צפייה בגרסה מלאה : לימוד הטסה און-ליין
shlomi_sh
28-10-2011, 12:31:02
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1234396
נראה מעניין לא??
Friman
28-10-2011, 15:41:18
משעשע, זה מראה שאפשר (לפחות לנסות) ללמד הטסה בהתכתבות... ת׳כלס הטכנולוגיה כיום מאפשרת שניים שלושה דברים שבעבר היו בגדר פנטזיה.
שלחתי לו הודעה וביקשתי שיעור.. מעניין אם ואיך יהיה.
shlomi_sh
28-10-2011, 16:33:19
וואלה יפה תעדכן אותי
ומי יודע אולי הכרישים של הפורום גם ירימו דבר כזה
Friman
28-10-2011, 19:30:52
טוב, רק לעדכן שהבחור, ג׳ק, מאד מאד נחמד ואדיב. מדובר בפנסיונר שאוהב להטיס ויש לו לדבריו הרבה זמן פנוי ואהבה להטסה. הוא מציע בחינם את עזרתו בהקניית הרגלי הטסה נכונים, דרך שרת הרשת של פניקס ובליווי הדרכה קולית בסקייפ. הוא ענה לי להודעה ששלחתי לו תוך כמה שעות והציע להתחיל בשיעורים תוך שבוע (יש רשימת המתנה)...
אין לי מושג מה רמתו כמטיס וכמדריך אבל:
א. שאפו על הנכונות להקדיש ככה מזמנו ללא תמורה. לא מילה שאני נוהג לומר אבל במקרה זה, באמת להוריד את הכובע.
ב. אני כולי בהתלהבות מהחדשנות ומהשימוש היפה בכלים הטכנולוגיים של היום, לקידום התחביב, יפה שהוא חשב על רעיון כזה.
Friman
01-11-2011, 17:31:13
הבוקר היה לי שיעור הטסה בon line עם "Captain Jack״.. אכן ג׳ק, אמריקאי שגר בגרמניה, נהנה לדבריו בפנסיה שלו להעביר שיעורים בהטסת מסוקי שלט רחוק דרך האינטרנט (להבנתי מעביר גם שיעורים בשטח אבל לא זה העניין פה). חיפשתי את שמו בגוגל, מסתבר שהוא גם כתב שני ספרים בנושא לימוד נכון של הטסת מסוקי מיקרו בתוך הבית. מרתק ;)
מבחינת תוכן השיעור עצמו, עבדנו בעיקר על חיזוק ושיפור מיומנויות בסיס כגון ריחוף ותנועה קדימה-אחורה ולצדדים. אמנם הטיפים שקיבלתי ממנו מוכרים לי מסרטונים ומדריכים כתובים ללימוד הטסה, אבל בכל זאת זה מקבל משמעות שונה ומשמעותית יותר כשמי שמעיר עושה זאת בטיימינג הרלוונטי שאתה מבצע שגיאה ומסביר כיצד צריך לבצע נכון את התרגיל. רוב הדברים נאמרו לי גם בשיעור הטסה שעשיתי בשטח בצמוד לטסט פלייט, אבל אז הייתי ממש טירון (אפילו יותר מעכשיו :)) ונרגש לראות את המסוק שלי באוויר, הייתי פחות פנוי להעמיק בדברים ולרדת לדקויות. יצאתי מהשיעור היום עם שיעורי בית של דברים שחשבתי שאני שולט בהם ומסתבר כעת שיש לי מה לחזק... לא עברנו מעבר לכך אבל אני מניח שגם למטיסים מעט יותר מתקדמים יהיה ממה להיתרם. היות וקפטן ג׳ק מציע את שירותיו בחינם, אני ממליץ על ההתנסות - לא במקום וממש לא כתחליף למדריך ממשי בשטח, אלא לחיזוק דווקא בתרגול בסימולטור שבכל זאת מתנהג קצת שונה מהמסוק בשטח. יש דברים שאפשר לתרגל באמת רק בשטח כמו למשל התמודדות עם פרצי רוח פתאומיים (בסימולטור הם קצת צפויים מראש) ויש דברים שחשוב תאורטית לתרגל אבל בשטח קשה (למשל, ריחוף נטו במקום עם מינימום תיקונים - מה שדורש אפס רוח). בכל אופן זו הייתה התנסות מעניינת. השימוש בטכנולוגיה מדהים - המדריך צופה בon line בהטסה של החניך ורואה גם את תנועת הסטיקים במדוייק (להבנתי גם יכול לקחת שליטה כמו במצב חניך-מדריך בשטח אבל אני לא בטוח), ובאמצעות הסקייפ ג׳ק נותן פידבק מיידי, מתקן ומעיר כשצריך. הייתי ממליץ גם למדריכים שפה להסתכל ולראות איך שיעור שכזה מתבצע, נראה לי שזו יכולה להיות תוספת רלוונטית של חיזוק בבית, לשיעורי הטסה שניתנים בשטח. שוב, תוספת ולא במקום. לא בטוח אם ומתי אפנה לתאם שיעור נוסף כזה ואם ארגיש צורך, בכל אופן כאמור ההתנסות הייתה מעניינת וחיובית.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.