צפייה בגרסה מלאה : דיון שרשור המלצות למתחילים בתחביב - מסוקים מומלצים ונקודות שחשוב לשים לב אליהן
Friman
26-10-2011, 19:59:08
בהמשך להצעה שעלתה בשרשור המקביל של מיכאל, נשמח אנו המתחילים של היום, וגם בשביל המתחילים של מחר, לשמוע עצות והמלצות מוותיקי ומקצועני הפורום לגבי כניסה נכונה לעולם המסוקאות בשלט-רחוק והמסוקאות החשמלית בפרט. כמובן זה המקום להתייחס כאן לסקירת דגמי מסוקים מומלצים למתחילים ולהביע דעות בעד ונגד דגמים כאלו ואחרים, אך גם המלצות כלליות יותר ונקודות שחשוב לשים לב אליהן בכניסה נכונה לתחביב, מקומן כאן.
המטרה, בתקווה ליצור שרשור מידע מרוכז, כולל ומקיף למתחיל בתחום שייתבסס על מידע מהימן מאנשים המקצועיים בתחום ובעלי הנסיון המוכח, כשכל אחד שמוכן מוזמן להביע את דעתו באופן ענייני לגבי סוגיה זו.
תודה מראש לכל מי שיבחר לתרום מנסיונו בכדי לקדם את דור המתחילים.
b1yossi
26-10-2011, 20:54:58
לא על זה חשבתי, שרשור כזה עם החלפת דעות תוך כדי כתיבת המפרט סופו כשלון.
אני חשבתי שהחברים המכובדים יעלו הצעה מגובשת כל אחד בנפרד או הצעה מגובשת של כולם ביחד. להבנתי רובם מכירים היטב אחד את את השני ואף מטיסים לעיתים קרובות למדי יחדיו, אני בטוח שיצליחו להעלות משהוא מועיל לכולם.
כל זה בהנחה שיש מי שמרים את הכפפה.....
Friman
26-10-2011, 21:14:51
לא נראה לי שיגיעו לדגם אחד מוסכם ומומלץ על ידי כולם.
ואני גם לא חושב שצריך להיות אחד כזה. כמו שציקי אמר, לכל אחד יש צרכים שונים ומשאבים שונים וסדר עדיפויות שונה. מבחינתי חשוב יותר להבין נקודות יסוד שיש להביא בחשבון בכניסה לתחביב וכך כל אחד שמחפש מידע יוכל לדעת איך לאסוף מידע ועל סמך מה להחליט ולא ללכת בעיניים עצומות לא אחרי מומחה אחד ולא אחרי עשרה. על משקל ״למד אותי לדוג״, במקום ״דוג לי דג״. אבל גם דוגמאות ל״דגים״ - מסוקים מומלצים, ייתקבלו בשמחה.
הצורך בשרשור מרוכז כזה של חוות דעת מהמקצוענים והוותיקים של הפורום התעורר אצלי כבר לפני 3-4 חודשים כשהתחבטתי בעצמי בסוגיות הכניסה לתחום ולא הבנתי מימיני ומשמאלי. אז, דווקא דיונים על נתונים טכניים ומושגים מקצועיים, בלבלו אותי וכמעט גרמו לי להרים ידיים. מה שלי עזר במיוחד זה שכמה אנשים טובים נתנו לי המלצות לא רק מה לבחור אלא איזה שאלות לשאול, מה חשוב יותר ומה פחות במסוק חשמלי, ועל סמך איזה שיקולים ראוי ונכון לקבל החלטות על מסוק ראשון וכניסה לתחום. אז זה מה שאני התכוונתי לנסות לעשות בהצעה לפתיחת השרשור הזה, אבל גם המלצה מרוכזת ומוסכמת למסוק למתחילים תתקבל בשמחה. הרעיון שעלה בשרשור של מיכאל הזכיר לי שמזמן חשתי צורך בחוות דעת מרוכזת ממומחי הפורום, אז זו האינטרפרטציה שלי לשאלה. כמובן כל מידע והמלצה מצד בעלי הידע והנסיון, ייתקבלו בברכה.
אני דווקא חושב ששרשור נפרד לכל ״מומחה״ מבלבל במיוחד (מה גם שישנם שרשורי הדרכה כאלו בפורום מדריכים, כל אחד מהממליצים, אם יחליטו להשתתף ביוזמה זו, מוזמן להפנות למקורות קריאה וחומרים שהוא כתב או ממליץ לקרוא) כי המתחילים כאן לא מכירים את האנשים וקשה להבין בהתחלה שיש פה אי הסכמות בין דעות שונות, זה נראה למתבונן הטרי מהצד כמו התנגשות של ״עובדות״ כביכול, שלא מתיישבות אחת עם השניה וזה מאד מבלבל ללמוד להבחין בין דעה לעובדה. שרשור מרוכז ייתן מקום גם לדיון באי ההסכמות ולהבהיר שלאנשים שונים יש דעות שונות ועל אילו שיקולים מתבססות הדעות השונות, כמובן מתוך נקודת מבט מקצועית אם אפשר. לכל מי שמבקר בפורום יותר משבועיים שלושה ברור שיש גם אינטריגות וסוגיות אישיות בין דמויות שונות כאן, אי אפשר ואין צורך להכחיש זאת, אבל אני מאמין שכל המתחילים ובכלל כל הקהילה ייתרמו אם לשרשור אחד לפחות יישארו חילוקי הדעות המבוססים על רקע אישי, מונחים בצד ונחים בצל.
wonderd
26-10-2011, 22:10:59
אני לא מחשיב את עצמי מומחה אבל אני אתחיל בקטנה;
לדעתי, הדבר הראשון שאדם מתחיל צריך לעשות, לפני הוצאה כספית של שקל אחד, הוא להגיע לשניים/שלושה שטחי הטסה, בעיקר כדי להתרשם מהכלים השונים וממגוון הדעות והרעיונות.
לאחר מכן (אלא אם יש כבר חבר שיכול לעזור), צריך להתחבר לאדם בעל ניסיון כלשהו כדי שיעזור בהכנסת סדר לדברים לפני ולקראת קניית מסוק.
השלב השלישי בהתאם ליכולת, הוא קניית מסוק, שלט וסימולטור, כאשר הסימולטור הוא הכלי החשוב ביותר בכניסה לתחום בצורה רצינית. אם אפשר בנוסף למצוא מדריך שילמד את השלבים הראשונים בהבנת המסוק, הרכבתו והטסתו, גם אם צריך לשלם כמה מאות ש"חים - עלות הריסוקים במידה ואין מדריך כזה תהיה גבוהה יותר.
במידה והמטיס המתחיל לא הטיס טיסנים, הוא יצטרך לרכוש גם מערכת רדיו מתאימה עם לפחות 6 ערוצים, ה'מלחמה' היום מתרכזת בעיקר בין פוטאבה לבין ספקטרום ואם לומר את האמת - לא משנה מאיזו חברה השלט - הכי חשוב שירגיש לכם נוח להחזיק אותו ביד ולתפעל אותו, השיקול השני הוא (שוב, לדעתי..) שבאיזור שבו אתם מטיסים יהיו חבר'ה עם מערכות דומות כדי שיוכלו לעזור במקרה הצורך וכדי שיהיה אפשר לחבר כבל חניך מדריך.
wonderd
26-10-2011, 22:36:06
לגבי המסוק עצמו - לדעתי האישית, אם עוברים את השלבים הראשונים של ההתלהבות ולא נרתעים מהמחירים, אפשר להתחיל עם מסוק בגודל 450/500, הקטן יותר יהיה זול בריסוקים (בעיקר אם משתמשים בחלקים לא מקוריים) אבל הגדול יותר יהיה יותר יציב באויר ולכן סביר להניח שאיתו תרסקו פחות.
כדאי לקנות מסוק שחלקיו זמינים בכמה שיותר אתרים ושהמחירים יחסית נמוכים, צריך לזכור שבדרך כלל חלקים לא מקוריים זולים יהיו גם פחות איכותיים, לכן לא להתפתות לחלקים זולים מדי, התוצאות לא יאחרו לבוא!
אחד הדברים החשובים לזכור ש 95% מההגדרה למסוק חזק שטס טוב בעצם מגיעה מאיכות האלקטרוניקה ולא מהקיט של הגוף, במידה והמסוק לא מתפרק באויר - רוב המסוקים יטוסו בצורה דומה למדי בעיקר אצל מטיסים שאינם מקצוענים ובמסוקים 'סטנדרטיים'.
לסיום - מי שמתחיל צריך לדעת שאי אפשר להיכנס לתחום מסוקי ה 6 ערוצים עם 500 ש"ח, צריך להכין את הכיס להוצאה של לפחות 3000 ש"ח, לא פחות וזה עם מערכת רדיו מיד 2.
HeliDraco
26-10-2011, 22:38:46
מאד מתחבר למה שאלעד כתב.
חוץ מזה - אני לא מגדיר את עצמי בתור "שולט" בתחום, אבל אני אנסה ללכת "הפוך" ולהמליץ על מה שלא עושים - ולא מעט מזה מניסיון שלי :):
טעויות נפוצות של מתחילים (לדעתי):
להאמין לסיסמאות שיווקיות - לא, מסוק שנמכר באיביי ב30$ לא יכול לעשות 3D. אפילו אם כתוב עליו Full 3D Flight (אמיתי :)).
להסתכל על המראה בתור חזות הכל - ללא פרשנות.
להסתכל על המחיר בתור חזות הכל - אם שני מסוקים נראים דומים, אבל אחד עולה 500$ והשני 50$ - יש פה בעיה. מסוקים זה תחביב שצריך להשקיע בו. האם יש רף מינימום בתקציב לכניסה? לא יודע. בעניין זה אין תחליף לניסיון של אנשים שיודעים איזה ציוד הוכיח את עצמו ואיזה לא. מה שמביא לסעיף הבא:
להסתמך על השרשורים באינטרנט - אני לא מזלזל, חלילה, באף אחד ממשתמשי הפורום. אבל מטיס מתחיל שלא מכיר את הנפשות הפועלות, לא יכול להעריך מתוך כמה נסיון אתם מדברים, כשאתם ממליצים על מסוק (שלט, מנוע, בקר, ג'ירו וכו'). כמו שאלעד כתב - אין טוב ממראה עיניים ושיחה עם אנשים (לא וירטואליים :)) בשטח.
להסתמך על סרטים באינטרנט - אם המסוק הוא טוב, החיסרון העיקרי שלו נמצא מאחורי הסטיקים. זה שיוטיוב מלא בסרטי ריחוף עם מסוק X וסרטי טארק עם מסוק Y, עוד לא אומר ש-Y טוב יותר מ-X. במיוחד למתחילים.
להתמקד בעלות הקיט - יש עוד אלקטרוניקה, שלט, כלים, חלקים (כולם מרסקים! כן, כולם!). צריך לזכור את כל זה כשחושבים על הקנייה הבאה.
לא לעשות שיעורי בית - אם אתה לא מבין מונחים שכתובים באתרי מסוקים, כנראה שקצת מוקדם לחשוב על קנייה. זה זמן ללמוד. יש נעוצים בפורום, יש הרבה אינטרנט... ויש אנשים בשטח. שיכולים לעזור. בשמחה.
בטוח יש יותר, אני עוד אחשוב על זה... :)
wonderd
26-10-2011, 22:46:52
להסתמך על סרטים באינטרנט - אם המסוק הוא טוב, החיסרון העיקרי שלו נמצא מאחורי הסטיקים. זה שיוטיוב מלא בסרטי ריחוף עם מסוק X וסרטי טארק עם מסוק Y, עוד לא אומר ש-Y טוב יותר מ-X. במיוחד למתחילים.
זה דבר ששכחתי - הרבה פעמים אני פוגש אנשים (לא רק מתחילים) שמתלהבים מאוד ממסוק כלשהו רק בגלל הסרטונים שהם רואים ביו-טיוב. כמו שואדים כתב - אלה בד"כ מקצוענים שאם תתנו להם דלת מעופפת הם יוכלו לבדצע איתה 3D מדהים. אין לאף אחד כמעט אפשרות לדעת איך מסוק מתנהג/טס בעקבות צפייה בסירטונים, אין לכם מושג מה עושה מחזיק הסטיקים, כמה הוא צריך לתקן את ההתנהגות וכמה קשה לו.
דרך אגב - לא מדובר רק על סירטונים אלא גם על הגעה לשטח וצפייה במקצוענים מטיסים - זה בדיוק אותו דבר.
Friman
26-10-2011, 22:49:28
ואגב סעיף 7, יש את סדרת המאמרים של ואדים ״לדבר מסוקאית ולשרוד״ באגף המאמרים, שנותנת סקירה טובה ומובנת לעולם המושגים הבסיסיים בתחום. סקירה שעבורי הייתה מאד חשובה, עזרה לי להתחיל להבין משהו מכל הדיונים הטכניים שרצים פה, שבהתחלה נשמעו לי כמו סינית מוחלטת.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.