PDA

צפייה בגרסה מלאה : מסוק למתחיל: LAMA V4 מחנות heliguy. האם כדאי?

nivminkov
11-09-2011, 23:01:43
שלום לכולם

אני מעונין לקנות לאחי מתנה ליומהולדת

הוא בן13 ומאוד רוצה ללמוד איך להטיס מסוקים על שלט....

חבר המליץ לי מנסיון על הדגם הזה ספציפית ESKY LAMA V4 משום שהוא יציב מאוד...ולא דורש יותר מידי התעסקויות (בלי קשר לחלפים...)

חיפשתי וחיפשתי....יש אותו בארץ ב800 עד 1100 שקל (חנויות עם מלאי)

ומצאתי בHELIGUY.COM שמוכרים אותו כולל משלוח ב124 דולרים.

2 שאלות:
1. האם החנות אמינה? מחיפוש בפורום ראיתי שהם די טובים אבל לא מצאתי הודעות מהשנה האחרונה....(אולי לא חיפשתי מספיק טוב)
2. האם יש מסוק טוב יותר במחיר דומה (וגם באותו פרופיל - מבחינת גודל, זמן טיסה ובעיקר יציבות שחשובה לבאנדם שרק מתחיל) שכדאי לקנות במקום?

תודה רבה על העזרה...

ניב

Flying_student
11-09-2011, 23:21:04
2. בארץ יש לך את הסולו פרו במחיר זול ולדעתי הוא הרבה יותר איכותי ומשתלם, למה? כי את ה-LAMA לא תוכל להטיס בחוץ כי הוא לא עמיד לרוחות, ויהיה קשה להטיס אותו בבית כי הוא גדול מידי ולא יציב. הסולו יציב יותר וקטן יותר ולכן ניתן להטיס בקלות בבית (להנחית לחברה על היד :p).
3. מי שעובד במכס יודע כבר טוב מאוד מה הערך של טלפון/ליפסטיק/מסוק של אחיך שנשלח מחו"ל. תתפלא, גם שם יש חיבור לרשת והם ממזמן מכירים הכל. תתעסק איתם ותתכונן לשלם מיסים+ קנס. בהצלחה

nivminkov
11-09-2011, 23:28:41
הבנתי.

מאיפה הכי טוב להזמין את הסולו (הכי זול בוא נגיד...) שמעתי עליו דברים טובים, שהוא מאוד יציב וקל לשלוט עליו בבית אבל מה שמציק לי שאני רואה שכתוב שם במפרט סה"כ 3 עד 5 דקות טיסה עם 30 דקות
טעינה וזה נשמע מעט מאוד.

בוא נגיד שאני מחפש מסוק לבחוץ, יציב. כמה יכול לעלות לי? אותו חבר באמת אמר לי שהוא לא כלכך עמיד לרוחות, אבל טוב למתחילים.

wind556
11-09-2011, 23:35:53
שלום לכולם

אני מעונין לקנות לאחי מתנה ליומהולדת

הוא בן13 ומאוד רוצה ללמוד איך להטיס מסוקים על שלט....

חבר המליץ לי מנסיון על הדגם הזה ספציפית ESKY LAMA V4 משום שהוא יציב מאוד...ולא דורש יותר מידי התעסקויות (בלי קשר לחלפים...)

חיפשתי וחיפשתי....יש אותו בארץ ב800 עד 1100 שקל (חנויות עם מלאי)

ומצאתי בHELIGUY.COM שמוכרים אותו כולל משלוח ב124 דולרים.

3 שאלות:
1. האם החנות אמינה? מחיפוש בפורום ראיתי שהם די טובים אבל לא מצאתי הודעות מהשנה האחרונה....(אולי לא חיפשתי מספיק טוב)
2. האם יש מסוק טוב יותר במחיר דומה (וגם באותו פרופיל - מבחינת גודל, זמן טיסה ובעיקר יציבות שחשובה לבאנדם שרק מתחיל) שכדאי לקנות במקום?
3. בהזמנה ניתן לשנות את ה-CUSTOMER DECLARATION כלומר לכתוב על החבילה סכום קנייה שונה.... האם כדאי לשנות כדי שיהיה מתחת ל50 דולרים וככה לא יהיה לי מכס על החבילה (למרות שהמכס מחשיב גם את עלות המשלוח)

תודה רבה על העזרה...

ניב

נתחיל לפי הסדר:
1 - הליגאי חנות נפלאה עם השרות הכי טוב בעולם.
2 - עם כאלה חברים לא צריך אוייבים (בטח קוראים לו אחיתופל).
3 - ילד בן 13 כבר נחשב "קשיש" מדי בשביל מסוקי צעצוע. מבחינת כישוריו הוא יתמודד נפלא עם מסוק אמיתי (שיעלה 1500-2000 ש"ח מחיר התחלתי)
4 - אם אתה רוצה את המקסימום מסוק בתקציב הנמוך ביותר - זה רק סולו אפילו לא סולו פרו . המחיר 60$ בערך והמקום הכי פשוט להזמין זה באי ביי

nivminkov
11-09-2011, 23:58:19
סבבה...

הבעיה זה שזה גם בציטוט שלך....

הלוואי ויכולתי לאפשר לו מסוק אמיתי... אבל התקציב שלי פשוט לא מגיע ל1500-2000 שקל.

מוזר... דווקא חשבתי הLAMA V4 אחלה מסוק. הבנתי עכשיו שהוא פשוט לא כדאי. התכוונתי להטיס אותו רק בחוץ כי בבית פשוט אין מקום לדבר כזה ענק...

מצאתי את זה באיבי הוא מכר הכי הרבה סולו מכולם (לא פרו עם הרוטור עיקרי אחד):
http://www.ebay.com/itm/Nine-Eagle-210A-Solo-4CH-2-4GHz-Mini-RC-Helicopter-/300531450605?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item45f91202ed#ht_3498wt_1037
מה אתם אומרים?

haimz24
12-09-2011, 06:57:54
בזמנו כשניסיתי לעבור מהלאמה למסוק עם רוטור אחד היה מאד מאד קשה, לדעתי אם הוא רוצה להכנס לתחום המסוקים שיתחיל בסולו ויתקדם משם הלאמה ייתן כוון אבל לא יותר מזה וחבל...

nivminkov
12-09-2011, 07:04:49
לא הבנתי...

לא יותר מזה? מה הכוונה

והאם הסולו בלינק מאיבי נראה לכם טוב?

תודה

wind556
12-09-2011, 07:22:10
הלינק שלך מצויין, גם המחיר
אל תהסס בכלל.
בדיוק כזה הזמנתי לילד בן 6, הוא למד להטיס אותו (עם הדרכה מסודרת וסימולטור) תוך חצי שעה

Friman
12-09-2011, 08:09:03
עודד אכן צודק כמובן שהסולו יהיה מאד קל ללימוד, אפילו יותר מהסולו פרו.
מצד שני כדאי שתיקח בחשבון שהיות ומדובר במסוק קוואקסיאלי (מונע בשני רוטורים) הוא מתאים פחות להטסה בחוץ ויותר להטסה בבית. זה לא בעיה כי הוא קטן למדי ויציב כך שמתאים להטיס בבית ללא חשש.
אם אתה מחפש משהו שמסוגל גם לטוס בחוץ שווה לשקול בכל זאת את הסולו פרו. הנה קישור ב78$, לדעתי משתלם:
http://www.ebay.com/itm/Nine-Eagles-260A-Solo-Pro-4CH-2-4GHz-Mini-Helicopter-Y-/170683358935?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item27bd855ed7
הסולו פרו יהיה טיפ טיפ טיפה יותר מורכב ללימוד כי הוא יותר זריז וחד אם אני משער נכון את תכונותיו של הסולו הקוואקסיאלי (לא הטסתי כזה), אבל כן תהיה לילד אופציה בעתיד אחרי שילמד לשלוט בו בתוך הבית, גם לעבור למצב ״ספורט״ ולהטיס אותו קצת בחוץ בחצר הבית, בחניה וכו׳. אף אחד מהם איננו מסוק שאפשר להטיס בכל תנאי מזג אוויר, שניהם בגדר צעצועים אך לעומת מסוקי צעצוע אחרים אלו דווקא די מוצלחים, למטרת שעשוע כאמור ולא מעבר.

haimz24
12-09-2011, 08:11:24
לא הבנתי...

לא יותר מזה? מה הכוונה

והאם הסולו בלינק מאיבי נראה לכם טוב?

התכוונתי לזה שהלאמה לא יהיה לא יותר מסתם צעצוע...

Biosilc
12-09-2011, 08:38:47
למה לא לנצל את האפשרות החדשה סולו פרו 180 3D
אני גם מתכוון להביא אותו ..
אם יווצרו לך [לבנך] פניות חדות עם הלאמה, שני הרוטורים יגעו אחד בשני ופק

guy1a
12-09-2011, 08:46:45
ה 180 לא מתאים למתחיל

ממש לא

סולו פרו זה הפתרון המושלם.

Friman
12-09-2011, 08:54:04
עידן לך יש נסיון מסויים עם הטסת מסוקים. גם עבורך אינני בטוח שהסולו פרו 180 3d הוא המסוק המתאים אבל בשביל מתחיל גמור כפי שמתואר זה באמת לא מסוק מתאים כל כך... מה גם שהוא משמעותית יותר יקר מכל מה שהוצע עד כה.

wind556
12-09-2011, 08:56:18

אני עוד לא ראיתי שמוכרים אותו
ולשואל:
אין לך מסוק קל יותר להטסה מאשר הסולו (לא פרו)
וכשיגיע הזמן, אם יגיע, ממילא הוא יצטרך ללמוד הכל מהתחלה.
המסוקים הקטנים מקנים הרגלים לא טובים. והמסוקים נוסח הסולו פרו 1803D לא נראה שנועד למתחיל. אם בכל זאת תחליט על משהו כזה קח בחשבון שבלי סימולטור ומדריך הוא ישמיד את המסוק מהר מאד (אני מתכוון לפרו180)

wind556
12-09-2011, 08:58:42
ה 180 לא מתאים למתחיל

ממש לא

סולו פרו זה הפתרון המושלם.

כמעט מושלם
למתחיל ללא הדרכה או נסיון רב בריסוקים :D יהיה קשה ללמוד לבד.
עם הסולו הקואקסיאלי נהנים מאד מהר

guy1a
12-09-2011, 09:01:07
אני עוד לא ראיתי שמוכרים אותו
ולשואל:
אין לך מסוק קל יותר להטסה מאשר הסולו (לא פרו)
וכשיגיע הזמן, אם יגיע, ממילא הוא יצטרך ללמוד הכל מהתחלה.
המסוקים הקטנים מקנים הרגלים לא טובים. והמסוקים נוסח הסולו פרו 1803D לא נראה שנועד למתחיל. אם בכל זאת תחליט על משהו כזה קח בחשבון שבלי סימולטור ומדריך הוא ישמיד את המסוק מהר מאד (אני מתכוון לפרו180)

:)

אתה לא ערני עודד :)

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?42368-solo-pro-180-3d

Friman
12-09-2011, 09:06:02
יצא למכירה, לדעתי אתמול. הכי זול שראיתי זה כאן (http://www.toymall99.com/nine-eagles-solo-pro-318a-180-3d-2-4ghz-6ch-flybarless-rc-helicopter-shaft-drive-system-rtf-100-class.html), ב190$ rtf לפני משלוח. יש גם בeHirobo ב209$

Biosilc
12-09-2011, 09:07:32
אז אני אומר לך שמוכרים אותו כולל שלט, סט שלם.
יש אותו לחבר שלי זה חיית טרף קטנה, רוצים קישור מישהו?

עריכה: לא אתמול, לפני שלושה ימים בדיוק וזה לא ל כך מעניין אותי אם יש לי ניסיון או אין לי אני יודע שאני יצליח להפיק ממנו את המיטב.

Friman
12-09-2011, 09:10:17
אם מצאת יותר משתלם מ189$, פרסם.
יש פה כמה שממתינים לו ולדעתי ישמחו ללינקים משתלמים (מחנויות בחו״ל. חנויות מהארץ אסור לפרסם כאן בפורום באופן ציבורי).

Biosilc
12-09-2011, 09:15:36
למעשה זה המחיר.. פשוט הקדמת אותי בתגובה..
כדאי לבדוק את האופצייה של האם זה מקורי לפני שקונים.
BTW הוא לא ניראה כמו בתמונות הוא הרבה יותר גדול במציאות

wind556
12-09-2011, 09:22:26
:)

אתה לא ערני עודד :)

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?42368-solo-pro-180-3d

אני לא עוקב אחרי היתושים
200$ !!!!

אפשר בתקציב קרוב לזה להעמיד הוריקאן 425 עם סט אפ מוזל :D

בקצת פחות אפשר להעמיד קופטר איקס 450

בהרבה פחות אפשר קופטר איקס 250 (שטס הרבה יותר טוב מזה).

באמת אחלה מסוק, אבל מנקודת המבט שלי המחיר שלו לא מצדיק את הרכישה

guy1a
12-09-2011, 09:32:36
מתקזז כניראה עם מחיר החלפים שלא צריך לקנות .. ח ח

Biosilc
12-09-2011, 14:40:45
אני לא עוקב אחרי היתושים
200$ !!!!

אפשר בתקציב קרוב לזה להעמיד הוריקאן 425 עם סט אפ מוזל :D

בקצת פחות אפשר להעמיד קופטר איקס 450

בהרבה פחות אפשר קופטר איקס 250 (שטס הרבה יותר טוב מזה).

באמת אחלה מסוק, אבל מנקודת המבט שלי המחיר שלו לא מצדיק את הרכישה

אתה עצמך אמרת לי שאף אחד לא בדק את הסט אפ המוזל של ההוריקן.. והקופטר איקס שאתה לא ממליץ עליו בכלל.. זה גם כסף שנזרק וגם סיכון, למרות שצריך להקשיב לבעל מקצוע אבל עדיין כל פגר יכול להבין את זה
לדעתי עדיף להסתמך על עובדות ואז להציע כי הרי רוב האנשים שמציעים משהו באים ממקום של ניסיון לאותו מוצר ופשוט מציעים לחבר'ה אחרים.
איך קבעת שהגרוע במועטים טס יותר טוב ממשהו שלא ניסית.. תהרוג אותי אני לא אבין.
גם עם תעמיד משהו מוזל עדיין קיבלת רק מסוק, לך חפש משדר ביותר מ 1000
פה אתה מקבל אותו קומפלט דה לה פרדון

nivminkov
12-09-2011, 15:02:20
צהרים טובים

קראתי את התגובות ונהיה לי מעט סלט בראש

אני מזכיר לכם שהתקציב שלי עדיין 100 דולר...

מצד אחד הבנתי שהסולו מסוק טוב. עדיף ללכת על משהו בטוח, שאין ספק שאחי יהנה ממנו מאוד. יציב וקל ללימוד ויש מספיק חלפים...

מצד שני אם מתסכלים על הטווח הארוך - מהתגובות הבנתי שהסטת מסוקים קואקסיאליים שונה לחלוטין ממסוקים מתקדמים עם רוטור אחד. אני כן מעונין שתהיה לו האפשרות להמשיך ולהתקדם ואולי לקנות מסוק מתקדם ורציני יותר....ולכן הוא יצטרך "ללמוד הכל מהתחלה"

פה נשאלת השאלה: האם לקנות את הסולו או מסוק מתקדם עם רוטור אחד שיוכל להתחיל איתו ולהנות ממנו (בתקציב כמובן) כדי לפתוח לו אפשרויות להתקדם בהמשך עם מסוקים אמיתיים.

מה אתם אומרים?

תודה לעוזרים

wind556
12-09-2011, 15:14:54
אתה עצמך אמרת לי שאף אחד לא בדק את הסט אפ המוזל של ההוריקן.. והקופטר איקס שאתה לא ממליץ עליו בכלל.. זה גם כסף שנזרק וגם סיכון, למרות שצריך להקשיב לבעל מקצוע אבל עדיין כל פגר יכול להבין את זה
לדעתי עדיף להסתמך על עובדות ואז להציע כי הרי רוב האנשים שמציעים משהו באים ממקום של ניסיון לאותו מוצר ופשוט מציעים לחבר'ה אחרים.
איך קבעת שהגרוע במועטים טס יותר טוב ממשהו שלא ניסית.. תהרוג אותי אני לא אבין.
גם עם תעמיד משהו מוזל עדיין קיבלת רק מסוק, לך חפש משדר ביותר מ 1000
פה אתה מקבל אותו קומפלט דה לה פרדון

מי אמר שאני לא ממליץ על קופטר איקס?
הקנייה של ההוריקאן טובה יותר, אבל הקופטר בקטגוריה שלו הוא אחד הטובים

ואינך יכול להשוות צעצוע למסוק, ציינתי גם את הקופטר 250 שללא ספק טוב ממנו ועולה בערך חצי...

ומלבד זאת, יש עוד הרבה דברים שאתה לא מבין, עם הזמן תבין יותר ויותר.

guy1a
12-09-2011, 15:15:34
סולו פרו

הבן 5 שלי מטיס אותו והבת 7 שלי מטיסה אותו
הוא עמיד
הוא כיף
ויש לו שיפורים מטורפים

וקואקסיאליים זה בזבוז כסף

nivminkov
12-09-2011, 21:08:29
אוקי לאחר התלבטות רבה אני חושב שאלך על הסולו פרו.

ראיתי את החנות www.ehirobo.com שמוכרים אותו ב45 דולרים בלבד. משלוח לישראל עולה עוד 9 דולר

http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_332&products_id=10479

52867

בשביל לראות מה הולך הנה הלינק מאיבי (נראה הכי אמין - מכר 120 כאלה)

http://www.ebay.com/itm/180615753504?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_4663wt_1270

מאיפה כדאי לקנות?

האם יש חנות מומלצת אחרת שאתם מכירים? והאם המשלוח נראה לכם בסדר?

תודה רבה, ניב

נולד לטוס
12-09-2011, 21:22:40
בפורום יד שניה מישהו מוכר סולו פרו כולל סוללות ושלט ואפילו חלקים ב 100 ש"ח לטעמי מציאה לך קנה אותה לאחיך ובהצלחה

Friman
12-09-2011, 21:57:08
ניב, הלינק שנתת מeHirobo לא כולל שלט. לכן המחיר שם כ״כ זול
הלינק מאיביי - בפירוט לא מופיעה סוללה של המסוק עצמו. תוודא בשאלה למוכר שאכן מגיע עם סוללה למסוק. כמו כן כדאי לקנות עוד כמה סוללות, לפחות עוד שתיים. הן עולות גרושים באיביי וכמו שהבנת נכון כל סוללה נותנת 5-6 דקות הטסה (וכיוון שאלו סוללות ליפו חשוב מאד לא ״לטחון״ אותן עד קצה גבול היכולת כי הן ייאבדו מכוחן ככה) וכשיש כמה סוללות יותר כייף. המלצה נוספת היא לקנות מטען קיר; יש אופציה נחמדה לטעון את הסוללות של המסוק מתוך שקע טעינה מובנה במשדר, אבל זה גומר ככה די מהר את סוללות המשדר...
אחלה בחירה, תהנה ושאחיך ייהנה.
לגבי ההמלצה למסוק יד שנייה - אם אכן המסוק נראה במצב טוב, החלקים לא נראים שחוקים וישנים - יכולה להיות קנייה טובה רק קח בחשבון שאתה עלול ליפול על רכיבים שחוקים שיישבקו חיים בשלב כזה או אחר. במיוחד רגישים בסולו פרו (מנסיוני האישי) מנוע הזנב, הלוח הראשי (שהוא יקר להחלפה, סביב 25-30$!) וכמובן הסוללות שאם חרשו עליהן הן תהיינה חלשות. אני לא פוסל ולא ממליץ לך שלא לקנות כי אכן המחיר שהוזכר על ידי הכות הקודם מאד מפתה, רק קח בחשבון שאולי תצטרך לעשות שם כמה שיפוצים בהמשך. זה עדיין עשוי להיות כדאי, תלוי באיזה מצב הקטנצ׳יק.

wind556
12-09-2011, 22:13:53
יש משהו שחשוב להבהיר:
כל המסוקים הקטנים מקלקלים את המשך ההתקדמות בעתיד
לא מעט מטיסי יתושים מגיעים אלי לשיעורי הטסה על מסוקים גדולים, והם באופן גורף מתקדמים לאט יותר ממי שלא הטיס שום מסוק מימיו.
הם מקנים הרגלים לא נכונים ואחרי זה קשה להיפטר מהם.
לא סתם אני מתעקש בהמלצות שלי כאן על סולו רגיל ולא פרו, כי זה משחק בלתי מזיק ולא מתיימר להיות שלב בדרך למעלה . ושונה כל כך ממסוק גדול כך שאין משמעות להרגלים הנרכשים.
אם הכוונה שלך היא ליצור לו שער להמשך, עדיף שתקנה לו סימולטור.
כל מסוקי הפרו הקטנים למיניהם יכולים להיות מאד כייפיים למי שמטיס גם מסוקים אחרים. למי שלא, אני לא ממליץ.

לגבי יד שניה, לא תדע לבחון את איכות המסוק, ואתה יכול ליפול בקלות על מסוק מתסכל, לא ממליץ...

oov
12-09-2011, 22:34:30
אני התחלתי עם הסולו פרו, בהתחלה הוא היה לי קצת קשה להטסה, היום אני משתעמם אחרי עשר שניות איתו. [עברו רק חודשיים וחצי .. ]
לדעתי זה המסוק הכי טוב לילד שרוצה להתחיל, מתאים לתקציב שלך, עדיין טיפה מאתגר, חלפים סופר זולים, עמיד יחסית , יכול לטוס גם בחוץ [ כשאין רוח ]
בקיצור, זה המסוק הכי מתאים למה שאתה מחפש.

nivminkov
12-09-2011, 22:37:49
עודד

הבנתי את הבעיה

אני כן רוצה ליצור לו שער ואפשרות להתפתח בהמשך. אם אתה אומר שבהכרח הרגלים של סולו פרו יהוו מכשול עבורו בשביל מסוק גדול, עדיף באמת לקנות קטן.

אני רוצה שהוא יטעם קצת ואם הוא יאהב את התחום להתקדם איתו למסוק אמיתי כמו שהציעו פה....כמו למשל (אני חשבתי על) copterx 450. אבל זה רק עוד הרבה זמן ולאחר הרבה סימולטורים....

OOV אתה צודק אבל צריך להחליט פה מה עדיף... אופציות להתפתחות בעתיד או פיתוי של הטסה טובה יותר בחוץ וזריזות.

אני רוצה שיהיה לו כיף גם בהמשך ולא יתבאס אם יגיע מסוק חדש...

בקצור נלך על סולו רגיל וזהו..... (*** מסכן כמה טרטתי אותו)

הזמנתי אותו עכשיו מאיבי.

האם יש לכם הצעות היכן להשיג מטען קיר (או על סוללות)? בטריות מצאתי באיבי וכבר הזמנתי 2.

oov
12-09-2011, 22:39:19
אגב , עודד הזכיר סימולטור.. זו מתנה נפלאה לילד שרוצה ללמוד להטיס. [ אני ממליץ בחום על פוניקס]
הבן שלי [בן 5.5 ] ממש נהנה מהסימולטור, [במיוחד ממטוסים אמפיביים ]..

nivminkov
12-09-2011, 22:41:10
איפה משיגים את זה?

מגיע עם תוכנה?

oov
12-09-2011, 22:42:43
זו תוכנה עם כבל לשלט..

nivminkov
12-09-2011, 22:44:23
אוקי....אילו שלטים תומכים בזה? כלומר אילו דגמי מטוסים מגיעים עם שלט תומך?

אני מקווה שהבנתי מה זה בדיוק..

עריכה:

איך המטען הזה? זה מה שמצאתי באיבי

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220800080181

oov
12-09-2011, 22:49:22
כמעט כל שלט [שיש לו חיבור לסימולטור] .. יש גם את זאת (http://www.towerhobbies.com/products/realflight/gpmz4450_tf.html) מגיעה עם שלט
טיפה יקרה אבל שווה את הכסף..

Biosilc
13-09-2011, 01:06:28
מי אמר שאני לא ממליץ על קופטר איקס?
הקנייה של ההוריקאן טובה יותר, אבל הקופטר בקטגוריה שלו הוא אחד הטובים

ואינך יכול להשוות צעצוע למסוק, ציינתי גם את הקופטר 250 שללא ספק טוב ממנו ועולה בערך חצי...

ומלבד זאת, יש עוד הרבה דברים שאתה לא מבין, עם הזמן תבין יותר ויותר.

יש כאלה שיחלקו עליך ויש כאלה שמ*** תשכל על מסוקים לא מוכרים.
בתחום הטיסנים ההמלצות הגיוניות ונובעות מאנשים עם ניסיון, מה גם שרובם ממליצים על אותה המלצה של אותם מקצועיים וככה יותר קל להתחיל ולבחור.
במסוקים לך תבין, אתה מתקשר להוא אומר לך ככה, מתקשר להוא בכלל שולח אותך לקטגורייה אחרת ש-לך תבין מי משתמש בה, הרבה אנשים חושבים רק על עצמם ועל מה שטוב להם מעניין איך ההצעות מקבלות 180 מעלות בשנייה אחת.
ההוא ניסה ככה וככה, וההוא ניסה ככה וככה, ובסוף אתה מקבל הצעה שנידבקת בה, שלוש שניות אחרי זה מתקשר לבעל מיקצוע אחר ושולח אותך לקטגורייה שלא הייתה ברשימה שלך בכלל..
כל זה מוריד את הביטחון לקניית מסוק ואף משגע וכתוצאה מיזה היה לך 3500 תקציב? אתה מגלה שאתה יוצא עם הכי יקר שלא שווה את המחיר ששילמת לתמורה שקיבלת ושלא היה בתקציב שלך.
[אני מדבר על קטגוריית המעוטי תקציב, בסביבות 2500-3500 לא על אלה שיש להם ולא שואלים אף אחד ופשוט הולכים על הבינלאומי TREX כי חוץ מהבינלאומי, הכל חלוקי דעות אחרות על איזה מסוק..]

wind556
13-09-2011, 07:54:48
יש כאלה שיחלקו עליך ויש כאלה שמ*** תשכל על מסוקים לא מוכרים.
בתחום הטיסנים ההמלצות הגיוניות ונובעות מאנשים עם ניסיון, מה גם שרובם ממליצים על אותה המלצה של אותם מקצועיים וככה יותר קל להתחיל ולבחור.
במסוקים לך תבין, אתה מתקשר להוא אומר לך ככה, מתקשר להוא בכלל שולח אותך לקטגורייה אחרת ש-לך תבין מי משתמש בה, הרבה אנשים חושבים רק על עצמם ועל מה שטוב להם מעניין איך ההצעות מקבלות 180 מעלות בשנייה אחת.
ההוא ניסה ככה וככה, וההוא ניסה ככה וככה, ובסוף אתה מקבל הצעה שנידבקת בה, שלוש שניות אחרי זה מתקשר לבעל מיקצוע אחר ושולח אותך לקטגורייה שלא הייתה ברשימה שלך בכלל..
כל זה מוריד את הביטחון לקניית מסוק ואף משגע וכתוצאה מיזה היה לך 3500 תקציב? אתה מגלה שאתה יוצא עם הכי יקר שלא שווה את המחיר ששילמת לתמורה שקיבלת ושלא היה בתקציב שלך.
[אני מדבר על קטגוריית המעוטי תקציב, בסביבות 2500-3500 לא על אלה שיש להם ולא שואלים אף אחד ופשוט הולכים על הבינלאומי TREX כי חוץ מהבינלאומי, הכל חלוקי דעות אחרות על איזה מסוק..]

אתה צודק :D
לא צריך להבין במסוקים כדי לבחור מסוק, צריך להבין באנשים :cool:
אני מנחש שבסופו של דבר אתה תקנה טי רקס, תשלם את מלוא המחיר (יותר ממה שתיכננת) ותהנה ממנו מאד.
אגב, לא הבנתי מה זה "בין לאומי"

guy1a
13-09-2011, 08:47:17
בין לאומי זה כמו ליגה לאומית

הבעיה היא שבאמת יש מומחים מקיר לקיר ...

וכשאחד ממליץ והשני קוטל את ההמלצה שלו בלי להמליץ על משהו אחר
נוצר מצב שבו הטירון לא יודע למי להאמין.

אתה ממליץ איקס
אני ממליץ וואי
מי צודק ?

זה קשה קשה ...

אולי השיטה היא לבדוק מה הכי נפוץ בפורום המוכרים ולא לקנות את זה :). ...

Biosilc
13-09-2011, 11:08:56
לא ליגה לאומית.. השפה האנגלית זו שפה בינלאומית, הטירקס זה מסוק בינלאומי, בשביל להתחבר לכמה שיותר עדות ולתקשר איתם בצורה הכי טובה, יש שפה בינלאומית, האנגלית. [כולם לומדים אותה]
כנ"ל הטירקס, תעשה השוואה עיקרונית.
פרדוקס נחמד..
מה שמתסכל הוא שבמסוקים אין ברירת מחדל שנותן תמורה למחיר, הכל חלוקי דעות שונות וחלקם ללא בסיס.
אין דרגות שבהם מעמידים מסוקים מסויימים ועל פי זה אפשר לבחור, אחד יכול להגיד לך שההוא מקום ראשון, ואחד יגיד לך שאותו מסוק< אחרון ברשימה שלו..
אולי אלה אנשים שנפלו על מסוק שלא רצו אבל בגלל שיש להם אותו אז הם ימליצו עליו בדרגה הגבוהה ביותר כדי שיהיו עוד "נופלים בפח" ושהוא לא ירגיש שונה, הכל בורות .. עד שלא יהיה בחור עם כל סוגי המסוקים, תשובה לפרדוקס לא תהיה.
הרי ברור שבסוף אני אלך על טירקס, לא חדש לי זה בתכנון שלי..

לגבי השיטה שלך ^, להכנס לפורומים מלכתחילה זו טעות גדולה, עדיף להסתמך על בעל מקצוע אחד שיודע מה הוא עושה ומה הוא רוצה ולא חושב רק על עצמו ואז אולי תוכל להיות דבוק במטרה, זה עדיף מאשר להכנס לפורומים של X Y Z.
אחד מדבר איתך א,ב,ג במקביל השני אומר לך ד,ה,ו ונשאר האחרון שעושה סלט גדול ואתם בטח מנחשים איזה אות זאת :)
טוב מה אני יגיד לך.. מקווה שעם הזמן זה ישתנה.

wind556
13-09-2011, 14:37:41
אתה בחור נבון
רוב הדברים שלך נכונים, לא כולם
יש בהחלט ברירת מחדל שנותנת את התמורה הכי גבוהה לכל דולר, וזה ההוריקאן 425
הכי פחות דולרים ברכישה ובתחזוקה, הכי הרבה הנאה מכל דולר.
הדבר הכי משמעותי שאמרת כאן זה להסתמך על בעל מקצוע אחד, כאן אתה צודק במאה אחוז, אבל איך תדע מי הוא?
בסופו של דבר התחושה הפנימית זה המדד היחיד לבחירות שלך.

לגבי הטי רקס, אחלה מסוק,אבל רחוק מאד מהילת הזוהר שהדביקו לו (לפחות בדגמים של 450 -500 - ועליהם אני מדבר. על קטגוריות הזולים.- ה550 למשל של אליין הוא מסוק משובח ביותר)
זה מסוק עממי עם מכאניקה טובה למדי ועם אלקטרוניקה לא אמינה, שהפכו אותו למותג עם מערכת שיווקית חזקה ומחיר גבוה יחסית.
יש טובים ממנו ויש גרועים ממנו, אבל כעיסקה וכתמורה לכסף ההוריקאן לוקח ובגדול (ושוב, למחרחרי המלחמה אני מפנה את דברי למטיסים מתחילים או וותיקים ברמה ממוצעת, ולא אליכם אנשי ה3D MASTERS :cool:)

Friman
13-09-2011, 14:58:40
אני חושב שהנסיון שלך להגיע לאמת אבסולוטית זה מה שמבלבל אותך.
אין בשום דבר בעולם ״הכי נכון״ באופן מוכלל. יש הכי נכון לאדם ספציפי עם יכולות ספציפיות, משאבים ספציפיים וצרכים ספציפיים. וכל זה כמובן תלוי בנקודת זמן ספציפית. לכן לא תמצא אף פעם המלצה אחת גורפת ״מה הכי טוב״, כי כל אחד אומר לך מה טוב מנקודת מבטו שלו, וזה בסדר גמור. הרי אף אחד כאן לא מכיר אותך באופן אישי ולא יודע מה התקציב האמיתי שלך, מה היכולות שלך, מה הצרכים שלך וכמה פוטנציאל יש לך להתפתח בתחום בעתיד. את זה רק אתה יודע, וגם לא הכל. אבל אתה הכי קרוב לדעת.
לכן לדעתי הדבר שאני (מנסיוני, יכולותיי, משאביי ועל יתר הרשימה שציינתי לעיל) מצאתי כהכי נכון בשלב הזה זה לקרוא כמה שיותר ולשמוע כמה שיותר אנשים שונים ודעות שונות, ובסופו של דבר לקבל לעצמי החלטה מה הכי נכון בשבילי ורק בשבילי אישית, ולעמוד מאחורי ההחלטה הזו ולשמוח בה גם אם יהיו בדרך קשיים (ויש...:(). אבל גם זו דרך התמודדות שמתאימה ספציפית לאופי שלי; יש כאלו שדווקא כן הכי טוב להם שמישהו אחד יגיד להם מה לעשות ואחריו הם יילכו באש ובמים. וזה גם בסדר, כל אחד ודרכו. רק חבל להתעצבן מזה שלאנשים שונים יש דעות שונות, זו עובדה אנושית.

Biosilc
13-09-2011, 15:48:01
אני מתעצבן? אה?!?!?! חח סתם..
עודד, ברירת המחדל הזו היא מנקודת המבט שלך, לא אומר שהיא לא טובה, אבל עדיין זו הצעה שלך.
איך אני אדע על מי להסתמך? אני לא צריך לדעת מי הוא, מספיק שהוא מטיס וותיק שיודע ועבר תקלות בחיים שלו עם רוב סוגי המסוקים, לא מעניין אותי אנשים אחרים, אני מסתמך עליו כי זו האופצייה היחידה שיש לי מאשר להסתרבל בתוך עצמי ולשמוע עוד ביקורות והמלצות שונות של אחרים.
גם אם יהיו קשים עם אותה המלצה, אין לי בעיה.. זה קורה.. אני יודע שעשיתי את הבחירה הנכונה עם הבחור הנכון.
Friman זו ממש לא דרך התמודדות, קניתי מסוק אני מצפה שהוא יתן לי את הטוב שביכולתו, למה אני צריך להתקע עם משהו שעושה בעיות וללא הנאות? איזו מין דרך התמודדות זאת?

Friman
13-09-2011, 18:22:43
עריכה: עזוב, עייפת אותי.
אין לי כח לדיון הזה

Biosilc
13-09-2011, 18:57:56
:O
מסקרן לדעת מה כתבת שם :cool:

Friman
13-09-2011, 19:05:52
כמה תובנות חיים שרכשתי,
מהסוג שלא מקבלים מאחרים אלא אוספים ולומדים לבד ;) - אז מיותר לנסות לכתוב אותן כאן
יאללה, מיצינו את הדיון. צריך לחזור לעבודה תיכף