התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מסוק מסתבסב

iluha
20-10-2011, 23:32:42
מסוק שלי Trex 450 sport משום מה התחיל לסתבסב במהירות לצד שמאל
כאשר אני מגיע לחצי מצערת בערך.
מה אפשר לעשות לדעתכם עם?
מראש תודה רבה.

paylot
20-10-2011, 23:41:10
פרט קצת יותר האם המסוק תפקד לפני בצורה תקינה?

Yoav Lahav
21-10-2011, 06:39:43
שלום חברוס.

זה לא בעיה שפותרים בפורום. צריך לראות.

איפה אתה מטיס?

QUOTE=iluha;305244]מסוק שלי Trex 450 sport משום מה התחיל לסתבסב במהירות לצד שמאל
כאשר אני מגיע לחצי מצערת בערך.
מה אפשר לעשות לדעתכם עם?
מראש תודה רבה.[/QUOTE]

michaelgl
21-10-2011, 07:47:41
הג'ירו שלך על מצב שומר זנב, או לא שומר זנב?

wonderd
21-10-2011, 08:05:35
מה זה צד שמאל להגדרתך? האם כשאתה עומד מאחורי המסוק - הזנב בורח ימינה או שמאלה?

iluha
21-10-2011, 11:08:34
אני חדש בתחום של 6 ערוצים, אני מטיס עם שלט DX6i, מסוק היה בסדר גמור אחרי וויסות, אני בינתיים נמצא רק בשלב של ריחוף, תוך כדי ריחוף בגובה מטר לחצתי בטעות קט מנוע בשלט ומבוק נפל על הראש רוטור ורק flybar התעקם, לאחר שהחלפתי אותו מסוק פשוט מתחיל לסתבסב שמאלה כל הזמן עם כיוון טיסה, מצב ג׳ירו בשלט נמצא על INH
בינתיים אני מטיס בגן יבנה *

liran
21-10-2011, 11:18:28
תבדוק שהסרוו זנב מתקן לכיוון הנכון, נראה לי ששינית בטעות את הכיוון של הסרוו זנב בשלט בטעות וזו התוצאה.

Friman
21-10-2011, 11:38:01
ריסקת את המסוק על הראש וכל הנזק היה פלייבר שהתעקם? מה ריסקת אותו על טרמפולינה..? מה עם להבים, צירים, גג״ש ראשי, וידאת שכל אלו תקינים? רצוי לבדוק היטב את כל המכלולים הללו לאחר הריסוק כי הנזק הקל נשמע לי מפתיע קצת.
ולעניינינו, מה לגבי הנעת הזנב (אני לא יודע אם זו הנעה ברצועה או ב torque tube..)? הכל תקין שם? כי אם המסוק מסתבסב שמאלה כבר על הרצפה (כלומר הזנב מסתבסב ימינה והאף שמאלה) יכול להיות שהבעיה היא בהנעת הזנב. תאר יותר בפירוט איזה סבסוב יש לך בדיוק - מהיר או איטי, לאיזה כיוון מסתובב האף ולאן הזנב, האם תיקון באמצעות הסטיקים עוזר או שזה סבסוב חסר שליטה, האם קורה כבר על הרצפה או רק באוויר וכל תיאור נוסף שיעזור להבין מה קורה למסוק שלך

iluha
21-10-2011, 11:40:46
סרוו זנב עובד בסדר ומגיב רגיל, גם לא נגעתי בג׳ירו ובסרטו זנב לאחר שמסוק נפל

iluha
21-10-2011, 11:54:45
הוא נפל מגובה פחות ממטר ממצב ריחוף, בדקתי את ה shaft ,גלגלי שיניים, להבים, הכל בסדר חוץ מ flybar, החלפתי אותו וזה דבר היחידי שעשיתי
מסוק שלי עם רצוע וגם אותה בדקתי גם היא תקינה לגמרי
כאשר אני מתחיל להניע ומגיע לחצי מצערת, כלומר שני לפני ניתוק מהקרקע אף של המסוק מתחיל
לסתבסב שמאלה מהר

Friman
21-10-2011, 12:34:17
קטונתי, אבל נשמע לי שיש לך בעיה בהעברת הכח לזנב. אולי מתיחת הרצועה נרפתה קצת והיא מחליקה. אפשרות אחרת היא שמשהו לא זז חלק במנגנון שינוי הפסיעה של להבי הזנב; תבדוק שהסליידר נע חלק על הציר לכל אורך טווח התנועה כשאתה משחק עם הסטיק של סרבו הזנב. אולי אחד הרכיבים בדרך חטף מכה בריסוק ותוקע את המנגנון. אבל יואב אמר הכי נכון - זו בעיה שכדאי לך להראות למישהו בשטח.

iluha
21-10-2011, 14:24:09
בדקתי עכשיו תנוע של סליידר בזנב הוא זז חלק, כמו כן כאשר מפסק ג'ירו בשלט נמצא על מצב 1, כאשר אני מזיז שמאלה או ימינה סטיק של סבסוב ומשחרר אז זווית פסיעה של רוטור אחורי חוזרת לאמצע, וכאשר אני מעביר מצב ג'ירו למצב 0 ומזיז את הסטיק ימינה /שמאלה , זוית פסיעה נשארת במצב האחרון כלומר לא חוזרת למצב האמצע.
ורצועה מתוחה.
עכשיו החלפתי את ה Sport Tail Mount, Tail Drive Gear
אולי יש משהו באזור אשדוד שיכול לעזור (כמובן בתמורת תשלום)

naor14
21-10-2011, 15:11:45
כאשר הגירו פועל הזנב אמור להישאר באותה הזווית. יש עוד דרך לבדוק עם הגירו עובד
שהיא להזיז את הזנב ביד ימינה ושמאלה ולראות את זווית להבי הזנב משתנה. לפי מה
שאתה מתאר הגירו שלך לא פעל בכלל. הייתי מציע לבדוק גם שהרצועה מורכבת לכיוון הנכון והאם
הגירו מתקן לכיוון הנכון. אני חושב שסרטון היה מאוד עוזר לחברי הפורום לפתור את הבעיה.

michaelgl
21-10-2011, 18:59:30
נאור, רעיון מצויין
נשמע שהג'ירו שלך מתקן הפוך
או שיש לך טרים או סאב טרים על הראדר
סרטון יהיה מצויין