PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון הפעלת ביטוח (מיליס)

גבי א
14-11-2011, 15:40:43
ברצוני לשתף את חברי הפורום במקרה שחייב הפעלת ביטוח
לפני כ - חדשיים עקב תקלת רדיו בזמן הטסת (לפני נחיתה) של טיסן 50cc הטיסן התהפך על גבו
החליק על גג של מכונית אחת וממנה המשיך ופגע בקורה בין שתי הדלתות של מכונית שניה. הנזק למכוניות היה מזערי
אך חייב את הפעלת הביטוח. הודעתי לחברת הביטוח בה אני מבוטח (מיליס) ולמעשה זה כל מה שנדרשתי לעשות (מלבד למלא טופס שנשלח אלי במייל) ולפקססו בחזרה את כל שאר ההתקשרויות/התרוצצויות/טלפונים/ברורים עשתה חברת הביטוח, בסוף ההליך אחרי כ45 יום נתבקשתי במייל ע"י הביטוח להעביר להם בצ'ק את דמי ההשתתפות העצמית שלי וכאן באה לסיומה התביעה.

מסקנותי הם: לכל המתלבטים, חובה לעשות ביטוח, במקרה שלי הנזק לא היה גדול אך אם כן היה ולא היה ביטוח הייתי משלם הכל מכיסי, בנוסף גם המקרה לא היה באשמת מטיס (כאמור , תקלת רדיו) דבר שיכול להיות לכל מטיס אבל אין לדעת איך זה יסתיים.
חברת הביטוח טיפלה במקרה בצורה מקצועית - מראש נאמר לי "אנחנו לא רוצים שתעשה דבר" תן את הפרטים ואנחנו נטפל.
אני לא יודע איך התביעה היתה מטופלת בחברה אחרת, אך מנסיון זה שלי לא יכול להיות טיפול טוב יותר.

mosheg
14-11-2011, 15:47:13
כיף לשמוע , גם אני מבוטח שם כבר מספר שנים לא הייתה לי תביעה ומקווה שגם לא תהייה. אבל חשוב לדעת שזה טופל כמו שצריך. שרות זה הכל.

RonTo
14-11-2011, 15:54:37
תודה על המידע!
אני מבוטח שם כבר שנתיים והמידע הזה משקיט את ההתלבטות...

ZvikaF
14-11-2011, 16:10:17
טוב לשמוע שיש "אבא" מאחרי הביטוח, אני מבוטח שם כבר 6 שנים ותמיד תהיתי על טיב הביטוח. :)

אליקופטר
14-11-2011, 16:12:32
מבוטח שם 4 שנים טוב לדעת .

ziki
14-11-2011, 16:34:41
טוב לדעת שהם נותנים שירות ומגיבים מהר.
למרות האמור בתביעות ביטוח יש להתייחס בכל מקרה לגופו של עניין.
מה היה היקף הנזק ביחס להשתתפות העצמית? זה נתון חסר בתאור המקרה וחשוב ביותר לקביעה האם באמת המקרה הזה הוא מדד למשהו.

גבי א
14-11-2011, 17:25:45
ציקי, בעקרון אתה צודק, אבל אני פרסמתי את המקרה שלי כמו שהו, היה חשוב לי לשתף כמה שיותר טיסנאים כי בכל פעם שעולה לדיון נושא הביטוח בפורומים השונים, עולה השאלה "נכון הכל הבטחות אבל תחלס מה קורה במקרה אמת"
ובמקרה שלי לפחות החברה התנהגה כמו שהייתי רוצה שגם חברת ביטוח הרכב שלי תנהג במקרה דומה.

גובה ההשתתפות העצמית שלי היה כ 4% מערך הנזק, לא חשובים הסכומים.

wonderd
14-11-2011, 17:32:36
קודם כל טוב לדעת באמת שיש מישהו כשצריך ושהביטוח באמת שווה משהו.
דבר שני להשלמת התמונה - האם מקום ההטסה שלך היה מוסדר וסגור? או שהטסת כמו רוב המטיסים במנחת מאולתר כלשהו?

rc1985
14-11-2011, 17:48:05
מה מחירו של ביטוח כזה??

גבי א
14-11-2011, 19:14:40
פוליסה המכסה עד 1,000,000 ש"ח - השתתפות עצמית 500 ש"ח ומחירה 494 ש"ח

פוליסה המכסה עד 2,000,000 ש"ח - השתתפות עצמית 1000 ש"ח ומחירה 560 ש"ח

rc1985
14-11-2011, 19:43:06
אם אני מטיס בשטח שלא מוכרז (לא במקום מסודר)
הביטוח עדיין מכסה??

גבי א
14-11-2011, 21:29:03
במקרה שלי לא שאלו ולא בדקו איפה זה קרה.

rc1985
14-11-2011, 21:34:45
וואלה טוב תודה אני באמת ייקח את זה לתשומת הלב....

haimgil
15-11-2011, 19:43:09
מה הטלפון של סוכן הביטוח?אשמח עם תישלחו לי גם בהודעה פרטית.

Friman
15-11-2011, 19:55:30
אם אני מטיס בשטח שלא מוכרז (לא במקום מסודר)
הביטוח עדיין מכסה??
בשבע שעבר היו לי הרבה בירורים בענייני ביטוח. בדקתי לעומק את הסוגייה הנ״ל הן מול ביטוח מיליס והן מול הביטוח של קלוב התעופה. משניהם קיבלתי בדיוק את אותה התשובה: אין בארץ ״מנחתים מורשים״... יש מספר מנחתים שבהם קלוב התעופה או גורמים אחרים השקיעו בבנייה ובפיתוח אך אלו לא מנחתים מוגדרים ברשיון כפי שיש בחו״ל. שני הביטוחים מכסים כל תאונה בהטסה שהתבצעה על פי כללי הבטיחות הנדרשים ובמקום העומד בתקנות הבטיחות הנדרשות. אני לא יודע בדיוק היכן זה מוגדר ב״מיליס״, באתר של קלוב התעופה יש תקנון שמחייב את המטיסים תחת החברות בקלוב הכולל הנחיות בטיחות למנחת ולהטסה עצמה.
ו... אני בחרתי בביטוח של קלוב התעופה, אך טוב לדעת שב״מיליס״ נותנים גב כשצריך. כל הכבוד

SHAHAR AB
15-11-2011, 20:04:19
מה הטלפון של סוכן הביטוח?אשמח עם תישלחו לי גם בהודעה פרטית.
שלח לי גם מספר טלפון בפרטי בבקשה
תודה

RonTo
15-11-2011, 21:31:24
טוב לדעת שהם נותנים שירות ומגיבים מהר.
למרות האמור בתביעות ביטוח יש להתייחס בכל מקרה לגופו של עניין.
מה היה היקף הנזק ביחס להשתתפות העצמית? זה נתון חסר בתאור המקרה וחשוב ביותר לקביעה האם באמת המקרה הזה הוא מדד למשהו.

ציקי אתה טועה.
בתור אחד שעיסוקו הוא תביעות ביטוח, הרשה לי לומר שהדבר החשוב בכל מקרה ביטוחי הוא המקור והסיבה. גובה הנזק אינו רלוונטי כלל ועיקר.
במידה והמקרה הביטוחי מכוסה תחת תנאי הפוליסה, גובה התשלום אינו רלוונטי וכל עוד הוא נופל תחת גובה גבול האחריות.

הדבר הרלוונטי בסיפור הוא עצם ההכרה בתביעה והטיפול האיכותי לו זכה המבוטח.

ziki
15-11-2011, 21:52:05
ציקי אתה טועה.
בתור אחד שעיסוקו הוא תביעות ביטוח, הרשה לי לומר שהדבר החשוב בכל מקרה ביטוחי הוא המקור והסיבה. גובה הנזק אינו רלוונטי כלל ועיקר.
במידה והמקרה הביטוחי מכוסה תחת תנאי הפוליסה, גובה התשלום אינו רלוונטי וכל עוד הוא נופל תחת גובה גבול האחריות.

הדבר הרלוונטי בסיפור הוא עצם ההכרה בתביעה והטיפול האיכותי לו זכה המבוטח.

השאלה שלי התייחסה ליחס ולא לסכום.
יחס השתתפות עצמית מול היקף התביעה של 4% זה יחס סביר ויפה (לפי התשובה של פותח השירשור).

תסכים איתי שאם הנזק היה בהיקף של 1500 ש"ח וההשתתפות העצמית היתה 1000 ש"ח אז עם כל הכבוד לביטוח זה לא היה מקרה מייצג.
הכרה בתביעה בלבד איננה מעידה על ביטוח טוב.

rc1985
15-11-2011, 23:03:44
בשבע שעבר היו לי הרבה בירורים בענייני ביטוח. בדקתי לעומק את הסוגייה הנ״ל הן מול ביטוח מיליס והן מול הביטוח של קלוב התעופה. משניהם קיבלתי בדיוק את אותה התשובה: אין בארץ ״מנחתים מורשים״... יש מספר מנחתים שבהם קלוב התעופה או גורמים אחרים השקיעו בבנייה ובפיתוח אך אלו לא מנחתים מוגדרים ברשיון כפי שיש בחו״ל. שני הביטוחים מכסים כל תאונה בהטסה שהתבצעה על פי כללי הבטיחות הנדרשים ובמקום העומד בתקנות הבטיחות הנדרשות. אני לא יודע בדיוק היכן זה מוגדר ב״מיליס״, באתר של קלוב התעופה יש תקנון שמחייב את המטיסים תחת החברות בקלוב הכולל הנחיות בטיחות למנחת ולהטסה עצמה.
ו... אני בחרתי בביטוח של קלוב התעופה, אך טוב לדעת שב״מיליס״ נותנים גב כשצריך. כל הכבוד

גיל אם כבר הזכרת את "החברות בכלוב" רציתי לדעת האם זה נכון שברגע שאני חבר של הכלוב אני יכול להיכנס ולהטיס במנחת של הכלוב בפתח תקווה או שזה תשלום נוסף??

מני2000
16-11-2011, 00:08:58
חשוב לציין שהביטוח של מיליס מכסה את כל התחביבים בבית, למשל אם לי יש ביטוח תחביב במיליס ולבן שלי יש תחביב של רכיבת אופניים זה מכסה גם אותו.
האמת כיף לשמוע שיש טיפול טוב, בתור מבוטח במיליס שנתיים מרגיע אותי לדעת שיש טיפול טוב.

Roni_Ron
16-11-2011, 00:31:40
לא מבין מה הדיון כאן על יחס של ההשתתפות העצמית ?!
גובה ההשתתפות הוא קבוע והוא מכסה נזק שבין 500 ש"ח עד 1000000 ש"ח
בין יחס של 1 עד יחס של חצי פרומיל - אבל זה לא רלוונטי
חשוב לציין שאכן הוא מכסה את כל התחביבים כמובן בצד ג בלבד

כלומר אם נסעת באופניים ופגעת בזקנה לא עלינו או גלשת בקיאק בים ושברת למישהו את הצלעות או נכנסת עם טיסן ברכב- הכל מכוסה
גם לי יש את הביטוח כבר 4 שנים ואני שמח שאני "זורק" כל שנה כ- 500 ש"ח טוב שיש ושלא נצטרך להשתמש !
הרי כל בר דעת מבין ש 4% זה נזק של 12,500 ש"ח תחשבו כמה נחסך רק במקרה זה !

ZvikaF
16-11-2011, 05:55:54
נקודה חשובה שתדעו - הביטוח דרך מיליס כללי ומתייחס לכל פעילות פנאי של כל בני המשפחה :)

Doomaster
16-11-2011, 08:22:13
וגם את ידידו הטוב של האדם ההולך על 4 שזה עוד סיבה שבגללה אני מבוטח במילס..(יש לי 2 כלבים חנונים אבל רק על כול מקרה שאחד יקבל סעיף ויחליט שמספיק לו מהשכן הנודניק ששורק לו כול הזמן..:) )

motiganot
18-11-2011, 12:59:26
טוב לשמוע שיש "אבא" מאחרי הביטוח, אני מבוטח שם כבר 6 שנים ותמיד תהיתי על טיב הביטוח. :)
ומי סידר לך את הביטוח . ההההההההה ?

motiganot
19-11-2011, 18:14:18
עד כמה שאני זוכר משיחה עם סוכן הביטוח של מיליס .
כל עוד ההטסה מתבצעת במקום הגיוני וסביר, כלומר בשטח פתוח .
הביטוח תופס.
אם אני לא טועה הביטוח של קלוב התעופה תופס רק במנחתים מוכרים על ידיהם.

ZvikaF
19-11-2011, 19:27:43
ומי סידר לך את הביטוח . ההההההההה ?
צריך לכתוב "סידר" ... אפל ז"ל ??? אני מקווה שאתה גם ממשיך... זה היה אחד הדברים הטובים שיצאו מהפגישה, בנוסף להיכרות עם הרבה אנשים טובים :)

rc1985
19-11-2011, 19:35:48
הבעיה היא שהביטוח מבחינתם יכול להחליט שהמקום שאני מטיס הוא לא הגיוני..... אני לא צריך להסביר לכם כמה הביטוח מנסה לא לקחת אחריות.

עמוס201
19-11-2011, 21:13:23
הביטוח תופס.

אני מאוד מעוניין לדעת איפה יש מנחתים שמאושרים להטסה ע"י קלוב התעופה ושהביטוח שלהם תופס שם .
אני כבר שנים מנסה לברר זאת ואף פעם לא קיבלתי תשובה חד משמעית .
תודה
עמוס

עמוס201
19-11-2011, 21:23:42
הבעיה היא שהביטוח מבחינתם יכול להחליט שהמקום שאני מטיס הוא לא הגיוני..... אני לא צריך להסביר לכם כמה הביטוח מנסה לא לקחת אחריות.
הביטוח אצל מיליס הוא עובד על ההיגיון הבריא ועל שיקול דעת נכון .
סומכים עליך שתפעל נכון , אם תטיס בשכונה שלך ותפגע ברכב וכו'... אז אתה נחשב לא אחראי .
ואז יש בעיה .
תודה
עמוס

saarordan
19-11-2011, 23:27:56
אני מאוד מעוניין לדעת איפה יש מנחתים שמאושרים להטסה ע"י קלוב התעופה ושהביטוח שלהם תופס שם .
אני כבר שנים מנסה לברר זאת ואף פעם לא קיבלתי תשובה חד משמעית .
תודה
עמוס

מנחת "הכפר הירוק" הוא מנחת מסודר, שמאושר להטסה ע"י קלוב התעופה.
החברות במנחת כרוכה בתשלום שנתי וכמו כן כל מטיס חייב בביטוח ! :)

rc1985
20-11-2011, 06:04:19

סער אם אפשר לדעת היכן נמצא מסלול ההטסה של הכפר הירוק?? ואם יש לך מושג כמה עולה להיות חבר במנחת??

saarordan
20-11-2011, 07:53:27
המנחת נמצא בשטחי הכפר הירוק ליד רמת השרון, מנהל המנחת הוא נדב ברק והטלפון שלו -052-2500572 תבדוק מולו כמה עולה ואם אפשר להצטרף .

rc1985
20-11-2011, 09:27:55
תודה רבה :)

guyst
20-11-2011, 09:38:54
הביטוח תופס.

מוטי, לא מדוייק. ביטוח קלוב התעופה תופס בכל מנחת וזאת בתנאי שאנחנו מטיסים בהתאם לכללי התעופה. אני מניח שגם מיליס לא בטוח יכסה אם תטיס בין בנייני מגורים ותםגע במישהו.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

עמוס201
20-11-2011, 16:50:42
שלום לך סער
אני אחדד את השאלה שלי
אנחנו מטיסים מהצפון ומהמרכז ומהדרום .
תן לנו מיקומים של מינחתים שמוכרים ע"י קלוב התעופה .
אתה בטח לא מתכוון שאם אני גר לדוגמא בקרית גת אני אבוא ל "הכפר הירוק" שבשרון .הרי זה לא רציני .
תודה
עמוס

עמוס201
20-11-2011, 17:23:53
מוטי, לא מדוייק. ביטוח קלוב התעופה תופס בכל מנחת וזאת בתנאי שאנחנו מטיסים בהתאם לכללי התעופה. אני מניח שגם מיליס לא בטוח יכסה אם תטיס בין בנייני מגורים ותםגע במישהו.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
שלום לך guyst
למה לא מדוייק הרי זה הגיוני שלא תטיס בשכונה ליד בנינים ,ומי שיעשה כך הוא עבריין גדול מאוד וצריך להעניש אותו אפילו בפלילים .
זה כמו לעבור באור אדום יש כאלו והם גם עבריינים .
המינחתים שמוכרים ע"י קלוב התעופה הם בודדים וגם לא ידועים ברבים
יש פיתגם שאומר "אל תשים מכשול בפני עיוור" כל ה"מינחתים" שהם לא מוכרים ע"י קלוב התעופה לא עומדים בכללי התעופה הרי זה ידוע .
בערך מדובר על סדרן , וחבלול והפרדה בין המטיסים ובין אלו לא מטיסים, אחראי "מינחת" , רכב פינוי , מרחק של 20 מ' ויותר מהמכוניות לקו ההטסה וגם ............................
ובוא נדבר בכנות מי יכול לעמוד בכללי התעופה האלו + התוספות לגבי הטסת טיסן .
מבטיח לך שאף אחד.
ברחבי הארץ מתארגנים כמה חברים בכביש נטוש או סתם שביל ומטיסים בכייף והם לא יכולים להיות ולעמוד בכללי התעופה .!
בקיצור עדיף להישאר בבית .
ולכן הביטוח במיליס נותן לך ומאפשר לך להטיס בכל מקום שאתה חושב וכמובן בהגיון ובאחריות ובבטיחות .
אני פוחד מדבר אחד , שזה שמטיס לידי אין לו ביטוח מתאים לשטח ההטסה שבו אני נימצא ,ולדעתי כולם צריכים לבדוק מה ומי בסביבתם .
תודה

saarordan
20-11-2011, 17:27:40
אני לא מכיר מנחתים שהם מסודרים באזור שלך(אני מאזור המרכז)
אבל אני מציע לך להתקשר לקלוב התעופה הם בטוח יודעים -03-5175038

guyst
20-11-2011, 17:45:56
שלום לך guyst
למה לא מדוייק הרי זה הגיוני שלא תטיס בשכונה ליד בנינים ,ומי שיעשה כך הוא עבריין גדול מאוד וצריך להעניש אותו אפילו בפלילים .
זה כמו לעבור באור אדום יש כאלו והם גם עבריינים .
המינחתים שמוכרים ע"י קלוב התעופה הם בודדים וגם לא ידועים ברבים
יש פיתגם שאומר "אל תשים מכשול בפני עיוור" כל ה"מינחתים" שהם לא מוכרים ע"י קלוב התעופה לא עומדים בכללי התעופה הרי זה ידוע .
בערך מדובר על סדרן , וחבלול והפרדה בין המטיסים ובין אלו לא מטיסים, אחראי "מינחת" , רכב פינוי , מרחק של 20 מ' ויותר מהמכוניות לקו ההטסה וגם ............................
ובוא נדבר בכנות מי יכול לעמוד בכללי התעופה האלו + התוספות לגבי הטסת טיסן .
מבטיח לך שאף אחד.
ברחבי הארץ מתארגנים כמה חברים בכביש נטוש או סתם שביל ומטיסים בכייף והם לא יכולים להיות ולעמוד בכללי התעופה .!
בקיצור עדיף להישאר בבית .
ולכן הביטוח במיליס נותן לך ומאפשר לך להטיס בכל מקום שאתה חושב וכמובן בהגיון ובאחריות ובבטיחות .
תודה

עמוס ידידי,

לא אכנס איתך שוב לויכוח הסרק הזה בדומה לשירשור ביטוח ההטסה בנעוץ (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?18587-%E1%E8%E9%E7%E5%FA-%E5%E1%E9%E8%E5%E7-%E4%E8%F1%E4).
עושה הרושם שאתה בחרת במיליס ואני שמח בשבילך.
מצד שני אני חושב שהבנו את דעתך השלילית נגד קלוב התעופה לישראל ואי האימון שלך בביטוח שלהם (מעניין אותי מה עומד מאחורי זה). זכותך, אך הדעות העוקצניות האלה מקומן לא פה.
יש לך נתונים אמיתיים שחברי הפורום יחכימו מהם בבואם לבחור בביטוח? נשמח כולנו להתרשם מהם.
אני אישית דיברתי עם אביעד מנכ"ל הקלוב (שלהזכירך הוא אירגון מלכ"רי ומקדם את ספורט הטיסנאות בישראל) ולידיעתך הוא לא נשמע לי אדם, או מייצג אירגון, אשר בא להתפרנס על חשבוני ב-500 ש"ח לשנה ולמכור לי ביטוח שלא תקף.
אז אני מבקש ממך, יש פה טעם נפגם ולחלוטין ולא דיון מקצועי.

עמוס201
20-11-2011, 17:51:33
אני לא מכיר מנחתים שהם מסודרים באזור שלך(אני מאזור המרכז)
אבל אני מציע לך להתקשר לקלוב התעופה הם בטוח יודעים -03-5175038
שלום לך
למה אני צריך להיתקשר הרי זה "עניין הציבור לדעת" ,זה לא עניין פרטי שלי בלבד.
בשביל זה נועד הפורום שכולם ידעו ,ולכך בבקשה שנציג רישמי של קלוב התעופה יתן את רשימת המינחתים המורשים ,ושכולם ידעו מה מתאים להם לאיזור שבו הם נימצאים.
תודה

saarordan
20-11-2011, 18:00:08
שלום לך
למה אני צריך להיתקשר הרי זה "עניין הציבור לדעת" ,זה לא עניין פרטי שלי בלבד.
בשביל זה נועד הפורום שכולם ידעו ,ולכך בבקשה שנציג רישמי של קלוב התעופה יתן את רשימת המינחתים ,ושכולם ידעו מה מתאים להם לאיזור שבו הם נימצאים.
תודה

עמוס,
יש לי הרגשה שאתה שאתה קצת כועס ... נראה לי שאני לא הכתובת אני לא הדובר של קלוב התעופה ולא נציג מטעמם !
אני רק העלתי את העניין שיש מנחת מסודר ומאושר ע"י קלוב התעופה באזור המרכז שאני חבר בו.
לעניין מנחתים אחרים אני לא מכיר ,אני רק יכול להגיד לך שאני בהשכלתי משפטן ולכן בדקתי טוב טוב את הפוליסה של קלוב התעופה לפני שחתמתי עליה.
מה יותר טוב זה עניין של העדפה לי נוח עם קלוב התעופה...
בהצלחה.

עמוס201
20-11-2011, 19:08:55
שלום לך סער
חלילה אני לא כועס עליך ולא על אף אחד אחר .
מה שכתבתי הוא לא בנימה של כעס בכלל .
ואם זה ניראה ככועס אני מיתנצל לא זו הכוונה .
אני רק אומר שאם אני אתקשר אז רק אני אדע את המיקומים של המינחתים ,ולכן ביקשתי שיעלו כאן לטובת כולנו את המיקומים שכולם נדע .
לזה אני מתכוון .
והכי חשוב זה להיות מבוטחים ולא משנה איפה מבוטחים .
תודה
עמוס

מוטי44
20-11-2011, 19:13:55
לחברים ערב טוב
שמי מוטי ואני בעל הרכב שנפגע מארוע התרסקות הטיסן של גבי
הנזק ברכב עמד על 5000 שח - מצער אך קרה ללא כל כוונת זדון כלשהיא ...
אני מטיס עם גבי בכל שבת -- אדם יקר לי מאוד :) ....
ולעינייננו בנושא הביטוח -- כאשר הגשתי את המסמכים לחברת הביטוח שלי - שני הביטוחים התנהלו האחת מול השניה ....
הכל תם ונשלם והרכב תוקן .......
ולראיה -- עשיתי ביטוח מפני שהבנתי את חשיבות הנושא ... אם קרה הדבר לגבי על אחת כמה וכמה זה יכול לקרות לי .....
לכן המלצתי היא לכל העוסק בתחביב יקר ומסוכן זה לעשות ביטוח
תודה מוטי :o