PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מיקום אלקטרוניקה. בטירקס 500

Scooter007
23-09-2011, 09:31:05
שלום,

סיימתי את בניית הטירקס ויש לי רק תהיות לגבי מיקום המקלט והגירו.
ההמלצה בחוברת היא להתקין את המקלט על המגש המיועד ואת הגירו על תושבת הבום.
השאלה שלי היא למה לא להתקין את המקלט על המגש התחתון בפריים ואת הגירו על מגש המקלט? בהתקנה שכזו המקלט והגירו מוגנים יותר והסיכון לפגיעה בהם בריסוק נמוכה יותר. כמו כן ההתקנה נראית לי יותר ''אסטטית''.
שאלה נוספת לגבי התקנת הגירו, הקיט הגיע בלי פלטת מתכת לגירו והבנתי שמומלץ להשתמש באחת שכזו על מנת להקטין את הרעידות, האם נכון הדבר?

תודה רבה.

Friman
23-09-2011, 10:54:28
יוסי לא מומלץ לפי מה שקראתי להתקין את הג׳יירו על תושבת המקלט המקורית, כי היא עשויה מפלסטיק רך שעשוי לרעוד בטיסה ולהעביר ויברציות לג׳יירו. המלצת החוברת היא למקם את הג׳יירו על ראש תושבת הבום או על רצפת המסוק. אפשר לקנות מגש מקלט ממתכת ואז עליו נראה לי שאין בעיה לשים את הג׳יירו. זה לא יקר אם אני זוכר נכון. למרות שראיתי גם מסוקי Trex 500 שהג׳יירו הותקן בהם על מגש המקלט המקורי, שלא על פי המלצת החוברת.
התקנת הג׳יירו על רצפת המסוק - מנסיון, מאד לא נוח לעבודה, וגם בגלל החריצים ברצפה יש פחות שטח מגע להדבקה. יש שטוענים שככה יש פחות רעידות, אחרים טוענים שזה זניח. אני לא יודע. כשהג׳יירו על ראש תושבת הבום יותר נוח לעבוד ולכוון הגדרות, אך כשמחליפים בום זה קצת מפריע.
את המקלט אתה יכול לשים על המגש או על רצפת המסוק, אני שמתי על מגש המקלט אבל קצת צפוף שם אם צריך לנתק או לחבר את הקונקטורים.
מתי טסט פלייט?

wind556
23-09-2011, 11:31:19
הנוחיות והגישה לג'יירו בהדבקה על התושבת בום שווים הרבה
כמו כן שם הוא עושה היטב את העבודה, ואין בכלל חשש לפגיעה בו.
אל תחפש משהו אחר, על התושבת בום זה הכי נוח ונגיש לטיפול

Scooter007
23-09-2011, 13:30:54
תודה.
מה לגבי לוחית המתכת לגירו? היא נחוצה ?

wonderd
23-09-2011, 13:49:25
+1
למה לנסות להמציא את הגלגל?