צפייה בגרסה מלאה : פינת המציאות- והפעם שלט משובח במחיר משובח
wind556
03-11-2011, 16:17:41
http://www.rc711.com/shop/jr-xg7-24ghz-dmss-7ch-transmitter-8ch-rg831b-receiver-combo-telemetrybattery-p-3755.html?cPath=167_24
dror_z
03-11-2011, 20:19:05
מחיר מעולה
יש אותו בגירסה עם טלמטריה בעוד 30 דולר
מה שמוזר הוא JR-XG8/RG831B עולה פחות
מ ספקטרום SPK-DX8/AR8000
http://www.rc711.com/shop/transmitters-c-167_24.html?page=2&sort=2a
kobigozlan
03-11-2011, 20:43:27
ה-xg8 בה עם טלמטריה מובנית?
danoneyal
03-11-2011, 20:50:09
עודד תודה על הטיפ,
Ice00
03-11-2011, 21:18:21
אתר די זול אפשר לרכוש טיסן GROOVY ב124$ לא כולל משלוח כמובן אבל עדיין זול
dror_z
03-11-2011, 21:33:50
ה-xg8 בה עם טלמטריה מובנית?
כן
הוא נראה מדהים
wind556
03-11-2011, 21:37:18
יש שני הבדלים עיקריים בין ה DX8 לבין הXG8:
הDX8 עובד גם עם מקלטי DSM2 הזולים (וגם היקרים) וגם עם המקלטים המשובחים DSMX
זה פרמטר חשוב מאד עבור מי שבא ממשפחת DSM2.
מצד שני , הXG8 שלא יכול לעבוד עם מקלטי DSM2 ,לעומת זאת יש לו בתוכנה מימשק שנועד לדאונים ובDX8 אין מימשק כזה.
החזקתי ביד את שניהם, שניהם נוחים וקלים
לעומת זאת הJR הרבה יותר מרשים , לעומת הספקטרום שנראה דומה קצת לDX6
בשניהם אגב, יש טלמטריה מובנית
בכל מקרה, שניהם משובחים ביותר, לטעמי האישי פי הרבה יותר מאשר פוטאבה/אורורה (יאללה, מלחמה חדשה :cool: ). רק 9X יותר טוב... ;)
אגב, בדור החדש של ספקטרום יש גם DX6I DSMX וגם DX7 DSMX במחירים נוחים ביותר
Ice00
03-11-2011, 22:05:28
מה אתם אומרים על השלט הנ"ל JR XG8 ?
tkolber
04-11-2011, 07:15:19
יש שני הבדלים עיקריים בין ה DX8 לבין הXG8:
הDX8 עובד גם עם מקלטי DSM2 הזולים (וגם היקרים) וגם עם המקלטים המשובחים DSMX
זה פרמטר חשוב מאד עבור מי שבא ממשפחת DSM2.
מצד שני , הXG8 שלא יכול לעבוד עם מקלטי DSM2 ,לעומת זאת יש לו בתוכנה מימשק שנועד לדאונים ובDX8 אין מימשק כזה.
החזקתי ביד את שניהם, שניהם נוחים וקלים
לעומת זאת הJR הרבה יותר מרשים , לעומת הספקטרום שנראה דומה קצת לDX6
בשניהם אגב, יש טלמטריה מובנית
בכל מקרה, שניהם משובחים ביותר, לטעמי האישי פי הרבה יותר מאשר פוטאבה/אורורה (יאללה, מלחמה חדשה :cool: ). רק 9X יותר טוב... ;)
אגב, בדור החדש של ספקטרום יש גם DX6I DSMX וגם DX7 DSMX במחירים נוחים ביותר
יש למישהו מושג אם הוא יכול לעבוד עם ה - Mikado VBAR כמקלט כמו ה - DX7?
Hagay
04-11-2011, 07:23:22
האם הJR-XG8 עובד עם כל הBNF של הורייזן?
יש למישהו מושג אם הוא יכול לעבוד עם ה - Mikado VBAR כמקלט כמו ה - DX7?
צחי
השאלה צריכה להיות האם ה V-BAR תומך במקלטי DSMX.
למיטב זכרוני כן.
TALTEK
04-11-2011, 08:54:33
האם ה-3GX עובד עם המשדר הזה ?
tkolber
04-11-2011, 12:57:25
צחי
למיטב זכרוני כן.
תודה אבשלום, יש לי גם נסח חוזה שכירות, אבקש לעיין בו בהקדם ולתת חוות דעת ניסוחית :D
מקווה להתראות מחר!!!
Yoav Lahav
04-11-2011, 13:06:12
האם באורורה 9 יש טלמטריה מובנית?
אם כן מה זה נותן לי?
Hagay
04-11-2011, 13:48:14
האם באורורה 9 יש טלמטריה מובנית?
אם כן מה זה נותן לי?
כל התשובות במסקירה של גיא על האורורה.
יש מובנה לסוללה עד 35V
תודה אבשלום, יש לי גם נסח חוזה שכירות, אבקש לעיין בו בהקדם ולתת חוות דעת ניסוחית :D
מקווה להתראות מחר!!!
סומנת צחי :p
wind556
04-11-2011, 14:59:22
צחי
למיטב זכרוני כן.
השלט הזה, כמו כל הדור החדש של JR עובד בשיטת DMSS ולא DSMX
לי אישית אין מושג אם יש או אין הבדל בין שתי השיטות , ואם כן, מה ההבדל
kobigozlan
04-11-2011, 19:21:03
השלט הזה, כמו כל הדור החדש של JR עובד בשיטת DMSS ולא DSMX
לי אישית אין מושג אם יש או אין הבדל בין שתי השיטות , ואם כן, מה ההבדל
גם אני אשמח לקבל הסבר על כל שיטות השידור האיילה
DSMX vs DSM2
אותן שיטות בדיוק !, המשדר ננעל בהדלקה על שני ערוצים בתחום ה 2.4 ועובר בינהם על פי הצורך בהתאם לאיכות האות.
ההבדל - DSMX משתמש בערוצים עם רוחב סרט גדול יותר ופחות רגיש להפרעות משמע, סיכון סטטיסטי נמוך יותר לנעילות מקלט ומתן מענה במקומות הומיי מטיסים 2.4 (בואו נגיד שאם לא שיפרו את מודול השידור והמקלט אז אישית נראה שמדובר יותר באקט שיווקי ממשהוא פרקטי שיעזור במקרה של הפרעה אמיתית).
DMSS - שיטה זהה ל FASST של פוטאבה (רק שהמותג JR לא ירשה לעצמו להשתמש באותו השם מסיבות מובנות) - מרגע הדלקת המשדר הוא ננעל על שני ערוצים פנויים אך בזמן הפרעות מתבצעות קפיצות ערוצים על פני כל התחום ולא רק בין שני הערוצים שנבחרו בזמן ההדלקה, שיטה זו גם באה לתת מענה במקומות הומי מטיסים 2.4 ולהפחית עוד יותר באופן סטטיסטי את הסיכון לנעילת מקלט.
חשוב להדגיש, בכל אחת מהשיטות כיום בזמן הדלקת המשדר נבחרים ערוצים פנויים וננעלים בשלט בהתאם, שלט שידלק מאוחר יותר באותו שטח לעולם יבחר ערוצים אחרים.
כאשר יש בשטח מספר רב של שלטים דלוקים יתכנו הרמוניות היוצרות הפרעות הדדיות ומכאן הסיכון לנעילות הכוונה לעשרות שלטים דלוקים בו זמנית ולא בודדים כמו ברוב שטחי ההטסה המצויים ולכן לרוב אין סיכון ממשי שזה יקרה.
כמו כן, אם התחום סתום בערוצים לא פנויים או רווי בהפרעות אז אף שיטה לא תעזור רק זה היושב במרומים.
HeliDraco
04-11-2011, 20:11:01
ציקי, כמה שזכור לי FASST מדלג באופן קבוע, ולא רק במקרה של הפרעה.
חוץ מזה - כשאתה אומר ש-DSMX משדר על רוחב סרט גדול יותר - אתה מתכוון ל-DSSS באורך סדרה גדול יותר? אחרת אני לא מבין מה הטעם לבזבז רוחב סרט... :confused:
Boogle
04-11-2011, 20:22:55
לא ברור לי רק איך המשדר מזהה שיש הפרעה למקלט ורק אז מתחיל לדלג, נשמע כמו צורל בדאון לינק שגם הוא חשוף להפרעות...
Sent from my mobile please excuse typo's
lehatis
04-11-2011, 20:24:13
מזה טלמטריה?*
ציקי, כמה שזכור לי FASST מדלג באופן קבוע, ולא רק במקרה של הפרעה.
חוץ מזה - כשאתה אומר ש-DSMX משדר על רוחב סרט גדול יותר - אתה מתכוון ל-DSSS באורך סדרה גדול יותר? אחרת אני לא מבין מה הטעם לבזבז רוחב סרט... :confused:
למיטב ידיעתי, אף אחת מהשיטות לא מדלגת באופן קבוע, אין סיבה הגיונית לעבור בין ערוצים ללא צורך אלא אם כן אתה מדבר על מערכת הצפנה (לא בכך אנו עוסקים).
אגב בספקטרום אם בוצע מעבר בין הערוצים בזמן הטיסה תקבל חיווי של מקלטים מהבהבים.
אם תדליק משדר, לאחר מכן מקלט תראה שהמקלטים ננעלים על ערוץ (לדים דולקים קבוע), לאחר מכן תכבה מקלט (ללא כיבוי המשדר) ותדליק את המקלט שוב תקבל לדים מהבהבים משום שהמשדר בחר לעבור ערוץ (לאחר נעילת המקלט הראשונית המשדר מחפש מצב של איבוד פריימים ומעל כמות מסויימת (אם אני זוכר נכון אז 45) הוא בוחר להחליף ערוץ ונותן לך את החיווי לכך במקלט שהדלקת בשנית.
בקשר לרוחב הסרט ב DSMX, אני מסכים, אולי מישהו גילה שכמות הערוצים פחות חשובה מרוחבם, כמו שאמרתי שינוי השיטה יותר מזכיר אקט שיווקי (אלא אם החמצתי משהו)
ובוגל- המוצר הבא יסביר לך איך: SPM 9540. בנוסף, מיתקון של הלוגר הזה ממחיש בשטח איך מספר רב של שלטים מעלה את כמות הפריימים שהולכים לאיבוד בזמן טיסה.
Boogle
04-11-2011, 20:44:46
ציקי,
הייתי מתחיל איתך דיון, אבל מניסיונינו, אתה "יודע כל" ולא תזוז מעמדתך, אז תמשיך להאמין במה שבא לך, היצרנים ימשיכו לעשות מה שהם רוצים וכולנו נרווה נחת מאוסף פוסטים שמספרים סיפור מגמתי שמטרתו אחת : "שלי הכי טוב, כל האחרים סתם גזע נחות שלא מבין כלום "
ציקי,
הייתי מתחיל איתך דיון, אבל מניסיונינו, אתה "יודע כל" ולא תזוז מעמדתך, אז תמשיך להאמין במה שבא לך, היצרנים ימשיכו לעשות מה שהם רוצים וכולנו נרווה נחת מאוסף פוסטים שמספרים סיפור מגמתי שמטרתו אחת : "שלי הכי טוב, כל האחרים סתם גזע נחות שלא מבין כלום "
על זה אני בדיוק מדבר ואח"כ אומרים לי שאני ציני,לא עונה ברצינות, מזלזל באנשים וכו...
ובכן, תגובות כמו שלך בוגל הן בעיקר הסיבה לכך.
נתת דוגמא מצויינת :)
מזה טלמטריה?*
אפשרות לקבל מידע מהכלי המוטס לגבי אינדיקטורים בטיסה בזמן אמת.
לצורך הדוגמא:
מתח הסוללה
גובה
מהירות
וכו...
HeliDraco
04-11-2011, 21:10:40
למיטב ידיעתי, אף אחת מהשיטות לא מדלגת באופן קבוע, אין סיבה הגיונית לעבור בין ערוצים ללא צורך אלא אם כן אתה מדבר על מערכת הצפנה (לא בכך אנו עוסקים).
אגב בספקטרום אם בוצע מעבר בין הערוצים בזמן הטיסה תקבל חיווי של מקלטים מהבהבים.
אם תדליק משדר, לאחר מכן מקלט תראה שהמקלטים ננעלים על ערוץ (לדים דולקים קבוע), לאחר מכן תכבה מקלט (ללא כיבוי המשדר) ותדליק את המקלט שוב תקבל לדים מהבהבים משום שהמשדר בחר לעבור ערוץ (לאחר נעילת המקלט הראשונית המשדר מחפש מצב של איבוד פריימים ומעל כמות מסויימת (אם אני זוכר נכון אז 45) הוא בוחר להחליף ערוץ ונותן לך את החיווי לכך במקלט שהדלקת בשנית.
בקשר לרוחב הסרט ב DSMX, אני מסכים, אולי מישהו גילה שכמות הערוצים פחות חשובה מרוחבם, כמו שאמרתי שינוי השיטה יותר מזכיר אקט שיווקי (אלא אם החמצתי משהו)
....
לא שחיברתי Spectrum Analizer לשלט FASST (יש לי דברים יותר טובים לעשות עם השלט :D), אבל זה מה שכתוב באתר של פוטאבה (http://www.futaba-rc.com/technology/fasst.html):
The advantages of Futaba 2.4 GHz FASST systems:
Other 2.4GHz systems hold firm to one or two frequencies, increasing the potential for interference. The frequency of Futaba 2.4GHz FASST shifts hundreds of times per second, so there are no signal conflicts or interruptions – and no need for a frequency pin!
לא חייב להיות קשר בין הצפנה לדילוג תדרים. יכול להיות שפוטאבה פשוט החליטו להקטין את ההסתברות להתנגשות ערוצים באזור רווי שלטים ומערכות אחרות (לא נשכח שגם מערכות אחרות עובדות בתחום הזה). עם דילוג קבוע הסיגנל כאילו מרוח על כל תחום 2.4, ולא רק על שני ערוצים. ככה קמצ יותר קשה לחסום אותו באזור עם הרבה קורנים.
אוקי, למדתי משהו :)
מעניין אם JR יישמו את זה גם.
בכל מקרה, DSM2 ו DSMX לא מיישמים את זה.
אגב, איזו הסתברות אתה מקטין אם הערוץ עליו אתה יושב תקין לגמרי?
HeliDraco
04-11-2011, 22:21:41
אגב, איזו הסתברות אתה מקטין אם הערוץ עליו אתה יושב תקין לגמרי?
אם הערוץ פנוי ונשאר כזה, הכל בסדר. אבל לא לשם זה בונים Spread Spectrum :)
הרעיון הוא שבמערכות דוגמת DSM2 אתה כל הזמן תופס שני ערוצים - משדר באחד ו(ככה"נ) מבצע Carrier Sensing בשני, כך שאם יש הפרעה תוכל לדלג לערוץ הגיבוי. אם ההפרעה היא בשני הערוצים (לא סביר, אבל במקום עם הרבה קורנים לא בלתי אפשרי) - יש בעיה.
במערכות דוגמת FASST אתה כל הזמן מדלג בכל התחום (כלומר בהרבה יותר משני ערוצים). גם אם תהיה הפרעה - היא תהיה רגעית, כי רגע אחרי זה תדלג לערוץ אחר.
wind556
04-11-2011, 22:46:38
האם מישהו יודע אם השלט של JR DMSS (לא DSMX) עובדים גם עם המקלטים של DSM2?
אם הערוץ פנוי ונשאר כזה, הכל בסדר. אבל לא לשם זה בונים Spread Spectrum :)
הרעיון הוא שבמערכות דוגמת DSM2 אתה כל הזמן תופס שני ערוצים - משדר באחד ו(ככה"נ) מבצע Carrier Sensing בשני, כך שאם יש הפרעה תוכל לדלג לערוץ הגיבוי. אם ההפרעה היא בשני הערוצים (לא סביר, אבל במקום עם הרבה קורנים לא בלתי אפשרי) - יש בעיה.
במערכות דוגמת FASST אתה כל הזמן מדלג בכל התחום (כלומר בהרבה יותר משני ערוצים). גם אם תהיה הפרעה - היא תהיה רגעית, כי רגע אחרי זה תדלג לערוץ אחר.
ידוע אבל עדיין לא מסביר את הסיבה משום שלפי ההסבר הנ"ל יתכן מצב שמערוץ תקין תדלג לתחום ערוצים לא תקינים אלא אם קיים מנגנון שמוודא תמיד שהערוץ השני אליו מדלגים תקין שכאמור בכל השיטות תמיד יש שני ערוצים נעולים ולא מדובר בתהליך טהור של FH המגדיר קפיצה מערוץ בודד לערוץ בודד.
b1yossi
05-11-2011, 09:34:34
זה לא כ"כ משנה היות והשהיה בכל ערוץ היא לשבריר שניה, כך שגם אם הוא חסום זה לא אמור להשפיע על התגובות.
http://www.rcmodelreviews.com/spreadspectrum04.shtml
5649456495
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.