צפייה בגרסה מלאה : שאלה איך להוריד לוקטייט יבש?
i_kafri
12-09-2011, 18:38:38
שלום לכולם, אני מנסה כבר כמה ימיים להוריד לוקטייט יבש מהברגים וזה לא עובד בשום צורה. (ניסיתי אלכוהול רפואי ואצטון רפואי)
אני ישמח לדרך שזה באמת יוריד את הכול...
תודה רבה לכולם! :)
ofaingu
12-09-2011, 18:44:28
קח מצית ושרוף את הבורג,הכל ירד...
Yoav Lahav
12-09-2011, 18:50:06
הברגים עולים אגורות לא שווה שניה מאמץ ואם אתה רוצה בורג בלי הדבק קח חדש.
תזמין לך שקיות עם ברגים זה עולה גרושים!
ואם אתה עדיין רוצה להוריד ושם דרך מכנית\כימית לא עובדת תחמם את הבורג כמה שניות בכיריים וזה ירד בקלות.
קח בחשבון לא לעשות זאת עם ברגים שנושאים עומס רב כמו ברגי הגריפים למינהם או הברגים המחזיקים את המנוע כי
אם החימום ישפיע איכשהו על חוזק החומר לרעה הוא ישבר לך בזמן טיסה ואז זה יעלה לך הרבה יותר מהבורג.
עומר בנימיני
12-09-2011, 20:52:54
פשוט לעבור על ההברגה עם סכין יפנית בעדינות, ואז לטבול באלכוהול ולהדליק\לרסס מנקה קרבורטורים ולנקות את השאריות.
flatspin
12-09-2011, 21:33:59
מברשת פלדה מסתובבת, כזו שמותקנת על משחזת שולחנית, עושה פלאים בניקוי התבריג משאריות לוקטייט. גם מברשת קטנה של דרמל עושה את אותה העבודה בצורה טובה.
i_kafri
12-09-2011, 22:00:41
תודה רבה לכולם :)
את אמת שזה ברגים שמחזיקים את המנוע לגוף. אז נראה לי אני יקנה חדש וזהו...
תודה רבה לכולם :)
את אמת שזה ברגים שמחזיקים את המנוע לגוף. אז נראה לי אני יקנה חדש וזהו...
מיותר לגמרי, תשתמש בהם שוב.
MDreamer
12-09-2011, 22:07:42
Alcho-Pads
בכל בית מרקחת. 70% VV ואתה מסודר
i_kafri
12-09-2011, 22:09:59
מיותר לגמרי, תשתמש בהם שוב.
אמרו פה שאם אני יחמם אותם זה יכול לגרום נזק ואני לא רוצה לקחת סיכון... וכבר קניתי פעם ברגים וזה עולה שקל וחצי בורג
i_kafri
12-09-2011, 22:11:29
Alcho-Pads
בכל בית מרקחת. 70% VV ואתה מסודר
ניסיתי אם אלכוהול רפואי וזה לא עבד
אמרו פה שאם אני יחמם אותם זה יכול לגרום נזק ואני לא רוצה לקחת סיכון... וכבר קניתי פעם ברגים וזה עולה שקל וחצי בורג
אז אמרו, זה לא אומר שזה נכון.
חימום לצורך ניקוי מלוקטייט לא הורס את הברגים, אתה לא מביא את הבורג לטמפרטורות שיסכנו את החוזק שלו.
חימום קל, ניקוי משאריות שומנים בהברגות ע"י אלכוהול (אם יש שאריות כאלו), לוקטייט חדש ואתה מסודר.
הברגים היחידים שלא הייתי משתמש בהם שוב הם אלו שנועלים את הגריפים במידה ופתחת אותם לאחר ריסוק בלבד.
Yoav Lahav
12-09-2011, 23:01:18
מר כפרי,
שום שקל וחצי לבורג. קנה לך סט ברגים מלא למסוק בחו"ל יעלה לך גרושים.
קח בחשבון שיש כל מיני ברגים במסוק לכל מיני עומסים ואם תקנה בורג שמתאים בגאומטריה אבל חלש מידי בתכונות המכניות
הוא יכשל ואולי יקח איתו את כל המסוק שלך. מדובר בעיקר על הברגים הנושאים בעומסים גדולים החל בברגי ה GRIPים.
i_kafri
12-09-2011, 23:02:12
חימום לצורך ניקוי מלוקטייט לא הורס את הברגים, אתה לא מביא את הבורג לטמפרטורות שיסכנו את החוזק שלו.
חימום קל, ניקוי משאריות שומנים בהברגות ע"י אלכוהול (אם יש שאריות כאלו), לוקטייט חדש ואתה מסודר.
הברגים היחידים שלא הייתי משתמש בהם שוב הם אלו שנועלים את הגריפים במידה ופתחת אותם לאחר ריסוק בלבד.
סבבה, תודה רבה אחי!
ohadsh
12-09-2011, 23:04:42
יפתח מה זה השאלות האלו אתה לא מיתבייש תיתקשר נקניק... בשביל מה יש את צוות בית העלמין ... :) חימום קל עם מצית וסיבובון בחתיכת בד יעשה את העבודה...
לא לקנות שום בורג חדש... חח
i_kafri
12-09-2011, 23:09:59
מר כפרי,
שום שקל וחצי לבורג. קנה לך סט ברגים מלא למסוק בחו"ל יעלה לך גרושים.
קח בחשבון שיש כל מיני ברגים במסוק לכל מיני עומסים ואם תקנה בורג שמתאים בגאומטריה אבל חלש מידי בתכונות המכניות
הוא יכשל ואולי יקח איתו את כל המסוק שלך. מדובר בעיקר על הברגים הנושאים בעומסים גדולים החל בברגי ה GRIPים.
דבר ראשון אני למדתי מכניקה הנדסתי וחוזק חומרים, אז אני קצת מכיר את התחום.
ודבר שני זה רעיון טוב לקנות סט של בגרים וזה באמת מה שאני יעשה (תודה רבה על ההצעה!!)
MDreamer
12-09-2011, 23:19:10
ניסיתי אם אלכוהול רפואי וזה לא עבד
מוזר.. זה אמור לעבוד, באיזה סוג לוקטייט השתמשת?
אתה יכול לנסות עם לוקטייט 7063 (הוא סולבנטי, זהירות!) או משהו מבוסס hydrocarbon לנקות את שאריות הלוקטייט שיש לך שם.
אגב חימום עלול לעשות מתכות מסויימות (בעיקר זולות) לפריכות ויזרזר קורוזיה. מורגש בעיקר בברגי פלדה שחורה מגעילה.
i_kafri
12-09-2011, 23:21:47
מוזר.. זה אמור לעבוד, באיזה סוג לוקטייט השתמשת?
אתה יכול לנסות עם לוקטייט 7063 (הוא סולבנטי, זהירות!) או משהו מבוסס hydrocarbon לנקות את שאריות הלוקטייט שיש לך שם.
אגב חימום עלול לעשות מתכות מסויימות (בעיקר זולות) לפריכות ויזרזר קורוזיה. מורגש בעיקר בברגי פלדה שחורה מגעילה.
DL-242 זה מהסיני
MDreamer
12-09-2011, 23:27:10
אמרת הכל;) אין לי מושג אךי להוריד אותו ולא נראה לי שמישהו (כולל הסיני שהכין את התרכובת) יודע מה שיש בפנים שלא לדבר על איך להוריד את זה. ברגים חדשים נשמעים נפלא. לך תדע אם המרק שלו לא מאכל את הברגים:p
i_kafri
12-09-2011, 23:56:19
אמרת הכל;) אין לי מושג אךי להוריד אותו ולא נראה לי שמישהו (כולל הסיני שהכין את התרכובת) יודע מה שיש בפנים שלא לדבר על איך להוריד את זה. ברגים חדשים נשמעים נפלא. לך תדע אם המרק שלו לא מאכל את הברגים:p
הבנתי:), כמו שאמרתי נראה לי אני יקנה חדשים ויקנה לוקטיט נורמלי ******
ותודה רבה אחי
Friman
13-09-2011, 00:21:06
עד כדי כך גרוע?
יש לי אחד כזה במגירה, טרם נגעתי בו.
למדורה?
MDreamer
13-09-2011, 00:38:19
ממש לא. רק אי אפשר להיתפר ממנו.
giliav
13-09-2011, 06:09:07
אני מחמם אותם בלהבה של הגז עד שיוצא עשן מהלוקטייט (תוך כדי סיבוב קל ולשים לב שלא נותנים לברגים להתלהט ולהיות אדומים!). הבורג יוצא נקי דנדש.
b1yossi
13-09-2011, 18:38:02
חימום [/U].
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.png
מנצור
14-09-2011, 00:58:44
עם מצית רגילה זה לא כל כך עובד יש מצית טורבו שהיא נקודתית וחזקה יותר ומגיעה ל960 מעלות שם מפתח על הבורג ובו בזמן תחמם אותו אייך שעולה לך קצת עשן פתח אותו בעדינות כדי לא להישרף
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.