צפייה בגרסה מלאה : שאלה האם ניתן להטיס TREX 700 עם סוללות 3300 MHA.?
lehatis
24-11-2011, 16:34:37
בכמה זמן זה יקצר תטיסה לעומת סוללה של 5000 MHA.?
והאם יש עוד חסרונות שכדאי לדעת?
תודה לכול העוזרים
וד"ש חם לכולם מתילאנד (-:
עמיתפורת
24-11-2011, 16:53:33
כן תוכל לטוס דקה ורבע בערך
בכמה זמן זה יקצר תטיסה לעומת סוללה של 5000 MHA.?
והאם יש עוד חסרונות שכדאי לדעת?
תודה לכול העוזרים
וד"ש חם לכולם מתילאנד (-:
דקת טיסה צורכת בממוצע כ 800MAH (תלוי מאד בסגנון ההטסה שלך אם הוא אגרסיבי מאד אז הצריכה תהיה גדולה יותר, אם בנורמל אז יתכן ופחות).
אין לחרוג בליפו מ 80% מהקיבולת לכן סוללת 3300 תהיה עם מגבלת צריכה של 2640.
בחלוקה ל 800 תקבל קצת יותר מ 3 דקות טיסה בממוצע אולי תוכל לגרד עוד קצת תלוי כאמור בסגנון ובסל"ד הראש.
בסיכום, הזמן יתקצר בכ 35% מסוללת 5000.
חיסרון נוסף = קיבולת קטנה יותר מורידה את הזרם המקסימלי שניתן לצרוך מהסוללה שהרי הוא נקבע ע"י ערך C במכפלת הקיבולת.
יתרון = משקל עצמי נמוך יותר באופן משמעותי (במקרה של מסוק 90 החסרונות עולים על היתרונות).
עמיתפורת
24-11-2011, 17:37:11
ציקי שלם
תוכל בבקשה להסביר איך מגיעים לצריכה של 800מליאמפר איך מחשבים את זה
ציקי שלם
תוכל בבקשה להסביר איך מגיעים לצריכה של 800מליאמפר איך מחשבים את זה
מטיסים דקה עם סט טעון, נוחתים, מטעינים חזרה למצב מלא ובודקים כמה קיבולת חזרה לסוללה.
עמיתפורת
24-11-2011, 20:24:10
אוקיי וזו תוצאה ממוצעת או מתאימה לסט אפ מסויים?
ברור שממוצעת ולא רק הסטאפ תלוי בצריכת הזרם.
אם תטיס לדוגמא בסל"ד 2300 לעומת 2000 תצרוך כמעט פי 1.3 יותר זרם על אותו סטאפ גם אם בפועל לא תנצל את הכח באותו סל"ד.
alex1312
24-11-2011, 21:17:35
זה נשמע מאוד מעניין לא ידעתי שאפשר לחשב מה צריכת הסוללה לדקת טיסה יפה
עמיתפורת
24-11-2011, 21:29:08
תודה
זה לא רק מעניין, חובה לעשות את זה כדי לעקוב אחרי חיי הסוללה (מדידה של יותר מדקה נכונה יותר משום שהיא מקרבת אותך לממוצע מדויק יותר) ולהכיר איך מתנהג הסטאפ שלך מרמת האלקטרוניקה ועד רמת כיוון הסל"ד וצריכת הזרם בסיגנון ההטסה שלך (זה מאד שונה בין מטיס למטיס).
בחשמלי, כל טיסה חייבת להיות מדודה בזמן, אחרי מספר טיסות והטענות כמטיס תוכל לדעת בזמן הטעינה כמה קיבולת אמורה לחזור לסוללה.
במשך הזמן הסוללות נוטות לאבד קיבולת ובשיטה הזו תוכל לדעת מיד מתי זה קורה ובהתאם לקצר את זמני ההטסה ולא למצוא את עצמך מופתע בזמן הטסה עם בקר שחותך באוויר.
Friman
24-11-2011, 23:40:08
ציקי אם כבר נכנסת להסברים, איך יודעים כמה קיבולת חזרה לסוללה בטעינה?
כשאני מחבר למטען אני מסתכל כמובן על מתח התאים לפני לעומת אחרי טעינה וגם עורך טבלאות רישום של זמני הטיסה ומתח התאים בירידה, אבל לא ראיתי אופציה לראות כמה קיבולת באמפרים הוטענו לסוללה..?
רוב המטענים מראים את כמות הזרם ב mA/h שדחפת לסוללה
רוב המטענים מראים את כמות הזרם ב mA/h שדחפת לסוללה
+1
זה בדיוק המונה שרץ לך מהרגע שהתחלת לטעון ביחידות של מיליאמפר שעה.
wonderd
25-11-2011, 09:14:29
בוא נראה, סוללת 5000 אצלי לאחר 7 דקות טיסה 'מקבלת' בחזרה כ 3000 מילי אמפר, אם תחלק את זה תקבל כ 430 מילי אמפר לדקה. קח מרווח בטחון קטן ותקבל כ 450 מילי אמפר לדקת טיסה.. עם ה TDR עם הויבאר אני באיזור ה 500 מיליאמפר לדקת טיסה. גם אם תיקח עוד 100 מיליאמפר כמרווח בטחון לא תתקרב ל 800.
גם קביעת הסל"ד תלויה מאוד במנוע ובפיניון - צריך לנסות להגיע לניצולת של 90% כדי לקבל את הכח-זמן המקסימלי של המנוע ועם כמה שפחות התחממות של האלקטרניקה.
הכל תלוי בסטאפ שלך ובסרוואים, זאת שטות לקבוע באופן כללי מה צריכת הזרם הממוצעת. ישנם סרוואים שצורכים הרבה יותר זרם מאחרים, יש מערכות שהאלקטרוניקה מקבלת את הזרם מסוללה נפרדת ויש כאלה שהסוללות הראשיות מספקות את הזרם.
לסיכום, תחשבו את הזרם הנצרך בכל מסוק בנפרד, אני הייתי ממליץ לבצע את זה על יותר מדקת טיסה - עד שעולים לאויר ובזמן הירידה צריכת הזרם שונה מאשר בטיסה רגילה ודקת טיסה כוללת לא תיתן לכם אינדיקציה מספיק נכונה. אני תמיד בודק ב 3 דקות הטסה, כך מתאפשר לכחצי דקה של המראה ונחיתה להיות חלק מהחישוב עם קצת פחות טעות.
lehatis
25-11-2011, 13:06:35
תודה על ההסבר המפורט.. מדובר ע טירקס 700 V2 3GX עם סטאפ מקורי..
תוכלו אולי להמליץ לי על סוללה טובה מהסיני במחיר של כ65 דולר לסוללה ממישהו שיש לו ניסיון עם אותה סוג סוללה..
תודה על העזרה (-
tkolber
25-11-2011, 13:15:34
תודה על ההסבר המפורט.. מדובר ע טירקס 700 V2 3GX עם סטאפ מקורי..
תוכלו אולי להמליץ לי על סוללה טובה מהסיני במחיר של כ65 דולר לסוללה ממישהו שיש לו ניסיון עם אותה סוג סוללה..
תודה על העזרה (-
אני מטיס עם 10 סוללות - 4 זוזגות של אילו: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10308__Turnigy_5000mAh_6S_40C_Lipo_Pack.html
ועוד זוג של ZIPI באותה קיבולת, בגלל שהיו במבצע. אני אישית מאוד מרוצה משתמיהן למרות של - ZIPI יש חוטים יותר קצרים.
תוכל למצוא אולי במחיר יותר מוזל ב - SWARM:
http://hk.rc-international.info/swarm
wonderd
25-11-2011, 14:22:58
אני מאוד מרוצה מהזיפי 5000 40C, עולות קצת יותר אבל מעולם לא התנפחו לי - לא במסוק הראשון, לא בשני ולא בנוכחי.
היו לי הטורניג'י והן קצת יותר רגישות להתנפחויות. הננוטק גם קצת רגישות להתנפחויות אבל נותנות הספק טוב בגודל ומשקל נמוכים יותר מהזיפי.
אף אחת מהסוללות האלה (אלא אם יש מבצע או ב"סווארם") לא יהיו בתקציב שלך, תזכור שעל כל סוללה יש גם 15$ משלוח.
בוא נראה, סוללת 5000 אצלי לאחר 7 דקות טיסה 'מקבלת' בחזרה כ 3000 מילי אמפר, אם תחלק את זה תקבל כ 430 מילי אמפר לדקה. קח מרווח בטחון קטן ותקבל כ 450 מילי אמפר לדקת טיסה.. עם ה TDR עם הויבאר אני באיזור ה 500 מיליאמפר לדקת טיסה. גם אם תיקח עוד 100 מיליאמפר כמרווח בטחון לא תתקרב ל 800.
גם קביעת הסל"ד תלויה מאוד במנוע ובפיניון - צריך לנסות להגיע לניצולת של 90% כדי לקבל את הכח-זמן המקסימלי של המנוע ועם כמה שפחות התחממות של האלקטרניקה.
הכל תלוי בסטאפ שלך ובסרוואים, זאת שטות לקבוע באופן כללי מה צריכת הזרם הממוצעת. ישנם סרוואים שצורכים הרבה יותר זרם מאחרים, יש מערכות שהאלקטרוניקה מקבלת את הזרם מסוללה נפרדת ויש כאלה שהסוללות הראשיות מספקות את הזרם.
לסיכום, תחשבו את הזרם הנצרך בכל מסוק בנפרד, אני הייתי ממליץ לבצע את זה על יותר מדקת טיסה - עד שעולים לאויר ובזמן הירידה צריכת הזרם שונה מאשר בטיסה רגילה ודקת טיסה כוללת לא תיתן לכם אינדיקציה מספיק נכונה. אני תמיד בודק ב 3 דקות הטסה, כך מתאפשר לכחצי דקה של המראה ונחיתה להיות חלק מהחישוב עם קצת פחות טעות.
החישוב שלך נכון לסוללה אחת אם תכפיל את זה בשתיים אתה גם מגיע ל-900 מיליאמפר.
כל הנוסחאות שעפות פה באוויר נחמדות ומראות על ידע נרחב אבל תכל'ס כל מסוק בפני עצמו.....
מהסיבה המאוד פשוטה..... לכל אחד סגנון הטסה משלו והסאטאפ משתנה ממטיס למטיס.
אם נתחיל בלהבים ועד שנגיע למנוע.
הכי בטוח כמו שציקי אמר תעלה לאוויר למשך דקה עד שתיים תרד ותטעין את הסוללות ! (ולא רק סוללה אחת !)
וזה יקנה לך את האינדקציה כמה זמן אתה תוכל להטיס עם הסוללות.
נשאר רק לאחל לך בהצלחה ותתחדש אתה בטוח תהנה מהמסוק.
שיהיה שבת שלוםםם
שגיא אדיר
ראש מחלקת חנ"ש מתקדמים.
בנוסף למי שיש לוגר בבקר (ל ICE יש), אפשר פשוט לטוס כמה טיסות להעלות את הגרף של זמן כנגד אמפר שעה ולראות את השיפוע - מה שמעניין לכל סטאפ וסיגנון טיסה אנחנו נראה גרף עם שיפוע לינארי לכל אורך הטיסה. שזה מוכיח את מה שזיקי אומר: שמספיק למדוד דקה אחת כדי לקבל את הצריכה הממוצעת לדקה של כל הטיסה.
לדוגמא מהגרף המצורף ניתן לראות שהיחס של הסטאפ שלי הוא תמיד 1.6AH ל 100שניות שזה 0.96AH לדקה
רצוי לעקוב אחרי זה כל הטענה (לא כזה קשה) כדי שלא נהרוס את הסוללות - ואם כיילנו 4דקות בטיימר ואנחנו רואים שנכס פחות מ 85% מקיבולת אפשר לעלות את הטיימר בהתאם או ההפך אם נכנס יותר צריך להוריד את הטיימר.
לשים לב למספר דברים:
1. ככל שמספר מחזורי הטעינה עולה כך גם הקיבולת יורדת - אז אם היום 4דקות הם 85%, זה לא אומר שבעוד חודש חודשיים הדבר הוא נכון.
2. יש הבדל בין הקיץ לחורף בקיבולת של הסוללות!
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=58132&d=1322227155
לגבי הסוללות אני ממליץ ללכת על ZIPI 5000MAH 30C
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=8590
הסוללות מאוד זולות 51.73$ ועושות את עבודה מצויין
יש לי 8 פיקים כאלה שעברו כבר 70 הטענות ועדיין עובדות מצויין, לעומת זאת יש לי זוג ננוטק 4500MAH 45C שנותנות ביצועים די זהים (אולי קצת יותר טובות עם זמן טיסה קצר יותר), אבל המחיר שלהם גבוה יותר ושנהם התחילו להיתנפח אחרי 15
טיסות
שים לב שעם 3300MAH יהיה לך זמן טיסה קצר (וזה באמת מבאס) ובעיה עם מרכז הכובד - המסוק הזה מתוכנן ל 4500-5000
בהצלחה
עוז
wonderd
25-11-2011, 15:18:55
בנוסף למי שיש לוגר בבקר (ל ICE יש), אפשר פשוט לטוס כמה טיסות להעלות את הגרף של זמן כנגד אמפר שעה ולראות את השיפוע - מה שמעניין לכל סטאפ וסיגנון טיסה אנחנו נראה גרף עם שיפוע לינארי לכל אורך הטיסה. שזה מוכיח את מה שזיקי אומר: שמספיק למדוד דקה אחת כדי לקבל את הצריכה הממוצעת לדקה של כל הטיסה. לא ממש - אתה אומר שאפשר למדוד דקה אחת שזה בהחלט נכון אבל תוך כדי הטיסה ולא כשההטסה כולה מתבצעת במשך דקה אחת בלבד.לדוגמא מהגרף המצורף ניתן לראות שהיחס של הסטאפ שלי הוא תמיד 1.6AH ל 100שניות שזה 0.96AH לדקה בהחלט נשמע מתאים אבל תזכור שמדובר על צריכה משתי הסוללות ביחד ולא מכל אחת בנפרד...
בהצלחה
עוז
:)
לא ממש - אתה אומר שאפשר למדוד דקה אחת שזה בהחלט נכון אבל תוך כדי הטיסה ולא כשההטסה כולה תסתכל בגרפים יש שם יותר מטיסה אחת, זה לא משנה מה אורך זמן הטיסה תמיד אני מקבל שיפוע זהה = גם דקה תספיק כדי לקבל מדד טוב, מה שחשוב שאופי הטיסה יהיה זהה - תבדוק בעצמך יש לך בקר של ICE
"בהחלט נשמע מתאים אבל תזכור שמדובר על צריכה משתי הסוללות ביחד ולא מכל אחת בנפרד..." - נו באמת! הסוללות מחוברות בטור זה כמו שתגיד לבדוק צריכה על כל תא בנפרד - אני מתייחס לסוללה כ 12 תאים 5000MAH. מנסיון הלוגר מדוייק יותר מאשר המטען
עוז
wonderd
25-11-2011, 17:05:08
1. זה מה שכתבתי..הכל בסדר.
2. אז מה שאתה אומר זה שלאחר דקת הטסה אתה מכניס לסוללה 960 מיליאמפר ואחרי 3 דקות אתה מכניס קרוב ל 3000 מיליאמפר? בדקת את זה?
כן בדוק
דרך אגב הגרפים האלו ישנים - והסטאפ היה עצבני ובזבזני, היום המסוק מכיול שונה (יותר רגוע אבל עדיין חזק מאוד) כדי שהסוללות יספיקו ל 5 דקות והממוצע שלי הוא 700AH לדקה. אני מטיס בדיוק 5 דקות ומטעין 3500-3300MAH כמו שעון
יש נטיה בהתחלה לכייל את המסוק הזה להמון כוח מתפרץ אבל זה לא מחזיק מעמד לאורך זמן למשל בטיקטוק, עדיף לכייל את הבקר ל TIMING נמוך שמושך פחות הספק וכך הכוח רציף מתחילת הטיסה ועד סופה ללא איבודי כוח
ברשותכם, אני איש של מספרים ולא ספקולציות
נתונים מהיום עם ה TDR
3 טיסות מדודות של 5 וחצי דקות כל אחת (סל"ד ראש 1850 כנהוג במסוק הזה).
טיסה 1,3 רגועה יחסית, הוחזר לסוללות 2800 כלומר כ 510 לדקת טיסה.
טיסה 2 חזקה יותר (אני לא מטיס 3D אבל בוצעה טיסה מהירה יותר עם עבודה בפיצ' גבוה לאורך זמן מה שמאמץ את המנוע יותר וצורך יותר זרם).
הנתונים מהטיסה הזו 3400 כלומר כ 620 לדקת טיסה.
אותו סטאפ, אותן סוללות (טורניגי 5000 40C) כל הטיסות בוצעו באותו סל"ד וב 95% מהזמן באיידל וע"י אותו מטיס.
מסקנה = סגנון הטיסה הוא בעל פרמטר חשוב ביותר.
עכשיו איך הגעתי להערכה של 800?
פשוט מאד, ה TDR הוא לא מדד להשוואה, מדובר במסוק 90 השוקל כ 600 גרם פחות מכל מסוק 90 ממוצע אחר ויש לזה חשיבות מכרעת בנושא צריכת הזרם.
אני לא מטיס 3D ובטיסת 3D צריכת הזרם תעלה לפחות בעוד כ 10%.
המקלט ב TDR שלי מקבל מתח ממקור חיצוני ולא מוזן מהסוללות של המנוע כמו שרוב המטיסים נוהגים לעשות במסוקים.
הנקודה המשפיעה ביותר - סל"ד הראש ב TDR הוא 1850 ולא 2000-2100 כמקובל במסוקי 90 אחרים, יש לזה השלכה רצינית ביותר על צריכת הזרם, לא מאמינים תבדקו.
גם לגודל הלהבים יש חשיבות, 710 צורכות יותר מ 690.
עם אילו זוויות קולקטיב וסייקליק עובדים ועוד...
בשיקלול כולל של כל הגורמים הנ"ל 800MAH לדקת טיסה של מטיס 3D ממוצע עם מסוק 90 זהו נתון הגיוני ביותר למרות שלא ניתן להצביע עליו באופן מוחלט כיוון שהוא משתנה ממטיס למטיס (מטיסים ברמה תחרותית צורכים אף יותר מ 1000 לדקה).
כדאי באמת לבצע את הבדיקה של הצריכה במדידה של יותר מדקת טיסה אבל חשוב ביותר לבצע את הבדיקה בטווח זמן המדמה טיסה בסגנון המטיס ולא סתם טיסה שלא מייצגת.
wonderd
25-11-2011, 22:29:49
לפותח השירשור, מכיוון שאני לא מכיר את סגנון ההטסה שלך וגם אם ניקח בחשבון את המספרים הבזבזניים משהו שהעלו פה ציקי ועוז, אז לשאלתך;
ההפרש בין הסוללות הוא 1700 מיליאמפר, מדובר על קיצור של כשתי דקות הטסה. לשיקולך.
guyro
25-11-2011, 22:56:11
יש עוד נקודה חשובה והיא המשקל, שימוש בסוללות קלות יותר יגרום לשינוי מרכז הכובד של המסוק, יש מצב שהזנב יהיה כבד יותר, כמוכן יתכן צורך בהתאמה של מהירות הראש ואולי גם הפסיעה בלהבים.
lehatis
26-11-2011, 04:54:41
תודה רבה לכולם על העזרה עזרתם לי מאוד..
לפותח השירשור, מכיוון שאני לא מכיר את סגנון ההטסה שלך וגם אם ניקח בחשבון את המספרים הבזבזניים משהו שהעלו פה ציקי ועוז,
מספרים בזבזניים?
אלו נתונים בדוקים ולא ספקולציות.
אני מבין שלא נמאס לך אבל אני זורם אז בו ותסביר בבקשה איך הגעת למסקנה שהם בזבזניים ומה הנתון המתאים לטעמך למטיס 3D ממוצע עם מסוק 90?
מטיס 3D ממוצע יסיים את הסוללות (5000MAH 40C) לאחר כ 5 דקות עד 5 וחצי דקות (80% קיבולת) עם מסוק 90.
מטיס 3D בתחרות עושה זאת לאחר כ 4 דקות.
מה החישובים שלך?
adi 29338
26-11-2011, 16:05:28
עמית תאמין לי אני לא בטוח שהוא יודע,הבחור טוב בלרשום הודעות זה בטוח.
עמיתפורת
26-11-2011, 16:22:35
אני לא חושב, ההסבר של ציקי נשמע הגיוני אבל ברור שלא מדוייק ולדעתי 800 מילי לדקה הוא טווח סטייה דיי נכון אך משתנה ממסוק למסוק ובין סט אפים שונים ולכן אני מתייחס להנחת יסד הזו ככוללנית אך הגיונית.
עמית תאמין לי אני לא בטוח שהוא יודע,הבחור טוב בלרשום הודעות זה בטוח.
אתה יכול להיות בטוח, אני מקווה שלא האכילו אותך היום ״לוקשים״.
יש כאן לא מעט מטיסי 3D עם מסוקי 90 אז שיעלו בבקשה את הנתונים שלהם.
מעולם לא ראיתי מטיס 3D שמטיס טיסת 3D עם מסוק 90 במשך 7 דקות עם סוללות 5000 כפי שנטען כאן.
עמיתפורת
26-11-2011, 17:35:42
אכן נכון לסוללות שקיימות היום לא ניתן לקבל יותר מחמש עד שש דקות טיסה.
adi 29338
26-11-2011, 19:37:14
לפותח השירשור, מכיוון שאני לא מכיר את סגנון ההטסה שלך וגם אם ניקח בחשבון את המספרים הבזבזניים משהו שהעלו פה ציקי ועוז, אז לשאלתך;
ההפרש בין הסוללות הוא 1700 מיליאמפר, מדובר על קיצור של כשתי דקות הטסה. לשיקולך.
כל הכבוד על ההסבר רואים שאתה מבין.
wonderd
26-11-2011, 20:01:27
אני חושב שפותח השירשור קיבל תשובה לשאלה שלו מכמה אנשים, כולנו מסכימים בסופו של דבר שסוללת 3300 לא תהיה מספיקה בשביל להנות מההטסה.
בזה השירשור אולי מיצה את עצמו מנהלים??
***בחייאת עדי - די עם זה, אנחנו לא פה בשביל מלחמות מטופשות, לא צריך להגיב לכל פרופסור וגם לא לשטויות שגם לי יוצא לכתוב כאן.
wonderd
26-11-2011, 20:23:13
...אתה יכול להיות בטוח, אני מקווה שלא האכילו אותך היום ״לוקשים״.
אהבתי..:rolleyes:
אכן נכון לסוללות שקיימות היום לא ניתן לקבל יותר מחמש עד שש דקות טיסה.
לא תגיע ל 6 דקות בסגנון ההטסה שלך, ספק גדול אם בכלל ל 5 וחצי ובכל מקרה זה יהיה במחיר של פגיעה בחיי הסוללות.
liron mizrahi
26-11-2011, 20:46:35
אלעדוש עזוב אותך שטויות תגיד לאישתך שתכין עוד פרגיות ואנטריקוט ותפתח את המנגל אנחנו בדרך :p
עמיתפורת
26-11-2011, 20:53:43
מכיוון שאישית נכון להרגע אין לי מסוק חשמלי 90 אני מניח שאתה צודק ציקי לגבי זמני הטיסה
Friman
30-11-2011, 07:49:58
+1
זה בדיוק המונה שרץ לך מהרגע שהתחלת לטעון ביחידות של מיליאמפר שעה.
אני רק רוצה להיות בטוח היכן בדיוק במטען שלי רואים כמה מיליאמפר קיבלה הסוללה במהלך טעינה:
58422
המטען הוא טורניג׳י A-6-10 200W. מונה הטעינה במיליאמפר הוא ה1227 בצד ימין למטה?
אם כן משהו לא הגיוני לי בחישוב... זו סוללת 2650mAh של 6 תאים. הטעינה הזו היא לאחר 6:30 דקות של ריחוף - כלומר המסוק צרך סביב 190mAh לדקה, בממוצע? אם אני מכפיל 2650 ב0.8 (80% ניצול של הסוללה) מקבלים 2120mAh ואם מחלקים נניח ב200mAh לדקה כטווח ביטחון, אני מקבל קצת יותר מ10 דקות.. זה הגיוני שאני יכול לרחף 10 דקות עם הסוללה הזו, ולהשאר בתחום הבטוח? ואיך קשור לכך נתון מתח תא ממוצע בסיום ההטסה? כי כרגע אם אני מטיס 7 דקות הסוללות הללו יורדות עם מתח תאים ממוצע של 3.8 וולט לתא והבנתי שזה רף שעדיף לי לא לרדת ממנו.
אם כך השאלה היא האם את משך ההטסה המומלץ למסוק שלי ולסגנון הטיסה שלי אני קובע לפי החישוב של צריכת הזרם הממוצעת לדקה או לפי מתח התאים בסיום ההטסות? המשמעות של הנתונים הללו בקביעת זמן הטיסה המומלץ קצת התערבבה לי. אודה להסבר ;)
wonderd
30-11-2011, 08:13:09
אחלה של מטען :)
אסור לעבור את ה 80% ולכן כדאי לא להתקרב לשם, אני באופן עקרוני משתדל לא לרדת מ 3.8V, גם אם צריך להטיס פחות זמן, שם קבעתי את הגבול שלי מבחינת זמני ההטסה, אבל כמו כל ישראלי טוב הרבה פעמים אני עובר את הגבול ולא מעט פעמים ממשיך להטיס ומגיע לאיזור ה 3.7V. טווח הביטחון הזה שאני לוקח משאיר אותי במרחק סביר מהגבול המותר לסוללה.
לדעתי לפי נתוני הצריכה שלך - אתה יכול להגיע ל 8 דקות טיסה בלי בעיה, מעבר לכך לא הייתי מסתכן, חבל על הסוללה ובמקרה הגרוע - חבל על המסוק. אל תשכח שבשלב כלשהו אתה תתחיל להטיס ופחות לרחף ואז נתוני צריכת הזרם יעלו משמעותית, לכן תישאר עם יד על הדופק!
אני רק רוצה להיות בטוח היכן בדיוק במטען שלי רואים כמה מיליאמפר קיבלה הסוללה במהלך טעינה:
58422
המטען הוא טורניג׳י A-6-10 200W. מונה הטעינה במיליאמפר הוא ה1227 בצד ימין למטה?
אם כן משהו לא הגיוני לי בחישוב... זו סוללת 2650mAh של 6 תאים. הטעינה הזו היא לאחר 6:30 דקות של ריחוף - כלומר המסוק צרך סביב 190mAh לדקה, בממוצע? אם אני מכפיל 2650 ב0.8 (80% ניצול של הסוללה) מקבלים 2120mAh ואם מחלקים נניח ב200mAh לדקה כטווח ביטחון, אני מקבל קצת יותר מ10 דקות.. זה הגיוני שאני יכול לרחף 10 דקות עם הסוללה הזו, ולהשאר בתחום הבטוח? ואיך קשור לכך נתון מתח תא ממוצע בסיום ההטסה? כי כרגע אם אני מטיס 7 דקות הסוללות הללו יורדות עם מתח תאים ממוצע של 3.8 וולט לתא והבנתי שזה רף שעדיף לי לא לרדת ממנו.
אם כך השאלה היא האם את משך ההטסה המומלץ למסוק שלי ולסגנון הטיסה שלי אני קובע לפי החישוב של צריכת הזרם הממוצעת לדקה או לפי מתח התאים בסיום ההטסות? המשמעות של הנתונים הללו בקביעת זמן הטיסה המומלץ קצת התערבבה לי. אודה להסבר ;)
כל מה שכתבת נכון והגיוני.
שים לב שכתעבור מריחוף לטיסה באיידל ותשתמש בסל"ד גבוה יותר מהנדרש לריחוף בלבד זמן הטיסה יתקצר לך באופן משמעותי ולכן תדרש לבצע את בדיקת צריכת ההספק שוב כדי לקבוע את זמן הטיסה מחדש.
Friman
30-11-2011, 09:32:38
כל מה שכתבת נכון והגיוני.
שים לב שכתעבור מריחוף לטיסה באיידל ותשתמש בסל"ד גבוה יותר מהנדרש לריחוף בלבד זמן הטיסה יתקצר לך באופן משמעותי ולכן תדרש לבצע את בדיקת צריכת ההספק שוב כדי לקבוע את זמן הטיסה מחדש.
כבר עכשיו אני יותר ״טס״ ופחות נמצא בהטסות של ריחוף בלבד. עדיין לא באיידל אבל כן תר את השמיים ימינה שמאלה ובעיגולים. ככה שהנתון של 190mAh לדקה שכתבתי לא בהכרח משקף כי זה חושב על 6:30 דקות של ריחוף בלבד כשבדקתי את המסוק אחרי ריסוק.
אבל השאלה היא עקרונית - את זמן הטיסה המומלץ קובעים לפי מתח התאים המינימלי או לפי צריכת הזרם לפי החישוב שהצגתי? מי מהנתונים הללו משמעותי יותר ומי ״מכריע״ במקרה של תוצאות שונות?
צריכת הזרם (היקף הקיבולת ביחס לזמן ההטסה) הוא הנתון הנכון.
הסיבה היא שקביעה על סמך מתח התאים בלבד לא תגיד לך כלום, לסוללת ליתיום יש ברך פריקה תלול מאד כאשר היא בסוף תחום הקיבולת שלה ובדרך הזו לא תוכל לדעת כמה אתה באמת קרוב לתחום הזה שם הבקר עלול לחתוך.
עליך להבין שמתח התאים שאתה מודד בתום הטיסה גבוה מעט ממתח התאים בזמן עומס, כמו כן סוללה ישנה שבה הקיבולת המוצהרת גבוה ביחס לקיבולת האמיתית תפיל יותר מתח בעומס מסוללה חדשה.
המלצתי במידה ואתה רוצה להיות בטוח ב 100%.
קח סוללה טעונה, פרוק אותה במטען ומדוד את הקיבולת האמיתית שלה עד למצב של פריקה מלאה במטען (מטען חכם אמור לדעת באיזו נקודה לעצור את הפריקה על מנת שלא לפגוע בסוללה).
מכאן גזור את נתון הקיבולת של 80% אותו אין לעבור בזמן טיסה והתאם את זמן הטיסה לצריכת ההספק בסגנון ההטסה האישי שלך.
את הפעולה הזו מומלץ לחזור ולעשות כל כ 20-30 מחזורי טעינה כדי לוודא שהקיבולת הכללית נשמרת ושאין צורך לבצע התאמה של זמן הטיסה לגיל הסוללה.
Friman
30-11-2011, 10:53:59
אם אני מבין נכון את ההסבר ציקי, כוונתך שצריך לפרוק את הסוללה בdischarge לפריקה מלאה, ואז לטעון טעינה מלאה - ואז מדידת המיליאמפר שנכנס בטעינה שאחרי הפריקה המלאה מהווה את נתון הקיבולת האמיתית של הסוללה?
אני מחדד שוב, מקווה שזו לא חפירה מוגזמת כבר. זה לא במאה אחוז ברור לי וחשוב לי להבין- אני מבין שלא כדאי לעבור את זמן הטיסה האופטימלי על פי חישוב צריכת הזרם גם אם מתח התאים כביכול מראה שאפשר. השאלה היא מה קורה במצב ההפוך, אם למשל החישוב של צריכת הזרם מראה לי שיש לי 10 דקות ריחוף, ואחרי 10 דקות ריחוף הסוללה יורדת עם נניח מתח תאים ממוצע של 3.6 או למטה מזה... זה עדיין תקין? או שתאורטית בגלל גרף הפריקה של הסוללה מצב שכזה לא אמור לקרות? זו שאלה תאורטית במטרה להבין את הנושא טוב יותר- מה הקשר בין גרף פריקת הזרם לגרף המתח של הסוללה?
אם אני מבין נכון את ההסבר ציקי, כוונתך שצריך לפרוק את הסוללה בdischarge לפריקה מלאה, ואז לטעון טעינה מלאה - ואז מדידת המיליאמפר שנכנס בטעינה שאחרי הפריקה המלאה מהווה את נתון הקיבולת האמיתית של הסוללה?
אני מחדד שוב, מקווה שזו לא חפירה מוגזמת כבר. זה לא במאה אחוז ברור לי וחשוב לי להבין- אני מבין שלא כדאי לעבור את זמן הטיסה האופטימלי על פי חישוב צריכת הזרם גם אם מתח התאים כביכול מראה שאפשר. השאלה היא מה קורה במצב ההפוך, אם למשל החישוב של צריכת הזרם מראה לי שיש לי 10 דקות ריחוף, ואחרי 10 דקות ריחוף הסוללה יורדת עם נניח מתח תאים ממוצע של 3.6 או למטה מזה... זה עדיין תקין? או שתאורטית בגלל גרף הפריקה של הסוללה מצב שכזה לא אמור לקרות? זו שאלה תאורטית במטרה להבין את הנושא טוב יותר- מה הקשר בין גרף פריקת הזרם לגרף המתח של הסוללה?
אתה מבין נכון
אם תיישם את מה שהמלצתי לעולם לא תגיע למצב שבו מתח התא יהיה 3.6V בתום הטיסה.
שים לב ודגש על מקדם הביטחון של שימוש עד 80% מהקיבולת האמיתית של הסוללה.
צריכת זרם גבוה יותר = ניצול מהיר יותר של קיבולת והגעה מהירה יותר לאיזור המתח שבו הסוללה מפילה מהר את מתח התאים (סוף הקיבולת=סוללה פרוקה)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.