צפייה בגרסה מלאה : בעיה מוזרה בספק כוח ובמטען
rtf22
02-10-2011, 17:47:39
יש לי טורנגי ACCUCELL 6 ועד עכשיו הייתי טוען איתו סוללות 3 תאים לאחרונה טענתי איתו סוללות 6 תאים כ4 פעמים והיום בפעם החמישית בערך הוא התחיל להטעין ופשוט נכבה באמצע...לא עובד משהו נשרף
לקחתי ספק כוח מהמחשב הנייד והמטען נדלק אך אמר שהמתח גבוהה מידי
יכול להיות שהספק שלי לא היה מספיק ובגלל זה נשרף אם בכלל?
ספק 12 V
5A
מה פיספסתי?או איזה ספק לקנות?
michaelgl
02-10-2011, 18:14:14
יכול להיות בהחלט שהספק נשרף, תלוי בזרם שמשכת ממנו ובכמה הוא התחמם כשהשתמשת בו
לגבי המתח - תבדוק את הגדרות הטעינה שוב ותוודא שהן מתאימות לשש תאים
michaelgl
02-10-2011, 18:14:50
ספק של מחשב זה מצוין
hagpel
02-10-2011, 18:19:05
הנסיון שלי הוא עם ה8 לא ה6 כמו שלך,
הם נכבים או נתקעים או מפסיקים טעינה בגלל מספר סיבות, אבל אני חוויתי את הבאות:
אם הספק שלך התחמם או לא עמד בדרישה הוא אצמו יוריד מתח והמטען בסוף יתלונן על מתח כניסה נמוך,
אם המטען אצמו מתחמם זו גם סיבה להפסיק טעינה, וודא איורור טוב ותן לא לנוח לפני שאתה ממשיך
Friman
02-10-2011, 18:39:09
איזה סוללה הטענת איתו של 6 תאים? בכמה אמפר הטענת?
אם אני לא טועה המטען הזה יודע לתת 50w. זה אומר שסוללת 6 תאים שהמתח טעינה שלה הוא 22.2v, הוא יכול לטעון מקסימום ב2.25 אמפר. אם ניסית לטעון ביותר מזה, זה מעבר ליכולות של המטען מה גם שהספק שלך חלש מדי לטעינת סוללות גדולות ויכול להיות שהתחמם או נשרף כיוון שלא עמד בעומס.
קנה מטען עם הספק גבוה יותר (בוואט) ולגבי ספק, הכי יעיל והכי זול זה לקנות ספק כח של מחשב נייח (סביב 70₪ בזאפ) ולהסב אותו כך שיספק כח למטען שלך. להלן שרשור עם הנחיות:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?40141-%F1%F4%F7-%EB%E5%E7
rtf22
02-10-2011, 19:40:06
טענתי סוללת 6 תאים 2500 map ב2.5 אז אתה אומר שצריך לטעון 2.2 הכי הרבה? ומה שמוזר אחי זה שחיברתי את הספק כוח של המחשב נייד הוא אמר שיש טעות במתח הספק היה יותר חזק אז מה אתה ממליץ לעשות גבר?*
Friman
02-10-2011, 19:54:52
להחליף ספק
ובמקומך גם הייתי מחליף את המטען
יש לי טורנגי ACCUCELL 6 ועד עכשיו הייתי טוען איתו סוללות 3 תאים לאחרונה טענתי איתו סוללות 6 תאים כ4 פעמים והיום בפעם החמישית בערך הוא התחיל להטעין ופשוט נכבה באמצע...לא עובד משהו נשרף
לקחתי ספק כוח מהמחשב הנייד והמטען נדלק אך אמר שהמתח גבוהה מידי
יכול להיות שהספק שלי לא היה מספיק ובגלל זה נשרף אם בכלל?
ספק 12 V
5A
מה פיספסתי?או איזה ספק לקנות?
לא פיספסת כלום, הספק יודע להוציא 60W עבור מטען 50W שבאופן כללי זה בסדר במידה והספק אכן עומד בהספק המוצהר.
כשטענת את סוללת ה 6 תאים התקרבת למגבלת ההספק של הספק והמטען וסביר שאחד מהם לא עמד בעומס (בד"כ הספק) וכאן באה נפילת המתח.
אתה יכול להמשיך לטעון עם הספק הזה סוללת 6 תאים אך הקפד לטעון אותה בזרם נמוך יותר על מנת להתרחק ממגבלת ההספק של הספק.
michaelgl
02-10-2011, 20:23:52
שים לב!
זרם טעינה של 2.3 אמפר ב6 תאים = למשיכה מהספק של כ-6 אמפר!
הכוונה שלי היא שמה שאתה טוען זה לא מה שאתה מושך, בגלל הפרשי המתחים ואיבודים אחרים
שימור אנרגיה
P[watt]=V[volt]*A[ampere] (a
Pcharge=22.2*2.3=51.06w
Ppsu=12*A
נציב
Pcharge=Ppsu
51.06=12A
A=~4.3 ampere
כלומר במצב האידאלי בזרם טעינה של 2.3 אמפר היית מושך מהספק 4.3 אמפר
בגלל שהספק שלך לא אידיאלי כמו כן המטען רחוק מכך גם בגלל בזבוזי חום, גם בגלל רכיבים לא מדוייקים ואף צריכת הספק של המטען עצמו
בסופו של דבר המטען ימשוך 6 אמפר מהספק, לכן אתה צריך ספק שידע לתת לך לפחות 10 אמפר, כמו כן רצוי גם שיקרר את עצמו אקטיבית (עם מאוורר פנימי כלשהו).
בהצלחה.
נ.ב
אם אתה מגיע לזרם טעינה של 2.5 אמפר בסוללת שש תאים, סימן שאתה פורק את הסוללה לרמות של מתחת ל3.3 וולט לתא
אתה פורק יותר מדי והורס בכך את הסוללות.
danoneyal
02-10-2011, 20:52:53
כרגיל מיכאל , תשובות יפות ומנומקות
שים לב!
הכוונה שלי היא שמה שאתה טוען זה לא מה שאתה מושך, בגלל הפרשי המתחים ואיבודים אחרים
שימור אנרגיה
Pcharge=22.2*2.3=51.06w
Ppsu=12*A
נציב
Pcharge=Ppsu
51.06=12A
A=~4.3 ampere
בגלל שהספק שלך לא אידיאלי כמו כן המטען רחוק מכך גם בגלל בזבוזי חום, גם בגלל רכיבים לא מדוייקים ואף צריכת הספק של המטען עצמו
בסופו של דבר המטען ימשוך 6 אמפר מהספק, לכן אתה צריך ספק שידע לתת לך לפחות 10 אמפר, כמו כן רצוי גם שיקרר את עצמו אקטיבית (עם מאוורר פנימי כלשהו).
בהצלחה.
נ.ב
אם אתה מגיע לזרם טעינה של 2.5 אמפר בסוללת שש תאים, סימן שאתה פורק את הסוללה לרמות של מתחת ל3.3 וולט לתא
שים לב!
שימור אנרגיה
Pcharge=22.2*2.3=51.06w
Ppsu=12*A
נציב
Pcharge=Ppsu
51.06=12A
A=~4.3 ampere
בהצלחה.
נ.ב
עבור מטען של 50W מיותר להשקיע בספק של 10A 12V קרי 120W.
אם עובדים עם ספק איכותי כמו ספק IBM של לפטופ לצורך הדוגמא (אחד שיודע לעמוד בהספק המוצהר ואף מעבר) אז אין בעיה והספקים הללו אינם מקררים את עצמם, הם פשוט בנויים טוב ומתוכננים נכון.
michaelgl
02-10-2011, 21:23:47
ציקי מסכים איתך לגמרי.
אבל אני יוצא מנקודת הנחה שלא כולם קונים ספק שאכן מסוגל לעמוד בהספקים הנ"ל במבחן המציאות
ספק לא אמין של 120 וואט~ 20% שקר +10% סיכוי שלא ישמור על מתח של 12V בצריכה גבוהה.
מקדם בטחון קטנטן והגעת להספק המיוחל 6A*12V=72W +תוכלת חיים ארוכה.
ספק טוב, כאשר יגיע יומו להיפגש עם הבורא ימות לבד
ספק זול וגוסס הוא כמו פסיכופט, אתה לא יודע מה יקרה (ראיתי דברים בעולם מחשבי ה-PC )
לכן אני מקפיד תמיד, בכל תחום בחיים, לאבזר את עצמי עם ספק הולם
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.