צפייה בגרסה מלאה : שאלה שאלה בעניין ביטוח למסוק גדול.
Yoav Lahav
02-11-2011, 07:43:03
לקראת הזמנת המסוק הגדול אני מעוניין לברר את נושא הביטוח.
רציתי לשאול מה קיים בשוק, מה חשוב שיהיה\לא יהיה בפוליסה,
האם אפשר בלי השתתפות עצמית וכמה זה מוסיף לעלות הביטוח,
מה הפוליסה המקיפה ביותר שיש שכוללת את כל המקרים של נזק לרכוש,
נכות,מוות וכו שמכסה אותי מכל הכיוונים,
מי החברות ביטוח שעושות כזה ביטוח וכמה זה עולה?
כמובן העונה מוזמן להוסיף נתונים ככל העולה על רוחו לטובת כלל קוראי הפורום.
תודה.
guyro
02-11-2011, 07:52:27
יואב, אם תריץ חיפוש על המילה "ביטוח" בפורום, תראה לו מעט שירשורים בנושא עם רוב המידע....
Yoav Lahav
02-11-2011, 09:39:51
גיא, הסתכלתי, ביררתי. לא קיבלתי מענה רציני בעניין.
אני רוצה ביטוח בראש שקט שיכסה אותי בכל המקרים בלי להכניס לי הגבלות
לא ריאליות לגבי מקומות הטסה והגבלות כיסוי שלמעשה מרוקנות מתוכן את הביטוח.
למשל אני רוצה להטיס בגלילות ולדעת שאם המסוק מוריד איזה רץ או רוכב אופניים בשבילים הסמוכים
עם כל הצער שבדבר, אני מכוסה מכל הבחינות:
עורך דין,פיצויים,נזקים מכל סוג וכו. אני גם רוצה לדעת שאם המסוק פוגע בי אני מכוסה מכל הבחינות.
בקיצור ביטוח רציני ומסודר.
שאלה לכל המטיסים פה של המסוקים בגדלים 600 וה 700:
איזה ביטוחים יש לכם?
איפה עשיתם?
אם לא עשיתם למה לא עשיתם?
תודה.
שחר לזרוב
02-11-2011, 10:26:29
אני עשיתי את הביטוח בסוכנות הביטוח מיליס
הביטוח הוא מסוג ביטוח צד ג' - כלומר לא מכסה נזק שנגרם לך או לבני משפחתך.
אין הגבלה בביטוח לגבי שטחי ההטסה.
יש שתי דרגות כיסוי, אני עשיתי את הגבוהה (2,000,000 ש"ח) - פרמיה של 560 ש"ח (למיטב זכרוני)
הביטוח מכסה כל נזק (רכוש וגוף) שנגרם לצד ג'.
הביטוח מכסה לא רק את תחביב הטיסנאות (שכולל גם מסוקים), אלא גם תחביבים אחרים (אופניים, גלישת גלים . . . . . )
מלבד הביטוח הזה יש את הביטוח של קלוב התעופה.
אין לי מספיק פרטים ומידע כדי לפרט עליו, אבל עד כמה שידוע לי הביטוח מכסה אך ורק הטסה בשטחים מורשים של הקלוב. מסיבה זו בחרתי בביטוח של מיליס.
כמו כן, עד כמה שידוע לי (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה), בביטוח של הקלוב - הכיסוי הביטוחי אינו פרטני אלא קבוצתי - כלומר גובה הכיסוי הביטוחי משותף לכל המקרים וכל המבוטחים במהלך שנה אחת כך שאם חלילה מופעל הביטוח במלוא גובה הכיסוי, במהלך אותה השנה, יתר המבוטחים, למעשה אינם מבוטחים.
בכל מקרה, לדעתי - ביטוח הוא חובה !!!
RonTo
02-11-2011, 10:32:43
גם לי יש את הביטוח של מיליס שעושה רושם כרציני ביותר מהאלטרנטיבות.
קח בחשבון, שאף ביטוח שמכסה את הענף עוד לא נבדק במקרה אמת...
Friman
02-11-2011, 10:47:25
ביטוח מיליס:
http://millis.co.il/apage/54109.php
אני גם צריך לעשות... בכל אופן כמו ששחר אמר זה רק צד ג׳ אז אם המסוק פוגע מסיבה כלשהי במטיס או ברכושו, אין כיסוי.
אוסיף שהביטוח לא מכסה רק תחביבים נוספים של המטיס, למעשה זה ביטוח משפחתי שמכסה את כל בני המשפחה הגרעינית בפעילות פנאי ותחביבים.
guy1a
02-11-2011, 11:02:43
גם לי יש מיליס
ויש להם הרחבה שלא קניתי לביטוח גוף ראשון.
guyro
02-11-2011, 11:07:19
יואב,
התשובות שנרשמו מופיעות כבר בפורום בכמה מופעים...
כמוכן לדעתי אין שום סיבה להבדיל גודל 450 ל-600 ו-700 שמדובר בביטוח, צריך להתייחס לזה באותה רצינות
אני מבוטח בקלוב התעופה.
hagpel
02-11-2011, 12:23:08
לא רוצה לקלקל לציקי אבל הנה הלינק לשרשור נושאי ביטוח
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?18587-בטיחות-וביטוח-הטסה
גם אני מבוטח אצל מיליס
קראתי ולא הבנתי
מה מומלץ?
Friman
02-11-2011, 14:15:21
קיצור עיקרי הדברים מהשרשור המצוטט, שירות מיוחד עבור החוסכים בקריאה:
מיליס - מציע ביטוח צד ג' בלבד, (ישנה הרחבה לכיסוי צד א'), לכל בני המשפחה במדינת ישראל. 494ש"ח שנתי לכיסוי עד מיליון (השתתפות עצמית 500 ש"ח), 560ש"ח שנתי לכיסוי עד 2 מיליון (השתתפות עצמית 1000 ש"ח)
הקלוב - מציע ביטוח תאונות אישיות וצד ג' למבוטח בלבד לכל העולם. עלות - 420 ש"ח בשנה לכיסוי עד חצי מליון ש"ח, 510 ש"ח בשנה לכיסוי עד מליון ש"ח (השתתפות עצמית 1165 ש"ח)
שני הביטוחים מכסים הטסה בכל מקום שהוא ולא רק במנחת מורשה (ע"פ בדיקותיהם של חברי הפורום בשרשור המצוטט), כל עוד נשמרים חוקי התעופה הנהוגים במדינה.
כלומר - לכל ביטוח מאפיינים שונים, כל אחד שיבחר במה שבא לו כל עוד לכולם יש ביטוח (אני את שלי עושה מחר).
ציקי - מה, אין לך ביטוח? נראה לי שכדאי לך לעשות ;)
guy1a
02-11-2011, 14:26:11
ותוסיף שלמיליס יש הרחבה בתשלום נוסף שמחכה גם את המטיס במקרה תאונה.
Friman
02-11-2011, 14:35:43
אין חברה שמכסה ביטוח צד ב', נכון? :)
היה נחמד אם מישהו היה משלם על נזקים למסוק. מסכן, מה לו לא מגיע ביטוח?
guy1a
02-11-2011, 15:21:25
בהחלט יש
זה יעלה לך עוד כסף
לא משתלם כמובן.
Friman
03-11-2011, 19:14:28
דיברתי היום בנושא ביטוח הן עם קלוב התעופה והן עם מיליס. למי שמתעניין בנושא וטרם עשה ביטוח...
בקלוב התעופה הכיסוי הוא רק להטסת טיסנים, ורק למטיס, בכל העולם. הכיסוי כולל גם תאונות אישיות (מוות/נכות/אובדן כושר עבודה/הוצאות רפואיות)- יש לציין שהסכומים לביטוח התאונות האישיות די נמוכים לטעמי וללא כיסוי ביטוחי נוסף (ביטוח חיים רגיל, ביטוח פנסיוני וכדומה) הם לדעתי ממש לא מספקים; למשל, הפיצוי המקסימלי על אובדן כושר עבודה עומד על 722₪ לשבוע למשך תקופה מקסימלית של שנה... את כיסוי הביטוח לצד ג׳ ניתן להרחיב עד מליון ש״ח תמורת תוספת של 90₪ בשנה, כלומר 510₪. אגב חשוב לציין שלחברות בקלוב התעופה יש יתרונות נוספים, כגון זכות להשתתף בתחרויות, כיסוי בינלאומי, היתר להטיס במנחתים מסויימים של הקלוב שסגורים בפני מי שאינו חבר בקלוב (מישהו אוכף את זה בכלל?) וזכאות לקבל ירחונים של הקלוב. אגב אין הגבלה לגבי מיקום ההטסה, אין בארץ לדבריהם דבר שנקרא ״מנחתים מורשים״ לטיסנים וכל מקום הטסה שעונה על כללי הבטיחות של קלוב התעופה לפי התקנון, מבוטח. התנאי הזה תקף גם בפוליסה של מיליס אגב.
לגבי מיליס - הביטוח מכסה כל פעילות תחביב ולכל המשפחה. בענייני עלויות ציינתי בתגובה הקודמת. חשוב לציין שבאופן אוטומטי (לפי מה שנאמר לי) הפוליסה מכסה גם צד ג׳ בחו״ל עד גובה כיסוי של 400,000₪. יש גם אפשרות להרחיב בתשלום את הפוליסה לביטוח תאונות אישיות - אבל, וזה די תמוה, אף אחד שם לא ידע לומר לי כמה זה עולה, מה התנאים ומה הכיסוי שנותנת הפוליסה לתאונות אישיות ברמות פגיעה שונות. שלוש פעמים התקשרתי, שלחתי מיילים, השארתי טלפונים שיחזרו אליי... אף אחד לא חזר אליי ולא נעליים. מעלה סימן שאלה עד כמה ניתן לסמוך על ביטוח שמי שמוכר אותו לא מצליח במהלך יום עבודה שלם להחזיר תשובה כמה הוא עולה. מצד שני אני לא רוצה חלילה להשמיץ, אולי נפלתי על הפקידה הלא נכונה או שהייתה בעיה אחרת. בכל אופן זה תמוה.
guyst
03-11-2011, 19:26:51
דיברתי היום בנושא ביטוח הן עם קלוב התעופה והן עם מיליס. למי שמתעניין בנושא וטרם עשה ביטוח...
בקלוב התעופה הכיסוי הוא רק להטסת טיסנים, ורק למטיס, בכל העולם. הכיסוי כולל גם תאונות אישיות (מוות/נכות/אובדן כושר עבודה/הוצאות רפואיות)- יש לציין שהסכומים לביטוח התאונות האישיות די נמוכים לטעמי וללא כיסוי ביטוחי נוסף (ביטוח חיים רגיל, ביטוח פנסיוני וכדומה) הם לדעתי ממש לא מספקים; למשל, הפיצוי המקסימלי על אובדן כושר עבודה עומד על 722₪ לשבוע למשך תקופה מקסימלית של שנה... את כיסוי הביטוח לצד ג׳ ניתן להרחיב עד מליון ש״ח תמורת תוספת של 90₪ בשנה, כלומר 510₪. אגב חשוב לציין שלחברות בקלוב התעופה יש יתרונות נוספים, כגון זכות להשתתף בתחרויות, כיסוי בינלאומי, היתר להטיס במנחתים מסויימים של הקלוב שסגורים בפני מי שאינו חבר בקלוב (מישהו אוכף את זה בכלל?) וזכאות לקבל ירחונים של הקלוב. אגב אין הגבלה לגבי מיקום ההטסה, אין בארץ לדבריהם דבר שנקרא ״מנחתים מורשים״ לטיסנים וכל מקום הטסה שעונה על כללי הבטיחות של קלוב התעופה לפי התקנון, מבוטח. התנאי הזה תקף גם בפוליסה של מיליס אגב.
לגבי מיליס - הביטוח מכסה כל פעילות תחביב ולכל המשפחה. בענייני עלויות ציינתי בתגובה הקודמת. חשוב לציין שבאופן אוטומטי (לפי מה שנאמר לי) הפוליסה מכסה גם צד ג׳ בחו״ל עד גובה כיסוי של 400,000₪. יש גם אפשרות להרחיב בתשלום את הפוליסה לביטוח תאונות אישיות - אבל, וזה די תמוה, אף אחד שם לא ידע לומר לי כמה זה עולה, מה התנאים ומה הכיסוי שנותנת הפוליסה לתאונות אישיות ברמות פגיעה שונות. שלוש פעמים התקשרתי, שלחתי מיילים, השארתי טלפונים שיחזרו אליי... אף אחד לא חזר אליי ולא נעליים. מעלה סימן שאלה עד כמה ניתן לסמוך על ביטוח שמי שמוכר אותו לא מצליח במהלך יום עבודה שלם להחזיר תשובה כמה הוא עולה. מצד שני אני לא רוצה חלילה להשמיץ, אולי נפלתי על הפקידה הלא נכונה או שהייתה בעיה אחרת. בכל אופן זה תמוה.
אני גם נתקלתי בחוסר רצון לתת מענה ותשובות לא ענייניות ולכן החלטתי לבטח בקלוב כולל תאונות אישיות.
guy1a
03-11-2011, 19:40:45
תמוה
אין לי שום קשר איתם מעבר להיותי לקוח
אבל הם תמיד ענו לי יחסית מהר ...
אני אנסה מחר או בראשון לברר את הסוגיה
Friman
06-11-2011, 09:28:41
חזרו אליי היום ממיליס. אכן ניתן להוסיף לביטוח צד ה-ג׳ שלהם ביטוח תאונות אישיות וכיסוי לאובדן כושר עבודה (כללי, לא רק לטיסנאות). סכום הכיסוי המקסימלי למקרה של מוות בתאונה או נכות תמידית מלאה הינו 200,000₪ כאשר מדובר בכיסוי מודולרי לפי בחירת המבוטח- לפי כמה שאתה בוחר לשלם בחודש נקבע גובה הכיסוי המקסימלי. לגבי אובדן כושר עבודה - עד 1000₪ לשבוע, גם כן ניתן לקבוע כמה ובהתאם לגובה הפרמיה החודשית. ניתן לכסות עד 52 או עד 104 שבועות (בקלוב רק עד 52 שבועות). כדי להשוות את תנאי הכיסוי בפוליסה של מיליס לתנאים בפוליסה של קלוב התעופה מבחינת מוות, נכות ואובדן כושר עבודה, נדרשת תוספת של 90₪ לערך לאדם בגילאי 30-35 לחודש. השוואה נוספת בין הפוליסות מעלה שהביטוח של הקלוב מכסה גם הוצאות רפואיות וטיפולי שיניים עד 9000 ומשהו ₪ (לדעתי זה זניח לאור ההשתתפות העצמי של 1165₪ או משהו כזה) ובפוליסה של מיליס אין התייחסות לכך, מצד שני הפוליסה של מיליס מכסה סיוע סיעודי במקרה הצורך ויש גם התייחסות ברורה לגבהי הפיצוי לנכות חלקית, נושא שבפוליסה של הקלוב לא מפורט מספיק לטעמי.
מוגש כשירות לציבור ;)
guy1a
06-11-2011, 09:33:26
טיפול שיניים יכול בקלות לעקוף את 5000 בסיבוב ... זה הרבה יותר ממחיר ההשתתפות העצמית.
בכל מקרה,
תודה על העדכון.
Friman
06-11-2011, 13:41:02
פרט קטן וחשוב מאד בהשוואה בין שתי הפוליסות אליו שמתי לב רק עכשיו (והדגשתי בהודעה הקודמת)- התוספת הנדרשת לביטוח תאונות אישיות ב״מיליס״ הינה 90₪ לחודש ולא לפרמיה השנתית. כלומר, 1080₪ תוספת בשנה
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.