צפייה בגרסה מלאה : עזרה! wlakera genius cp
akunamatata
03-12-2011, 13:48:00
שלום לכולם.
רכשתי מסוק WALKERA GENIUS CP מסוק מיקרו 6 ערוצים,
יש למשהו אפשרות לעזור לי איך אני מצליח לכוון אותו,, אני טיסנאי הרבה שנים ומסוקים פשוטים התחלתי להטיס בשנה האחורנה ורצית לעלות שלב
אם מישהו יכול לעזור לי אפילו בתשלום אנא צרו איתי קשר
תודה
עמיתפורת
03-12-2011, 13:58:59
איזה שלט יש לך איתו?
חן תם
03-12-2011, 20:11:31
אתה מוזמן להגיע לחנות הטיסנים בהרצליה פיתוח (תשלח לי בפרטי הודעה את תרצה ואתן לך כתובת מדוייקת)
מוכרים שם מסוקים כאלו
asafh1
03-12-2011, 20:38:12
טעות לקנות את הוולקרות (אני יודע יש לי 2 כאלה)
אולי קצת מאוחר במקרה שלך אבל ... לאחרים שלא יתפתו .... רק ה MCPX גם יותר זול גם יותר עמיד (בריסוקים) וגם יותר פשוט להפעלה וכיוון
בכל מקרה העצה של חן טובה ....
עמיתפורת
03-12-2011, 21:48:10
לא מסכים
אני נחשפתי למסוקים האלה לאחרונה שוב וגיליתי שיפור משמעותי בחלק מהדגמים.
מסוקי שישה ערוצים פלייברלס ראש אלומיניום מערכות רדיו נחמדות אמנם מצועצעות אבל בשביל המחיר הזה זה טס לא רע יחסית.
לצערי קניתי mCPX כיון שקניתי לפני שיצא ה Genious.
לצורך כוון קרא את ה Post הזה מספר #14 בדף השני
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1325037
שים לב שיש לעשות כוון בין השלט למסוק שלך בפועל כמו כל מסוק CP אחר.
אם אתה רוצה mCPX במקום ה Genious אשמח להחליף.
asafh1
04-12-2011, 15:44:34
צביקה , מה שלומך ?
מה קרה עם ה MCPX ?????
אסף שלום,
שלומי טוב וה mCPX גם מכיוון שעוד לא הטסתי אותו.
כמו שכתבתי קניתי את ה mCPX באוגוסט וקבלתי אותו יום לפני נסיעה ארוכה לחו"ל. גם התחילו לכאוב לי המפרקים באגודלים אז עשיתי הפסקה
בינתיים יצא ה Genius והבקורת עליו יוצאות מהכלל גם מאנשים שיש להם mCPX ו Genius.
ה mCPX הוא עם מנוע brushed החלפה ל Brushless עולה כ 65 דולר. יש פרוצדורה לנקוי servo שנראית לי כמו מטרד צבורי.
ה Walkera למינהן מוכרות לי. פרוק והרכבה לא מרתיעה אותי יותר. יש לי V120D02 משודרג עם מנוע 2S ונראה לי שמה שאחליף יהיה את המקלט. יצא עכשיו V120d02S שהוא גם עמיד יותר ועם מקלט משופר.
גם חומרי המבנה שודרגו.
ממה שאני קורא ה Genius הוא מסוק פשוט מעולה גם מבחינת עמידות וגם בצועים.
כל טוב לכולם
Shai_B
04-12-2011, 16:23:48
אסף,
על פי מה אתה מבסס את טענותיך שה MCPX עמיד יותר בריסוקים?
dbrosh
04-12-2011, 17:41:17
אסף שלום,
שלומי טוב וה mCPX גם מכיוון שעוד לא הטסתי אותו.
כמו שכתבתי קניתי את ה mCPX באוגוסט וקבלתי אותו יום לפני נסיעה ארוכה לחו"ל. גם התחילו לכאוב לי המפרקים באגודלים אז עשיתי הפסקה
בינתיים יצא ה Genius והבקורת עליו יוצאות מהכלל גם מאנשים שיש להם mCPX ו Genius.
ה mCPX הוא עם מנוע brushed החלפה ל Brushless עולה כ 65 דולר. יש פרוצדורה לנקוי servo שנראית לי כמו מטרד צבורי.
ה Walkera למינהן מוכרות לי. פרוק והרכבה לא מרתיעה אותי יותר. יש לי V120D02 משודרג עם מנוע 2S ונראה לי שמה שאחליף יהיה את המקלט. יצא עכשיו V120d02S שהוא גם עמיד יותר ועם מקלט משופר.
גם חומרי המבנה שודרגו.
ממה שאני קורא ה Genius הוא מסוק פשוט מעולה גם מבחינת עמידות וגם בצועים.
כל טוב לכולם
אז מה אם יש לו מנוע בראשד?
זה מפריע לך להפוך אותו? לי הוא לא מפריע.
זה מפריע לך לעשות איתו פאנלים, פירופליפים?
ראית מה עושה איתו בנדיסר? אסף אלוש? ראית את הסרטונים של רון אפרת איך הוא מעביר אותו תחת הבום של הלוגו שלו? אתה יודע כמה מכות המסוק הזה חוטף וחוזר לאוויר תוך שניה כמו כלום? חודשים אנחנו חובטים את המסוק הזה באדמה, ברהיטים, בעצים, ונדהמים מהעמידות שלו. מהיכולת שלו לטוס ברוחות חזקות. זה מה שעושה את המוצר הזה לנהדר כל כך. זה מה שהביא לפריצה המהירה שלו כל כך בעולם. ואתה עוד לא הטסת אותו, וכבר אתה מצטער שקנית אותו רק כי שמעת ש- wallwera הוציאו עוד 9wiyg0y02y8 2308t חדש. יאללה תן גז.
אהלן dbrosh,
תודה על דברי העדוד ועל ההמלצות על המסוק. אני מבטיח שאני אשקול את הענין שנית.
אגב יש לך את המסוק?
asafh1
04-12-2011, 19:22:45
אסף,
על פי מה אתה מבסס את טענותיך שה MCPX עמיד יותר בריסוקים?
שי ,
היו לי 4 דגמים של מסוקי וולקרה כאשר ה 2 האחרונים הם דגמי ה FLYBARLESS עם ה TT , וגם לחלק מחברי (חלקם אתה מכיר )
לפני כחודשיים קניתי את ה MCPX , לא הייתי צריך לכוון כלום ! (לא כמו במסוקי הוולקרה) הוצאתי אותו מהקופסא , חיברתי סוללה והופ לאוויר .
כמות הטיסות בכל גדודי הוולקרות שהיו לכולנו לא מדגדגות את מספר הטיסות שהטסתי את ה MCPX הבודד שלי
עמידות :
כל מסוקי הוולקרות שלי כבר מזמן מתו ה MCPX בזמן שאני כותב עם יד אחת ביד השניה אני מרחף איתו הפוך מעל הראש :rolleyes:
חלפים :
במסוקי הוולקרה על כל פעם שפגשו עצם לא מזוהה ;) כמו אבן , עץ , ריצפה (ולא על הסקידים) הייתי צריך להחליף להבים , גלגלי שייניים , סרוואים ועוד .....
על חלפים לוולקרה הוצאתי אלפי שקלים ביבוא מחול (על זה תעיד אשתי ...;))
ה MCPX אם זה לא רעידת אדמה 9 בסולם ריכטר , לא צריך יותר מלנגב את האבק ולעלות לאוויר (יעידו על כך החברים שמתעללים במסוק לא פחות ממני )
על חלפים ל MCPX הגיבור שלי שילמתי אולי 100 ש"ח למחנות היבואן פה בארץ
אם אתה מעוניין לשנות את דעתי
אתה מוזמן להשאיל לי את הוולקרה שלך לסוף שבוע של הטסות ,
אטיס אותו כמו שאני מטיס את ה MCPX שלי ללא הנחות (כמובן שעלות החלפים עליך אם יקרה למסוק משהו)
ובסופו אומר לך מה דעתי
נ.ב
אני מוכן הביא לך את הוולקרות שלי ושל חברי ותעשה אתם אנדרטה בחנות ללא תמורה .
שי ,
היו לי 4 דגמים של מסוקי וולקרה כאשר ה 2 האחרונים הם דגמי ה FLYBARLESS עם ה TT , וגם לחלק מחברי (חלקם אתה מכיר )
לפני כחודשיים קניתי את ה MCPX , לא הייתי צריך לכוון כלום ! (לא כמו במסוקי הוולקרה) הוצאתי אותו מהקופסא , חיברתי סוללה והופ לאוויר .
כמות הטיסות בכל גדודי הוולקרות שהיו לכולנו לא מדגדגות את מספר הטיסות שהטסתי את ה MCPX הבודד שלי
עמידות :
כל מסוקי הוולקרות שלי כבר מזמן מתו ה MCPX בזמן שאני כותב עם יד אחת ביד השניה אני מרחף איתו הפוך מעל הראש :rolleyes:
חלפים :
במסוקי הוולקרה על כל פעם שפגשו עצם לא מזוהה ;) כמו אבן , עץ , ריצפה (ולא על הסקידים) הייתי צריך להחליף להבים , גלגלי שייניים , סרוואים ועוד .....
על חלפים לוולקרה הוצאתי אלפי שקלים ביבוא מחול (על זה תעיד אשתי ...;))
ה MCPX אם זה לא רעידת אדמה 9 בסולם ריכטר , לא צריך יותר מלנגב את האבק ולעלות לאוויר (יעידו על כך החברים שמתעללים במסוק לא פחות ממני )
אטיס אותו כמו שאני מטיס את ה MCPX שלי ללא הנחות (כמובן שעלות החלפים עליך אם יקרה למסוק משהו)
ובסופו אומר לך מה דעתי
נ.ב
אני מוכן הביא לך את הוולקרות שלי ושל חברי ותעשה אתם אנדרטה בחנות ללא תמורה .
אסף,
אשמח לשמוע ממך על הנושאים הבאים:
- כמה טיסות עשית?
- כמה מנועים החלפת? שמנת את המנועים?
- האם היית צריך לנקות את הסרווים?
תודה
שים לב שפותח השרשור שאל על כוון ה Genius.
אני מציע שתקרא שרשורים על ה Genius ב RCgroup.com.
אתה משווה מסוקי 120 למסוקי 100 יש הבדל גדול במשקל כ 40 גרם ל80 גרם.
asafh1
04-12-2011, 19:57:20
צביקה
מי כמוך יודע שבעבר הייתי מעריץ ומגן מספר אחד של מסוקי הוולקרה .
גם במסוקי ה 4 ערוצים וגם במסוקי ה 6 ערוצים שכללו את מיטב השידרוגים .
אך לאחר שראיתי והטסתי את ה MCPX הפכתי להיות מעריץ מספר אחד שלו !!!!
עשיתי עם ה MCPX למעלה מ 50 טיסות
לא יכול לומר לך כמה פעמים הוא פגש את הריצפה , אבן , עץ :rolleyes:
לא החלפתי אף מנוע ! ולא שימנתי כלום .
לא ניקיתי שום סרוו .
יותר מזה ..... לא החלפתי להבים ....
הדברים היחידים שהחלפתי הם חופה ו גוף (ללא רכיבי האלקטרוניקה)
את הגוף החלפתי מכיוון שלא יכל להחזיק את החופה
כפי שציינתי בשירשור הקודם אין לי בעיה לבדוק את המסוק Genius הזה ולהגיד טעיתי .....
אבל אני לא מוכן להוציא שקל יותר על מסוקי הוולקרה כל עוד יש לי את ה MCPX
RonEfrat
04-12-2011, 19:58:27
אסף,
אשמח לשמוע ממך על הנושאים הבאים:
- כמה טיסות עשית? סביב ה100 אם לא יותר
- כמה מנועים החלפת? שמנת את המנועים? החלפתי רק את מנוע הזנב לשל הSR120 (היום אני חושב שעדיף את המקורי ולהאריך) לא שימנתי אף פעם אבל האמת אחרי הרבה טיסות הגיע הזמן להחליף מנוע
- האם היית צריך לנקות את הסרווים?לא נגעתי בזה
תודה
שים לב שפותח השרשור שאל על כוון ה Genius.
אני מציע שתקרא שרשורים על ה Genius ב RCgroup.com.
אתה משווה מסוקי 120 למסוקי 100 יש הבדל גדול במשקל כ 40 גרם ל80 גרם.
אמנם אני לא אסף אבל בכל זאת עניתי :)
asafh1
04-12-2011, 20:00:56
:D:D:D:D
צביקה ,
גם על המחיר עוד לא דיברנו .......
רון, תודה שענית.
אני זוכר היטב את העדוד להתחיל עם הוולקירה 4#3B.
לגבי ה mCPX הטענה היא שתוך זמן קצר מעל ל100 טיסות יש להחליף את המנועים ׂ(אולי שמון יכול להאריך את חייהם) ב 4#3B שלי יש מנוע brushed בלי שמון הוא עושה 30 טיסות עם שמון בין 100 ל150 טיסות. לגבי הסרווים הטענה היא שאחרי זמן קצר הסרווים דורשים נקוי או החלפה.
לגבי להבים הלהבים של ה Genius וה 120d02S החדש הם מפלסטיק מחוזק ואינם מקלקר. לגבי החופה, החופה אף היא עמידה מאוד יש סרטון שמשהו מראה שהוא דורך על החופה והיא לא נשברת.
אם יש לך mCPX אין סיבה שיהיה לך גם Genius הם באים למלא את אותה נישה.
אני הגבתי על מה שכתבת אסף, לפותח השחרור ששאל שאלה על ה Genius ואתה אמרת לו שהוא טעה שהוא לא רכש mCPX.
dror_z
04-12-2011, 20:22:49
לי יצא לנקות את הסרוואים ב mcpx
הייתה לי תופעה שבנקודה מסויימת הסרוו רועד
פותחים מנקים וסוגרים
מאוד פשוט , 5 דק' עבודה והכל מסתדר
בכל מקרה אני מסכים עם מטיסי הmcpx
מסוק מדהים ומהנה בצורה בלתי רגילה
:D:D:D:D
צביקה ,
גם על המחיר עוד לא דיברנו .......
אסף,
מה הבעיה במחיר?
mCPX - עולה 169 דולר עם מנוע ראשי brushed הסבה ל Brushless כ 60-65 דולר.
Genius ב Miracle Mart עולה 169 דולר ב Wow עולה 139 דולר. Brushless עולה 208 דולר.
למעשה אין הבדל.
asafh1
04-12-2011, 20:33:20
אני עניתי לשי
הבן אדם קנה כבר את הוולקרה אני מאחל לו שיהנה מהמסוק כמו שאני נהנה מה
Mcpx
אני יודע ששרות טוב הוא יקבל
לגבי האנשים שעדיין מתלבטים
הדיעה שלי שאין התלבטות רק
Mcpx
asafh1
04-12-2011, 20:36:22
צביקה
אני מדבר על המחירים חנויות בארץ
יש הבדלים לא אומר לך אותם כי אסור לפרסם חנויות
נכון שי ?
אשלח לך מייל לפרטי אם אתה מעונין
Friman
04-12-2011, 20:38:03
יש מישהו שהטיס את שניהם ויכול לתת חוות דעת?
הדיון הזה מתחיל להיות מעניין. אפשר אולי לתת איזו שהיא סקירה השוואתית אובייקטיבית ביניהם, מעבר ובנוסף לחווית הטיסה?
dbrosh
04-12-2011, 21:27:29
אהלן dbrosh,
תודה על דברי העדוד ועל ההמלצות על המסוק. אני מבטיח שאני אשקול את הענין שנית.
אגב יש לך את המסוק?
כן. יש לי אותו. ואני מטיס אותו כבר כבר למעלה משלושה חודשים. לא בין הואזה לפוטל בסלון. בשטח. הוא הפך לטריינר שלי. משתלט על תרגיל ועושה אותו על ה-550. עד כדי כך ה-mcpx איכותי. וכך נוהגים עוד חמישה מטיסים אצלנו בשטח. ואף אחד לא מתחרבש עם החלפת מנועים וסרבואים ושימונים. יכול להיות שאצלך בסלון יש תנאי שטח קשים שבאמת גורמים לוולקרות בלאי גדול, אבל על זה דבר עם העוזרת. או שתזרוק כבר את הוולקרות ותקנה מסוק טוב
חברה אני לא יודע על מה אתם מדברים
אצלי הוולקרה זה המסוק הכי טוב
כבר יותר מ -6 חודשים שלא החלפתי בו שום חלק אפילו לא קניתי סוללות חדשות
לעומת זאת בכל שאר הצי שלי אני כל הזמן מחליף חלקים משדרג מזמין סוללות
קונה דלק מצוין
בMCPX זה הכי סיוט כל הזמן הוא פוגש את הריצפה אפילו הילד שלי מטיס אותו בחצר בלי פחד
כל שני וחמישי אני מאבד לינק אני כבר לא יודע איך אני יעמוד בזה כלכלית
(דרך הגב הוולקרה לא יצאה מהמיזודה כבר יותר מ 6 חודשים )
כן. יש לי אותו. ואני מטיס אותו כבר כבר למעלה משלושה חודשים. לא בין הואזה לפוטל בסלון. בשטח. הוא הפך לטריינר שלי. משתלט על תרגיל ועושה אותו על ה-550. עד כדי כך ה-mcpx איכותי. וכך נוהגים עוד חמישה מטיסים אצלנו בשטח. ואף אחד לא מתחרבש עם החלפת מנועים וסרבואים ושימונים. יכול להיות שאצלך בסלון יש תנאי שטח קשים שבאמת גורמים לוולקרות בלאי גדול, אבל על זה דבר עם העוזרת. או שתזרוק כבר את הוולקרות ותקנה מסוק טוב
dbrosh
אתה חמוד אתה...........
dbrosh
05-12-2011, 09:10:40
צביקה
אני מדבר על המחירים חנויות בארץ
יש הבדלים לא אומר לך אותם כי אסור לפרסם חנויות
נכון שי ?
אשלח לך מייל לפרטי אם אתה מעונין
אסף, מי זה השי הזה, הבלונדיני מנתניה?
ב Helifreak.com
מצאתי שרשור טוב של השוואה בין ה mCPX ל Genius כדאי לקרוא.
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=347331&page=5
מעמוד 5 והלאה.
optiplex
05-12-2011, 14:46:34
מצטרף לתמיכה ב-mCPX כמשתמש ותיק שלו
יש לי אותו כחודשיים אחרי שיצא בחו"ל קניתי בחו"ל
עדיין לא החלפתי מנוע, לא ניקיתי שום סרוו, וכמות החבטות שהוא סופג לא נורמלית
ממשיך לטוס יפה גם עם להבים חבוטים שרוטים וסדוקים
כמו כל דבר גם לו יש את הנקודות החלשות שלו אבל עדיין הוא פשוט מדהים ועמיד
איתו למדתי להפוך ולרחף הפוך ומיד יישמתי את זה על ה-600
שעות רבות של הנאה צרופה ... ודרך אגב PESI סתם מקשקש :) הוא מת על ה-mCPX שלו :)
Friman
05-12-2011, 19:31:00
אם כבר הדיון הפך לדיון על הmcpx, יש לי שאלה על המשדר שמגיע איתו בגרסת הrtf, הספקטרום Dx4.. שאלתי בפורום רדיו ואלק׳ אבל לא כל כך קיבלתי שם מענה.
האם המשדר הנ״ל שימושי לעוד ייעודים מלבד הטסת הmcpx וחיבור כשלט לסימולטור? האם מתחבר למקלטי ספקטרום ותואמיהם הזולים, האם תומך במיקסים כאלו ואחרים? ניסיתי למצוא נתונים לגבי המשדר הזה, איזה שהוא מיפרט או חוות דעת ולא כל כך הצלחתי, אפילו לא באתר של ספקטרום.
בקיצור, האם יש אפשרות להשתמש במשדר הזה להטסת טיסן מוקצף או כנף מעופפת כלשהם?
dbrosh
06-12-2011, 01:55:04
אם כבר הדיון הפך לדיון על הmcpx, יש לי שאלה על המשדר שמגיע איתו בגרסת הrtf, הספקטרום Dx4.. שאלתי בפורום רדיו ואלק׳ אבל לא כל כך קיבלתי שם מענה.
האם המשדר הנ״ל שימושי לעוד ייעודים מלבד הטסת הmcpx וחיבור כשלט לסימולטור? האם מתחבר למקלטי ספקטרום ותואמיהם הזולים, האם תומך במיקסים כאלו ואחרים? ניסיתי למצוא נתונים לגבי המשדר הזה, איזה שהוא מיפרט או חוות דעת ולא כל כך הצלחתי, אפילו לא באתר של ספקטרום.
בקיצור, האם יש אפשרות להשתמש במשדר הזה להטסת טיסן מוקצף או כנף מעופפת כלשהם?
חיברתי את ה-DX4 כשלט לפניקס עם הדונגל של הדיל אקסטרים והוא עובד מצויין. הקינפוג פשוט ביותר. לא בדקתי מיקסים. הוא עובד גם עם הריל פלייט של דיל אקסטרים. לא הורדתי את הסימולטרים האחרים אז לא יכול לדווח. היום עשיתי לו בחנות שלט רחוק בינד מוצלח לטיסן מוקצף שעובד עם מקלט של ספקטרום - לא בדקתי את דגם המקלט, כך שעניין זה דורש בירור נוסף, אבל האפשרות קיימת.
Shai_B
06-12-2011, 11:29:49
כל הדגמים שהיו לך הם לא הדגם המדובר ולכן הנסיון שלך איתם לא רלוונטי לשרשור ובטוח שלא לקביעה הנחרצת שקבעת.
עמידות :
כל מסוקי הוולקרות שלי כבר מזמן מתו ה MCPX בזמן שאני כותב עם יד אחת ביד השניה אני מרחף איתו הפוך מעל הראש
תשמע, שאתה מרחף הפוך עם יד אחת, תצלם ותעלה ליוטיוב זה שווה המון צפיות :D
חלפים :
במסוקי הוולקרה על כל פעם שפגשו עצם לא מזוהה כמו אבן , עץ , ריצפה (ולא על הסקידים) הייתי צריך להחליף להבים , גלגלי שייניים , סרוואים ועוד .....
על חלפים לוולקרה הוצאתי אלפי שקלים ביבוא מחול (על זה תעיד אשתי ...)
אני לא יודע איזה וולקרות הטסת אבל ה GENIUS CP שלי פגש כמעט כל קיר, רצפת כביש, או רהיט שקיים אצלי אצלי בחנות ולמעט סדקים בחופה וסקיד שבור לא קרה לו כלום.
למען ההגינות אציין שאין לי המון נסיון עם ה MCPX ולכן אני לא קובע חד משמעית מי יותר עמיד, בנסיון המועט שכן יש לי הרמתי אותו לאויר ולאחר נחיתה לא מוצלחת עפו הלינקים של הראש ולא מצאתי אותם.
אני כן יודע להגיד על סמך נסיון שה GENIUS CP הוא המסוק הכי עמיד שיצא לי להטיס והופתעתי מרמת העמידות שלו מאד !
ובסופו אומר לך מה דעתי
אני לא מעוניין לשנות את דעתך, פשוט השתוממתי נוכח הקביעה השרירותית שלך שה MCPX יותר עמיד בריסוקים, ועוד מסתבר שאין לך כלל נסיון עם הדגם המדובר של הוולקרה דבר שעוד יותר מעמיד בספק את ההצהרה חסרת הביסוס שהצהרת כבל עם ועדה.
תבין, אני לא מסנגר על וולקרה וגם לא מעמיד מבחן השוואתי, לכל אחד חווית המשתמש שלו ועל כך אין עוררין.
אבל אני בעד לבדוק דברים לעומקם ורק לאחר מכן שיש תוצאות מוכחות אזי לקבוע קביעות מוסמכות ובדוקות.
לכן, אני לא אתן לך את הוולקרה שלי לסוף שבוע, (שמעתי שאתה מטיס הפוך עם יד אחת ואני מפחד עליו :) ) אבל אתה מוזמן להגיע עם המסוק שלך אלי,
ואתן לך להטיס את שניהם ולרסק את שניהם חופשי, כל זה יצולם ויתועד ואז תהיה אולי תשובה חד משמעית מי יותר עמיד בריסוקים, מה דעתך?
והכי חשוב, הכל ברוח טובה אחרי הכל אנחנו רק משתעשעים...
חברים,
לדעתי ההצעה שלך לאסף מעולה.
אני מציע לכל המתענינים לקרוא את השרשור ב Helifreak.com הכנסתי קישור ראו הודעה #27
יש שם גם השוואה של Finless Bob שמוכר לרבים מהחברים בפורום.
נראה לי ששני הדגמים טובים לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות שכל אחד על פי אישיותו וכשרונו בוחר להמעיט או להגביר.
תחשבו שבמחיר של Genius בארץ (BNF) אפשר לקנות את שני הדגמים באינטרנט.
הנה הקישור ל Finless Bob
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=347970
שי גם אני יכול לבוא לחנות ולרסק את הוולקרה
כי כמו שאתה אומר להטיס אני לא יודע
ותאמין לי אני יעשה את זה בכיף
כמו שאתה אומר אנחנו פה כדי להישתעשה
Pesi,
נראה לי שאתה קומיקאי די מוצלח.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.