צפייה בגרסה מלאה : Tail wag משומקום, ג'יירו GA250
Pika007
01-10-2011, 16:09:01
שבת שלום ושנה טובה לכל יושבי הפורום.
לא מזמן הייתי אצל עודד שעזר לי להרכיב חלקים חדשים על המסוק שלי, הטסתי אותו פעמיים אחרי זה, והיום שניסיתי להרים אותו לאוויר- פתאום חיית המחמד המעופפת התחילה לכשכש בזנב (לא באמצע הטיסה- מרגע שהתרוממתי מהקרקע). ניתקתי סוללה, חיברתי מחדש, ועדיין, אותה התופעה.
לא נגעתי ב GAIN בשלט (גם צריך להיכנס לתפריט כלשהו במיוחד בשביל זה, וגם אין לי שמץ איפה האפשרות הזו נמצאת.....) והמסוק לא עבר ריסוק/מכה/שום דבר אחר, היו לו 2 טיסות רגועות שהסתיימו בנחיתה רכה מאוד.
הג'יירו נראה תקין, או נראה לי תקין לפחות. למרות ה WAG הזה נקודת האמצע קבועה, והמסוק מגיב כמו שצריך בסבסוב.
דברים שאני חושב שאולי כדאי לציין- המקלט (AR7000) מהבהב כל הזמן, אבל באופן קבוע (אורך ההבהובים קבוע, לא הבהובים מהסוג שרואים שהמקלט מאבד קשר רדיו). אני לא שם לב להפרעות רדיו, גם בבדיקה מקרוב התנועה של הסרוואים חלקה לחלוטין, אין תזוזות פתאומיות או חוסר תגובה לשלט, כל הערוצים מגיבים פרפקט. יש לציין שגם שהמסוק טס בצורה תקינה המקלט הבהב ככה.
אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לכיוון כלשהו בדרך לפתרון, ולהגיד לי איפה ב DX7 מכוונים GAIN לג'יירו...
תעבור טוב על כל מכלול הזנב, תבדוק שהסליידר זז חלק, ואין לך חופשים בגרפים או באחד הברגים במכלול.
תבדוק את תושבת סרוו זנב שלא זזה, או כל דבר משוחרר אחר שקשור לזנב. אם יש לך רצועה תבדוק עד כמה היא מתוחה, ואם הבום שיושב טוב.
Pika007
01-10-2011, 16:32:18
מכלול הזנב- הכל במקום, אין ברגים משוחררים.
הסליידר- חלק.
תושבת הסרוו- יציבה כמו סלע.
רצועה- מתוחה כהלכה, בדיוק המתח שצריך להיות לפי כל המדריכים והעצות פה בפורום שראיתי אי פעם.
בום- יושב כמו שצריך, מוחזק במקום, אין חופש.
"חופשים בגרפים"? עכשיו פה אני כנראה אצטרך קצת הסבר.... הגרפים בשלט הם למצערת והפסיעה, איך הזנב נכנס פה למשוואה?
הגריפים, ולא גרפים, בזנב זה החלק שמחזיק, את להבי הזנב, תמשוך אותם, לבדוק שאין חופש בהם. תשחק קצת עם ה GAIN אם הקשקוש מהיר תוריד טיפה.
Pika007
01-10-2011, 17:11:45
פספסת י' בפוסט הקודם אז. חפיף. בדקתי את הגריפים- אין בהם חופש.
אם יש לי קשקוש בזנב לנסות להוריד קצת gain?
עריכה- ניסיתי לבדוק עוד משהו, ואני רואה שבראש הלהבים לא מאוזנים. כלומר, לא מבחינת משקל, אלא שהם עושים 2 "צלחות" שמסתכלים מהצד במקום אחת. (לא יודע איך לכתוב את זה בעברית, באנגלית פשוט קוראים לזה not on track)
אפשרי שזה גורם לויברציות שמשגעות את הג'יירו?
לא קשור לזנב למרות שיכול לגרום לבעיות אחרות סדר את זה. כל זאת בהנחה שהמסוק לא התרסק.
Pika007
01-10-2011, 18:29:49
לא התרסק, גם בטיסה הבעייתית הוא נחת נחיתה רכה ומסודרת. אני עדיין יכול להעלות אותו לאוויר בלי בעיה (לא שאני אעשה את זה במצב הנוכחי מן הסתם)
אני אנסה להוריד GAIN ואדווח מה קורה, היום כבר קצת חשוך מדי בשביל לצאת החוצה לנסות.
המון תודה על כל העזרה, נראה מה קורה הלאה.
wind556
01-10-2011, 18:34:23
אם המקלט שלך מהבהב זה מעיד על בעיית תקשורת.
אתה חייב לוודא שהמקלט לא מהבהב, לפני כל דבר אחר.
כמו כן תיכנס לתפריט המשדר ותגיע לעמוד שכתוב INPUT SELEKT
שם תוודא שכתובAUX מתחת לAUX וGEAR מתחת לGEAR
אם זה לא כך, תדאג שיהיה כך
עכשיו עבור לתפריט ה TRAVEL ADJUST
דפדף בעזרת כפתור הSELECT עד העמוד השני שבו נמצא ערוץ הGEAR
עכשיו יופיעו לך שני הערכים של כיוון הג'יירו: עם נעילת זנב ובלי
תוודא שמפסק הGEAR מזיז את הסמן בין שני המצבים
במצב שבו הסמן על הערך העליון (+) תשחק מעלה ומטה בשינויים קטנים ותבדוק את ההשפעה על הטיסה.
מנסיוני המועט עם הג'יירו הזה כבר נתקלתי בו בתופעות לא נעימות לאחר זמן שמחייבות שינויים בכיווני ההגבר או יציאה עצמאית מנעילת זנב (לכל מי שחשב שזה תחליף לספרטן בעשירית מחיר).
הבעייה שאתה מתאר בלהבים אינה קשורה לזה, זה טראקינג לא תקין שצריך לסדר (בקלות רבה) אבל זה לא קשור
אם לא תסתדר בעצמך תקפוץ או תתקשר
Pika007
01-10-2011, 21:30:06
נעשה BIND מחדש, המקלט לא מהבהב יותר גם לאחר מספר חיבורים/ניתוקים של הסוללה וכיבוי/הדלקה של השלט בין החיבורים.
מחר אסדר את הטראקינג ונראה אם זה משפיע בצורה מסוימת על הזנב, אם לא אנסה לבדוק מה קורה שאני משחק קצת עם ה GAIN.
dror_z
01-10-2011, 22:43:35
אצלי הגירו הזה היה מאוד מושפע מהסוללה
התנהג אחרת בין סוללה חזקה או כזו שפחות חזקה
שווה לבדוק
איזה מסוק מדובר ?
wind556
02-10-2011, 10:07:15
נעשה BIND מחדש, המקלט לא מהבהב יותר גם לאחר מספר חיבורים/ניתוקים של הסוללה וכיבוי/הדלקה של השלט בין החיבורים.
מחר אסדר את הטראקינג ונראה אם זה משפיע בצורה מסוימת על הזנב, אם לא אנסה לבדוק מה קורה שאני משחק קצת עם ה GAIN.
זו התחלה מצויינת
תזכור תמיד שבמקלטים האלו ההיבהוב נועד כאזהרה על כשל כלשהו.
תעבור על התפריט בשלט כפי שכתבתי לך קודם ותוודא שהכל כמו שצריך, וכל זה לפני שאתה מטיס
Pika007
02-10-2011, 12:07:44
עברתי על התפריטים לאט לאט, וידאתי שהכל זהה למה שכתבת. הכל אכן זהה.
דרור- תודה על הרעיון, אבל התופעה מתרחשת עם 2 סוללות נפרדות. מדובר במסוק 450, חלקים מלידרס והוביקינג.
dror_z
02-10-2011, 19:54:22
כמו שעודד כתב יש מצב בגירו הזה שנדרש לשנות ערכים
שחק עם הgain לפני הכללים
נדנוד איטי - להוסיף
נדנוד מהיר בטווח קצר להוריד
במידה והמעבר בין נדנוד איטי למהיר מתבצע מהר מידי יש לשנות את המרחק בזרוע של הסרוו זנב
Pika007
14-10-2011, 12:41:22
עדכון, לטובת אלו שאולי יתקלו בבעיה דומה בעתיד-
בראש וראשונה התחלתי מהבעיה הקלה, הטראקינג, בשביל לבודד את בעיית הנדנוד בזנב. אחרי שהכל אוזן והלהבים באותו גובה כמו שצריך, הנדנוד בזנב פחת מעט.
הורדתי טיפה GAIN, הנדנוד פסק. המסוק שלי שוב יציב ומתנהג יפה.
אני חייב לציין- הג'יירו הזה רגיש בטירוף. לא חשבתי שהויברציות שנוצרו מהלהבים בגלל בעיות טראקינג אשכרה ישפיעו.
michaelgl
14-10-2011, 18:23:28
כאשר יש הבדלים בין שני הלהבים יוצא מצב שבו
להב אח יוצר יותר\פחות עילוי מהלהב השניה.
היגיון בסיסי אומר שהרי בגלל שהלהבים מסתובבים אזי ההפרש מתקזז
אך הדבר לא נכון, מה שקורה בפועל הוא שלהב אחד מושך למעלה\למטה:
פעם כשוא בצד ימין, ואז אחורה, ואז שמאלה, ואז קדימה, כלומר בחלקיק השניה שהלהב
מצד ימין הלהב מושך את המסוק לכיוון אחד ואז אחרי זמן קצר במיוחד למקום אחר
הרי שזאת כמעט ההגדרה של רטט
כשיש רטט במסוק - הג'ירו שמח!
Pika007
14-10-2011, 18:53:20
ידוע לי, ועדיין. הג'יירו השני (ZD720 של חברת שקרכלשהו) פחות רגיש לתופעה.
כנראה בגלל זה הוא גם פחות מוצלח.
בכל מקרה, הכל פנטסטי עכשיו, ביליתי את הצהריים בלרקוד קצת עם הרוח שנשבה פה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.