PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון תקלה בטירקס 500+פענוח גרף קאסטל

kal1311
19-09-2011, 21:42:10
ערב טוב לכולם

ברצוני לשתף בתקלה שנוצרה בעת טיסה של טירקס 500 המאובזר במנוע 1800 kv,פיניון 12 ובקר קאסטל 100 אמפר מתוכנת עם גוברנור..
הטיסה הייתה ללא מאמץ מיוחד וגם ללא איידל-לאחר כ-3 דקות לערך המנוע החליט להוריד סל"ד כמו בהולד ולאחר שנייה שתיים חזר לעצמו.
לאחר הנחיתה הבקר ציפצף שלוש פעמים בכל מחזור.
צרפתי את הגרף שחלבתי מהבקר
אציין שקאט אופ מוגדר על 3.5 לתא
set rpm mode
אשמח לקבל התייחסות של התקלה מול הגרף והאם מישהו חווה מצב כזה

בברכה,53484

bartovmoti
19-09-2011, 22:29:16
דותן,

תנסה להעלות תמונה שרואים את הנתונים למטה עם מדידות הזרמים ומה היה הזרם המקסימלי, גם תסמן את האיזור שהעיקרי בגרף כדי לסנן מידע לא רלוונטי ותעלה שוב תמונה.

hagpel
20-09-2011, 08:38:29
דותן,

קרה לי מקרה דומה,
המסכנה היתה שהסוללה או אחד התאים בה כשל רגעית (זה קרה לי רק עם סוללה אחת ואם אחרות לא אבל אחרי הארוע בדקתי אותה והיא היתה סבירה),
סוללה עם תא עייף תחזיק מתח לתחילת הטיסה אבל מהר מאד תאבד רמת מתח ויכולת לספק זרם,
בנקודה שהיא כבר עייפה והעומס עולה מהיכולות שלה היא תקרוס רגעית ורמת המתח שהיא תוציא ירד ועלול לגרום לRESET של הבקר.
זו הנקודה שהמנוע בCUT לשניה שאחריה בגלל שהעומס ירד הסוללה חוזרת לתפקד, חלשה אבל סביר...בלי להשאיר הרבה עקבות לארוע..

כדי להוכיח את זה קניתי באזר ואכן הוא צפצף בשלב מסוים ונתן אינדיקציה שמתח הסוללה ירד מתחת לרמה המתוכנתת
הסוללות האחרות שלי לא ירדו לרמה הנמוכה הנ"ל!

לפני שהבנתי מה קרה חשדתי בבקר או בתכנות שלו (CCIceLite 75 וקניתי את ה USBLINK כדי לפענח את המקרה) אבל לסיכום זה סוללה חלשה

תבדוק ובהצלחה

guyro
20-09-2011, 09:08:49
דותן,

קרה לי מקרה דומה,
המסכנה היתה שהסוללה או אחד התאים בה כשל רגעית (זה קרה לי רק עם סוללה אחת ואם אחרות לא אבל אחרי הארוע בדקתי אותה והיא היתה סבירה),
סוללה עם תא עייף תחזיק מתח לתחילת הטיסה אבל מהר מאד תאבד רמת מתח ויכולת לספק זרם,
בנקודה שהיא כבר עייפה והעומס עולה מהיכולות שלה היא תקרוס רגעית ורמת המתח שהיא תוציא ירד ועלול לגרום לRESET של הבקר.
זו הנקודה שהמנוע בCUT לשניה שאחריה בגלל שהעומס ירד הסוללה חוזרת לתפקד, חלשה אבל סביר...בלי להשאיר הרבה עקבות לארוע..

כדי להוכיח את זה קניתי באזר ואכן הוא צפצף בשלב מסוים ונתן אינדיקציה שמתח הסוללה ירד מתחת לרמה המתוכנתת
הסוללות האחרות שלי לא ירדו לרמה הנמוכה הנ"ל!

לפני שהבנתי מה קרה חשדתי בבקר או בתכנות שלו (CCIceLite 75 וקניתי את ה USBLINK כדי לפענח את המקרה) אבל לסיכום זה סוללה חלשה

תבדוק ובהצלחה

אני נוטה להסכים, תוריד את ה-CUTOFF לאזור ה-3.2 ותפעיל טיימר בשלט עד 5 דקות טיסה.

kal1311
20-09-2011, 09:29:08
מודה לכם חברים
אנסה ואדווח תוצאות

RonTo
20-09-2011, 09:40:08
אכן כמו שנאמר פה.
לאור העובדה שאנו משתמשים בסוללות שאמינותם והאיזון בין התאים שלהם מוטלות בספק, נוצרים מצבים רבים בהם ישנה נפילה רגעית של המתח.
הורד את מתח המינימום ל 3.2 ונסה שוב.

עוד ייתכן שמדובר בתקלה בבקר (בל נשכח שהוציאו עליהם הודעת ריקול)....

bartovmoti
20-09-2011, 09:46:11
אכן כמו שנאמר פה.
לאור העובדה שאנו משתמשים בסוללות שאמינותם והאיזון בין התאים שלהם מוטלות בספק, נוצרים מצבים רבים בהם ישנה נפילה רגעית של המתח.
הורד את מתח המינימום ל 3.2 ונסה שוב.

עוד ייתכן שמדובר בתקלה בבקר (בל נשכח שהוציאו עליהם הודעת ריקול)....

מדובר בבקר 100A ולא 120 HV שעליהם יצא הריקול.
בנוסף, אם באמת הסוללות לא כל כך אמינות הורדת המתח מינימום ל 3.2 לא תסכן כבר את הכלי? הרי אם יש לי סוללה בעייתית על אחת כמה וכמה עדיף לי להחמיר עם מתח המינימום ושיהיה לי קאט אוף במצב שעוד אוכל לנחות ממנו..
אם תא אחד עומד להגיע ל 3.2 אני מעדיף שהרבה לפני אני כבר אדע את זה.
עדיף להיזהר מאשר להצטער..

RonTo
20-09-2011, 09:53:23
מדובר בבקר 100A ולא 120 HV שעליהם יצא הריקול.
בנוסף, אם באמת הסוללות לא כל כך אמינות הורדת המתח מינימום ל 3.2 לא תסכן כבר את הכלי? הרי אם יש לי סוללה בעייתית על אחת כמה וכמה עדיף לי להחמיר עם מתח המינימום ושיהיה לי קאט אוף במצב שעוד אוכל לנחות ממנו..
אם תא אחד עומד להגיע ל 3.2 אני מעדיף שהרבה לפני אני כבר אדע את זה.
עדיף להיזהר מאשר להצטער..

א. הריקול הוא על כל סדרת ה ICE ולא רק על ה 120.
ב. אתה טועה. בעת משיכת זרמים גבוהים, מתח הסוללה יורד דרך קבע למתחים נמוכים וזהו מצב תקין. זה בעיקר נכון במנועים עתירי הספק וכוח אבל לא רק.
ירידה רגעית למתח של 3.4 וכד' לא פוגע בסוללה ואף נחשב במסגרת תחום העבודה התקין שלה. ובכל אופן, כשיש קט אופ אז יש קט אופ... מה זה חשוב אם אין לך מנוע כשלסוללות עוד יש מתח או לא...

bartovmoti
20-09-2011, 10:29:35
לדעתי גם אם יש ירידה רגעית עדיף כבר לדעת את זה בשלב מוקדם כנורית אזהרה שהסוללה עומדת להגיע לסוף דרכה.. הרי ממה נוצרת ירידה רגעית של תא אחד כזאת שהיא יותר גדולה משאר התאים? ההתנגדות הפנימית של אותו תא גבוהה מדי יחסית לשאר..

אתה יודע שלכל תא יש התנגדות פנימית קטנה וככל שהזרם עולה כך מפל המתח על אותה התנגדות פנימית עולה (מפל מתח זה בדיוק כמו סוללה קטנה עם מתח קטן בכיוון ההפוך). בסוללה חדשה וטובה ההתנגדות הפנימית היא בסדר גודל של מיליאהומים בודדים ותחשוב שבזרם ממוצע של נניח 20A על 5 מיליאום אם תחשב מפל המתח זה יוצא 0.1V שזה בקטנה, וגם את זה תכפיל במספר התאים וזה המפל הכללי.. אבל אם בתא אחד מסויים ההתנגדות הפנימית מגיעה ל 15-20 מיליאום וזה דבר מציאותי לגמרי (ההתנגדות הפנימית עולה עם הזמן), מפל המתח בזרם הזה כבר מגיע ל 0.4V.. ובפיק של 50A נניח זה כבר מגיע ל 1V שלם רק על אותו תא! אם התא שלך כבר הגיע למתח נמוך מדי (לא כולל עדיין את ההתנגדות הפנימית) ופתאום קיבל מכת זרם של איזה 60-70A הדבר העלול לגרור אפילו להיפוך הקוטביות של אותו תא בעקבות אותה התנגדות פנימית גבוהה!
בסוללות הזולות שלנו אתה לא רוצה שדבר כזה יקרה לך ועדיף שתדע את זה כשהתא עובד עדיין בזרם נומינלי ולא בפיקים..
בנוסף, צניחת המתח באיזורים הנמוכים היא כך כך מהירה, שאם הגעת ל 3.5V בתא מסויים בזרם ממוצע, הדרך לקאט אוף היא עניין של שניות בודדות ואתה גם תרגיש את זה טוב טוב בהתנהגות של ההליקופטר.

אני לפחות מכוון אצלי את המתח ל 3.5V לתא ומטיס עם טיימר בלי שום קשר.

RonTo
20-09-2011, 10:50:05
אני לא מסכים איתך מוטי.
במנועים שמושכים זרמים גבוהים, ניתן לראות באופן קבוע ירידות מתח למתחת ל 3.5 ועדיין הכל תקין.
מה שאתה מדבר עליו נכון עבור סטאפים יותר שפויים שאינם מתקרבים למגבלות של הסוללות. אך כאשר מדובר במנועים המושכים זרמים גבוהים, אתה כל הזמן עובד קרוב למגבלות.
במקרים אלה, אין לך ברירה אחרת.

bartovmoti
20-09-2011, 10:55:22
אגב הריקול הוא על סדרת ICE-HV אני חושב וכאן מדובר בבקר ICE.

RonTo
20-09-2011, 10:57:49
אגב הריקול הוא על סדרת ICE-HV אני חושב וכאן מדובר בבקר ICE.

ייתכן שאתה צודק אך כל הבקרים שלי הם HV ולכן בהתכתבויות עם קסטל לא בדקתי נקודה זו לעומק...

bartovmoti
20-09-2011, 11:05:29
אני לא מסכים איתך מוטי.
במנועים שמושכים זרמים גבוהים, ניתן לראות באופן קבוע ירידות מתח למתחת ל 3.5 ועדיין הכל תקין.
מה שאתה מדבר עליו נכון עבור סטאפים יותר שפויים שאינם מתקרבים למגבלות של הסוללות. אך כאשר מדובר במנועים המושכים זרמים גבוהים, אתה כל הזמן עובד קרוב למגבלות.

כשאני חושב על זה זה באמת תלוי בזרם העבודה שלך..
אם המערכת שלך עובדת בזרם בסדר גודל של 40-50A בממוצע (בטח בגדולים זה זרם אפילו הגיוני) וכפי שכתבתי ההתנגדות הפנימית הטיפוסית בסוללה תקינה עומדת על כמה מיליאומים בודדים לתא נניח 5 אז מפל המתח יהיה 0.25V לתא ואף יותר..
ואז באמת כנראה צריך להוריד את מתח הסף. אבל אז אתה חייב לעבוד עם סוללות במצב מושלם כי כל עלייה של ההתנגדות הפנימית תביא אותך למצב מסוכן מאד עד סכנת היפוך קוטביות במיוחד כשאתה עובד בזרמים גבוהים כאלה.

שוב, באמת זה תלוי בזרם העבודה שלך והכל צריך להיות בהתאם.

bartovmoti
20-09-2011, 12:18:34
אני לא מסכים איתך מוטי.

אגב, בהגדרת מתח הסף לתא, איך בדיוק הבקר יודע מה המתח של כל תא בנפרד?
אם הוא מחשב ממוצע ע"פ מתח הכניסה אזי אם הסוללה לא מאוזנת יהיה לו קשה להבין שתא אחד ירד מתחת לסף לא ?

hagpel
20-09-2011, 12:20:23
אני שוב אמליץ על באזר,
כוון הCUTOFF למתח נמוך או גבוהה יותר בסך הכל יזיז את הנקודה שבה אתה כבר בבעיה,
באזר מכוון ל3.4 יתן לך התראה מקדימה לפני שהבקר סוגר לך את הכוח

הנה הלינק:
http://www.lowpricerc.com/product_info.php?products_id=1323

RonTo
20-09-2011, 12:57:18
אגב, בהגדרת מתח הסף לתא, איך בדיוק הבקר יודע מה המתח של כל תא בנפרד?
אם הוא מחשב ממוצע ע"פ מתח הכניסה אזי אם הסוללה לא מאוזנת יהיה לו קשה להבין שתא אחד ירד מתחת לסף לא ?

אכן הוא מחשב ממוצע ואתה צודק - זה בעייתי

hagpel
20-09-2011, 13:46:18
אכן הוא מחשב ממוצע ואתה צודק - זה בעייתי

זה נכון, ולכן בחרתי את הבאזר הנ"ל כי הוא מחובר לסוללה לפלג של הבאלאנס ומודד מתח כל תא בנפרד

Friman
20-09-2011, 14:55:18
והנה אפילו יותר זול, כולל המשלוח :)
http://www.ebay.com/itm/1-8S-Lipo-Battery-Tester-Low-Voltage-Buzzer-Alarm-RC-1S-/180679228596

SEVEN
20-09-2011, 17:37:02
והנה אפילו יותר זול, כולל המשלוח :)
http://www.ebay.com/itm/1-8S-Lipo-Battery-Tester-Low-Voltage-Buzzer-Alarm-RC-1S-/180679228596

כתוב בפירוש שלא שולחים לישראל.

ziki
20-09-2011, 18:15:12
אף אחד לא טרח לשאול את פותח השירשור עם אלו סוללות הוא עובד וכמה מחזורי טעינה עברו?

Friman
20-09-2011, 20:36:09
כתוב בפירוש שלא שולחים לישראל.
וואלה ;)
מהאייפון זה לא מופיע. טוב שלא הזמנתי. בכל אופן יש מלא כאלו בדיוק בEbay
לדוגמא זה, ב3.88$ http://www.ebay.com/itm/220797062883?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649#ht_3194wt_922