צפייה בגרסה מלאה : שאלה חוות דעת לפני רכישה
LiorNT
21-11-2011, 11:33:25
אהלן אנשים,
יש לי Trex 450 pro ואני מעוניין לשדרג :-)
חפרתי קצת באינטרנט והאופציה הזו נראית לי די טובה
מה דעתכם ??? (ואם מישהו יודע כמה פחות או יותר יקחו מס \ אולי בכלל שווה לקנות בארץ)
http://www.rc711.com/shop/align-trex-550e-v2-super-combo-600mx-motorbescgp7804xservos-p-3594.html?cPath=165_47_261
תודה
LiorNT
21-11-2011, 11:34:20
750$ כולל משלוח
phaima
21-11-2011, 11:40:24
תוסיף בערך 30%
meshushelly
21-11-2011, 12:35:20
למה לא Flybarless?
מעניין יהיה לשמוע עדכון מאיפה הזמנת בסוף, גם אני מחפש אחד כזה.
LiorNT
21-11-2011, 13:13:44
אני לא רואה הרבה הבדלים בין ה Flybar ל FlybarLess חוץ מהמחיר.
אם הכוונה היא להוריד את המאזנת ועוד כמה לינקים אז חבל לי על הכסף (וזוהי דעתי בלבד, יהיו אחרים שחושבים אחרת)
עשית בירור מחירים עבור המסוק הנ"ל ?
Friman
21-11-2011, 13:28:47
חביבי תקרא קצת מה ההבדל בין פלייבר לפלייברלס... ההבדל הוא הרבה מעבר ל"מאזנת וכמה לינקים".... לא סתם רוב המסוקים החדשים שיוצאים יוצאים בגרסת הפלייברלס ויש יותר ויותר שכאלו בשטח.
אולי אח"כ תרצה לערוך את התגובה האחרונה, בהמשך הדרך היא מאד תשעשע אותך
חביבי תקרא קצת מה ההבדל בין פלייבר לפלייברלס... ההבדל הוא הרבה מעבר ל"מאזנת וכמה לינקים".... לא סתם רוב המסוקים החדשים שיוצאים יוצאים בגרסת הפלייברלס ויש יותר ויותר שכאלו בשטח.
אולי אח"כ תרצה לערוך את התגובה האחרונה, בהמשך הדרך היא מאד תשעשע אותך
+1
LiorNT
21-11-2011, 16:48:17
אני מאמין שאתה צודק,
אני לא מבין גדול במסוקים וזו הסיבה שרשמתי שיהיו שחושבים אחרת.
אם תוכל להסביר לי קצת באמת מה ההבדלים ביניהם אז אולי אני אשקיע קצת יותר ואקנה FlybarLess
תודה
eli-f
21-11-2011, 17:18:55
אני לא רואה הרבה הבדלים בין ה Flybar ל FlybarLess חוץ מהמחיר.
אם הכוונה היא להוריד את המאזנת ועוד כמה לינקים אז חבל לי על הכסף (וזוהי דעתי בלבד, יהיו אחרים שחושבים אחרת)
עשית בירור מחירים עבור המסוק הנ"ל ?
ממש לא נכון,פלייברלס עושה פשטות ראש וגם מפחית כוח גרר של הפלייבר מה שנותן כ 25/30 אחוז יותר כוח
LiorNT
21-11-2011, 18:04:08
ולפי דעתך זה שווה תוספת של 200$ ?
wonderd
21-11-2011, 18:17:09
30% תוספת כח? איפה - בחלומות?
הפלייברלס אכן נחשב למתקדם יותר - מכיוון ששם יש מחשב שמנהל את האיזון של המסוק במקום הפלייבר שמייצר גרר נוסף ומקשה על המנוע מעט יותר, מצד אחד מדובר על פחות לינקים ויותר פשטות בראש, מצד שני מדובר על מחשב שיכול להשתגע ובריסוק יכול גם להיפגע (והוא עולה הרבה יותר מאשר החלקים של הפלייבר).
יש במעאכות FBL הרבה יותר אפרויות התאמה של התנהגות המסוק, רובנו לא צריכים את זה אבל זה עדיין מושך אותנו ;)
Trex450
21-11-2011, 18:40:11
כדאי לקחת בחשבון שבמסוק כזה עוד 30% (נניח) כח למתחיל לא ממש יעשה הבדל כי עדיין מדובר בללמוד להטיס.
מה הרמה שלך כיום? יש נסיון? כמה?
לא יודע אם 30% 20% או 10% יותר כח, מה שבטוח תקבל יותר כח, דיוק (אם המערכת היא טובה ואתה יודע לכוון אותה) ותרגיש את זה מיד.
בנוסף:
תפחית את הגרר בזמן הטיסה, פחות עומס למנוע,לבקר ולסוללה.
תקבל מסוק הרבה יותר מהיר וגם את זה תרגיש מיד.
פחות מכניקה = פחות נקודות כשל, הסיכוי שגירו יפסיק לתפקד בטיסה נמוך מפדל שמתשתחרר, לינקים וכו... זו עובדה מוגמרת שמערכות מכניות פשוטות עובדות אמין יותר.
כל החששות על מערכות שמשתגעות תוך כדי טיסה, נדיר ביותר, כמה פעמים ראית באמצע טיסה גירו שמשתגע לפתע?
אני בטוח שכשלים בפלייבר ראית יותר, תמיד תחשוש יותר מכשלים מיכניים בהנחה שאתה עובד כמובן עם אלקטרוניקה טובה.
מה החסרון?
מחיר למרות שאתה מתקזז מעט בעובדה שהמערכת כוללת גירו זנב.
צורך בסרוואים חזקים יותר.
Friman
21-11-2011, 19:22:16
חברים הבחור לא יודע בבסיס מה משמעות המושג פלייברלס. לפני שנכנסים לענייני כח גרר ויעילות... אני אנסה את כוחי בהסבר כללי ואודה למקצוענים שיוסיפו ויתקנו אם אני טועה או מחסיר משהו חשוב:
במסוקים ״רגילים״ קיימת מערכת איזון מכאנית - הפלייבר. לא ניכנס גם לזה שלפלייבר יש חלק מרכזי בניהוג המסוק. אבל יש לו. בכל אופן, כשהמסוק נוטה לכיוון מסויים הדיסקה של הפלייבר בגלל המשקולות או המשקל של הפדאלים בקצוות הפלייבר, נוטה לכיוון הנגדי ובכך מאזנת את תנועת המסוק. הפלייבר עוזר לייצב את המסוק למשל אם בא פרץ רוח שבפתאומיות מעיף את המסוק הצידה, הפלייבר ירסן זאת וייצב במידת מה את המסוק. מצד שני לפעמים בטיסה אקרובטית מהירה האיזון של הפלייבר הוא לרועץ - מדובר במנגנון מכאני שלא יודע להבדיל בין נטייה פתאומית מסיבה חיצונית לבין כזו שמנסה ליזום המטיס, את שתיהן הוא ישאף לתקן. עוד חיסרון של הפלייבר הוא גרר יותר גדול ולכן מדובר ב״בזבוז הספק״ מסויים. אני כותב במרכאות כי אינני מתכוון לכך באופן ליטרלי, אבל זה מספיק טוב להבהיר את הרעיון - כיוון שבמסוק עם פלייבר המסוק מסובב לא רק את הלהבים כנגד האוויר אלא גם את הפלייבר, חלק מהכח של המנוע מתבזבז על הנעת הפלייבר כנגד האוויר וזה בזבוז הספק וכח.
למסוקים שהם פלייברלס(=״פלייבר״-לס, כלומר נטול פלייבר) מנגד, אין פלייבר מכאני. הייצוב שם מושג באמצעות מערכת ייצוב ממוחשבת - מעין ג׳יירו תלת צירי או בעצם אולי יותר נכון לומר 3 ג׳יירואים שמעובדים על ידי מחשב שבהתאם לנטיות המסוק בהתאם לנתוני הג׳יירואים, מייצב את המסוק באמצעות הטיית הסוואשפלייט לכיוון הופכי מכיוון הנטייה של המסוק בדיוק במידה הנדרשת. לאור זאת נגזרים מספר יתרונות משמעותיים למערכות פלייברלס וגם חיסרון (כמה גדול - תלוי באיכות מערכת הפלייברלס) ועוד חיסרון קטן.
יתרונות:
1. כיוון שמערכת הייצוב שולטת כליל בתנועות הסוואש והזנב (למעשה כל הסרבואים מחווטים ישירות למערכת הפלייברלס שמחווטת למקלט, ובחלק מהמערכות מערכת הפלייברלס מהווה מקלט בפני עצמה), המערכת כן יודעת להבדיל בין הטיה מקרית מסיבה חיצונית כגון רוח-שדורשת תיקון, לבין הטיה מיוזמת המטיס שאינה דורשת תיקון, ובכך מביאה לטיסה מדוייקת יותר.
2. כמו שאמרתי במסוק פלייברלס המנוע מסובב רק את הלהבים ולא גם פלייבר בנוסף- פחות גרר ויותר כח. לא יודע כמה באחוזים ;)
3. כל מנגנון הראש הרבה יותר פשוט ומכאן גם אמין יותר - פחות חלקים נעים שעלולים להיתקע או להשתחרר.
4. אם יש לך משדר של JR או ספקטרום - הVbar של מיקאדו, ה3GX של אליין ואם אני לא טועה גם הביסטיקס החדשה תומכים בחיבור ישיר למשדרים אלו ללא צורך במקלט, רק בתוספת מקלט לוויני.
חיסרון: כיוון שכל המסוק נשלט לחלוטין על ידי מערכת הפלייברלס (אולי חוץ מהמצערת? אני לא בטוח אבל נראה לי שלא), תקלה במערכת משמעה אובדן שליטה מוחלט במסוק. הסיכון הזה הופך למשמעותי כשמתעסקים עם מערכות פלייברלס זולות ובלתי מוכחות ביעילותן ובאמינותן.
חיסרון קטן נוסף הוא המחיר - יקר יותר (בטח כבר הבנת שאת ה200$ הנוספים אתה משלם בעיקר על מערכת המחשוב, אך גם הראש במסוקי פלייברלס לרוב מעט יקר יותר), אבל פער המחירים הולך ומצטמצם ומה שפעם היה קפיצה של פי כמה וכמה במחיר, היום זה ״רק״ פי 2 למשל לביסטיקס לעומת הספרטן קווארק שהוא ג׳יירו זנב ״רגיל״. יש גם מערכות פלייברלס של קופטר x ב30$ ושל טארוט ב50$ אבל לא נראה לי שכדאי לך להיות מהראשונים שמתנסים איתן.
הטקסט פתוח לתוספות ותיקונים*
eli-f
21-11-2011, 20:07:05
בפליינג הובי התוספת היא 100 דולר.
אני מדבר מניסיון.
לי יש טירקס 550 פלייברלס והוא חד ומדוייק כמו שכל מסוק צריך להיות,אבל כאן ההוצאות יותר גדולות מה 450
מה התקציב שלך?
LiorNT
21-11-2011, 20:21:36
ראשית כל - תודה לכולם על התגובות (למדתי משהו נוסף :))
בגדול חשבתי להשקיע סכום של כ 3000 ש"ח
כשאתה אומר הוצאות אני מבין שאתה מדבר על ריסוקים ???
לפי מיטב הבנתי יותר קל להטיס מסוק 550 מאשר מסוק 450
(יותר יציב) אלא אם ההתנהגות של הפלייברלס שונה. יש למישהו הצעות \לינקים למעט הלינק שהוספתי בתחילת השרשור ?
eli-f
21-11-2011, 20:27:30
כן אני מדבר על ריסוקים.
אם כיוונת את המערכת ובכלל את המסוק לא יהיה לך בעיות אבל אני ממליץ בחום להחליף את הסרוו זנב ל DS650 כי הסרוו שבא איתו חלש מידי.
לא יודע אם יותר קל להטיס,אני לקחתי אותו אחרי סולו פרו ושעות על גבי שעות בסימולטור.
הכי זול לרכוש מכאן http://www.flying-hobby.com/shop/trex-550e-3gx-combo-aplus-thunder-battery-p-8533.html
כי אתה מקבל סוללה מתנה,אם כי קצת חלשה,אני מטיס עם סוללה 45C 5000MAH אבל בהחלט שווה את המחיר
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.