PDA

צפייה בגרסה מלאה : מוצר חדש חיקוי SPEKETRUM DX7 ערוצים ב - 30$

tkolber
27-10-2011, 12:16:11
לא ניסיתי... :D
http://www.leaderhobby.com/product.asp?ID=9394001225764

wind556
27-10-2011, 12:53:40
במבט ראשון הוא דומה חיצונית
אם המימשק שלו זהה לספקטרום, זה יהיה מאד נוח ויעיל לשימוש
מצד שני כתוב FASS. לא שזה רע, אבל זה לא תואם למקלטי ספקטרום המאד זולים

מוצר מעניין, צריך עוד פרטים
אם הוא עובד תקין, הוא יפיל את ה 9X טורנג'י

ziki
27-10-2011, 12:59:58
במבט ראשון הוא דומה חיצונית
אם המימשק שלו זהה לספקטרום, זה יהיה מאד נוח ויעיל לשימוש
מצד שני כתוב FASS. לא שזה רע, אבל זה לא תואם למקלטי ספקטרום המאד זולים

מוצר מעניין, צריך עוד פרטים
אם הוא עובד תקין, הוא יפיל את ה 9X טורנג'י

הוא גם בצבע שחור אז אין ספק שהוא הולך להיות שלט טוב.

Friman
27-10-2011, 13:08:17
הTrim שלו אנלוגי או שנדמה לי? לא מצאתי כיתוב על זה, אולי לא שמתי לב.
אנגלית הם לא יודעים שם משהו, נקווה שבאלקטרוניקה הם קצת יותר טובים מ

ziki
27-10-2011, 14:05:45
נסכם זאת כך
גם אם השלט טוב טכנולוגית קרי שיטת שידור מתקדמת וכו... עדיין, BOM ו QA למוצר כזה שבסופו של יום נמכר ב 30$ אומר את הכל.
אם הכלי שאתם מטיסים חשוב לכם, ההמלצה שלי להתרחק.

"Mr Nice Guy"
27-10-2011, 14:59:54
למה לדעתך הוא יפיל את ה9X ?

Flying_student
27-10-2011, 15:39:07
הTrim שלו אנלוגי או שנדמה לי? לא מצאתי כיתוב על זה, אולי לא שמתי לב.
אנגלית הם לא יודעים שם משהו, נקווה שבאלקטרוניקה הם קצת יותר טובים מ

הטרים לא נראה אנלוגי, הוא פשוט ממש דומה ברעיון ל-DX7. אבל רק לפי מראה.

Flying_student
27-10-2011, 15:42:46
למה לדעתך הוא יפיל את ה9X ?

אם תרד למטה תראה שהתפריט נראה כמעת זהה ל-DX7. לדעתי החיסרון של ה-9X הוא שהתפריט המקורי מגעיל ולא הכי ידידותי. אם שניהם עובדים טוב ואמינים, והחיקוי הזה יותר זול מה-9X, אז אין שום ספק...

wind556
27-10-2011, 18:23:18
נסכם זאת כך
גם אם השלט טוב טכנולוגית קרי שיטת שידור מתקדמת וכו... עדיין, BOM ו QA למוצר כזה שבסופו של יום נמכר ב 30$ אומר את הכל.
אם הכלי שאתם מטיסים חשוב לכם, ההמלצה שלי להתרחק.

הסיכום שלך נכון, אבל...
השלט הזה נועד לתת פתרון לפלח השוק שעד היום היה בידי טורנג'י 9X לטוב או לרע (ולמען הסר ספק, לדעתי הוא לא רע-הוא רע מאד), ולא לרוכשים הפוטנציאלים של DX7-8וכו'
אין ספק שמי שמטיס מסוק סביר ומעלה, לא ייגע בשלט הזה
אבל יש סיכוי שבין השלטים הזולים והפשוטים הוא יכבוש את המקום הראשון

ziki
27-10-2011, 23:05:02
הסיכום שלך נכון, אבל...
השלט הזה נועד לתת פתרון לפלח השוק שעד היום היה בידי טורנג'י 9X לטוב או לרע (ולמען הסר ספק, לדעתי הוא לא רע-הוא רע מאד), ולא לרוכשים הפוטנציאלים של DX7-8וכו'
אין ספק שמי שמטיס מסוק סביר ומעלה, לא ייגע בשלט הזה
אבל יש סיכוי שבין השלטים הזולים והפשוטים הוא יכבוש את המקום הראשון

לדעתי מסוקים הם לא כלים שניתן להקל בהם ראש ולהטיסם עם שלט ב 30$ ולא משנה באיזו שיטת שידור הוא משתמש.
דאון קלקר הייתי מטיס איתו אבל אנחנו בפורום מסוקים וכייעוד למסוק עם פוטנציאל נזק/הרס/פציעה בהתאם התשובה היא לא.
לא לוקחים סיכון עם שלטים כאלו ולמי שאין כסף לשלט נורמלי שיחסוך לאחד כזה.
שלטי ה DX למינהם ממש לא יקרים ושווים כל שקל, לא חייבים לרוץ לקנות את היקר ביותר אבל מצד שני בשלט לא חוסכים.

Pika007
27-10-2011, 23:16:21
ב 30$, אם הוא לא סובל מניתוקי רדיו כל שניה, זה יכול להיות אחלה שלט בגאז'. החיסרון היחיד הוא שבאמת זה לא כמו ספקטרום שאפילו המקלטים המקוריים זולים (שלא לדבר על התחליפיים למיניהם שעולים גרושים)
מוזר שבחרו לחקות את ה DX7 לפרטי פרטים, ובסוף התיישבו על FAAST ולא DSM

wind556
27-10-2011, 23:26:23
לדעתי מסוקים הם לא כלים שניתן להקל בהם ראש ולהטיסם עם שלט ב 30$ ולא משנה באיזו שיטת שידור הוא משתמש.
דאון קלקר הייתי מטיס איתו אבל אנחנו בפורום מסוקים וכייעוד למסוק עם פוטנציאל נזק/הרס/פציעה בהתאם התשובה היא לא.
לא לוקחים סיכון עם שלטים כאלו ולמי שאין כסף לשלט נורמלי שיחסוך לאחד כזה.
שלטי ה DX למינהם ממש לא יקרים ושווים כל שקל, לא חייבים לרוץ לקנות את היקר ביותר אבל מצד שני בשלט לא חוסכים.

גם עם זה אני מסכים איתך
אבל עדיין יש כאלה שלא יקנו שלט במחיר הגבוה מעל 50$ וגם להם מגיע לקבל חוות דעת (כולל זו שלך) והתייחסות של מי שמבין טיפה יותר מהשואלים.

ziki
28-10-2011, 07:12:54
גם עם זה אני מסכים איתך
אבל עדיין יש כאלה שלא יקנו שלט במחיר הגבוה מעל 50$ ...

אז שלא יקנו מסוק
ולא צריך חוות דעת ממני יש מספיק אתרים רציניים שמנתחים מוצרים וכבר הבאתי דוגמא לכזה ב 9X, צריך רק לא להתעצל ולקרוא (מה שהרוב נוטים לא לעשות).

Boogle
28-10-2011, 07:30:09
מבלי להכנס לויכוח, מי שממליץ על DX6i למשל, מבלי לראות את מגבלתו, הוא פושע לא פחות!!!
שלט של חברה "רצינית " (והמרכאות כנראה במקום!) שמתוכנן לשימוש בסוללות אצבע בלבד, דבר הידוע כבר שנים כמפיל תקשורת, הוא לא רציני.
אני הייתי אומר כבדהו וחשדהו, וזה נכון לכל שלט.
יש לי תחושה שהשלט הנל בעל מודול של פלייסקיי שכן הוכיח עצמו אצל הרבה אנשים.

אני גם זוכר מה אנשים אמרו על סובארו, בשנות השמונים, אמרו, זיבלו ואצו לקנות.

מצד שני, חייבים פעם בחודש שרשור פריקת זעם ועליהום על שלט סיני, אז למה לא עכשיו, כיתבו ושימצו להנאתכם....
(אולי צריך לפתוח שרשור חרא - ספקטרום, שמזמן לא היה?)

Sent from my mobile please excuse typo's

עמוס201
28-10-2011, 08:35:05
שלום לכולם
ללא קשר לרדיו הנ"ל ,
האם משהוא עבד עם האתר הזה וכבר יש ניסיון עם משלוחים משם ?

תודה
עמוס

ziki
28-10-2011, 10:11:26
מבלי להכנס לויכוח, מי שממליץ על DX6i למשל, מבלי לראות את מגבלתו, הוא פושע לא פחות!!!
שלט של חברה "רצינית " (והמרכאות כנראה במקום!) שמתוכנן לשימוש בסוללות אצבע בלבד, דבר הידוע כבר שנים כמפיל תקשורת, הוא לא רציני.
אני הייתי אומר כבדהו וחשדהו, וזה נכון לכל שלט.
יש לי תחושה שהשלט הנל בעל מודול של פלייסקיי שכן הוכיח עצמו אצל הרבה אנשים.

אני גם זוכר מה אנשים אמרו על סובארו, בשנות השמונים, אמרו, זיבלו ואצו לקנות.

מצד שני, חייבים פעם בחודש שרשור פריקת זעם ועליהום על שלט סיני, אז למה לא עכשיו, כיתבו ושימצו להנאתכם....
(אולי צריך לפתוח שרשור חרא - ספקטרום, שמזמן לא היה?)

בוגל
בהחלט ייתכן שמודול השידור של השלט הזה בסדר ואז מה? אתה מטיס עם המודול בלבד?
מה לגבי איכות השלט?, פלסטיקה?, סטיקים (פוטנציומטרים?), הלחמות? איכות הרכיבים? באגים בתוכנה, זה לא חשוב?
לא יעזור, ב30 $ לא ניתן להעמיד מוצר כזה אמין וראוי לשימוש עליו סומכים כשמעלים כלי שעולה אלפי דולרים לאוויר או לחילופין כלי זול שעלול לגרום להרס או פציעה קשה.
טיסני ודאוני קלקר בשקל תשעים כן, מסוקים לא.

ובקשר לדימויים לסובארו בשנות ה 80 (אח"כ אומרים שאני זה שציני כאן)
התייחסת לתקופה שזכיתי להיות בה כיוון שכבר בשנות ה 70 ירדתי מהעצים.
לא זכור לי שאמרו על סובארו שהוא זבל של אוטו (הוא בכל זאת יוצר ביפן אם שכחת), אוטו פשוט, אוטו זול, רכב העם כמו המאזדה של היום אבל בכל זאת היה אמין וגם לא עלה 30$.
אתה יודע מה? אחלה שלט לסימולטור.

DanielJoseph20
28-10-2011, 19:27:49
בוגל
בהחלט ייתכן שמודול השידור של השלט הזה בסדר ואז מה? אתה מטיס עם המודול בלבד?
מה לגבי איכות השלט?, פלסטיקה?, סטיקים (פוטנציומטרים?), הלחמות? איכות הרכיבים? באגים בתוכנה, זה לא חשוב?
לא יעזור, ב30 $ לא ניתן להעמיד מוצר כזה אמין וראוי לשימוש עליו סומכים כשמעלים כלי שעולה אלפי דולרים לאוויר או לחילופין כלי זול שעלול לגרום להרס או פציעה קשה.
טיסני ודאוני קלקר בשקל תשעים כן, מסוקים לא.

לא זכור לי שאמרו על סובארו שהוא זבל של אוטו (הוא בכל זאת יוצר ביפן אם שכחת), אוטו פשוט, אוטו זול, רכב העם כמו המאזדה של היום אבל בכל זאת היה אמין וגם לא עלה 30$.

אני בדיוק מחפש שלט לסימולטור....הוא יתאים?

Friman
28-10-2011, 19:54:20
קנה מדיל אקסטרים ב20$ של esky או dynam, משלוח חינם. כאן המשלוח 20$. לשלט לסימולטור זה קצת יקר. אבל יש בונוס שתוכל (אולי, לא בטוח) להטיס איתו טיסני נייר..
אלא אם כן התבדחת בכלל ואז יצאתי חומוס

guy1a
28-10-2011, 21:42:06
בוגל

פה אתה טועה ידידי :)

אני כן זוכר את זה ..

אוטו מנייר
אוטו מסוכן
אוטו שמתפרק בתאונה הכי קלה
אוטו שידית ההילוכים שלו עבדה עם כבלים שהיו מקבלים חופש אחרי 3 דקות נסיעה .. ואז לך תערבב ותחפש את ההילוך השלישי או החמישי .. או חלילה את האחורי :)
שלא נדבר על המושב של הנהג .. אהה סליחה .. הדרגש של הנהג :)

מכיר באופן אישי את האוטו ואת ההשמצות :) :) :)

guy1a
28-10-2011, 21:49:26
שלום לכולם
ללא קשר לרדיו הנ"ל ,
האם משהוא עבד עם האתר הזה וכבר יש ניסיון עם משלוחים משם ?

תודה
עמוס

כן

אין שם בעיה,המשלוחים שם טיפה איטיים. מינימום 3 שבועות ..

Boogle
29-10-2011, 00:35:51
בנושא תקלות, אני זוכר ריקול של JR על כבל שמשתפשף ומנטרל את הסטיק הימני, בעיות של סוללות בפוטאבה, ידית סטיק של RD8000 של סאנווה (יפני אסלי!!) שנשארת ביד בנפרד מהשלט בשל ליקוי בפלסטיק, ועוד.
איך אנשים מעיזים להטיס עם כזה שלט, אני פשוט נחרד!!!

הכל בציניות, כמובן.
רבותי פחות נחרצות ויותר המלצות לשימוש נכון בשלט. זה שיש לו מדבקה יפנית זה לא אומר שצריך לתםעל השלט בעיניים עצומות.
מפעלי ההרכבה של היפנים גם בסין באותו המבנה של השלט הסיני...
וציקי, הסובארו היה זול! זול מפיאט, זול מפורד, זול להחריד, ואנשים קנו אותו כי היה זול, באותם ימים שמעה של תעשיית הרכב היפני לא ככ הגיע לארץ והפורד שלט ביד רמה.
המכירות עלו ב81-82 בעוד האמינות הוכרה ב85 לערך.

ziki
29-10-2011, 07:46:16
אני לוקח את דברי חזרה
רוצו לקנות, אחלה שלט רק עשו טובה אחת לא איתי בשטח בבקשה.

liorz055
29-10-2011, 11:10:27
מצחיק ציקי אתה מטיס עם השלט הכי מושמץ בפורום אם אני לא טועה (DX7) ?
כל הפוסל במומו פוסל...

ziki
29-10-2011, 15:32:41
מצחיק ציקי אתה מטיס עם השלט הכי מושמץ בפורום אם אני לא טועה (DX7) ?
כל הפוסל במומו פוסל...

מושמץ על ידי מי?
על ידי דניאל דקל המבין הגדול שהלך לחנות שיחליפו לו את סוללת הגיבוי בשלט ה DX7 שלו כשל DX7 אין כלל סוללת גיבוי?
כמה מהמטיסים הטובים בעולם משתמשים בו (עדיין).
לא ראיתי מישהו מהם מטיס עם 9X או הזבל ב 30$ שאתם מעודדים לרכוש.
מה שכן ראיתי בארץ זה מטיסים שלא יודעים לשמור על השלט, למקם את המקלטים על הכלי שהם מטיסים או רוכשים מקלטים מזוייפים ואז רצים להאשים את השלט בבעיות שלהם.
שאף אחד לא יתבלבל כאן, ה DX7 הוא שלט מעולה, לא יקר אבל לא עולה 30$.
יש בו בדיוק את מה שצריך כדי לתכנת סטאפ מהיר למסוק, הוא ארגונומי מאד,קל משקל, בעל מבחר מקלטים לכל ייעוד (מה שאין כיום לאף חברה) ועם סוללת ליפו הוא הופך את החיים לנוחים ביותר.
אני מחזיק אותו מ 2006 ומעולם לא הייתי זקוק לאיזה עידכון תוכנה לתיקון באג כזה או אחר, כמה עדכונים יצאו ל 9X מאז שיצא? (שלא נדבר על גרסה V2 שכבר יצאה לכל השלט).
אני שמח שאני מצחיק אותך, קנה את החיקוי ב 30$ ושייגרם נזק למישהו בגלל השלט הזה אני מבטיח שתפסיק לצחוק.
אין גבול כמה שהפורום הזה מעודד לחיסכון במקום לחנך איך לעבוד נכון.

sagi
29-10-2011, 15:51:26
אני לא אוהב להכנס לדיונים האלו של השלטים כי בסופו של דבר הכל טס ! :D
מה שכן לגבי ה-DX 7 יש לי את הגרסאה המיוחדת למעלה משנתיים ובלי עין-הרע
לא סבלתי מניתוקים או כל דבר אחר כמו כן מאז שעברתי אליו ולמדתי דבר או שתיים
על תחזוקה הן של המסוק והן של השלט המסוק שלי (גם ה-600 לשעבר) לא עבר ריסוק.
טפו טפו מלח מים שום בצל מרק רגל עם חילבה !

wonderd
29-10-2011, 16:36:48
לא נכנס לויכוחים אישיים, אבל לדעתי כמו שכבר נכתב פה - שלט ב 30$ לא יכול להיות שלט ברמה מספיק גבוהה כדי שאני אהיה שקט להטיס איתו את המסוקים שלי. לעומת זאת את המיני סויפט שלי הוא יכול לנסות להטיס בכיף.. אני אמנם לא ממליץ שכל אחד יקנה את הכי יקר וגם חושב שלא נכון להמליץ את זה, אבל צריך להיות גבול להמלצות בחיסכון, בעיקר בהטסת מסוקים שבד"כ אינם מתרחקים יותר מדי מהמטיסים ומהצופים.
יש מספיק חברות טובות בשוק, אף אחד מהמוצרים שלהם אינו מושלם, אבל אי אפשר להתווכח עם יכולת מוכחת לאורך שנים.
לסיום; מי שמשמיץ את ה DX7 (ולא רק בשביל להרגיז) אינו יודע על מה הוא מדבר.

tkolber
29-10-2011, 16:39:49
מושמץ על ידי מי?
לא ראיתי מישהו מהם מטיס עם 9X או הזבל ב 30$ שאתם מעודדים לרכוש.

אני לא מעודד, אני מרמת גן, קוראים לי צחי וריסקתי T-REX 700, מודה :D

liorz055
29-10-2011, 18:01:41
מושמץ על ידי מי?
על ידי דניאל דקל המבין הגדול שהלך לחנות שיחליפו לו את סוללת הגיבוי בשלט ה DX7 שלו כשל DX7 אין כלל סוללת גיבוי?
כמה מהמטיסים הטובים בעולם משתמשים בו (עדיין).
לצערי לא התייחסת למשפט השני שכתבתי וישר קפצת בראש...
כמו שה DX7 מושמץ ולא עוול בכפו (זכורים לי שירשורים סוערים מלפני שנה, ולא רק ע"י דניאל דקל בלבד כך גם ה 9X המסכן, מושמץ ללא עוול בכפו (בעיקר בגלל מחירו הוא מושמץ , אני מניח שאם היו מתמחרים אותו פי שתיים אז כנראה שהוא היה מושמץ פחות ,ואם פי שלוש אז בכלל פחות ואם פי ארבע אז היו משבחים אותו. ה 9X בעזרתו של ארז הפך להיות שלט קוד פתוח ,כאשר השמיים הם הגבול. שיטת השידור שלו היא לא DSM2 כי אם FASS ואם אינני טועה זה אומר שיש לו יותר תדרים בהם הוא קופץ. במידה ודעתך אינה נחה ניתן לרכוש מודול ומקלט הכוללים טלמטריה של frysky עבור 39$ , חברת frysky נחשבת למעולה ומומלצת ל FPV באתרים העוסקים בכך , וזאת על אף מחירה הנמוך, משום מה אף אחד לא רושם שם לא להטיס עם מודול ומקלט ב 39$ לידו. לרובנו יש את השלט הנ"ל כמעט שנתיים והפלא ופלא לא חווינו ניתוקים ולצערנו נאלצנו להאשים את עצמנו בריסוקים כואבים. ואם זה לא מספיק לך , אז ישנו את גדעון דמבו flatspin שמטיס את כל טיסני הבנזין שלו עם 9x ועם המודול המקורי שלו (רחמנא לצלן) .
בקיצור לא חסכנות ולא נעליים כי אם פרקטיות ויציאה מהקופסה ,ומהחשבה חסרת המעוף של יותר יקר=יותר טוב.

ziki
29-10-2011, 19:14:08
כמו שעניתי לבוגל
אתם לא מטיסים רק עם המודול, אתם מטיסים עם כל השלט ויש לא מעט נקודות כשל בדרך בשלטי הג'אנק הללו.
ובקשר לשיטות השידור, עשית שם סלט שלם, אין יותר תדרים באף אחת מהשיטות, כולן עוברות דרך שני ערוצים יש הבדל בקפיצה על פני התחום כולו ובקשר לעדיפות השיטות קרא את השירשור הבא (יעשה לך קצת סדר ותבין לאיזו שיטה יש עדיפות ומתי בדיוק).
אגב, יש שם לינק שבו תוכל למצוא חוות דעת מקצועית ונטרלית לגבי רמת איכותו של ה 9X שהרי אני כנראה מדבר שטויות אבל בחו"ל מבינים יותר.

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?31692-DSM2-VS-FASST

עוד הערה קטנה
יש שישה מסוקי ריגי'ד בארץ.
למיטב ידיעתי כיום מדובר במסוק יקר ביותר שטס מהר ורחוק מטבע הדברים.
מעניין, כל השישה מורכבים בסטאפים של DSM2 (ארבעה מהם אגב טסים עם DX7 ועל שלי היה אפילו לוגר בטיסה הראשונה).
כנראה שאנחנו לא מבינים מה אנחנו עושים :)

ובקשר למסוקים ידידי, אין כאן צורך לצאת מהקופסא, המשפט קנה בזול שלם ביוקר לרוב תופס אותך בסוף.
לשיקולך

liorz055
29-10-2011, 19:57:50
כמו שעניתי לבוגל
אתם לא מטיסים רק עם המודול, אתם מטיסים עם כל השלט ויש לא מעט נקודות כשל בדרך בשלטי הג'אנק הללו.
ובקשר לשיטות השידור, עשית שם סלט שלם, אין יותר תדרים באף אחת מהשיטות, כולן עוברות דרך שני ערוצים יש הבדל בקפיצה על פני התחום כולו ובקשר לעדיפות השיטות קרא את השירשור הבא (יעשה לך קצת סדר ותבין לאיזו שיטה יש עדיפות ומתי בדיוק).
אגב, יש שם לינק שבו תוכל למצוא חוות דעת מקצועית ונטרלית לגבי רמת איכותו של ה 9X שהרי אני כנראה מדבר שטויות אבל בחו"ל מבינים יותר.

עוד הערה קטנה
יש שישה מסוקי ריגי'ד בארץ.
למיטב ידיעתי כיום מדובר במסוק יקר ביותר שטס מהר ורחוק מטבע הדברים.
מעניין, כל השישה מורכבים בסטאפים של DSM2 (ארבעה מהם אגב טסים עם DX7 ועל שלי היה אפילו לוגר בטיסה הראשונה).
כנראה שאנחנו לא מבינים מה אנחנו עושים :)

ובקשר למסוקים ידידי, אין כאן צורך לצאת מהקופסא, המשפט קנה בזול שלם ביוקר לרוב תופס אותך בסוף.
לשיקולך

טוב קראתי בעבר את חוות הדעת מחו"ל (http://rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review4.shtml) ומשום מה הגעתי למסקנה קצת שונה ממך .
מה ששבה את ליבי במיוחד הייתה הפיסקה הבאה:

When hit with strong interference, the system proved to be adequately resilient, simply becoming more jerky as the band was slowly filled with an interfering signal. While not as resilient as the Hitec, Futaba or FrSky systems, version 2 of the FlySky system is light-years better than the original

איזה חברה לא הוזכרה???
שוב , אני מרגיש שאני קצת טוחן מים , כמו שעל יקירך אהובך ה DX7 שמשנע באוויר את אותם שישה מסוקים נפלאים ומיוחדים במינם ישנן דעות מעורבות ללא עוול בכפיו, כך אתה גורם את אותו עוול ל 9X אך ורק בגלל הצבע שלו (שחור) ובגלל מחירו...
אני לא טוען שהוא הכי טוב, אני אומר שהוא שלט סביר שלמטיס הממוצע מספק בהחלט ועם התוכנה של ארז הוא כבר יותר מסביר ועם מודול frysky הוא אפילו דיי טוב.
אם זה יעשה לך טוב על הלב אני אסייג את השימוש בו ל: "מטרות תחביב בלבד, ולא להטיס על מודלים שיש פחות מתרייסר מהם בארץ מגוריך"
חבל לי שסתם הערות לא נכונות מרחיקים אנשים מהתחביב, ומלהשתמש בשלט שהוא good enough עבורם.
לילה טוב ,
והמשך הנאה מה TDR.

ziki
29-10-2011, 20:32:05
כנראה שלא קראת עד הסוף
בהצלחה

wind556
29-10-2011, 21:35:12
לצערי לא התייחסת למשפט השני שכתבתי וישר קפצת בראש...
כמו שה DX7 מושמץ ולא עוול בכפו (זכורים לי שירשורים סוערים מלפני שנה, ולא רק ע"י דניאל דקל בלבד כך גם ה 9X המסכן, מושמץ ללא עוול בכפו (בעיקר בגלל מחירו הוא מושמץ , אני מניח שאם היו מתמחרים אותו פי שתיים אז כנראה שהוא היה מושמץ פחות ,ואם פי שלוש אז בכלל פחות ואם פי ארבע אז היו משבחים אותו. ה 9X בעזרתו של ארז הפך להיות שלט קוד פתוח ,כאשר השמיים הם הגבול. שיטת השידור שלו היא לא DSM2 כי אם FASS ואם אינני טועה זה אומר שיש לו יותר תדרים בהם הוא קופץ. במידה ודעתך אינה נחה ניתן לרכוש מודול ומקלט הכוללים טלמטריה של frysky עבור 39$ , חברת frysky נחשבת למעולה ומומלצת ל FPV באתרים העוסקים בכך , וזאת על אף מחירה הנמוך, משום מה אף אחד לא רושם שם לא להטיס עם מודול ומקלט ב 39$ לידו. לרובנו יש את השלט הנ"ל כמעט שנתיים והפלא ופלא לא חווינו ניתוקים ולצערנו נאלצנו להאשים את עצמנו בריסוקים כואבים. ואם זה לא מספיק לך , אז ישנו את גדעון דמבו flatspin שמטיס את כל טיסני הבנזין שלו עם 9x ועם המודול המקורי שלו (רחמנא לצלן) .
בקיצור לא חסכנות ולא נעליים כי אם פרקטיות ויציאה מהקופסה ,ומהחשבה חסרת המעוף של יותר יקר=יותר טוב.

ליאור ידידי היקר
אני לא חסיד של "ביוקר" כשיטה להשגת איכות, אבל השלט 9X הוא לא גרוע, הוא פסול לשימוש, ולא משנה כמה תוכנות ילבישו עליו.
עברו תחת ידי יותר מ15 שלטים כאלה. בכולם , ללא אף יוצא מין הכלל היו בעיות. חלקן מינוריות וחלקן לא מאפשרות בכלל שימוש.
רוב המשתמשים בשלט הזה מטיסים טיסנים ששם הדרישות נמוכות. כשאתה עובר למסוקים בעייות קטנות מקבלות זום והופכות להיות קריטיות.

אין לי מושג מה יהיה עם השלט החדש שעליו מדובר, אבל ה9X מבחינתי הפך להיות שלט לא לגיטימי, לפחות בכל מה שקשור למסוקים

ziki
29-10-2011, 21:57:58
ליאור ידידי היקר
אני לא חסיד של "ביוקר" כשיטה להשגת איכות, אבל השלט 9X הוא לא גרוע, הוא פסול לשימוש, ולא משנה כמה תוכנות ילבישו עליו.
עברו תחת ידי יותר מ15 שלטים כאלה. בכולם , ללא אף יוצא מין הכלל היו בעיות. חלקן מינוריות וחלקן לא מאפשרות בכלל שימוש.
רוב המשתמשים בשלט הזה מטיסים טיסנים ששם הדרישות נמוכות. כשאתה עובר למסוקים בעייות קטנות מקבלות זום והופכות להיות קריטיות.

אין לי מושג מה יהיה עם השלט החדש שעליו מדובר, אבל ה9X מבחינתי הפך להיות שלט לא לגיטימי, לפחות בכל מה שקשור למסוקים

שלא לדבר על סטיקים עם תנועה מתה בגבולות התנועה של הסטיק, מי שטרח לקרוא את המאמר עד הסוף היה שם לב להערה שאיכות השלט ורמת ההרכבה והגימור שלו נמוכה כמו גם ה QA.

עודד
אם היית לידי עכשיו היית מקבל נשיקה !
על התגובה הזו אני מבטיח לך שקט תעשייתי לחודש לפחות.
כבר כמעט שהתחלתי להתייאש בעניין הזה.
בשם ההנהלה וועד העובדים
תודה !

liorz055
29-10-2011, 23:48:40
ליאור ידידי היקר

תסביר לי עודד, איך אצלך עברו 15 שלטים פגומים בעוד שכל מי שאני מכיר והינו בעל השלט הנ"ל (וכרגע הם מהווים רוב מחוץ בטייסת הוד השרון, מרוצה עד השמיים ללא אף יוצא מן הכלל?
כנראה שאצלנו בהוד השרון הסטטיסטיקה חריגה ביותר.
ציקי בוא נעבור ביחד על המסקנות לטובת הקהל הרחב:
In summary, it's exceptionally good value for $60 -- how the hell can they make them that cheap?

Pro's:

It's cheap as beans
Uses FHSS technology
8 channels for $60???
Heli, glider and acro settings
Nice graphic LCD display
Built-in 2.4GHz transmitter antenna
Adequately smooth servo movement
Alternative software available
Did I mention that it's really cheap?

Cons:

Not a truly JR-compatible module-bay
Using third-party modules difficult
Quality control still not up to scratch
No real warranty to speak of
No failsafe with the standard module/receiver
בקיצור (אני אתייחס רק ל cons )
אין QA לא חדש, למרות שכרגע משום מה מגיעים רק שלטים תקינים (ואם לא תקין ניתן לשלוח ולקבל שלט אחר במקום, זה גם תופס לגביי האחריות)
אין פייל סייף - במודול frysky יש fail safe וגם בתוכנה המקורית יש את האופציה, הוא מסיים את המאמר בכך שבגלל חוסר הפייל סייף הוא לא ממליץ למטוסים גדולים\מהירים) הפאן גט 6 תאים של חיים גיל עם מודולFRYSKY מוכיח אחרת..
מה שכן באותו אתר נפלא ישנה ביקורת על dx8 ושם גם מצויין על באג בתוכנה , שעכשיו יש עדכון תוכנה עבורו (מדהים איך חברה מכובדת מעיזה להוציא שלט עם באג , מה זה אין QA למוצר סופי???)
ואסיים במשפט האחרון מאותה ביקורת (http://rcmodelreviews.com/dx8dsmxreview.shtml) של אותו אתר:
DSM2 bad, DSMX excellent
אני שוב אדגיש : אני לא בא כנגד dx7 להפך תהנה ושיבושם לך, אבל אל תכפיש סתם...

Flying_student
30-10-2011, 07:42:59
עברו תחת ידי יותר מ15 שלטים כאלה. בכולם , ללא אף יוצא מין הכלל היו בעיות.

עודד, נו באמת...

ziki
30-10-2011, 07:59:03
כנראה שיש לך קריאה סלקטיבית:

מהמאמר של V1:

One of the three systems I've seen has developed a fault and since it was purchased direct, the only recourse is to return it to China for repair which can be expensive

!Would I use it in my 30% gas-powered Extra 330L - hell no

ומהמאמר של V2:
Although little has changed in the basic radio, the quality of construction seems to have improved somewhat -- although I think the final quality-control checks are still just a bit of a joke.

מצטער אבל עם מוצר כזה אני לא מטיס מסוק ולא משנה מי כתב לו את גרסת התוכנה.
מצחיק וגם לא אחראי לדעתי להשקיע כ 1000$ ואף יותר במסוק ממוצע ולזלזל בעניין השלט.
כל אחד שיעשה את מה שהוא מבין רק שיזהר.

כמה דוגמאות על קצה המזלג מהאתר האהוב על כולנו:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/forum/forum_posts.asp?TID=22485
http://hobbyking.com/hobbyking/forum/forum_posts.asp?TID=17306
http://www.hobbyking.com/hobbyking/forum/forum_posts.asp?TID=15274

liorz055
30-10-2011, 10:08:59
שוב פעם ציקי, אתה שופט לפי הצרכים שלך, ולא של המטיס הממוצע.
סתם בלי להתאמץ הראתי פה שניתן למצוא רפש ללא כל בעיה גם על השלט שלך, וכמו שב 2010 קפצת בכל שרשור שהתלונן על DX7 (והיו רבים כאלו) עכשיו אתה עברת לצד השני (מה ששנוא עליך על תעשה לחברך ).
וכמו שאמרתי QA רע , אבל היום מגיעים משום מה שלטים תקינים ואם לא מחזירים ומקבלים חדש וגם נתתי לך פתרונות והוכחות לכך שהוא הושמץ ללא עוול בכפו, אבל שוב אל תתן לעובדות לבלבל אותך.
לגבי קריאה סלקטיבית בוא ניתן לקוראים הנבונים של השרשור להחליט.
הייתי ממשיך להגיב פה, אבל אני רואה לאן זה מגיע בסוף, וכמו שבשרשור על הקופון של 50$ (http://www.efly.co.il/forums/archive/index.php/t-42344.html?) התבצרת בעמדתך וסירבת להקשיב, כך גם כאן.
לסיכום, אני מניח שלכל שנה יש את השלט הכי מושמץ שלה:
DX6I ==> 2009
2010 ==> DX7
2011 ==> 9X

Friman
30-10-2011, 10:26:15
נכון, כולם מרוצים מה9x. אין בכלל תלונות. קשקשנים שכמותינו.*
*
אה רגע, יואב לא ידע שאין תלונות:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?43233-%F9%F9%EC%E8-%EC%EE%F1%E5%F7&p=301434#post301434

הנה עוד אחד שהתבלבל:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?43909-%E4%E0%ED-%EE%E9%F9%E4%E5-%EE%E7%E1%F8%E9-%E4%F4%E5%F8%E5%ED-%E4%E7%E6%E9%F8-%E0%FA-%E4%F9%EC%E8-9X-%EC%F1%E9%F0%E9-%F2%F7%E1-%FA%F7%EC%FA-%E8%E5%E5%E7

מה קורה פה? העולם השתגע. הנה עוד אחד...
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?44124-turnigy-9x-%E4%E1%E0%E6%F8-%E4%F4%F1%E9%F7-%EC%F2%E1%E5%E3

ועוד אחד עם בעיות טווח
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?42999-%E4%E7%EC%F4%FA-%EE%E5%E3%E5%EC-9X

אני מתחיל להתעייף
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?41325-%E1%F2%E9%E4-%E1%F9%EC%E8-Turnigy-9X

יאללה מיצינו. המסר הובן
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?41466-er9x

רגע הנה אחד שהתבלבל ספציפית לגבי המודול של frSky
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?41252-%EC%EB%EC-%EE%F9%FA%EE%F9%E9-FrSky

אחרון ודי
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?39148-%EB%F4%FA%E5%F8-Menu-%E19X-%F0%E3%F4%F7-%E5%F2%E5%E3-%F9%E0%EC%E4-(

זה רק מeFly, ורק מהחודשים האחרונים. השקעתי 4:34 דקות בחיפוש, מדוד על השעון. אם הייתי משקיע קצת יותר הייתי בלי ספק מוצא עוד תלונות ודיווחים על תקלות.*
אין לי שום דבר נגד ה9x. באמת באמת שלא. לא התנסיתי איתו ומבחינתי כל מי שמשתמש בו- אני מאחל לכם אושר והטסות מוצלחות. יותר מכך, אני שוקל לקנות אחד כזה או את החיקוי המדובר כאן של הdx7 בשביל טיסני פוליגל או קלקר אם אבנה כאלו בעתיד (קצת מופרך לשים מקלט שעולה 50$ על טיסן פוליגל שעולה 25-30$...). כיוון שאין לי נסיון אישי איתו השתדלתי לא להכנס למדורה הזו, אבל מעצבנת אותי הנטייה של כמה אנשים טובים לחזור ולהתעקש שאין שום תלונות ושום בעיות בx9, וכל הרעש והביקורות סביבו אינם אלא צרות עין של ״כאלו שאוכלים את הלב על השלט היקר שהם קנו״ (וזה ציטוט של אחד החברים שהגיב פה, מפורום אחר); מבחינתי זה בגדר טמינת הראש בחול. דברו דוגרי, יש לו יתרון אחד מרכזי - הוא זול ביחס ליכולותיו התאורטיות, אבל אחת לכמה משדרים יש פאלטה בQA ואז מתגלות גם לא מעט תקלות ובעיות. כמה שתתעקשו, אי אפשר להטמין בעיות אלו מתחת לאדמה ולערוך מעל זה שולחן לפיקניק.*

dror_z
30-10-2011, 10:35:24
נכון, כולם מרוצים מה9x. אין בכלל תלונות. קשקשנים שכמותינו.*
*
אה רגע, יואב לא ידע שאין תלונות:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?43233-%F9%F9%EC%E8-%EC%EE%F1%E5%F7&p=301434#post301434

הנה עוד אחד שהתבלבל:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?43909-%E4%E0%ED-%EE%E9%F9%E4%E5-%EE%E7%E1%F8%E9-%E4%F4%E5%F8%E5%ED-%E4%E7%E6%E9%F8-%E0%FA-%E4%F9%EC%E8-9X-%EC%F1%E9%F0%E9-%F2%F7%E1-%FA%F7%EC%FA-%E8%E5%E5%E7

מה קורה פה? העולם השתגע. הנה עוד אחד...
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?44124-turnigy-9x-%E4%E1%E0%E6%F8-%E4%F4%F1%E9%F7-%EC%F2%E1%E5%E3

ועוד אחד עם בעיות טווח
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?42999-%E4%E7%EC%F4%FA-%EE%E5%E3%E5%EC-9X

אני מתחיל להתעייף
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?41325-%E1%F2%E9%E4-%E1%F9%EC%E8-Turnigy-9X

יאללה מיצינו. המסר הובן
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?41466-er9x

רגע הנה אחד שהתבלבל ספציפית לגבי המודול של frSky
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?41252-%EC%EB%EC-%EE%F9%FA%EE%F9%E9-FrSky

אחרון ודי
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?39148-%EB%F4%FA%E5%F8-Menu-%E19X-%F0%E3%F4%F7-%E5%F2%E5%E3-%F9%E0%EC%E4-(

זה רק מeFly, ורק מהחודשים האחרונים. השקעתי 4:34 דקות בחיפוש, מדוד על השעון. אם הייתי משקיע קצת יותר הייתי בלי ספק מוצא עוד תלונות ודיווחים על תקלות.*
אין לי שום דבר נגד ה9x. באמת באמת שלא. לא התנסיתי איתו ומבחינתי כל מי שמשתמש בו- אני מאחל לכם אושר והטסות מוצלחות. יותר מכך, אני שוקל לקנות אחד כזה או את החיקוי המדובר כאן של הdx7 בשביל טיסני פוליגל או קלקר אם אבנה כאלו בעתיד (קצת מופרך לשים מקלט שעולה 50$ על טיסן פוליגל שעולה 25-30$...). כיוון שאין לי נסיון אישי איתו השתדלתי לא להכנס למדורה הזו, אבל מעצבנת אותי הנטייה של כמה אנשים טובים לחזור ולהתעקש שאין שום תלונות ושום בעיות בx9, וכל הרעש והביקורות סביבו אינם אלא צרות עין של ״כאלו שאוכלים את הלב על השלט היקר שהם קנו״ (וזה ציטוט של אחד החברים שהגיב פה, מפורום אחר); מבחינתי זה בגדר טמינת הראש בחול. דברו דוגרי, יש לו יתרון אחד מרכזי - הוא זול ביחס ליכולותיו התאורטיות, אבל אחת לכמה משדרים יש פאלטה בQA ואז מתגלות גם לא מעט תקלות ובעיות. כמה שתתעקשו, אי אפשר להטמין בעיות אלו מתחת לאדמה ולערוך מעל זה שולחן לפיקניק.*
+1
במקרה הזה אם יש ספק אז אין ספק
יחד עם העובדות שגיל הציג
ברור שזה לא שלט להליקופטר

ziki
30-10-2011, 10:39:07
+1

אני חושב שדרור סיכם את הנושא הכי נכון שאפשר, זה בהחלט לא שלט למסוק !
אנחנו בפורום מסוקים, אני לא טועה נכון ? :)

Friman
30-10-2011, 10:47:28
+1
יחד עם העובדות שגיל הציג
לא הצגתי עובדות אלא ציטוטים של 8 אנשים שונים שבארבעת החודשים האחרונים דיווחו כאן על בעיות קריטיות עם ה9x. אני מדגיש שוב שאין לי נסיון בעצמי עם ה9X ואין לי מושג משל עצמי אם הוא טוב או רע, רק רציתי להבהיר שזו הטעיה גסה לומר שכל מי שמשתמש בו מרוצה.

marikgl
30-10-2011, 10:56:57
לא הצגתי עובדות אלא ציטוטים של 8 אנשים שונים שבארבעת החודשים האחרונים דיווחו כאן על בעיות קריטיות עם ה9x. אני מדגיש שוב שאין לי נסיון בעצמי עם ה9X ואין לי מושג משל עצמי אם הוא טוב או רע, רק רציתי להבהיר שזו הטעיה גסה לומר שכל מי שמשתמש בו מרוצה.

+1

הרוב המוחלט של כול מי שלא מרוצה ממוצר כלשהו ( במקרה זה שלט ) ירוצו לרשום פוסט זועם.
מעטים מאלה שמרוצים יציגו את דעתם.
הסטטיסטיקה הזאת חלה על כול סוגי מוצרים ופורומים – תבדקו.

עובדתית, השלטים נחטפים מכול האתרים של הסיניים , הם לא מספיקים להגדיל את המלאי.
אם השלט היה כול כך גרועה, ניתן היה לראות את זה בביקושים.

guy1a
30-10-2011, 11:04:29
גיל אחינו גיסנו דודנו ...

אתה משועמם !!!

:D:p;):cool:

wind556
30-10-2011, 11:20:50
תסביר לי עודד, איך אצלך עברו 15 שלטים פגומים בעוד שכל מי שאני מכיר והינו בעל השלט הנ"ל (וכרגע הם מהווים רוב מחוץ בטייסת הוד השרון, מרוצה עד השמיים ללא אף יוצא מן הכלל?
כנראה שאצלנו בהוד השרון הסטטיסטיקה חריגה ביותר.
ציקי בוא נעבור ביחד על המסקנות לטובת הקהל הרחב:
In summary, it's exceptionally good value for $60 -- how the hell can they make them that cheap?

Pro's:

It's cheap as beans
Uses FHSS technology
8 channels for $60???
Heli, glider and acro settings
Nice graphic LCD display
Built-in 2.4GHz transmitter antenna
Adequately smooth servo movement
Alternative software available
Did I mention that it's really cheap?

Cons:

Not a truly JR-compatible module-bay
Using third-party modules difficult
Quality control still not up to scratch
No real warranty to speak of
No failsafe with the standard module/receiver
בקיצור (אני אתייחס רק ל cons )
אין QA לא חדש, למרות שכרגע משום מה מגיעים רק שלטים תקינים (ואם לא תקין ניתן לשלוח ולקבל שלט אחר במקום, זה גם תופס לגביי האחריות)
אין פייל סייף - במודול frysky יש fail safe וגם בתוכנה המקורית יש את האופציה, הוא מסיים את המאמר בכך שבגלל חוסר הפייל סייף הוא לא ממליץ למטוסים גדולים\מהירים) הפאן גט 6 תאים של חיים גיל עם מודולFRYSKY מוכיח אחרת..
מה שכן באותו אתר נפלא ישנה ביקורת על dx8 ושם גם מצויין על באג בתוכנה , שעכשיו יש עדכון תוכנה עבורו (מדהים איך חברה מכובדת מעיזה להוציא שלט עם באג , מה זה אין QA למוצר סופי???)
ואסיים במשפט האחרון מאותה ביקורת (http://rcmodelreviews.com/dx8dsmxreview.shtml) של אותו אתר:
DSM2 bad, DSMX excellent
אני שוב אדגיש : אני לא בא כנגד dx7 להפך תהנה ושיבושם לך, אבל אל תכפיש סתם...

ליאור, התשובה פשוטה ביותר:
בהוד השרון (שזה נמל הבית שלי) אין אף אחד שמטיס מסוק עם 9X
אם יום אחד תחליט שגם אתה רוצה להטיס מסוק , אתה תיתקל בשלט שלך בבעייתיות, בוודאות

אספר לך משהו קטן שקרה רק השבוע:
שלט 9X חובר למסוק 500, עם ג'יירו 401 המשובח.
הכל עבד פיקס, כל הצירים, כל התנועות, כל הכיוונים
עד שהתברר שתנועות מבויימות בשלט, כמו למשל להניח אותו לרגע על השולחן, מנתקת את הג'יירו וגורמת לו לצאת מהדריכה שלו
טפיחה קטנה על השלט עם האצבע גרמה לתופעה לחזור שוב ושוב, בקביעות.

סיפור אחר:
לאחר כיווני מסוק (500) עם כזה שלט, התברר שמיכלול הזנב יוצא לאט לאט, כמעט בלתי מורגש מנקודת המרכז, וזה חוזר על עצמו בכל טיסה.
מכבים את המסוק, מכבים את השלט ומדליקים שוב, הכל ממורכז פיקס, למשך שתי דקות...
זה לא קרה בהתחלה, זה התחיל לאחר כמה הטסות. לא משהו שמונע להטיס, אבל בהחלט תקלה בשלט.

מקרה נוסף:
ערוץ מסויים התחיל לשדר וויברציות לאחד הסרוואים. קטנות, כמעט לא מורגשות, אבל לא מעלים ככה מסוק לאויר בשום אופן
החלפת סרוו לא שינתה מאומה, שינוי חיבורי הערוצים הוכיח חד משמעית שהבעייה בשלט עצמו.

אם הייתי מתעד את כל המיקרים האלו, (ולי אין שום סיבה לעשות את זה) היית מבין שיש כאן בעייה אמיתית .

אסכם שוב: לא נתקלתי עדיי בשלט אחד כזה שמתפקד כמו שצריך עבור מסוקים.
את הג'אנק הסיני אתה יכול להמשיך להטיס איתו. אני לא אטיס איתו אפילו טיסן קאפה

Friman
30-10-2011, 11:36:24
גיל אחינו גיסנו דודנו ...

אתה משועמם !!!

:D:p;):cool:
הייתי תקוע שעתיים בתור לסלקום
זה העביר לי 4:34 דקות ;)

liorz055
30-10-2011, 13:38:38
גיל , את אותו חיפוש אם היית מריץ ב 2010 הייתה מגלה בדיוק את אותם פוסטים רק עם שם של שלט אחר ...
רבותיי ההיסטוריה חוזרת...

ziki
30-10-2011, 14:52:48
ליאור
איזה מסוק אתה מטיס?

Friman
30-10-2011, 15:47:18
גיל , את אותו חיפוש אם היית מריץ ב 2010 הייתה מגלה בדיוק את אותם פוסטים רק עם שם של שלט אחר ...

גם כזה לא קניתי.
ולא אמרתי שה9X כן או לא מוצלח, רק מחיתי נגד הטענה החד משמעית של כמה חברים שמקדמים אותו בפורום מקביל לנוכחי וטוענים שכל מי שמשתמש בו מרוצה ללא יוצא מן הכלל. זה סילוף של העובדות, בעיקר שרוב הציטוטים שלי לגבי תלונות על ה9X לקוחים מאותו הפורום.

guyst
30-10-2011, 15:57:35
אני חושב שהנושא מוצה עד תום.
ננעל