התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Trex 500E - שאלה על כיוון BEC

Friman
08-11-2011, 00:30:09
יש לי בקר 70 אמפר של אליין עם BEC. תכנתתי אותו היום בעזרת הסרטון המצויין של מוטי בנושא. וזו עוד הזדמנות לומר תודה למוטי על הסרטונים הברורים והמפורטים, שעוזרים ומלמדים עבור המון מתחילים בתחום! ואולי גם כמה מנוסים יותר ... ;)
שמתי לב שבסרטון של מוטי וגם בסרטון של בוב פיינלס בנושא, המליצו המנחים על כיוון הBEC למתח של 6 וולט ולא להשאיר על ברירת המחדל שהיא 5.5 וולט. את היתרון אני מבין - סרבואים מהירים יותר. בדקתי ואכן הסרבואים שלי (סטוק של אליין, ds510 לסייקליק וds520 לזנב) תומכים במתח של עד 6v ואכן מתח כזה אמור לשפר את מהירותם ביחס לברירת המחדל, ואם הבנתי נכון הם גם יהיו מעט חזקים יותר. אבל... מבלי לפקפק במקצועיותם והמלצותיהם של מוטי ובוב, עלתה לי שאלה - מדוע אם כך ברירת המחדל היא 5.5v וניתן אף להנמיך ל5v? מה היתרונות של שימוש במתח הנמוך יותר? מה החסרונות של שימוש ב6v? מבחינת אורך החיים של הסרבואים, התאמה לסגנון הטסה (אני טירון למדי בהטסה), צריכת זרם וכל עניין רלוונטי אחר?
ושאלה נוספת- אין לי step down בזנב (אני מבין מה זה אומר אבל אין לי מושג איך עושים זאת ומדוע), הבנתי ששימוש ב6v מומלץ בעיקר כשיש step down בזנב. מדוע אם ככה עושים step down אם במקביל מעלים את המתח מהBEC? אלו לא פעולות הפוכות שמבטלות האחת את השנייה? ולמה בכלל עושים step down? ושאלה אחרונה האם אכן במסוק שאין בו step down בזנב יש בעיה להשתמש ב6v מהBEC או שיש בזה חיסרון כלשהו?
אגב, אצלי ספציפית המקלט מקבל מתח ישירות מכניסת הטלמטריה של האורורוה שמגיעה מהסוללה הראשית. הסרבואים להבנתי מקבלים מתח מהBEC בנפרד. אם זה משנה משהו.
אשמח לשמוע כיווני חשיבה נוספים בנושא כדי להבין זאת קצת יותר לעומק.

bartovmoti
08-11-2011, 08:26:49
גיל, עניין מתח ה BEC בבקר נובע מכך שקיימים סרוואים שלא עובדים בתחום רחב כל כך של מתחים.
למשל 9257 של פוטבה לזנב עובד עד 4.8V בלבד ואז, אם אתה משתמש בכזה (כמוני) המתח הכי קרוב לזה הוא כמובן 5V.
למה לתת לשאר הסרוואים 5V כאשר הם יכולים ומסוגלים לעבוד עם 6V (כך הם מהירים יותר ובעלי מומנט גדול יותר) רק בגלל שסרוו הזנב "סורר"? בגלל הדוגמא הזאת יצרן הבקר נותן לך חופש לבחור איזה מתח לתת ביציאת הבקר כי הוא לא יודע אם איזה סרוואים אתה עובד.
לכן במקרה כמו של 9257 כדי לתת 6V לסייקליק ועדיין לא לשרוף את את סרוו הזנב שמים סטפ-דאון.

שים לב שבבקרים שבהם מתח ה BEC לא ניתן לתכנות המתח הוא קבוע וכזה שכמעט בוודאות לא יגרום נזק לשום סרוו שתחבר.
(כמו בבקר של 450 שם נדמה לי זה 5V)

בנוסף, אם שמת סטפ-דאון בזנב (כי יש לך 9257 למשל) תחשוב מה יקרה אם תתכנת את הבקר ל 5V בטעות.. אתה תקבל בסרוו זנב מתח שהוא 5V פחות הסטפ דאון משהו כמו 4.3V שזה נמוך ועלול לגרום לבעיות תפקוד הזנב לכן מכוונים את ה BEC ל 6V.

cas
08-11-2011, 08:30:00
דוגמה לעניין:
סרבואים של FUTABA שמאוד פופולארים וטובים לזנב 9257,9254 מתח עבודה שלהם 4.8V ולא מומלץ יותר גבוה. יחד עם זאת אתה רוצה ליהנות ממהירות וכוח של סרבואים על סייקליק שמתח עבודה שלהם 6V. שימוש בstepdown מאפשר לך זאת. חשוב לשים לב שסטפ מוריד 0.7V ברוב המקרים
החישוב תוכל לעשות לבד

cas
08-11-2011, 08:31:32
עד שאני כותב מוטי כבר מקדים אותי
מתי מטיסים דוקטור?

bartovmoti
08-11-2011, 08:38:09
שישי בבוקר כרגיל סאשקה.

Friman
08-11-2011, 08:46:37
מוטי תודה רבה על ההסבר המפורט וסשה תודה גם לך. שאלתי בפורום ולא בפרטי למקרה שיש בנושא דעות שונות אבל ההסבר שלך מקיף ובהיר כרגיל ומספק כל מה שרציתי לדעת. מקווה לפחות שעוד אחרים ירוויחו מהשאלה ומהתשובה.
אני מבין אם כך, בהינתן שהסרבואים שלי יכולים לעבוד עד 6v הן בזנב והן בסייקליק, שאני יכול להעלות את מתח הBEC ל6V בלי בעיה וללא צורך בסטפ דאון? אני מניח שאם סרבו הזנב יהיה מהיר יותר זה ידרוש הנמכה קלה בגיין של הג׳יירו נכון?

שוב תודה על התשובה הזו ועל כל יתר התשובות המפורטות

ziki
08-11-2011, 08:49:48
אתה מבין נכון
בקשר להנמכת הגיין, לא הייתי מבצע אותה באופן אוטומטי, תבדוק באוויר אם יש צורך בכך, הימור שלי שלא צריך לגעת בגיין.

Friman
08-11-2011, 09:15:26
תודה ציקי
היות ורבע מסוק הורכב מחדש לאחר ריסוק ועוד מעט אני יוצא לטסט פלייט, בין כה וכה אני צריך לכוון את הזנב ואת הגיין בג׳יירו. אז אעלה את מתח הBEC ל6v ואכוון מראש ככה.
לא אמורה להיות לזה השפעה אחרת על הכיוונים, נכון? על מירכוז הסרבואים וטווח התנועה שלהם, למשל? כי אני מת לצאת להטיס כבר אחרי חודש של ייבוש בהמתנה לחלקים, כיוונתי פרפקט ואין לי כח לשבת שוב לכוון מחדש...;)

ziki
08-11-2011, 09:54:55
לא אמורה להיות בעיה
וודא רק שסרוו הזנב שלך יודע לקבל 6V אחרת...

Friman
08-11-2011, 10:05:14
56780
56781

נראה לי בסדר, לא?

ziki
08-11-2011, 10:08:35
בסדר גמור

hagpel
08-11-2011, 12:38:42
למי שצריך STEP DOWN הרגע הזמנתי לאצמי

http://www.ebay.co.uk/itm/Align-5-1v-two-way-step-down-voltage-regulator-K10381A-/260884511402?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3cbdedbaaa

עם זה אפשר לכוון את ה BEC ל6V
לחבר את היחידה הנ"ל בין הגירו לסרוו זנב (אם הוא מוגבל ל5V כמו ה9257 שלי)

חגי