צפייה בגרסה מלאה : זהירות! להבי זנב אחרי שעות טיסה רבות.
Yoav Lahav
13-09-2011, 00:17:36
בפעם האחרונה שהטסתי לפתע רעש קצת שונה מהרגיל נשמע מהמסוק.
מיד נחתתי ותוך זמן קצר התגלה הגורם לרעש:
53070
הלהב התפצל קצת. אני מניח שעוד קצת טיסה וזה היה נגמר בריסוק
ואז גם לא הייתי יודע למה.
הלהבים הספציפיים האלה טסו אצלי זמן רב והם מעולים ביותר.
זה להבי TIG 68MM קרבון לזנב של 450 מהסיני. הם סבלו הרבה דשא וכמה ריסוקים.
michaelgl
13-09-2011, 05:19:13
carbon fatigue
מזל שגילית את זה בזמן =]
liron mizrahi
13-09-2011, 07:03:48
מזל שלא הטסת לידי באותו זמן.
guyro
13-09-2011, 07:28:16
מזל שלא הטסת לידי באותו זמן.
או מעלייך בתוך הצילייה...
בפעם האחרונה שהטסתי לפתע רעש קצת שונה מהרגיל נשמע מהמסוק.
מיד נחתתי ותוך זמן קצר התגלה הגורם לרעש:
53070
הלהב התפצל קצת. אני מניח שעוד קצת טיסה וזה היה נגמר בריסוק
ואז גם לא הייתי יודע למה.
הלהבים הספציפיים האלה טסו אצלי זמן רב והם מעולים ביותר.
זה להבי TIG 68MM קרבון לזנב של 450 מהסיני. הם סבלו הרבה דשא וכמה ריסוקים.
תזכיר לי - אלו הלהבים עם הביקורות הטובות מחו"ל?
אלוהים ישמור.
RonTo
13-09-2011, 09:21:40
"כמה ריסוקים"?!?!
אחרי ריסוק תחליף להבים (הם גם ככה זולים לא?).
יום אחד עוד יעוף לך להב לעין (ורק תשאל את אריה הלפרין)
אתה משחק באש יואב
Yoav Lahav
13-09-2011, 09:57:52
"כמה ריסוקים"?!?!
אחרי ריסוק תחליף להבים (הם גם ככה זולים לא?).
יום אחד עוד יעוף לך להב לעין (ורק תשאל את אריה הלפרין)
אתה משחק באש יואב
מר טוסמן אני לא יודע אפילו על מטיס אחד שמחליף להבי זנב אחרי כל ריסוק.
לפי ההגיון הזה כדאי להחליף גם עוד כל מיני רכיבים שאולי ניזוקו במכה.
RonTo
13-09-2011, 10:21:26
תעשה מה שאתה מבין.
יש דברים שאיתם אני לא משחק ולהבי זנב ולהבים ראשיים ביניהם.
מכיוון שפיזיקה אתה יודע, תעשה חישוב ותבדוק באיזה מהירות מסתובב קצה להב הזנב ב 450 שלך. תכפיל במסה שלו ותקבל את התנע.
עכשיו תחשוב, לאיזה כיוון מופנה הזנב בד"כ במהלך המראה ונחיתה ותשער לעצמך מה יקרה לו יעוף הלהב לכיוונך.
לאחר שתחשוב על זה, תחשוב אם זה שווה לך עשרה דולר (ומהיכרותי אותך אני בטוח שהרבה פחות) שעולים סט להבי זנב.
Yoav Lahav
13-09-2011, 13:54:10
מר טוסמן,
קצה להב הזנב נע באיזור ה 500 קמ"ש ב IDLE-UP.
המהירות הרלוונטית דרך אגב אם הלהב נתלש כולו היא זו של מרכז הכובד ולא של הקצה.
ולעניינינו: אתה מטיס מסוק גדול וחזק בהרבה ואם אצלך חס וחלילה קורה משהו (לינק משתחרר,
בורג נשבר או רכיב אחר כלשהו כושל, טעות מטיס) והמסוק פוגע במישהו זה כמו שאומרים ביג בלגן.
המסוק שלך יכול להוריד איזה ילד קטן כמו כלום והלכו לך החיים ושום ביטוח לא יוציא אותך מזה.
אז לפי דרכך, אתה אמור לשלוח את רכיבי המסוק למעבדה לבדיקות כל כמה שעות טיסה לפי הוראות יצרן,
אתה אמור להחליף רכיבים לפי מספר שעות פעולה ולערוך למסוק טיפולים תקופתיים מסודרים.
הרי לכל רכיב יש אורך חיים סופי ויום אחד הוא יכשל וייקח איתו את המסוק שלך לאדמה במקרה הטוב
או לראש של מישהו שטייל בסביבה במקרה הגרוע.
ובוודאי שהמסוק אמור להבדק באופן יסודי אחרי כל התרסקות כי לך תדע מה באמת ניזוק ולא תדע זאת לעולם
בבדיקות הפשוטות שאתה מסוגל לעשות לבד בלי ציוד בדיקה מתקדם.
האם אתה דואג למסוק ברמה כזו? מיותר לשאול כי אתה לא.
אז כמו שאמרת לי מר טוסמן,
פיזיקה גם אתה יודע, תעשה חשבון מה יקרה לגולגולת של ילד קטן אם קצה הלהב זנב או ראשי של ה TDR שלך או ה TREX 700 יפגע בה ב IDLE-UP ומה זה יעשה לחיים שלך. אם אתה רוצה אני יכול לחפש לך מעבדה לבדיקות לא הורסות
לרכיבי המסוק ולגבי אורך חיי הרכיבים צור קשר עם היצרנים השונים.
הבדיקות לא יעלו לך יותר מידי ובוודאי שזה שווה לך לעומת הנזק שיכול להגרם.
תעשה מה שאתה מבין.
תקלות וטעויות קרו , קורות ויקרו גם אם תחליף ותדאג להכל ותשים לוקטייט ותקנה ציוד טוב וכו וכו. וזה שאני לא מחליף להבי זנב אחרי כל התרסקות זה ממש חסר משמעות. אני בודק את המסוק ומחליף לפי הצורך בדיוק כמו שאתה עושה.
אני כן מחליף אם אני רואה שיש צורך והזנב ניזוק.
תעשה מה שאתה מבין.
יש דברים שאיתם אני לא משחק ולהבי זנב ולהבים ראשיים ביניהם.
מכיוון שפיזיקה אתה יודע, תעשה חישוב ותבדוק באיזה מהירות מסתובב קצה להב הזנב ב 450 שלך. תכפיל במסה שלו ותקבל את התנע.
עכשיו תחשוב, לאיזה כיוון מופנה הזנב בד"כ במהלך המראה ונחיתה ותשער לעצמך מה יקרה לו יעוף הלהב לכיוונך.
לאחר שתחשוב על זה, תחשוב אם זה שווה לך עשרה דולר (ומהיכרותי אותך אני בטוח שהרבה פחות) שעולים סט להבי זנב.
RonTo
13-09-2011, 14:46:22
מר טוסמן,
קצה להב הזנב נע באיזור ה 500 קמ"ש ב IDLE-UP.
המהירות הרלוונטית דרך אגב אם הלהב נתלש כולו היא זו של מרכז הכובד ולא של הקצה.
ולעניינינו: אתה מטיס מסוק גדול וחזק בהרבה ואם אצלך חס וחלילה קורה משהו (לינק משתחרר,
בורג נשבר או רכיב אחר כלשהו כושל, טעות מטיס) והמסוק פוגע במישהו זה כמו שאומרים ביג בלגן.
המסוק שלך יכול להוריד איזה ילד קטן כמו כלום והלכו לך החיים ושום ביטוח לא יוציא אותך מזה.
אז לפי דרכך, אתה אמור לשלוח את רכיבי המסוק למעבדה לבדיקות כל כמה שעות טיסה לפי הוראות יצרן,
אתה אמור להחליף רכיבים לפי מספר שעות פעולה ולערוך למסוק טיפולים תקופתיים מסודרים.
הרי לכל רכיב יש אורך חיים סופי ויום אחד הוא יכשל וייקח איתו את המסוק שלך לאדמה במקרה הטוב
ובוודאי שהמסוק אמור להבדק באופן יסודי אחרי כל התרסקות כי לך תדע מה באמת ניזוק ולא תדע זאת לעולם
אז כמו שאמרת לי מר טוסמן,
פיזיקה גם אתה יודע, תעשה חשבון מה יקרה לגולגולת של ילד קטן אם קצה הלהב זנב או ראשי של ה TDR שלך או ה TREX 700 יפגע בה ב IDLE-UP ומה זה יעשה לחיים שלך. אם אתה רוצה אני יכול לחפש לך מעבדה לבדיקות לא הורסות
לרכיבי המסוק ולגבי אורך חיי הרכיבים צור קשר עם היצרנים השונים.
הבדיקות לא יעלו לך יותר מידי ובוודאי שזה שווה לך לעומת הנזק שיכול להגרם.
תעשה מה שאתה מבין.
תקלות וטעויות קרו , קורות ויקרו גם אם תחליף ותדאג להכל ותשים לוקטייט ותקנה ציוד טוב וכו וכו. וזה שאני לא מחליף להבי זנב אחרי כל התרסקות זה ממש חסר משמעות. אני בודק את המסוק ומחליף לפי הצורך בדיוק כמו שאתה עושה.
הכל נכון.
אבל לפי השירשורים שלך, לך התקלות קורות לעיתים קרובות מאוד.
בדיקות, ניסויים, מעבדות... במבחן התוצאה, דברים כאלה קורים לי לעיתים רחוקות מאוד משום שבריסוק, אני לא מתפשר.
כמו שאמרתי לך קודם; איש הישר בעניו יעשה.
אמרתי לך את דעתי,
אתה יכול להמשיך לסכן את עצמך בטענה שאתה חוסך כסף ומקבל תוצאות מצויינות מהמסוק שלך, ממערכת הרדיו שלך, מהסרבואים שלך, הציר הראשי המוקשח שלך וכו' וכו' (החתימה פשוט קצת ארוכה מדי...).
מצד שני, אתה יכול להפסיק להיות גרושניק ולהחליף רכיבים המועדים לפורענות ולסכן את עצמך ואת האחרים קצת פחות (ואני אומר "פחות" כי הרי הסיכון קיים תמיד).
אוסיף עוד דבר אחד ואומר לך כך:
לי לא התרסק מסוק על גג של בניין ולי לא התפצלו להבים באוויר. אתה בכיוון בטוח להפעלת פוליסת ביטוח צדי הג' שלך באופן בו אתה נוהג.
מאחל לך מכל ליבי שאני טועה ו/או שתתפכח ומבחינתי הדיון הזה הסתיים.
Yoav Lahav
13-09-2011, 15:10:06
מר טוסמן תרשה עוד דבר לפני שאנחנו מסיימים פה:
זה לא זה שלאחרים זה לא קורה. פשוט אני מספר על כך ואחרים לא.
אני ראיתי במו עיני תאונות של אחרים שרק פסע ביניהם לבין פציעה קשה או מוות של אדם שהיה בסביבה.
סוס שנבהל מממסוק והתפרע, מטייל שמסוק 600 נכנס בעוצמה באדמה לידו בגלל תקלה ועוד הרבה.
ועוד משהו:
שתתחיל להטיס 200-250 סוללות בחודש תספר לי אז מה מצב התקלות אצלך.
המסוק שלי נמצא יותר באויר מאשר על הקרקע :)
מר טוסמן תרשה עוד דבר לפני שאנחנו מסיימים פה:
זה לא זה שלאחרים זה לא קורה. פשוט אני מספר על כך ואחרים לא.
אני ראיתי במו עיני תאונות של אחרים שרק פסע ביניהם לבין פציעה קשה או מוות של אדם שהיה בסביבה.
סוס שנבהל מממסוק והתפרע, מטייל שמסוק 600 נכנס בעוצמה באדמה לידו בגלל תקלה ועוד הרבה.
ועוד משהו:
שתתחיל להטיס 200-250 סוללות בחודש תספר לי אז מה מצב התקלות אצלך.
המסוק שלי נמצא יותר באויר מאשר על הקרקע :)
מה קורה יואב? לא נמאס לך לבלבל כאן לכולם את המוח?
הבנו שאין כמוך כמו הניסיון שלך וכמו המסוק האימתני שלך.
עכשיו תעשה טובה לכולנו, תטיס תהנה ותעזוב אותנו בשקט מהשטויות שלך.
כמי שמכיר את רון טוסמן טוב (אפילו טוב מאד) דברים שהוא הספיק לשכוח בתחום הזה אתה עדיין לא למדת.
מנסים לכוון אותך לתרבות עבודה נכונה ומקצועית יותר אבל אתה בוחר ללכת עם הראש בקיר וכל פעם נכווה מחדש.
אין מה לעשות גם חתול מאולף לעולם לא ינבח !
נולד לטוס
13-09-2011, 16:47:47
יואב עזוב אותך מרון וציקי מה הם מבינים טיפה דבק שלוש שניות סוגר את הפתח בלהבים והופ חוזרים לאוויר ועכשיו הרבה יותר טוב אפשר אפילו להגביר מהירות ואפילו נעילת הזנב תהיה הרבה יותר טובה.
עכשיו ברצינות .
*הפורום הנ"ל הינו פורום מקצועי האמור לתת מענה מקצועי ככל שניתן במסגרת הניסיון המגוון של חברי הפורום לזה קוראים קהילה חברתית .
*זה לא המקום ללא כל קשר לרמת ההשכלה\או כמה אתה אינטילגנט ,לשתף "אותנו" בכל שטות ,אירוע או רעיון אידיוטי כזה או אחר ולכן בהמלצה חמה כאשר יהיה לך משהו רלוונטי ומהותי לשאול תקבל תשובות מלאות ומקצועיות במיוחד מאלו שאתה די מזלזל בתשובותיהם ,הקילומטרז שלהם ענק בתחום ואפילו לידך ותראה מה טובים הם חבריך בפורום.
אם אתה מקרה של אובר חוכם אז רק תציין על מפה איפה את מטיס שלא נגיע ונקפח את חיינו עקב התיאוריות המושכלות שלך שאתה כל כך מתלהב לכתוב מידי יום .
Yoav Lahav
13-09-2011, 22:06:31
אדון ציקי,
כדאי שתתחיל לרסן את התגובות שלך.
אני לא מבלבל תמוח ולא זכור לי שמינו אותך לדובר משתמשי EFLY שאתה מדבר בשמם.
לא מוצא חן בעיניך תגיב עניינית ולא כמו בשוק הכרמל.
תודה.
מה קורה יואב? לא נמאס לך לבלבל כאן לכולם את המוח?
הבנו שאין כמוך כמו הניסיון שלך וכמו המסוק האימתני שלך.
עכשיו תעשה טובה לכולנו, תטיס תהנה ותעזוב אותנו בשקט מהשטויות שלך.
כמי שמכיר את רון טוסמן טוב (אפילו טוב מאד) דברים שהוא הספיק לשכוח בתחום הזה אתה עדיין לא למדת.
מנסים לכוון אותך לתרבות עבודה נכונה ומקצועית יותר אבל אתה בוחר ללכת עם הראש בקיר וכל פעם נכווה מחדש.
אין מה לעשות גם חתול מאולף לעולם לא ינבח !
Yoav Lahav
13-09-2011, 22:14:19
מר נולד קודם כל אני שואל לא מעט ונהנה לקרוא התשובות המלומדות.
דבר שני מי אתה שתקבע פה מה שטות ומה לא? חלק מהפורום הזה נועד לפרסם מה קרה לך ולחלוק האינפורמציה עם אחרים ולקרוא תגובותיהם.
כמו שכבר כתבתי פעם: "לא מוצא חן בענייך אל תסתכל" ובטח אל תקבע לכולם מה שטויות ומה לא, מה מעניין ומה לא.
אותי למשל מאד מעניין לדעת אם למישהו הייתה תקלה, איך הוא זיהה אותה מה הוא שינה כדי שלא תחזור ומה אני יכול להפיק מכל זה.
אז תעשה לי טובה, תתמקד בנושא השרשור ולא בכותבו. אם יש לך מה להגיד לי יש בשביל זה הודעות פרטיות.
תודה.
יואב עזוב אותך מרון וציקי מה הם מבינים טיפה דבק שלוש שניות סוגר את הפתח בלהבים והופ חוזרים לאוויר ועכשיו הרבה יותר טוב אפשר אפילו להגביר מהירות ואפילו נעילת הזנב תהיה הרבה יותר טובה.
עכשיו ברצינות .
*הפורום הנ"ל הינו פורום מקצועי האמור לתת מענה מקצועי ככל שניתן במסגרת הניסיון המגוון של חברי הפורום לזה קוראים קהילה חברתית .
*זה לא המקום ללא כל קשר לרמת ההשכלה\או כמה אתה אינטילגנט ,לשתף "אותנו" בכל שטות ,אירוע או רעיון אידיוטי כזה או אחר ולכן בהמלצה חמה כאשר יהיה לך משהו רלוונטי ומהותי לשאול תקבל תשובות מלאות ומקצועיות במיוחד מאלו שאתה די מזלזל בתשובותיהם ,הקילומטרז שלהם ענק בתחום ואפילו לידך ותראה מה טובים הם חבריך בפורום.
אם אתה מקרה של אובר חוכם אז רק תציין על מפה איפה את מטיס שלא נגיע ונקפח את חיינו עקב התיאוריות המושכלות שלך שאתה כל כך מתלהב לכתוב מידי יום .
ohadsh
13-09-2011, 23:09:30
חח הפורום הזה הפך לבדיחה ח ח ח ח ח ח ח :)
paylot
13-09-2011, 23:17:56
+1:D
אדון ציקי,
כדאי שתתחיל לרסן את התגובות שלך.
אני לא מבלבל תמוח ולא זכור לי שמינו אותך לדובר משתמשי EFLY שאתה מדבר בשמם.
לא מוצא חן בעיניך תגיב עניינית ולא כמו בשוק הכרמל.
תודה.
אדון להב
כשאדם אחד אומר לך שאתה שיכור תתווכח, כשמספר אנשים אומרים לך את זה אז תפנים ולך לישון.
לילה טוב !
נולד לטוס
14-09-2011, 00:07:27
צריך לשקול שנית את מתן התואר חבר קהילה וותיק המותנה אם אני לא טועה במספר התגובות או ההודעות ,במקרה של פותח השרשור עצות "מהוותיק" יכולות להתפרש בקלות כדרך קלה למיון .
בדאגה לכלל חברי הפורום החדשים צריך לשנות את הקריטריונים.
Friman
14-09-2011, 00:29:04
200-250 סוללות בחודש?? אתה לא עובד במשרה מלאה והורה לילדים, אם הבנתי נכון?
מאיפה יש לך זמן להטיס כ״כ הרבה? חישבתי לפי זמני הטיסה שכתבת שהמסוק שלך נותן, שזה ממוצע של בערך שעה וחצי בכל יום בחודש?
מגיע לך ח.ח. על ההשקעה בזמן הטסה זה בטוח, אבל אני מניח שעם כל כך הרבה טיסות בחודש המסוק שלך על כל חלקיו חשופים לבלאי גבוה במיוחד, לא? אני לא נוקט דעה בויכוח הערני שהתפתח, אבל אשמח אם תתייחס לסוגיית הבלאי תחת כזו עבודה מסיבית של המסוק.
Yoav Lahav
14-09-2011, 06:37:57
עניתי לך תשובה מפורטת בפרטי.
asafh1
14-09-2011, 07:36:49
עניתי לך תשובה מפורטת בפרטי.
למה בפרטי ?
זה המקום לחלוק ידע ....
שתף את כולם !
guy1a
14-09-2011, 08:12:02
חשבתי וחשבתי וחשבתי
חשבתי גם אם אני רוצה להקים לי אוייבים מרים וגם אם יש לי דיעה שהיא מספיק נחרצת על מנת להגן עליה ...
אני חושב שהתשובה היא כן. יש לי.
לשיטת המתנגדים ... חייבים כולנו לנהוג מרצדס מינימום או לפחות פרארי .. כי המכוניות היותר יקרות הן הטובות והבטוחות ביותר .. כי לא יכול להיות שבקרת האיכות של סובראו או סקודה .. עומדות באותה רמה של מכונית שעולה פי 400 מהן ...
כמובן שזה לא עומד במבחן המציאות וכמובן שכולנו נוסעים באוטו זול וסביבנו על הכביש בתנאים קשים נוסעות מכוניות יותר זולות אפילו משלנו ..
אני גם מטיס מסוק שנאמר עליו שהוא לא יכול לטוס. אז נכון שאני לא עושה תלת מימד מפואר כמו יואב .. אבל מצד שני אני גם לא מתלונן על תקלות כמו יואב ... ויחד עם זה, המסוק שלי טס ולטעמי טס נהדר !
אני חושב שמבחן המציאות מוכיח שלא חייבים את הכי יקר על מנת שהמוצר יפעל ואפילו יפעל היטב.
יש פה טיסנים / מסוקים / סירות / מכוניות במאות $$ או בעשרות או באלפי .. וכולם פועלים בצורה כזאת או אחרת ...
לבוא ולפסול לחלוטין מוצר רק כי לא כתוב עליו אליין .. או כי הוא עלה רק 100$ ולא 1000$ .. ואללה .. נראה לי לא נכון.
לא כולם צריכים / רוצים מרצדס ...
למרות זאת, זכות כל אדם לחשוק בכזה.
RonTo
14-09-2011, 08:15:39
חשבתי וחשבתי וחשבתי
חשבתי גם אם אני רוצה להקים לי אוייבים מרים וגם אם יש לי דיעה שהיא מספיק נחרצת על מנת להגן עליה ...
לשיטת המתנגדים ... חייבים כולנו לנהוג מרצדס מינימום או לפחות פרארי .. כי המכוניות היותר יקרות הן הטובות והבטוחות ביותר .. כי לא יכול להיות שבקרת האיכות של סובראו או סקודה .. עומדות באותה רמה של מכונית שעולה פי 400 מהן ...
כמובן שזה לא עומד במבחן המציאות וכמובן שכולנו נוסעים באוטו זול וסביבנו על הכביש בתנאים קשים נוסעות מכוניות יותר זולות אפילו משלנו ..
אני גם מטיס מסוק שנאמר עליו שהוא לא יכול לטוס. אז נכון שאני לא עושה תלת מימד מפואר כמו יואב .. אבל מצד שני אני גם לא מתלונן על תקלות כמו יואב ... ויחד עם זה, המסוק שלי טס ולטעמי טס נהדר !
אני חושב שמבחן המציאות מוכיח שלא חייבים את הכי יקר על מנת שהמוצר יפעל ואפילו יפעל היטב.
יש פה טיסנים / מסוקים / סירות / מכוניות במאות $$ או בעשרות או באלפי .. וכולם פועלים בצורה כזאת או אחרת ...
לבוא ולפסול לחלוטין מוצר רק כי לא כתוב עליו אליין .. או כי הוא עלה רק 100$ ולא 1000$ .. ואללה .. נראה לי לא נכון.
סלח לי אבל לא הבנת את מהות הויכוח בעליל. הדיון פה הוא לא כספי אלא עקרוני - על מה מתפשרים ועל מה לא.
tkolber
14-09-2011, 08:19:28
חשבתי וחשבתי וחשבתי
אתה טועה בכוונת התגובות, המטרה היא לא לשכנע אותך או מישהו אחר לרכוש מסוקים איכותיים באלפי שקלים, אלא להטיס ברמת בטיחות מינימלית כמו לדוגמה לאחר ריסוק להחליף חלקים שעלולים לסכן את המטיס והסביבה.
או כמו שציקי רשם כבר מקודם בשירשור הנ"ל: "מנסים לכוון אותך לתרבות עבודה נכונה ומקצועית יותר".
guy1a
14-09-2011, 08:20:33
אתה טועה בכוונת התגובות, המטרה היא לא לשכנע אותך או מישהו אחר לרכוש מסוקים איכותיים באלפי שקלים, אלא להטיס ברמת בטיחות מינימלית כמו לדוגמה לאחר ריסוק להחליף חלקים שעלולים לסכן את המטיס והסביבה.
או כמו שציקי רשם כבר מקודם בשירשור הנ"ל: "מנסים לכוון אותך לתרבות עבודה נכונה ומקצועית יותר".
עם זה אני מאד מסכים !!
============
איזה כיף
השירשור המטופש הזה ממשיך
אני מת על זה.
wonderd
14-09-2011, 09:36:17
מר טוסמן,
תחילת הציטוט נמחקה עקב חוסר רלוונטיות..
אמצע הציטוט נמחק מאותה הסיבה שתחילת הציטוט נמחק..
מר להב;
אני מחליף להבים בכל ריסוק, במידה ויש עליהם סימן כלשהו לפגיעה הכי קטנה. הנה, אתה מכיר מטיס אחד שמחליף להבים בכל ריסוק.
בנוגע לשאר הדברים - אני בהחלט וללא צל של ספק בודק את המסוק לפני כל טיסה וכל כ 10 טיסות עובר יסודית על כל החיבורים והחלקים כדי לחפש תקלות מתפתחות/עתידיות. אם משהו מתגלה כבלוי או עם חופש לא סביר - מחליפים מיד. אתמול הגיע אליי חבר עם סדק קל ביותר בלהבי הזנב, ממש סימן קטן שלא בטוח בכלל שזה היה סדק - שברתי לו את הלהב והכרחתי אותו להחליף את שניהם. לא צריך מומחים או מכשירים מיוחדים לכך, צריך קצת תשומת לב לפרטים, הכרת המסוק ופדנטיות מתאימה. זה הכל.
עד היום לא התפרק לי שום מסוק באויר (מלבד הקופטרX הראשון שהיה לי שבו החלקים היו פשוט נשברים באויר..), לא נתלה על שום עץ ולא נפתחו לי להבים באויר.
Yoav Lahav
14-09-2011, 10:07:05
מר להב;
אני מחליף להבים בכל ריסוק, במידה ויש עליהם סימן כלשהו לפגיעה הכי קטנה. הנה, אתה מכיר מטיס אחד שמחליף להבים בכל ריסוק.
בנוגע לשאר הדברים - אני בהחלט וללא צל של ספק בודק את המסוק לפני כל טיסה וכל כ 10 טיסות עובר יסודית על כל החיבורים והחלקים כדי לחפש תקלות מתפתחות/עתידיות. אם משהו מתגלה כבלוי או עם חופש לא סביר - מחליפים מיד. אתמול הגיע אליי חבר עם סדק קל ביותר בלהבי הזנב, ממש סימן קטן שלא בטוח בכלל שזה היה סדק - שברתי לו את הלהב והכרחתי אותו להחליף את שניהם. לא צריך מומחים או מכשירים מיוחדים לכך, צריך קצת תשומת לב לפרטים, הכרת המסוק ופדנטיות מתאימה. זה הכל.
עד היום לא התפרק לי שום מסוק באויר (מלבד הקופטרX הראשון שהיה לי שבו החלקים היו פשוט נשברים באויר..), לא נתלה על שום עץ ולא נפתחו לי להבים באויר.
אתה סותר את עצמך.
אתה מחליף בכל ריסוק בלי שום תנאי?
או שאתה מחליף רק אם יש סימן כלשהו לפגיעה הכי קטנה?
תחליט.
אני פועל לפי האופציה השניה.
כמובן אנחנו מדברים על להבי זנב בלבד. כן?
לגבי התפרקות להבים באויר. לא קרה לי אף פעם חוץ מהפעם הזו שהם קצת נפתחו. אני רוצה להזכיר לך
שלהבי אליין התפרקו לאנשים באויר הרבה יותר פעמים מאשר להבי TIG עם ביקורות מעולות מכל העולם.
חברה משעמם, תגובה? מישהו?
כבר 11:30 ואף אחד עדיין לא ענה.
yossis
14-09-2011, 10:39:34
53109
wonderd
14-09-2011, 10:55:55
רק בשבילך ציקי..:)
יואב - אם תקרא עם ניקוד, תבין שמדובר על ה'אופציה השנייה' כלשונך..זה משפט אחד עם פסיק באמצע.
אם זה המצב אצלך גם, אז הלהבים לא עברו שום ריסוק וההגדרה הזאת בתחילת השירשור היתה יכולהל מנוע חלק גדול מהשטויות שכתבנו כאן.
בכל מקרה, להבים לא אמורים להיפתח באויר גם לאחר שנה של הטסות, יש לי זוג להבים כזה (ממש במקרה - של אליין..)
bartovmoti
14-09-2011, 11:01:49
ואני? אני כבר חיסלתי פופקורן גדול עם קולה ופסק זמן..
וסליחה אבל הייתי חייב...
http://www.youtube.com/watch?v=ykkSqpoJPKI
רק בשבילך ציקי..:)
בכל מקרה, להבים לא אמורים להיפתח באויר גם לאחר שנה של הטסות, יש לי זוג להבים כזה (ממש במקרה - של אליין..)
מסכים בהחלט, מצד שני הכל אפשרי.
ביננו האם יש כאן עוד מטיס שנחת פעם על אחד הגגות בשכונה?
guy1a
14-09-2011, 11:38:20
אני נחתתי על הגג של האוטו עם ה 450 !
זה נחשב ?
הצילום לא הצליח לי כי המצלמה לא כוונה נכון .. אבל נחיתה מקסימה כמעט מדוייק באמצע הגג
אני גם זוכר צילום של נחיתת הקואד של גיא על הגג של האוטו שלו פעם :)
wonderd
14-09-2011, 11:44:26
אני פעם הייתי מתאמן על נחיתה על שוחת ביוב בגובה חצי מטר, זה נחשב?
guy1a
14-09-2011, 11:52:02
השוחה יכולה לסוע ? ...
kal1311
14-09-2011, 12:00:24
יואב
היית מאמין פעם שלכל שרשור שיתחיל ממך יהיו 500 צפיות ומס' דפים כאורך הגלות?
עם אחוז רייטניג כזה מטורף אני מכתיר אותך כאן ועכשיו כ "הראשון בבידור"
guyro
14-09-2011, 12:07:18
טוב, התאפקתי עד עכשיו....אבל אני חייב לכתוב משהו עם חיוך גדול:
היום בערב כולם מוזמנים אליי לצפייה משותפת בשרשור הזה שכן העלילה מסתבכת והופכת להיות קומדיה די מעניינת !!! פופקורן וקולה עליי, ומוטי תביא גם את הדיסק של אריק איינשטיין למסיבת האפטר-פרטי :cool:
יואב, וזה ברצינות, אתה מוזמן אליי לקבל כמה סטים של להבי זנב מפלסטיק בחסות FUSUNO בצבעים: צהוב וכתום...הם גם שרידי ריסוקים יחסית לקרבון.... וגם רואים אותם יותר טוב בשמיים.
שיהיה יום דבש לכולכוללללככככםםםםםםםםםםםםםםם !!!
Yoav Lahav
14-09-2011, 12:10:53
מה זה "מטיס שנה" אדון WONDERD?
זה לא מעניין כמה זמן יש לך תמסוק.
מה שמעניין זה זמן טיסה בלבד.
כפי שכבר כתבתי לכל חלק במסוק אורך חיים משלו וזה כולל את הלהבים.
המאמצים המשתנים בלהבים בזמן טיסה עושים את שלהם.
זה כולל את כל החלקים גם אם הם של אליין או של מר CY בכבודו ובעצמו.
יותר איכותי, פחות איכותי, הגעת הכשל זה רק עניין של זמן ואופן הטיסה.
עם כל הכבוד לדעות פה בסופו של דבר המסוק הוא מערכת פיזיקלית ומתנהג לפי חוקיה
ולא לפי דעות חברי הפורום הנכבדים והמנוסים ככל שיהיו.
תראה קצת "תעופה בחקירה" על מקרי התרסקות עקב עייפות החומר.
ohadsh
14-09-2011, 12:14:09
עזבו שטויות חברים... מי בא לתאילנד בחול המועד סוכות???
Yoav Lahav
14-09-2011, 12:19:37
טוב, התאפקתי עד עכשיו....אבל אני חייב לכתוב משהו עם חיוך גדול:
היום בערב כולם מוזמנים אליי לצפייה משותפת בשרשור הזה שכן העלילה מסתבכת והופכת להיות קומדיה די מעניינת !!! פופקורן וקולה עליי, ומוטי תביא גם את הדיסק של אריק איינשטיין למסיבת האפטר-פרטי :cool:
יואב, וזה ברצינות, אתה מוזמן אליי לקבל כמה סטים של להבי זנב מפלסטיק בחסות FUSUNO בצבעים: צהוב וכתום...הם גם שרידי ריסוקים יחסית לקרבון.... וגם רואים אותם יותר טוב בשמיים.
שיהיה יום דבש לכולכוללללככככםםםםםםםםםםםםםםם !!!
מר רוגלית היקר,
אשמח לפגוש אותך כחבר בכייף ונלך להטיס אם בא לך.
לגבי להבי הפלסטיק: תודה על ההצעה. אף להב פלסטיק לא שרד אצלי יותר מ 5 שניות ב IDLE-UP כולל של אליין מקורי. אני לא מנסה יותר איתם.
guyro
14-09-2011, 12:25:05
מר רוגלית היקר,
אשמח לפגוש אותך כחבר בכייף ונלך להטיס אם בא לך.
לגבי להבי הפלסטיק: תודה על ההצעה. אף להב פלסטיק לא שרד אצלי יותר מ 5 שניות ב IDLE-UP כולל של אליין מקורי. אני לא מנסה יותר איתם.
תבוא,תיקח, תנסה את הלהבים הללו ולא תתחרט :D
מה זה "מטיס שנה" אדון WONDERD?
זה לא מעניין כמה זמן יש לך תמסוק.
מה שמעניין זה זמן טיסה בלבד.
כפי שכבר כתבתי לכל חלק במסוק אורך חיים משלו וזה כולל את הלהבים.
המאמצים המשתנים בלהבים בזמן טיסה עושים את שלהם.
זה כולל את כל החלקים גם אם הם של אליין או של מר CY בכבודו ובעצמו.
יותר איכותי, פחות איכותי, הגעת הכשל זה רק עניין של זמן ואופן הטיסה.
עם כל הכבוד לדעות פה בסופו של דבר המסוק הוא מערכת פיזיקלית ומתנהג לפי חוקיה
ולא לפי דעות חברי הפורום הנכבדים והמנוסים ככל שיהיו.
תראה קצת "תעופה בחקירה" על מקרי התרסקות עקב עייפות החומר.
נגמר לי הפופקורן בבית, למישהו יש?
guy1a
14-09-2011, 13:02:03
אפשר לינק ללהבים הצבעוניים ?
guyro
14-09-2011, 13:06:41
אפשר לינק ללהבים הצבעוניים ?
אתה כבר קיבלת סרט וידיאו אם אני לא טועה...אי אפשר לבקש פעמיים....:D
http://helidirect.com/fusuno-c-1_117_121_1835.hdx
בחייאת גיא, עזוב אותך משטויות נשאר לך פופקורן?
liron mizrahi
14-09-2011, 13:16:33
אל תתפלה זה כבר קרה לא פעם. :)
guy1a
14-09-2011, 13:46:42
אתה כבר קיבלת סרט וידיאו אם אני לא טועה...אי אפשר לבקש פעמיים....:D
http://helidirect.com/fusuno-c-1_117_121_1835.hdx
אהה אלו ...
יש לי עכשיו את הזרחניים .. אני בטח אתקין אותם מחר.
זה זורח יפה מאד בחושך .. השאלה מה זה יתן לי באור יום.
אני אולי אזמין לי זוג כתומים סקסיים כאלו :)
Hagay
14-09-2011, 14:04:25
53130
חסר לי צלמית מ RCGROUPS
guyro
14-09-2011, 14:07:20
אהה אלו ...
יש לי עכשיו את הזרחניים .. אני בטח אתקין אותם מחר.
זה זורח יפה מאד בחושך .. השאלה מה זה יתן לי באור יום.
אני אולי אזמין לי זוג כתומים סקסיים כאלו :)
אל תזמין תבוא תיקח, יואב לא רוצה את מה שהצעתי לו....
wonderd
14-09-2011, 14:20:18
גיא, תיזהר לא להעביר לאיידל שלא יעופו הלהבים, פיזיקה אתה יודע...
אני צריך לספר לטירקס 700 שאבנר הטיס אתמול שהלהבי פלסטיק שמורכבים עליו לא אמורים להחזיק מעמד..
בקיצור, התייאשתי, אני באמת הולך להכין פופקורן.
RonTo
14-09-2011, 14:23:21
נעילה בבקשה!!!!!
wonderd
14-09-2011, 14:24:53
ניסיתי לנעול, לא הולך..
guy1a
14-09-2011, 14:36:56
ניסיתי לנעול, לא הולך..
אצלי נועל .. אני נותן פיטש מלא המסוק עולה והזנב נישאר באותו כיוון ...
אבל זה להבי עץ ראשיים ולהבי זנב פלסטיים מאיביי ... 5 ב 1$
תכלס .. ניסיתי פעם להבי קרבון אבל לא אהבתי.
@גיא - תודה :) אני אצור קשר.
נעילה בבקשה!!!!!
אל תשבית שמחות, שב בצד ותן להנות.
bozzi
14-09-2011, 14:56:36
לא מצליח להבין את איכות האנשים פה בפורום
תסלחו לי אבל אני לא מכיר כאן אף אחד אני "מבקר"
אבל ההודעה של יואב נראתה לי מעניינת
ניראה לי שאתם מכירים אחד את השני פה מספיק טוב כדי לדעת את אופי הטיפול של יואב בכלים שלו.
כך שנראה לי שזה היה ממש הרמה להנחתה בשביל הרבה אנשים פה.
התגובות המאוד טרחניות ההשוואות של איברי המין שלכם לא עושים טוב לפורום.
תסלחו לי אבל זה נראה כמו אלאום שעושים ילדים קטנים שהתאגדו נגד אחד הילדים
ושוב אני לא מכיר את הנפשות הפועלות.
אני כמבקר בספק אם אשאל כאן שאלה או העלה נושא כל שהוא לדיון
מחשש לתגובות ההטפה המלומדות שלכם.
guy1a
14-09-2011, 15:15:07
לא מצליח להבין את איכות האנשים פה בפורום
תסלחו לי אבל אני לא מכיר כאן אף אחד אני "מבקר"
אבל ההודעה של יואב נראתה לי מעניינת
ניראה לי שאתם מכירים אחד את השני פה מספיק טוב כדי לדעת את אופי הטיפול של יואב בכלים שלו.
כך שנראה לי שזה היה ממש הרמה להנחתה בשביל הרבה אנשים פה.
התגובות המאוד טרחניות ההשוואות של איברי המין שלכם לא עושים טוב לפורום.
תסלחו לי אבל זה נראה כמו אלאום שעושים ילדים קטנים שהתאגדו נגד אחד הילדים
ושוב אני לא מכיר את הנפשות הפועלות.
אני כמבקר בספק אם אשאל כאן שאלה או העלה נושא כל שהוא לדיון
מחשש לתגובות ההטפה המלומדות שלכם.
עליהום ... אני מניח :)
בכל מקרה, אני אתיחס ברצינות לדבריך.
מכיוון שאתה לא מכיר את העניינים .. אין לך יכולת לשפוט מה / מי / כמה ולמה ...
אני בטוח שאם תשאל שאלה עניינית, תקבל תשובה עניינית.
למעשה אני מבטיח לך שאני לפחות אתיחס במלוא הרצינות !
משתמש חדש שצץ משום מקום רק כדי להגיב על השרשור הזה? מסקרן...
kal1311
14-09-2011, 15:38:05
נעילה בבקשה!!!!!
+1
הסרט הזה מיצא את עצמו
בבקשה לעבור לכתוביות
Friman
14-09-2011, 15:52:37
אני דווקא בדיוק הלכתי לשרותים, מחכה לפאנץ׳...?
בינתיים מזכיר סרט אמריקאי - יש קומדיה, יש אגרסיות, הסוף צפוי ויש תחושה שבסרט דומה כבר היינו
guy1a
14-09-2011, 15:56:49
הבעיה שאין כוסית :)
Yoav Lahav
14-09-2011, 16:38:13
אני דווקא בדיוק הלכתי לשרותים, מחכה לפאנץ׳...?
בינתיים מזכיר סרט אמריקאי - יש קומדיה, יש אגרסיות, הסוף צפוי ויש תחושה שבסרט דומה כבר היינו
+1
+100 לכוסית
3Dor.b
14-09-2011, 16:51:58
ילדודס לכו תכינו שיעורים.. וכשתתחילו להטיס באמת ולא צעצועים מהפיראט האדום והכי חשוב תתבגרו, תפתחו אשכולות עניינים וגם לפני זה תחשבו טוב.
RonTo
14-09-2011, 17:47:05
ילדודס לכו תכינו שיעורים.. וכשתתחילו להטיס באמת ולא צעצועים מהפיראט האדום והכי חשוב תתבגרו, תפתחו אשכולות עניינים וגם לפני זה תחשבו טוב.
תודה על הטיפ!
עכשיו אני יודע מה עלי לעשות ומהי המשמעות לחיי
Friman
14-09-2011, 18:41:35
איך קרה שפתאום אני מוגדר ״ותיק״?
bozzi
20-09-2011, 09:11:49
זה רק בגלל שאין לי שום מושג בקטע הטכני
אז על מה כבר אני יכול להגיב....:rolleyes::rolleyes
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.