צפייה בגרסה מלאה : עזרה! עזרה בהרכבת ראש במסוק...
3Dor.b
04-10-2011, 14:54:34
שלום ,
כשאני מרכיב את הגריפים בראש של המסוק עם כל המייסבים ומשחיל אותם לספינדל ואז נועל משני צידי הספינדל את שני הברגים אז אחד הגריפים מסתובב קצת קשה והשני חלק.
ניסיתי לדחוף פנימיה כמה שאפשר את כל המייסבים כיוון שחשבתי שאולי בגלל זה יש טיפה מרווח אבל זה לא מספיק עדיין. או שאולי אני צריך בכלל לחזק חלש את הברגים בספינדל?
אשמח לעזרה,
תודה.
דור
את הברגים של הספינדל צריכים להדק חזק.
אם צד אחד הולך קשה לאחר סגירה יש לוודא שהמייסבים והדיסקיות הוכנסו בסדר הנכון ובכיוון הנכון.
פרק הכל. וודאי שכל החלקים קיימים ע"י סידור שלהם בשורה בסדר שהם נכנסים לראש
וודא שהמסבים מסתובבים חלק ואין לוקטייט בתוכם
Sent from my Galaxy S 2 Using Tapatalk
Yoav Lahav
04-10-2011, 16:30:55
אל תשחק עם זה יותר מידי אם אתה בטוח שעשית לפי ההוראות וזה לא עוזר.
לך למישהו מנוסה שמכיר תמסוק הזה (LOGO 400?) שיעזור לך.
אם אתה לא עושה משהו נכון זה יגמר בריסוק המסוק במקרה הטוב
ובריסוק של מישהו במקרה הגרוע.
שלום ,
כשאני מרכיב את הגריפים בראש של המסוק עם כל המייסבים ומשחיל אותם לספינדל ואז נועל משני צידי הספינדל את שני הברגים אז אחד הגריפים מסתובב קצת קשה והשני חלק.
ניסיתי לדחוף פנימיה כמה שאפשר את כל המייסבים כיוון שחשבתי שאולי בגלל זה יש טיפה מרווח אבל זה לא מספיק עדיין. או שאולי אני צריך בכלל לחזק חלש את הברגים בספינדל?
אשמח לעזרה,
תודה.
דור
HeliDraco
04-10-2011, 21:39:23
הי
הייתי בודק כמה דברים:
אפילו בלוגו הצירים עלולים להגיע מעט מחוספסים מדי. קל לבדוק את ע"י הצבה של הגריפ (ללא מיסב הדחיקה, רק הרדיאלי) על הציר ובדיקת סיבוב. אם הגריפ עולה בלחץ או לא מסתובב - קצת נייר שיוף עדין (מאד) פותר את הבעיה.
כמו שכתבו - כדאי לבדוק את המיסבים לעניין (1) תקינות (2) סדר הרכבה (3) לוקטייט. לא יודע איך זה בלוגו 400, אבל ב-500 פינלס זיהה שיש חשיבות לכיוון שבו מכניסים את המיסבים הרדיאליים לגריפ. אני אישית לא נתקלתי בזה, אבל יכול להיות שזאת הבעיה.
את ברגי הספינדל באמת צריך לסגור חזק, אבל אפשר לפתוח חצי סיבוב (לא יותר) מסגירה "מלאה", כדי לשחרר את הלחץ על המיסב.
מקווה שעוזר... :)
את ברגי הספינדל באמת צריך לסגור חזק, אבל אפשר לפתוח חצי סיבוב (לא יותר) מסגירה "מלאה", כדי לשחרר את הלחץ על המיסב.
לפתוח חצי סיבוב מסגירה מלאה? בשום אופן לא.
hagpel
05-10-2011, 08:08:49
לפתוח חצי סיבוב מסגירה מלאה? בשום אופן לא.
הי ציקי,
אני בדיוק גמרתי להרכיב ראש חדש ל500
גם אני הייתי חייב לפתוח כרבע סיבוב את ברגי הספינדל כדי לשחרר לחץ,
בסגירה מלאה הגריפים היו קשים והורגש קפיצות בתנועה שלהם,
ההרגשה שלי הייתה שזה לא נכון אבל שום דבר אחר לא פותר את זה חוץ משחרור,
אתה טוען שהרכבתי לא נכון? וזה הסיבה שבהידוק מלא הגריפים קשים?
guy1a
05-10-2011, 08:17:35
קטונתי מלהתערב בשיח מומחים ולוגו רחוק ממני כמרחק שמים וארץ ...
אבל ניתקלתי במהלך הזמן ונסיונות להזמין חלפים סינים זולים עד נורא זולים מ EBAY במקרים שצירים לא היו באורך המתאים ומה שקרה זה שבסגירה מלאה של הברגים המרחק שנותר בין הדיסקיות היה לא מספיק. בצירים אחרים ( מקוריים של הקופטר ) היה מספיק מקום .. בדיוק באותו סידור של מיסבים ודיסקיות.
אני מניח שהציר של הלוגו הוא מקורי וחדש .. אבל אולי יש איזו בעיה או בייצור או בסדר החלקים ?
הי ציקי,
אני בדיוק גמרתי להרכיב ראש חדש ל500
גם אני הייתי חייב לפתוח כרבע סיבוב את ברגי הספינדל כדי לשחרר לחץ,
בסגירה מלאה הגריפים היו קשים והורגש קפיצות בתנועה שלהם,
ההרגשה שלי הייתה שזה לא נכון אבל שום דבר אחר לא פותר את זה חוץ משחרור,
אתה טוען שהרכבתי לא נכון? וזה הסיבה שבהידוק מלא הגריפים קשים?
קשה בהתכתבות לעמוד על הבעיה.
אפשר לפתור את הבעיות הללו על יד שימוש בדיסקיות דקות יותר כמובן שתמיד באופן סימטרי עבור שני הצדדים.
דבר אחד בטוח, כשאתה לא סוגר את ברגי הספינדל עד הסוף אתה גורם למספר בעיות.
1. חוסר איזון של הראש.
2. סגירה לא מבוקרת - לעולם לא תדע אם הראש סגור מספיק חזק או לא, מה גם שהחברות לוקחות בחשבון את מספר הכריכות לנעילה ועמידה בעומס.
3. חופש יתר של המייסבים.
אם החלק לא ננעל כראוי או יוצר לחץ לא סביר ואתה בטוח ב 100% שהרכבת כמו שצריך אז כתוב לחברה וקבל תשובה מסודרת או חלק חליפי.
מעולם לא ראיתי המלצה לסגירה לא מלאה של ברגי הספינדל.
לדעתי מסוכן מאד להטיס ככה.
Scooter007
05-10-2011, 08:30:51
גם אני נתקלתי באותה הבעייה כשחיברתי את המייסבים והגריפים של רוטור הזנב ב TREX 500 שלי.
צד אחד הורכב בלי שום בעיה והתנועה של הגריפ היתה חלקה ואילו הצד השני נע בקושי, פירקת והרכבתי את הצד הבעייתי פעמיים/שלוש ווידאתי שהחלקים מורכבים בסדר הנכון וזה לא עזר.
לבסוף החלפתי בין שני הגריפים והמייסבים וצד הציר והבעייה נפתרה.
קטונתי מלהתערב בשיח מומחים ולוגו רחוק ממני כמרחק שמים וארץ ...
אבל ניתקלתי במהלך הזמן ונסיונות להזמין חלפים סינים זולים עד נורא זולים מ EBAY במקרים שצירים לא היו באורך המתאים ומה שקרה זה שבסגירה מלאה של הברגים המרחק שנותר בין הדיסקיות היה לא מספיק. בצירים אחרים ( מקוריים של הקופטר ) היה מספיק מקום .. בדיוק באותו סידור של מיסבים ודיסקיות.
איןאני מניח שהציר של הלוגו הוא מקורי וחדש .. אבל אולי יש איזו בעיה או בייצור או בסדר החלקים ?
אין כאן שיח מומחים יש כאן הקפדה על הרכבה נכונה לפי הוראות יצרן המסוק ולא לפי תחושות.
ובקשר לחלפים הזולים מ EBAY מה שזול עולה בסוף ביוקר.
המסוקים היום (במיוחד הקטנים) זולים, מיותר לחלוטין לקמבן חלפים שבסוף גורמים רק לנזק מיותר וגרוע מכך מסכנים חיים.
בקשר לבעיה בייצור, בהחלט ייתכן, קרא את שירשור הבניה שעשיתי ל TDR ומצא שם קטע בו אני מתאר בעיה שמצאתי בקיט שקיבלתי, גריפ זנב חדש נשלח מהיצרן והכל בא על מקומו בשלום.
hagpel
05-10-2011, 09:29:07
תודה ציקי,
ההרגשה שלי היתה שבמיוחד בספינדל חשוב הידוק אפקטיבי ולא לסמוך על לוקטייט...
אני אנסה לשנות דיסקיות, אולי עם דקה יותר לא יווצר הלחץ על הגריפ
חגי
Scooter007
05-10-2011, 09:45:46
סליחה על הבורות , אבל זה קביל ???
תודה ציקי,
ההרגשה שלי היתה שבמיוחד בספינדל חשוב הידוק אפקטיבי ולא לסמוך על לוקטייט...
אני אנסה לשנות דיסקיות, אולי עם דקה יותר לא יווצר הלחץ על הגריפ
חגי
hagpel
05-10-2011, 10:16:58
מה קביל?
Scooter007
05-10-2011, 10:19:32
להחליף את הדסקיות באחרות ? דקות יותר ? לא מקוריות ?
מה קביל?
hagpel
05-10-2011, 10:27:18
לפי מה שציקי אומר יתכן והדיסקיות שסופקו עבות מדי ולכן ההידוק הסופי יוצר לחץ,
בסופו של דבר הבורג עושה את העבודה, לא הדיסקיות שממלאות את המרווח להתאמה מושלמת,
אולי רצוי לציין שהראש שאני מרכיב כרגע הוא זמני עד שיגיעו החלקים לראש האורגינאלי,
מדובר בראש כחול...לא צריך להוסיף
לכן, לא יפתיע אותי שהדיסקיות לא בדיוק מתאימות,
אין מילה בסינית ללא קביל אני חושב...:D
MRDATA
05-10-2011, 14:51:32
לפי מה שציקי אומר יתכן והדיסקיות שסופקו עבות מדי ולכן ההידוק הסופי יוצר לחץ,
בסופו של דבר הבורג עושה את העבודה, לא הדיסקיות שממלאות את המרווח להתאמה מושלמת,
אולי רצוי לציין שהראש שאני מרכיב כרגע הוא זמני עד שיגיעו החלקים לראש האורגינאלי,
מדובר בראש כחול...לא צריך להוסיף
לכן, לא יפתיע אותי שהדיסקיות לא בדיוק מתאימות,
אין מילה בסינית ללא קביל אני חושב...:D
תתפלא... 不接受
:):):)
HeliDraco
05-10-2011, 20:45:54
יכול להיות שאני טועה, אבל יש לי כמה הסתייגויות:
קשה בהתכתבות לעמוד על הבעיה.
אפשר לפתור את הבעיות הללו על יד שימוש בדיסקיות דקות יותר כמובן שתמיד באופן סימטרי עבור שני הצדדים.
דבר אחד בטוח, כשאתה לא סוגר את ברגי הספינדל עד הסוף אתה גורם למספר בעיות.
1. חוסר איזון של הראש.
בכמה הראש לא יהיה מאוזן מרבע סיבוב של הבורג (פחות ממילימטר הפרש - לדעתי זוג דיסקיות לעולם לא יהיו כ"כ סמטריות)?
2. סגירה לא מבוקרת - לעולם לא תדע אם הראש סגור מספיק חזק או לא...
תמיד סוגרים עד הסוף. רק אם מרגישים שהגריפ תקוע ואין בעיה אחרת (כלומר בדקת איזוון ספינדל, דיסקיות, מיסבים וכו'), פותחים כרבע סיבוב. ובכל מקרה, אם צריך לפתוח יותר מזה, כנראה שהבעיה היא במקום אחר.
... מה גם שהחברות לוקחות בחשבון את מספר הכריכות לנעילה ועמידה בעומס.
לגבי עמידה בעומס - הנדסת מכונות די נחרצת בעניין הזה. העומס תמיד נופל על 3 כריכות, כל השאר הן לאבטחה. לא חושב שפתיחה של רבע סיבוב מסכנת את שלמות הגריפ, כמובן בתנאי שיש לוקטייט והבורג בסדר. לגבי הנעילה - לא חושב שיש חברה שמדייקת ברמה של רבע כריכה באורך הברגים שלה. כשהרכבתי את הלוגו שלי, מדדתי את הרגים בקליבר, כדי לוודא שאני לא לוקח בורג לא נכון. לא חושב שמצאתי בורג אחד שאורכו היה בדיוק כמו שכתוב במנואל
3. חופש יתר של המייסבים.
ראה סעיף 2.
אם החלק לא ננעל כראוי או יוצר לחץ לא סביר ואתה בטוח ב 100% שהרכבת כמו שצריך אז כתוב לחברה וקבל תשובה מסודרת או חלק חליפי.
מעולם לא ראיתי המלצה לסגירה לא מלאה של ברגי הספינדל.
ממה שאני זוכר, אני ראיתי - אצל פינלס באחד מסרטי ההרכבה. מצד שני, אני יכול לטעות :o
לדעתי מסוכן מאד להטיס ככה.
ואדים
הסרטונים של בוב פינלס טובים אבל אף אחד לא חף מטעויות.
את ברגי הספינדל נועלים עד הסוף וחזק.
מעבר לחשיבות האיזון ומספר הכריכות יש את עניין נעילת הבורג שלא קיים ברגע שלא סגרת אותו עד הסוף גם אם פתחת 1/10 כריכה.
בעיית האיזון לא נובעת רק מהחלק היחסי של הכריכה שלא נעלת אלא בנוסף מהחופש שעלול להיווצר ולהזכירך בזמן עבודת הראש כל המכלולים בתוך הגריפ לוחצים החוצה כלפי אותו בורג שלא סגרת עד הסוף.
עשה ניסוי, תוריד את הלהבים, סגור את הברגים של הלהבים על הגריפים והוסף בצד אחד דיסקית דקה.
תפעיל מנוע ותיווכח איך אותה דיסקית הצוברת מסה תוך כדי סיבוב מוציאה את כל המסוק מאיזון.
מי משעוניין להמר בנושא הזה שיהיה לו בהצלחה, זו טעות גדולה.
guyro
05-10-2011, 21:27:55
חברה, תנועה לא חלקה של גריפים נובעת מכמה סיבות, אבל העיקרית בבנייה של מסוק חדש היא טעות בסדר ההכנסה לגריפ של 3 חלקי מיסב הלחץ.
יש לוודא שהדיסקית בעלת הקוטר החיצוני הגדול ביותר נכנסת ראשונה לגריפ ולאחריה הדיסקית עם הכדורים שהכדורים עצמם פונים לתוך הגריפ ולבסוף הדיסקית בעלת הקוטר החיצוני הקטן.
אם תעשו זאת לפי הסדר הנכון התנועה תהיה חלקה ורציפה.
erazz
05-10-2011, 23:50:24
מעבר לכך שזה פשוט לא נכון להשאיר בורג לא מהודק, זה מצביע על בעיה. לא כדאי להתעלם מהבעיה אלא לפתור אותה.
RonTo
06-10-2011, 07:19:50
סתם נקודה למחשבה.. תנועת הגריפים לעיתים קרובות מלווה בקפיצות קטנות ו/או תחושה של "חול במיסבים".
הדרך לבדוק אם התנועה תקינה היא למשוך בכוח את שני הגריפים כלפי חוץ ולנסות לסובבם.
אם גם אז מורגשת תנועה לא חלקה משהו לא תקין.
הסיבה לכך שזוהי הדרך הנכונה לבדוק היא שהמיסבים ולמעשה כל מכלול הגריפ תוכנן לעבוד כאשר יש עליו עומס כלפי חוץ.
בהצלחה
יוסי1976
06-10-2011, 07:29:00
היה לי בלייד 400 הוא התפרק לי באמצע טיסה בגלל שהברגים של הספינדל היו רופפים זהירות.
3Dor.b
06-10-2011, 07:48:14
הבעיה הייתה ששמתי את הדיסקיות הפוכות. תודה רבה לכל העוזרים!
guy1a
06-10-2011, 08:01:47
תוכל להסביר איזה דיסקיות ?
guyro
06-10-2011, 09:29:50
תוכל להסביר איזה דיסקיות ?
הנה דוגמא טובה, שימו לב למרות שכתוב החור הגדול יותר אבל הכוונה לרוב היא בקוטר הדיסקה הגדול יותר שנכנס ראשון.
זוהי הבעיה העיקרית לכך שאין תנועה רציפה וחלקה בגריפים לאחר הרכבה, בעיות נוספות נובעות ממיסבים לא תקינים בגריפים, מיסב הלחץ עצמו תקול, דמפרים גמורים , הרכבה לא נכונה , כמות מוגזמת של לוקטייט בסגירת הספינדל, ליכלוך ועוד...
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=54540&d=1317889730
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.