PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלת לווינים - ספקטרום

Friman
23-09-2011, 05:39:31
אני בעליו השמח והמרוצה של משדר אורורה 9, השאלה היא מסקרנות ורצון להבין יותר את נושא המקלטים הלווייניים של ספקטרום
מישהו יכול להסביר איך הנושא עובד? עלו לי מספר שאלות:
1. אני מבין שמערכת מקלט של ספקטרום כוללת גם מקלט רגיל של 2.4 ג׳יגה וגם מקלט לווייני..? האם שניהם קולטים בו זמנית תמיד או שהמקלט הלווייני נכנס לפעולה רק במצב של כשל במקלט הרגיל?
2. האם אין delay בקבלת האות כשהמקלט הלווייני הינו בפיקוד על הכלי? נראה לי בכל זאת ששדר רדיו שמשודר ללוויין וחזרה לכלי, יגיע לאט יותר משדר ישיר מהמשדר לכלי, לא?
3. ראיתי שיש כאלו (ציקי למשל) שמטיסים עם יותר ממקלט לווייני אחד. מה היתרון בכך?
4. דרך איזה לוויינים עובר השדר? דרך מערכת לווייני הGPS העולמית? אני לא בקיא בתחום אבל לא שמעתי על מערכת לוויינים ציבורית אחרת בפריסה עולמית.
5. ראיתי שיש כלים שניתן לעשות להם BnF למשדרי ספקטרום ללא מקלט, רק בתוספת החלק של המקלט הלוויני. לדוגמא המיני Vbar או ה3Gx החדשה של אליין. מה זה אומר בעצם? שמטיסים רק דרך המקלט הלווייני ללא המקלט הרגיל של ה2.4 ג׳יגה? זה לא מבטל את היתרון של שימוש במקלט כפול לגיבוי?
6. שאלה אחרונה - אם המערכת אכן נעזרת במקלטים לווייניים ובמידה והם פונקציונליים ויעילים בדיוק כמו מקלט ה2.4 הרגיל, האין זה אומר למעשה שלמערכת כזו אין הגבלת טווח? כי אם ההגיון שלי נכון זו הייתה אמורה להיות מערכת מושלמת לfpv..?

כמו שאמרתי אני ממש לא מכיר את הנושא. אם אני מפספס בגדול אנא הסבירו :)

איזי
23-09-2011, 07:35:16
פספסת בגדול. לווין (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9F) הוא גוף שמקיף גוף אחר, מקלט לוויני הוא מקלט ש"מקיף" מקלט אחר. אין קשר למערכות לווין. כנראה שהמילה לווין הגיע מהמילה ליווי.

המקלטים הנוספים של ספקטרום באים לתת מענה לכמה בעיות בטכנולוגיית 2.4 שיצרנים אחרים פתרו בדרכים אחרות.

Friman
23-09-2011, 09:16:08
טוב.
אז פידחתי את עצמי. אם כך המקלט ״הלווייני״ הוא פשוט מקלט נוסף, 2.4, כמו המקלט הראשי רק עוד אחד אקסטרא לגיבוי במקרה של כשל בראשון?
מניח שכל יתר השאלות שלי לא רלוונטיות אם כך.

איזי
23-09-2011, 11:08:33
הרעיון אינו ליצור יתירות, כשל במקלט הראשי (ואני מניח שגם בלווין) יגרום לאיבוד תקשורת. ספקטרום דוגמים את האות שמגיע מהמקלטים השונים ומשתמשים באות ה"נקי" יותר כדי להעביר את המידע לסרוואים.
אות 2.4 חוזר מעצמים רבים, לדוגמה ביניינים ונבלע על ידי חומרים מסויימים כמו סיבי פחמן. המקלט הנוסף, במידה והוא מותקן לפי ההוראות, אמור לעזור במידה והאות שמגיע הוא החזר ממקור שאינו המשדר או לחפות על אות מוסתר שמגיע לאחד המקלטים.