PDA

צפייה בגרסה מלאה : נתונים לכל חובבי הסל"ד הגבוה עם TT - כנסו.

Yoav Lahav
30-11-2011, 22:11:57
אחד השדרוגים השווים והפשוטים ביותר שעשיתי ל 450PRO שלי הוא 2 מיסבים לאורך ה TT.
כשהמסוק עובד במהירות ראש גבוהה במיוחד נתקלתי יותר מפעם אחד בבעיית רעידות ב TT גם עם חלקים מקוריים של אליין.
הרעידות נוצרות עקב התקפלות ה TT בגלל הכוחות הרדיאליים הפועלים עליו.
הוספת המיסב השני מעלה מאד את מהירות הסיבוב הדרושה
ליצירת הקיפול, הרבה מעבר למהירות הסיבוב בפועל ולכן פותרת הבעיה.
מדובר ברעידות חזקות שמשפיעות על פעולת ה GYRO ומקצרות משמעותית את חיי המסוק במיוחד הזנב.
לפעמים הקיפול גם גורם ל TT להתחכך בבום מבפנים.
הוספת המיסב כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת יוצרת פעולה חלקה ושקטה.
מקווה שעזרתי למישהו פה.

58432

wonderd
01-12-2011, 07:28:12
פתרון נחמד בהחלט וכנראה גם יעיל.
השאלה שלי היא - מדוע אתה צריך מהירות ראש גבוהה במיוחד? מה זה נותן לך בפועל?

ziki
01-12-2011, 08:17:07
פתרון נחמד בהחלט וכנראה גם יעיל.
השאלה שלי היא - מדוע אתה צריך מהירות ראש גבוהה במיוחד? מה זה נותן לך בפועל?

+1

Yoav Lahav
01-12-2011, 09:11:01
מהירות ראש גבוהה = מסוק זריז ומהיר והטסה הרבה יותר מהנה.

wonderd
01-12-2011, 10:17:04
לדעתי אם תלמד לכוון נכון את זויות הלהבים בהתאמה לסל"ד הנכון, אתה לא תצטרך להעלות סל"ד לגבוה מדי - זה גם יצמצם לך את הבלאי וגם ייתן לך טיסה הרבה יותר מהנה. ראיתי לא מעט 450 שטסים חזק מאוד וזריז מאוד עם הכיוונים הנכונים, לא צריך להגזים עם הסל"ד בשביל להגיע לתוצאות טובות.

Yoav Lahav
01-12-2011, 11:25:20
WONDERD אתה מגיע מתישהו למרכז?
אני מטיס בגלילות בשישי או שבת ואשמח להפגש איתך.

Friman
01-12-2011, 11:49:57
יואב, מהנדס אני לא כידוע לך, וגם אין לי TT במסוק אבל רק אולי סוגיה לטובת המסוק שלך -
מהתמונה נראה שהמיסבים נמצאים במרחקים שווים על הTT כך שהם מחלקים אותו בדיוק ל3. אולי זה רק נראה כך למראית עין. בכל אופן בכל מקום שקראתי לגבי TT ההמלצה הייתה למקם את המיסבים בחלוקה שסוטה מעט מחלוקה של הציר לחלקים שווים ע״י המיסבים כדי למנוע היווצרות רעידות בצורת ״גל״.. תקן אותי אם אני טועה, אני רק מעיר לתשומת ליבך.

Yoav Lahav
01-12-2011, 13:17:10
זה לא מדוייק. אנסה להסביר זאת בפשטות בלי להכנס לעומק יותר מידי.
הווצרות העיוות תלוייה בפרמטרים רבים בניהם מהירות הסיבוב, קשיחות ה TT, מספר המיסבים ומיקומם לאורך ה TT, איזון ה TT ועוד.
למשל במקרה של מיסב אחד באמצע אורך המקטע הארוך ביותר הוא חצי.
אם תזיז אותו מהאמצע אז
מצד אחד, תקבל שאורך הקטע הארוך ביותר הוא יותר מחצי ובאורך רב יותר העיוות נוצר יותר בקלות.
מצד שני במקטע השני שקצר יותר מחצי, קשה יותר לעיוות להווצר והוא גם מחובר למקטע הראשון
ו "מנסה" לשמור עליו ישר בנקודת החיבור במיסב.
בקיצור, אין פה תשובה חד משמעית. זה משהו שניתן לבדוק על ידי סימולצית אלמנטים סופיים.

מניסויים שאני עשיתי במסוק שלי מיקום מיסב בודד באמצע נותן יציבות בסל"ד הגבוה ביותר שאפשר עם מיסב בודד. עם 2 מיסבים הפעולה חלקה לגמרי בכל מקרה.

דרך אגב, השימוש במושג גל עומד לא נכון פה.
זה לא גל אלא כיפוף סטטי שנוצר על ידי הכח הצנטריפוגלי.

יואב, מהנדס אני לא כידוע לך, וגם אין לי TT במסוק אבל רק אולי סוגיה לטובת המסוק שלך -
מהתמונה נראה שהמיסבים נמצאים במרחקים שווים על הTT כך שהם מחלקים אותו בדיוק ל3. אולי זה רק נראה כך למראית עין. בכל אופן בכל מקום שקראתי לגבי TT ההמלצה הייתה למקם את המיסבים בחלוקה שסוטה מעט מחלוקה של הציר לחלקים שווים ע״י המיסבים כדי למנוע היווצרות רעידות בצורת ״גל״.. תקן אותי אם אני טועה, אני רק מעיר לתשומת ליבך.

wonderd
01-12-2011, 13:19:09
WONDERD אתה מגיע מתישהו למרכז?
אני מטיס בגלילות בשישי או שבת ואשמח להפגש איתך.
הייתי במרכז בשבוע שעבר, גם בגלילות...
לא מתוכננת נסיעה בקרוב אבל תבוא למפגש הבא בבית שאן, יהיה כיף.

ziki
01-12-2011, 15:29:02
אני לא מבין את כל החפירות האלה
היה לי 450 במשך שנה וחצי עם TT בעל מיסב בודד וטס לא פחות טוב מה 450 שלך כ 150 טיסות.
אני לא אומר חלילה שמיסב נוסף הוא לא תוסף מבורך, אך מכאן ולהכריז על העניין כנקודת כשל הדרך ארוכה.
אין שום סיבה להטיס בסל"ד כה גבוה מהערך המומלץ למסוק, אולי אתה נהנה מהרעש אני באמת שלא יודע.
זה כמו לתת פול גז בניוטרל ...

Scooter007
01-12-2011, 16:08:58
אם ברעש עסקינן.... איך אתם באמת מתמודדים איתו?
לפני כשבועיים הלכתי להטיס בפעם הראשונה עם המדריך שלי (TREX500) ופשוט רעדו לי הביצים מהרעש המטורף שהכלי הזה מפיק.... אני לא בנאדם שנבהל/נלחץ בקלות אבל הכלי הזה באמת מפחיד אותי.

אני לא מבין את כל החפירות האלה
היה לי 450 במשך שנה וחצי עם TT בעל מיסב בודד וטס לא פחות טוב מה 450 שלך כ 150 טיסות.
אני לא אומר חלילה שמיסב נוסף הוא לא תוסף מבורך, אך מכאן ולהכריז על העניין כנקודת כשל הדרך ארוכה.
אין שום סיבה להטיס בסל"ד כה גבוה מהערך המומלץ למסוק, אולי אתה נהנה מהרעש אני באמת שלא יודע.
זה כמו לתת פול גז בניוטרל ...

Yoav Lahav
01-12-2011, 16:09:15
הייתי במרכז בשבוע שעבר, גם בגלילות...
לא מתוכננת נסיעה בקרוב אבל תבוא למפגש הבא בבית שאן, יהיה כיף.

אני אשמח לבוא לבית שאן אבל עד שאגיע כבר אצטרך לחזור :)
לפחות בדרך הייתי יכול לזמזם לי את השיר "אני הולך, אני הולך לבית שאן..."

http://www.youtube.com/watch?v=Y0ugeCP4TD8

דויד לוי עוד גר שם?

ziki
01-12-2011, 16:13:50
לפני כשבועיים הלכתי להטיס בפעם הראשונה עם המדריך שלי (TREX500) ופשוט רעדו לי הביצים מהרעש המטורף שהכלי הזה מפיק.... אני לא בנאדם שנבהל/נלחץ בקלות אבל הכלי הזה באמת מפחיד אותי.

זה פשוט
תטיס קצת 700 ואז ה 500 ישמע לך שקט מאד :)

Yoav Lahav
01-12-2011, 16:16:07

הביצים שלך רעדו כי חסר להם מיסב. אם תוסיף מיסב באמצע הרעידות יפסקו.

Scooter007
01-12-2011, 16:16:11
זה מצחיק אבל משום מה, המדריך שלי שכרגע מטיס 550 סטוק טוען ששלו עושה פחות רעש.
אטמי אוזניים קבילים ?
:D

זה פשוט
תטיס קצת 700 ואז ה 500 ישמע לך שקט מאד :)

Friman
01-12-2011, 17:29:45
זה מצחיק אבל משום מה, המדריך שלי שכרגע מטיס 550 סטוק טוען ששלו עושה פחות רעש.
אטמי אוזניים קבילים ?
:D
תנסה להוריד קצת סל״ד. גם שלי עשה רעש מטורף. כרגע בנקודת הריחוף אני על 55% מנוע ופסיעה של 5 מעלות והמסוק מרחף מעולה ויציב והרבה פחות מרעיש. כמובן בהתייעצות עם המדריך שלך.
ו... הרעש זה גם מהנקישות למטה. כל הכבוד שאזרת אומץ וזמן ויצאת לטיסת הבכורה, עם הזמן זה יבהיל אותך קצת פחות.*

wonderd
01-12-2011, 21:56:21
לא יודע מה מצב ה 500 שלך, אבל אם תחליף מיסבים - בראש ובזנב, תנקה את הכל מלכלוך שבטוח הצטבר שם, ותגרז הכל כמו שצריך - הרעש יפחת.
בהחלט יכול להיות שגם מייסבי המנוע קצת חלשים ותורמים לרעש.
אם המסוק חדש - כנראה שלא גירזת כמו שצריך בכל המקומות, או שיש בעיה כלשהי שאתה לא מודע לה.

שלושת ה 500 שהיו ברשותי עבדו חלק ודי שקט יחסית ל 500 אחרים שאני מכיר, תמיד הנחתי שזה נובע מתיחזוק נכון וטוב.

Scooter007
01-12-2011, 21:58:24
55% ??? זה לא נמוך מדי? הוא יציב ככה?

תנסה להוריד קצת סל״ד. גם שלי עשה רעש מטורף. כרגע בנקודת הריחוף אני על 55% מנוע ופסיעה של 5 מעלות והמסוק מרחף מעולה ויציב והרבה פחות מרעיש. כמובן בהתייעצות עם המדריך שלך.
ו... הרעש זה גם מהנקישות למטה. כל הכבוד שאזרת אומץ וזמן ויצאת לטיסת הבכורה, עם הזמן זה יבהיל אותך קצת פחות.*

Scooter007
01-12-2011, 22:09:06
אלעד,
1. המסוק אכן חדש ולמרות שבניתי אותו בעצמי ״החבר שלך ״(אמיר) עבר ובדק הכל אז אני די משוכנע שרמת התחזוק טובה.
2. הרעש לא נשמע לי חריג, הוא די סטנדרטי אבל מכיוון שהוא חדש לי וגם כל התחום הזה, נראה לי שהמוח שלי מלחיץ את עצמו (בכל זאת מרוקאי :-))

לא יודע מה מצב ה 500 שלך, אבל אם תחליף מיסבים - בראש ובזנב, תנקה את הכל מלכלוך שבטוח הצטבר שם, ותגרז הכל כמו שצריך - הרעש יפחת.
בהחלט יכול להיות שגם מייסבי המנוע קצת חלשים ותורמים לרעש.
אם המסוק חדש - כנראה שלא גירזת כמו שצריך בכל המקומות, או שיש בעיה כלשהי שאתה לא מודע לה.

שלושת ה 500 שהיו ברשותי עבדו חלק ודי שקט יחסית ל 500 אחרים שאני מכיר, תמיד הנחתי שזה נובע מתיחזוק נכון וטוב.

Friman
02-12-2011, 05:47:38
55% ??? זה לא נמוך מדי? הוא יציב ככה?
יציב מאד. גם אני הופתעתי כשהומלץ לי לכוון אותו כך, אבל הוא טס נהדר, חד ובהחלט יציב. גם שיא המצערת אצלי מונמך בגרף ל80%. הטסתי גם עם גרף מצערת של 0-40-80-90-100, אני לא רואה ירידה ביציבות עם הגרף הנוכחי שלי ביחס לקודם. וגם כדרך אגב נותן הרבה יותר זמן הטסה לסוללה.
אבל כל מקרה לגופו, לכן אני ממליץ שתתייעץ לגבי זה, אני לא ממליץ לשנות ככה רק על סמך מה שכתבתי אלא על פי התוצאות בשטח. *

wonderd
02-12-2011, 06:58:37
אלעד,
1. המסוק אכן חדש ולמרות שבניתי אותו בעצמי ״החבר שלך ״(אמיר) עבר ובדק הכל אז אני די משוכנע שרמת התחזוק טובה.
2. הרעש לא נשמע לי חריג, הוא די סטנדרטי אבל מכיוון שהוא חדש לי וגם כל התחום הזה, נראה לי שהמוח שלי מלחיץ את עצמו (בכל זאת מרוקאי :-))

1. אם כך - יש אטמי אזניים טובים.. :)
2. 3. אם אנחנו מדברים על אותו אמיר, אז לא צריך מרכאות, הוא באמת חבר שלי..

Scooter007
02-12-2011, 07:43:49
אני מאמין ששנינו מדברים על אותו אמיר, פשוט האייפד החליט שלא בא לא לתת לי להדגיש את המילה אז השתמשתי במרכאות, בהיותו חבר יומיומי שלי אני יכול לתת לך מידע פנימי....

מה אתה חושב לגבי ההמלצה של גיל? לקבוע גרף מנוע של כ 60% בנקודת הריחוף? האחרון שעשה לי את הכיוונים (ליאור בר עמי) שם את המנוע ב 80% בנקודת הריחוף.

תודה

1. אם כך - יש אטמי אזניים טובים.. :)
2. 3. אם אנחנו מדברים על אותו אמיר, אז לא צריך מרכאות, הוא באמת חבר שלי..