפלייבר שהוא מנגנון מכני, אחראי לייצוב המסוק בצירי הגלגול והעלרוד, ועל הייצוב בציר הסבסוב אחראי ג׳יירו רגיל ולא תלת כיווני.
במסוק עם פלייבר, לא רק הרוטור ״חותך״ את האוויר אלא גם הפדאלים של הפלייבר, מה שמגביר את התנגדות האוויר ומפחית את עוצמת המסוק. לכן בשני מסוקים בעלי סטאפ זהה בשאר מרכיביו, מסוק עם מערכת פלייברלס יהיה חזק יותר ואם אני לא טועה גם מעט חסכוני יותר בחשמל. אבל לגבי זה אני לא בטוח. יתרונן של מערכות פלייברלס מורגש בעיקר בטיסה שמאמצת את המנוע ודורשת הרבה כח כגון טיסת 3D. יחד עם זאת, לאור ירידת המחירים המתמשכת בהדרגה של מערכות אלו, יש כאלו שגם למתחיל שקונה מסוק חדש, ימליצו מראש כבר לקנות מסוק פלייברלס. על חווית הטיסה אינני יודע לומר לך, המסוק שלי עם פלייבר ובאופן כללי מעבר לתאוריה אין לי מספיק נסיון מעשי לחוות דעה אישית בנושא.

guy1a
09-09-2011, 17:54:43
wow
אתה ממש ויקיפדיה :)

Friman
09-09-2011, 18:16:43
בניגוד לרוב המתחילים מסתבר,
אני די אוהב לקרוא

HeliDraco
09-09-2011, 22:18:12
מערכת הפלייברלס היא מערכת המורכבת משלושה ג׳יירואים ומייצבת את המסוק בכל שלושת הצירים ולא רק בציר הזנב כמו במסוק עם פלייבר.
במסוק עם פלייבר, הפלייבר שהוא מנגנון מכני, אחראי לייצוב המסוק בצירי הגלגול והעלרוד, ועל הייצוב בציר הסבסוב אחראי ג׳יירו רגיל ולא תלת כיווני.
במסוק עם פלייבר, לא רק הרוטור ״חותך״ את האוויר אלא גם הפדאלים של הפלייבר, מה שמגביר את התנגדות האוויר ומפחית את עוצמת המסוק. לכן בשני מסוקים בעלי סטאפ זהה בשאר מרכיביו, מסוק עם מערכת פלייברלס יהיה חזק יותר ואם אני לא טועה גם מעט חסכוני יותר בחשמל. אבל לגבי זה אני לא בטוח. יתרונן של מערכות פלייברלס מורגש בעיקר בטיסה שמאמצת את המנוע ודורשת הרבה כח כגון טיסת 3D. יחד עם זאת, לאור ירידת המחירים המתמשכת בהדרגה של מערכות אלו, יש כאלו שגם למתחיל שקונה מסוק חדש, ימליצו מראש כבר לקנות מסוק פלייברלס. על חווית הטיסה אינני יודע לומר לך, המסוק שלי עם פלייבר ובאופן כללי מעבר לתאוריה אין לי מספיק נסיון מעשי לחוות דעה אישית בנושא.

אני אוסיף רק קצת על מה שכתוב :)
למרות שאני לא מטיס 3D ולא מחשיב את עצמי למנוסה מיוחד, הטסתי מערכת עם פלייברלס אחרי קופטר עם פלייבר רגיל. לפלייברלס ישנם מספר יתרונות ע"פ המערכת המכנית:

זמן טיסה שפרימן הזכיר. פחות משקל ופחות גרר על הראש תמיד משפרים :)
התנהגות המסוק הרבה יותר "טבעית". למשל, כבר אין נטייה של המסוק להרים אף בפניות והורדות מהירות (נטייה שנובעת מנסיונות של הפלייבר "לתקן" גם הטיות שהמטיס יוזם :))
סטאפ פשוט הרבה יותר. חלקו הגדול נעשה בכלל על המחשב או על השלט. כמעט ואין ריקודי גשם מסביב ללינקים עם קליבר ונסיונות ליישר את הפלייבר :)
אי אפשר בלי זה - ריסוק. רוב הריסוקים נגמרים בנסיונות לחלץ את הפסל הסביבתי שפעם היה פלייבר מהשאריות של הראש ובדיקות על כל המנופים, הפאדלים והלינקים שהם שלמים. בפלייברלס - רק שני לינקים וגריפים - אין מה שייהרס.

מצד שני יש למערכת הזאת כמה חסרונות:

מחיר. מתקרב במהירות למחיר של ג'ירו רגיל, אבל עדיין יקר משמעותית.
דרישות גבוהות יותר לסרוו ראש. חייבים סרוואים מהירים ודיגיטליים על הסייקליק. רוב האנשים שמשקיעים עושים זאת ממילא, אבל זה עוד תוספת לסעיף 1.
יש מערכת אלקטרונית בין המקלט לסרוואים ששולטת על כל המסוק. מערכות כאלה (לפחות מיצרנים מוכרים - וקופטר איננו כזה :mad:) בד"כ מאד אמינות, אבל כבר יצא לי לשמוע על מסוקים שהתרסקו בגלל תקיעה של מערכת ה-FBL.

בשורה התחתונה - FBL הוא מומלץ ביותר, לדעתי. אני מאד נהנה ממנו. ה-FBL הספציפי של קופטר - ממש לא בטוח. לא שמעתי טובות על האלקטרוניקה שלהם.

oov
10-09-2011, 07:25:46
בתור אחד שמטיס גם וגם אני חייב להגיד לך שיש הבדל ניכר בהטסה, המסוק עם ה fbl הרבה יותר מדוייק חד וכיפי להטסה, פשוט ליגה אחרת, מה שכן היו לי בעיות אמינות עם ה 3g שלפעמים לא רצתה להתאפס ופעם אחת גם איבדה קשר עם המציאות במהלך טיסה וגרמה לריסוק לא נעים, בשבוע הבא המסוק כבר יטוס עם ביסטיקס , מערכת עדיפה בהרבה על ה 3g שממש אכזבה אותי..

oov
10-09-2011, 07:30:54
אגב, אם אתה כבר עובר ל fbl תשקיע במערכת טובה, כאן כבר לא כדאי להתפשר, בעיקר מטעמי בטיחותך , ובכלל כשל במערכת בזמן טיסה זה ממש אבל ממש לא נעים, מנסיון..*

yaron78
11-09-2011, 01:47:07
תודה על התשובות
מה דעתכם על המערכת הזאת ועל המחיר
אני מבין שאת הציר הראשי צריך להחליף אבל כל השאר אמור להתאים לקופטר אס אי 450 ולאם אי
450
תודה רבה ושבוע מצוין

http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=173_491&products_id=9846

Friman
11-09-2011, 07:04:27
אני לא מכיר מערכות פלייברלס ולא יודע לחוות דעה על הנ״ל. בגדול, לא נוטים לחלק פה צל״שים לאלקטרוניקה של קופטר x באופן כללי. נראה לי שלא כדאי לך להמר במערכת קריטית ויקרה שכזו, אבל שוב נסיון או היכרות אישית אין לי בתחום הפלייברלס, ובוודאי לא עם המערכת הנ״ל.
אני כן יודע שההפרש בין מחיר המערכת הזו לביסטקס- שיש עליה פה בפורום חוות דעת טובות וoov המליץ עליה, הוא לא גדול. שווה לך לשקול אם מראש אתה מתכנן לטווח מחירים שכזה.*

wind556
11-09-2011, 08:27:55
אם אתה הולך על מערכת FBL , אין לך שם שום מקום לפשרות
האלקטרוניקה של קופטר איקס אינה מספיק טובה.
כמו כן גם האלקטרוניקה של אליין 3G גם היא לא טובה
יש ביסט איקס, יש מיקדו ויש עוד, יקרות וטובות.
אבל אישית לא הייתי טורח לשים על מסוק 450 שום מערכת כזאת, עדיף להשקיע את המשאבים להחלפת המסוק עצמו.
עדיף מסוק בגודל 500 עם ג'ירו טוב על פני מסוק 450 עם FBL (מהיום נקרא לזה פבל :D)

yaron78
11-09-2011, 16:57:04
אפשר לקבל קישורים לקניית המערכת

HeliDraco
11-09-2011, 22:35:12
זה לא קורה לי יותר מדי בזמן האחרון, אבל הפעם אני מסכים עם עודד :) :

אם אתה הולך על מערכת FBL , אין לך שם שום מקום לפשרות

צריך להבין דבר מאד פשוט - מערכת ה-FBL נכנסת כמערכת בקרת טיסה על המסוק שלך ושולטת על כולו.
תקלה בג'ירו תוביל לחוויית טיסה מאד לא נעימה ומעצבנת שתקשה מאד להטיס. תקלה ב-FBL משמעה ריסוק ודאי. אין חוכמות.
לא הטסתי עם האלקטרוניקה של קופטראיקס, אבל שמעתי מספיק דעות שליליות כדי לא להמליץ עליהן כ-FBL.

אני כן יודע שההפרש בין מחיר המערכת הזו לביסטקס- שיש עליה פה בפורום חוות דעת טובות וoov המליץ עליה, הוא לא גדול. שווה לך לשקול אם מראש אתה מתכנן לטווח מחירים שכזה.*

זה לא מדויק. המערכת שפותח השרשור הביא עולה 169$ עם ראש. ביסטקס עולה כ-200$ ללא הראש. נוסיף רק שראש FBL בכיף יכול לעלות עשרות (לפעמים גם מאות) דולרים. כך שההבדל הוא די משמעותי. עניין אחר פה הוא שגם הקפיצה באיכות.

אפשר לקבל קישורים לקניית המערכת

בבקשה:

RС711 (http://www.rc711.com/shop/microbeast-bxm7600-3axis-flybarless-gyro-3g-v30-p-3736.html?cPath=27_257)

Infinity Hobby (http://www.infinity-hobby.com/main/index.php?cPath=152_233)

בטוח שיש חנויות נוספות, פשוט תחפש BeastX או Microbeast בגוגל.
אפשר גם בארץ, אבל לא אכתוב את זה כאן, כדי לא לצאת מפרסם (חוקי הפורום). אם מעניין אותך - שלח לי ה"פ

guy1a
11-09-2011, 23:01:55
אני חושב שהם מפרסמים חוקיים בפורום
אפשר לתת לינק לפרסומת שלהם פה בפורום .. לא ?

wind556
11-09-2011, 23:38:59
אני חושב שהם מפרסמים חוקיים בפורום
אפשר לתת לינק לפרסומת שלהם פה בפורום .. לא ?

לפי חוקי הפורום זה אסור
ומצד שני יש פורום מסחרי ששם הכל מפורסם ממילא וחוקי