צפייה בגרסה מלאה : עזרה! תוספת לסנפיר זנב
Scooter007
17-10-2011, 21:18:10
שלום,
בעצת (חלק) מחברי הפורום החלטתי להתקין תוספת לסנפיר על מנת "למזער" נזקים בנחיתות עבור מתחיל שכמוני.
הבנתי שמומלץ לשייף את הסנפיר ולאחמ"כ להדביק עם אפוקסי, התהליך הזה נראה לי קצת "מעייף ומלוכלך" ולכן חשבתי לנקוט בשיטה אחרת.
לקחתי חתיכת פושרוד של טיסן וכופפתי אותו מעט, התוצאה לפניכם. (החור בסנפיר הינו מקורי)
זה קביל ???
satrianip
17-10-2011, 21:37:47
אחח יוס יוס אין כמוך!! יצירתי ומקורי אני אהבתי מקווה שזה מספיק חזק
עכשיו גם הבנתי למה שאלת אותי היום אם יש לי פוש רוד
Friman
17-10-2011, 21:50:09
יוסי אתה בטוח שזה לא יחליק כלפי מעלה בתוך החור אם התוסף יחטוף מכה במפגש עם הרצפה?
עניין השיוף והאפוקסי זה עבודה של חצי שעה גג. כל עוד שמים כפפות ונזהרים לא לנשום את האבק של הקרבון, זה ממש קלי קלות. לדעתי כדאי לך להוסיף שם קצת אפוקסי.
כמו כן מהנסיון שלי, שים לב לא להשתמש במוט עבה וכבד מדי. אני השתמשתי במוט בעובי של 2.5 מ"מ כמעט והתוסף שלי היה כבר כבד מספיק בשביל להטות טיפה את מרכז הכובד אחורה. עודד המליץ בעבר למסוקי 500 להשתמש בפלדה קפיצית בעובי 1.5 מ"מ. ואגב, התוסף בהחלט מומלץ למתחילים מנסיוני האישי.
wonderd
17-10-2011, 21:54:40
אחלה פתרון, למרות שלדעתי פשוט תלמד לנחות כמו שצריך ולא תצטרך כל מיני עזרים.
דניאל דקל
17-10-2011, 22:11:41
אם אתה מגיע למצב בו אתה גורם נזק לסנפיר הזנב לעיתים תכופות, אתה חייב להמשיך להתאמן בסימולטור
מה שאתה עושה, דומה לנהג מכונית שלא יודע לחנות ומתקין על מכוניתו פגושים של האמר..
מקווה שתיקח את הביקורת ברוח טובה (:
Scooter007
17-10-2011, 22:12:18
Q
יוסי אתה בטוח שזה לא יחליק כלפי מעלה בתוך החור אם התוסף יחטוף מכה במפגש עם הרצפה?
אני מאמין ומקווה שלא, יצרתי שם מדרגה קטנה ממש כמו ה Z שעושים בטיסנים
עניין השיוף והאפוקסי זה עבודה של חצי שעה גג. כל עוד שמים כפפות ונזהרים לא לנשום את האבק של הקרבון, זה ממש קלי קלות. לדעתי כדאי לך להוסיף שם קצת אפוקסי.
זהו, שלא בא להתעסק עם קרבון... מלוכלך ולא בריא. נראה לי שהאפוקסי לא יעזור בלי לשייף קצת.
כמו כן מהנסיון שלי, שים לב לא להשתמש במוט עבה וכבד מדי. אני השתמשתי במוט בעובי של 2.5 מ"מ כמעט והתוסף שלי היה כבר כבד מספיק בשביל להטות טיפה את מרכז הכובד אחורה. עודד המליץ בעבר למסוקי 500 להשתמש בפלדה קפיצית בעובי 1.5 מ"מ
השתמשתי בפושרוד של 2 מ״מ והחתירה גם די קצרה, אני מאמין שהמשקל יהיה זניח
. ואגב, התוסף בהחלט מומלץ למתחילים מנסיוני האישי.
Scooter007
17-10-2011, 22:17:21
אם אתה מגיע למצב בו אתה גורם נזק לסנפיר הזנב לעיתים תכופות, אתה חייב להמשיך להתאמן בסימולטור
מה שאתה עושה, דומה לנהג מכונית שלא יודע לחנות ומתקין על מכוניתו פגושים של האמר..
מקווה שתיקח את הביקורת ברוח טובה (:
הכל ברוח טובה... בינתיים לא גרמתי נזק לזנב כי עוד לא הטסתי את הכלי אפילו פעם אחת... רק אתמול הוא עבר טסט פלייט ואני מקווה להטיס בפעם הראשונה במשך השבוע.
בינתיים אני טוחן סימולטור ומקווה מאוד שהכניסה לעולם האמיתי תעבור בצורה חלקה.
wind556
17-10-2011, 22:25:47
אני חייב לאמר שעשית את זה הכי גרוע ו"מלוכלך" שאפשר
זאת לא עבודה נכונה משום כיוון
צריך שיהיה טיפת יחס מכובד למוצר ולא טלאי כה מכוער שמחובר כה גרוע..
בדיוק באותו מאמץ עם אותה השקעת זמן היית עושה משהו אלגנטי להפליא וגם נכון מבחינה הנדסית.
אני לא מנסה לרדת עליך, אבל אי אפשר לשבח כל ג'אנק.
אם תרצה , דבר איתי ואדריך אותך איך לעשות את זה ב10 דקות שגם יראה טוב וגם יהיה חזק (ופירסמתי כאן תמונות כבר כמה פעמים)
מקווה שתפיק תועלת מהביקורת
Scooter007
17-10-2011, 22:34:25
קודם כל, אני לוקח את הדברים שלך ברוח טובה אבל אני חייב להבין למה אתה חושב שמדובר בג׳אנק?
התוספת עשויה מהחומר המומלץ (פושרוד 2 מ״מ) והכיפופים בוצעו בצורה הכי מדוייקת והכי הדוקה שיש, אין חופשים והתוספת יושבת פרפקט על הסנפיר.
אשמח להסבר.
בדיוק באותו מאמץ עם אותה השקעת זמן היית עושה משהו אלגנטי להפליא וגם נכון מבחינה הנדסית.
אם תרצה , דבר איתי ואדריך אותך איך לעשות את זה ב10 דקות שגם יראה טוב וגם יהיה חזק (ופירסמתי כאן תמונות כבר כמה פעמים)
מה אתה רוצה מהבחור המסכן? נראה שבסה"כ עשה עבודה יפה ונקייה.
צריך רק לדאוג לקיבוע הפושרוד הזה משום שפגיעה בזנב תביא לתוצאה חמורה.
באופן כללי אני חושב שכל העניין הזה מיותר ועדיף ללמוד להטיס נכון (בתחילה על משטחים קשים וישרים) אבל המימוש נראה לא רע בכלל.
hagpel
17-10-2011, 23:08:08
בסך הכל אתה צריך ליצור לופ בחלק התחתון שיורד למטה אחרי הכיפוף
לקדוח דרכו את הסנפיר
להעביר דרך הלופ והחור בסנפיר בורג ולנעול עם אום
זה ימנע תנועה למעלה
ותתאמן לנחות ישר שלא תצטרך את זה לאורך זמן
בהצלחה בסולו
wind556
17-10-2011, 23:36:12
קודם כל, אני לוקח את הדברים שלך ברוח טובה אבל אני חייב להבין למה אתה חושב שמדובר בג׳אנק?
התוספת עשויה מהחומר המומלץ (פושרוד 2 מ״מ) והכיפופים בוצעו בצורה הכי מדוייקת והכי הדוקה שיש, אין חופשים והתוספת יושבת פרפקט על הסנפיר.
אשמח להסבר.
אתה מוזמן לבוא אלי עם חתיכת פלדה 1.2 מ"מ מחנות טיסנים וב10 דקות תקבל משהו שיראה שונה לגמרי ושאפילו יחזק את הסנפיר הקיים
השיופים והאפוקסי עלי :D לא תורעל :cool:
Friman
18-10-2011, 00:06:23
יוסי תוספת או לא תוספת לסנפיר, בסה"כ ההגנה על הזנב היא "בקטנה", רק מנגיעות קלות של להבי הזנב בקרקע. בשביל נגיעות קטנות שכאלו בהתחלה, התוספת עושה עבודה נהדרת וגם מגבירה קצת את הביטחון, לא נעים לשמוע את רוטור הזנב משייף את האספלט ;). לכל מכה רצינית יותר של הזנב בקרקע, היא לא באמת תעזור. אבל כמו שציקי אמר, כדי שחלילה זה לא יישתחרר לך לתוך רוטור הזנב ויעוף לך הישר לפנים, תדאג לקבע את זה היטב.
בסופו של דבר, זה לא יפחית את הלחץ והאדרנלין מההטסה הראשונה... אז יאללה צא כבר להטיס ותחזור עם חוויות.
אתה מוזמן לבוא אלי עם חתיכת פלדה 1.2 מ"מ מחנות טיסנים וב10 דקות תקבל משהו שיראה שונה לגמרי ושאפילו יחזק את הסנפיר הקיים
השיופים והאפוקסי עלי :D לא תורעל :cool:
עודד
מדובר בחתיכת ברזל מחוברת לסנפיר זנב מקרבון ולא צריך להפוך את זה למדע טילים.
שיופים, אפוקסי, רעלים... מה קורה ? הכל בסדר?
אז אני היחיד שפשוט שם סנפיר של 600 ? (שעלה גרושים בסיני)
Friman
18-10-2011, 08:18:55
זה גם רעיון.. הוא לא נוגע ברצפה?
Scooter007
18-10-2011, 09:51:50
חשוב לי להדגיש שאני לא "בונה" על התוספת לאורך זמן , אני רק רוצה "סיוע" קל בהתחלה.
אני עובד הרבה בסימולטור ומקווה לטוב.
Scooter007
18-10-2011, 09:53:30
חשוב לי לציין שאני לא "בונה" על התוספת לאורך זמן , אני רק רוצה "עזרה" בתחילת הדרך.
הסנפיר של ה 600 מתאים ???
חשוב לי לציין שאני לא "בונה" על התוספת לאורך זמן , אני רק רוצה "עזרה" בתחילת הדרך.
הסנפיר של ה 600 מתאים , צריך קידוח של חור אחד רק (כי יש 2 אבל רחוקים מידי)
סידרתי שהוא יהיה כמה מילימטרים מעל האדמה , אבל אפשר לסדר שזה יהיה בול על האדמה או אפילו שיגביה כמה שאתה רוצה (תלוי במיקום החור שאתה קודח)
Yoav Lahav
19-10-2011, 07:57:16
חברוס,
בהנחה שהחיבור והמתכת חזקים מספיק, עדיין יש לך בעיה בנחיתות על דשא, אדמה חשופה ושאר משטחים שאינם קשיחים או אינם מישריים. שטח המגע הקטן של ה PUSHROD עם הקרקע יגרום לשקיעתו או כניסתו לאיזה חור וכל הסידור שלך לא יעבוד.
אצלי הוספתי חתיכת קרבון קטנה ובהמראות נחיתות ממשטחים שאינם מישור אופקי קשיח רוטור הזנב שומר מרחק בטוח ממגע
עם הקרקע ואין כמעט שקיעה. חתיכת הקרבון מחוברת עם בורג קטן ואום וSUPERGLUE בכל שטח המגע עם מייצב הזנב המקורי. זה שורד ריסוקים ובוודאי שורד המראות ונחיתות.
יואב.
שלום,
בעצת (חלק) מחברי הפורום החלטתי להתקין תוספת לסנפיר על מנת "למזער" נזקים בנחיתות עבור מתחיל שכמוני.
הבנתי שמומלץ לשייף את הסנפיר ולאחמ"כ להדביק עם אפוקסי, התהליך הזה נראה לי קצת "מעייף ומלוכלך" ולכן חשבתי לנקוט בשיטה אחרת.
לקחתי חתיכת פושרוד של טיסן וכופפתי אותו מעט, התוצאה לפניכם. (החור בסנפיר הינו מקורי)
זה קביל ???
wind556
19-10-2011, 09:08:31
הדרך האלגנטית להאריך את סנפיר המסוק:
חוט פלדה 1.2 מ"מ מכופף לצורה
שיוף קל של כל אורך המסגרת החיצונית של הסנפיר עד שהברק נעלם
הדבקת הפלדה בכמה נקודות עם דבק CA רק לשם הנוחיות
כמה ליפופים של חוט דק וחזק, גם חוט תפירה רגיל יספיק (או חוט פיברגלס למי שיש) בשתי נקודות לפחות על כל צד
מריחה ומילוי אפוקסי לכל אורך הסנפיר והפלדה
התוספת אינה זמנית, ונחוצה בכל עת למי שרוצה לשמור על הTT ומטיס לעיתים גם בשטח חולי או עשבי
לא חייבים לרסק את המסוק כדי לשבור שיניים, מספיקה אבן הכי קטנה בחול כדי לעשות את זה
התוספת אינה משפיעה במאומה על איכות הטיסה, ועושה לגמרי את העבודה.
לוקח 10 דקות ברוטו לכל ה"פרוייקט" הזה, ונראה סביר ביותר מבחינה ויזואלית
wind556
19-10-2011, 09:10:20
אתה צריך את התוספת לתמיד
היא לא מזיקה , רק מועילה
אין לזה בבכלל קשר להתחלת הדרך שלך, אלא לתנאי השטח ולתיכנון לקוי של המקור
ראה כאן:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?43772-הארכת-סנפיר-זנב&p=304723#post304723
wonderd
19-10-2011, 17:49:06
יוסי, אחרי שנפגשנו היום בתחרות - יש לך 3 דברים שצריך לוודא:
1. לימוד נחיתה נכון - אין שום סיבה שבנחיתה על משטח קשה וישר תיגע עם הלהבים ברצפה - הסנפיר המקורי בכל מקרה ארוך מהלהבים.
2. לא לנחות על דשא
3. לא לנחות או להמריא מאדמה או כל משטח רך אחר שיעלה אבק לא בריא ושיכול לגרום לנזק בנחיתה.
הכללים האלה די פשוטים, תשמור עליהם ואתה לא צריך שום מאריך ושום אילתור, ראית היום איך אנשים נוחתים בכיף ואף להב זנב אחד לא נפגע... (דרימר - איפה האייקון של הקריצה??!!!)
אני בטוח שיש בסביבתך לפחות אדם אחד שיכול להראות לך איך לנחות כמו שצריך.
בהצלחה.
Scooter007
19-10-2011, 20:10:57
אלעד,
0. היה נעים (סופסוף) לפגוש את האיש מאחורי הכינוי התמוהה
1. אין ספק שאני אתאמן עד כמה שאוכל על מנת לנחות כמו שצריך.
2. אני גר במעלה-אדומים, אין פה דשא... :-)
3. אנחנו בשלבי חיפוש של שטח חדש על בסיס אספלט
4. ת'אמת, אחרי שראיתי היום מספר לא קטן של נחיתות "ברוטליות" שבכל זאת עברו בשלום התוספת לנספיר מקבלת סימן שאלה די גדול מבחינתי
5. אין לי מושג על מי אתה מדבר... (דרימר - איפה האייקון של הקריצה??!!! :D)
יוסי, אחרי שנפגשנו היום בתחרות - יש לך 3 דברים שצריך לוודא:
1. לימוד נחיתה נכון - אין שום סיבה שבנחיתה על משטח קשה וישר תיגע עם הלהבים ברצפה - הסנפיר המקורי בכל מקרה ארוך מהלהבים.
2. לא לנחות על דשא
3. לא לנחות או להמריא מאדמה או כל משטח רך אחר שיעלה אבק לא בריא ושיכול לגרום לנזק בנחיתה.
הכללים האלה די פשוטים, תשמור עליהם ואתה לא צריך שום מאריך ושום אילתור, ראית היום איך אנשים נוחתים בכיף ואף להב זנב אחד לא נפגע... (דרימר - איפה האייקון של הקריצה??!!!)
אני בטוח שיש בסביבתך לפחות אדם אחד שיכול להראות לך איך לנחות כמו שצריך.
בהצלחה.
Friman
19-10-2011, 21:20:53
להבי זנב מפלסטיק של אליין עולים 4$ אם אני זוכר נכון. במסוק עם הנעת רצועה שפשוף קל של הזנב ברצפה מקסימום ישייף את הלהבים, בניגוד לTT אין כאן סיכון ממשי לנזק רציני (משפשוף קל בלבד). ואם הנגיעה ברצפה היא יותר משפשוף קל, התוספת כמו שכתבתי קודם לא ממש תעזור לך.
אני חושב שזה מועיל להגברת הביטחון כשמרחפים קרוב לקרקע בהתחלה עד שצוברים ביטחון לעלות לגובה, הזנב עלול לשפשף את הרצפה לא רק בגלל נחיתה לא נכונה אלא סתם בגלל תנועות לא מספיק מיומנות בהתחלה. לי הנגיעות הקלות האלו ברצפה הורידו את הביטחון, התוסף לזנב שיחרר אותי מהדאגה הזו למרות שכאמור במסוק עם הנעת זנב ברצועה התרומה שלו פחות קריטית לדעתי.
היה נחמד להיפגש הבוקר עם חברים מהפורום, מי ייתן וירבו אירועים כאלו.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.