צפייה בגרסה מלאה : שאלה מסוק Nine Eagles Solo Pro v2
GreenBoy
02-10-2011, 17:33:47
כל פעם שאני מנסה להרים את המסוק, הוא מחליק בריצפה לצד ימין וקדימה.. לפעמים הוא פשוט מסתובב סביב עצמו ..
דגם 240A
איך אני אמור לקזז אותו / לתקן את זה?
איך אני מביא אותו למצב שהוא יציב?
optiplex
02-10-2011, 17:41:22
זה טבעי למסוק FIXED PITCH להחליק שמאלה בהמראה וזה תקין, אתה אמור לתקן את זה עם קצת ימינה בסטיק הימני
במקרה של הסולו פרו יש להם מנגנון שמתקן את זה לבד , אז ייתכן שהוא קצת מתקן יותר מידי, אבל פשוט תתקן עם הסטיק שיתרומם הכי ישר שאפשר
היה לי סולו פרו וגם לי זה היה קורה
Yoav Lahav
02-10-2011, 17:41:49
אתה לא יכול לתקן את זה זה חלק מהפיזיקה של המסוק שלך.
רוטור הזנב דוחף הצידה. מה שכן ברגע שהמסוק ממריא תן תיקון לכיוון השני עם הסטיק המתאים
(לא יודע באיזה MODE אתה מטיס) והדחיפה לצד תתבטל.
GreenBoy
02-10-2011, 17:47:08
MODE 2, איך אני אמור לעשות את התיקון הזה בהמראה - בסטיק של התזוזה בציר עצמו או ימינה שמאלה? הוא הסתובב סביב עצמו לפני כמה דקות .. האם זה נורמאלי?
תודה (:
Friman
02-10-2011, 17:49:16
ניתן לכוון רגישות הכיוון של הג׳יירו בסולו פרו.
האם הסטיות האלו הן רק בהמראה? אם כן זה תקין. אם יש סטיות מיותרות כאלו באופן כללי עדכן ואסביר לך איך לשנות את זה. אם אין בעיות כאלו בזמן שהמסוק באוויר עדיף שלא תתחיל להתעסק עם זה, אי אפשר לשחזר את ההגדרות הללו להגדרות היצרן אם עושים שם בלגאן.
GreenBoy
02-10-2011, 17:57:24
כן, רק בהמראה (: שאלתי משהו בתגובה הקודמת
תודה
hagpel
02-10-2011, 18:09:27
לי זה נשמע שאתה לא מנתק מהרצפה בהחלטיות מספיקה,
אם אתה מנתק ממש לאט מהרצפה הסולו פרו מגיב מאד קשה לאפקט הרצפה שזה זרימת האויר מהרוטור הראשי ושל הזנב,
נוצר כמו כדור אויר שהמסוק מחליק הצדה ממנו, הסיבה לכוון הצפציפי הוסברה למעלה,
אני ממליץ לך לבדוק האם כשאתה מנתק ומייד מרים אותו לפחות לגובה חצי מטר אתה עדיין חווה אותה תופעה,
צפה שבכל זאת לסולו פרו יש נטיה הצדה בהמראה ותלמד לתקן מבעוד מועד
Friman
02-10-2011, 18:27:50
תקרא בשרשור הזה בrcgroups (http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1337008)קצת על הפיזיקה של הסולו פרו. באופן כללי יש שם המון מידע ספציפית על מאפיינים פיזיים ותכונות הטיסה של הקטנצ׳יק הזה+ הדרכה איך לכוון ואיך לטפל ומה בכלל נחשב תקלה.
התחלתי לנסות לכתוב לך במילים שלי את ההסבר מבחינת הפיזיקה אבל אני חוזר בי, אני לא ממש מבין בזה וגם ת׳כלס זה לא ממש מעניין בעיניי. בוא רק נאמר שהסבסוב והנטייה ימינה וקדימה בהמראה נוצרים בגלל תיקון יתר של הג׳יירו בזמן המראה. הציר הראשי של הסולו פרו לא מסתובב בדיוק אנכית לרצפה - אם תביט בו כשהוא טס תראה שהמסוק באופן קבוע נוטה מעט הצידה, גם בריחוף במקום. יש לזה הסבר הנדסי מדוע זה כך אבל כמו שאמרתי לא מעניין אותי להיכנס לזה. בכל אופן הג׳יירו מתקן בשינויי מצערת באופן שבא להתמודד עם הנטייה הזו, ובמקרים רבים הוא מתקן תיקון יתר.
פרקטית, יש שלושה פתרונות:
1. להמריא בעדינות ובמקביל בסטיק ימין לקחת טיפ טיפה אחורה ושמאלה. זה לא מאד יעזור כי התיקון קדימה וימינה הוא תגובה אוטומטית של הג׳יירו לעלייה במצערת (אגב, לדעתי זה לא ממש ג׳יירו, אלא יותר צ׳יפ שמכיל בתוכו תוכנה שמשנה את תגובות הסייקליק ומנוע הזנב בהתאם לשינויים במצערת) שאיננה ממש תלויה במצב הטיסה של המסוק אלא רק בשינוי במצערת - ניתן לראות שגם אם מנתקים את המנוע הראשי, כאשר מעלים בהדרגה מצערת מ0 כאילו להמראה, המסוק מבצע את התיקונים הללו בסייקליק.
2. אם זה מוגזם עד כדי קושי לשלוט במסוק גם בזמן הטיסה (אם יש סבסובים או היגויים שגויים שנובעים מתיקוני יתר של הג׳יירו, כשעושים שינויים מהירים במצערת גם כשהמסוק באוויר), ניתן לשנות את רגישות הג׳יירו. רשום בלינק שכתבתי לך כיצד. לא ממליץ לך לגעת בזה, קשה לשחזר אם עושים טעויות בזה.
3. הכי יעיל לדעתי - פשוט להמריא מהר. זה לא נכון לכל מסוק אבל לסולו פרו זה נכון, גם מנסיון אישי וגם מהמלצות שקראתי בפורומים שונים לגביו. ממריאים במהירות (חשוב לזכור מייד להוריד קצת מצערת כשמתחיל להגיע לגובה ריחוף) ואז התיקונים האוטומטיים הללו פחות מורגשים.
עדכון:
Hagpel - ראיתי עכשיו שבינתיים עקפת אותי... אני לא בטוח מי מאיתנו צודק לגבי הסיבה ות׳כלס היות ומדובר כולה בסולו פרו זה גם לא כל כך משנה. הפיתרון מוסכם - להמריא יותר מהר.
Yoav Lahav
02-10-2011, 18:53:19
אכן להמריא מהר יקטין את הדחיפה הצידה כי את התיקון אפשר לעשות רק כשמהמסוק באויר.
דרך אגב, לפחות בדגמים של סולו פרו שהיו לפני שנה חייו של מנוע הזנב לא היו ארוכים במיוחד
אז לגבי הסיבוב סביב עצמו אם אתה לא מצליח לסדר בדרכים הקשורות ל GYRO, בהחלט ייתכן שמנוע הזנב שלך צריך החלפה. ב HOBBYKING זה עולה כמה שקלים מסכנים תזמין לך כמה כאלה ב 3$ משלוח לכולם.
guy1a
02-10-2011, 19:08:04
מה שמתקן את הנטיה בהמראה זה מיקס של הסרבואים
ויש שם ג'יירו אמיתי לכל דבר ועניין.
אם המסוק מסתובב סביב עצמו בזמן טיסה ו/או המראה .. יש מצב שהמנוע האחורי שחוק ומסתובב לאט מידי או שהגיין של הג'יירו לא מכוון נכון. שניהם ניתנים לתיקון.
אם המסוק מסתובסב בזמן שהוא על הקרקע ואין מספיק סל"ד להמראה, זה לא אומר כלום. אתה יכול לתת טיפה מנוע ועד הסוף לאחד הצדדים, לא זוכר איזה והמנוע האחורי לא יסתובב בכלל .. בגלל שאין מספיק מומנט להתנגד לו ...
GreenBoy
02-10-2011, 20:15:10
חדשות טובות - הצלחתי להטיס את המסוק במשך כמה דקות ואכן ההמראה המהירה עזרה. :)
תודה רבה, ויש לי שאלה אחרת: יש לי מסוק אחר BELT CP (לא v2) שקניתי לפני שנה וחצי והוא התרסק - לא משהו ממש רציני, איפה הכי טוב לתקן אותו?
hagpel
02-10-2011, 21:00:32
כל הכבוד!
תהנה, אחלה מסוק לבית ולסביבה אבל תזכור שהוא חלש מאד ולא יטוס טוב ברוח
guy1a
02-10-2011, 21:32:47
סבבה :)
את הבלט תשמור על הטלויזיה :)
GreenBoy
02-10-2011, 21:50:12
חח למה? (:
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.