צפייה בגרסה מלאה : עזרה! בעיה עם המסוק החדש שלי - KDS 450c
elad96
04-12-2011, 17:18:14
קניתי את המסוק הראשון שלי (שהוא לא צעצוע כי הקודמים היו לא כ"כ רציניים),
המסוק עובד פנטסתי פרט לדבר אחד, המסוק לא עולה לאוויר, בדקתי את המסוק וראיתי שהלהבים מסתובבים והכל טוב ויפה,
אבל זוית השיפוע של הלהבים שלילית (Pitch Curves). אני לא מטיס על MODE של 3D, אבל בדקתי בהגדרות בשלט ובקטגוריה של Collective Pitch
הכל סבבה, הוא מוגדר ככה:
N1 I1 H1
50
N2 I2 H2
60
N3 I3 H3
80
N4 I4 H4
90
N5 I5 H5
100
האותיות זה מודים (Modes)
N= Normal
I= Idle
H= Hold
הינה השלט, עמוד 16 הוא הרלונטי.
http://www.kdsmodel.com/upload/download/K-7XII%20Instruction%20manual.pdf
העניין הוא שאני לא בטוח אם הבעיה היא בשלט או במסוק, לכן אם יש מישהו שיודע איך לאפס את השלט הזה (K-7X II) זה יעזור לי בשביל הבדיקה.
אם מישהו מבין מה לא בסדר או איזה הגדרה בשלט צריך לשנות זה יעזור, תודה :)
alex1312
04-12-2011, 18:38:04
אחי תיכנס ליוטיוב ותכתוב שם ריסט לשלט
Friman
04-12-2011, 18:54:46
אם יש משהו שאתה בוודאות לא צריך, ואפילו צריך שלא לקבל, זה הדרכה ביוטיוב.
ייתכן שהסוגייה קשורה רק להגדרות גרף פסיעה במשדר, אבל יכול להיות שהכיוון המכאני של הראש לקוי. אני מניח שקנית את המסוק מורכב - מה שאומר שאם הליקוי הוא מכאני בראש אזי סביר שיש בעיות נוספות מעבר לכיוון זוויות פסיעה, כגון איזון הסוואש, מירכוז זרועות הסרבואים ועוד. מצד שלישי, ההנחה הכי סבירה לדעתי מתוך טון הדברים הוא שאתה לא מספיק מתמצא במבנה המסוק ובתוכנת המשדר. ואז ייתכן שאין שום ״בעיה״ אלא פשוט אתה זקוק להסבר והדרכה.
בכל אופן, אני ממליץ לך לקבל ייעוץ ממטיס מנוסה. אפשר ללמוד מיוטיוב כמו שהציע אלכס, אבל מנסיון אישי זה עולה בהרבה תסכול כשאתה נתקע בבעיה קצת יותר מורכבת, ובמקרים אחרים זה עלול להיות פשוט סיכון בטיחותי. אם אתה כבר לומד מסרטונים ומדריכים כתובים תקפיד לקרוא לעומק וללמוד על כל המכניקה של המסוק, התוכנה בשלט וכיצד מבצעים את כל הקיזוזים והכיוונים במסוק ובמשדר שלך כיוון שתשובה נקודתית לבעיה שהצגת איננה מספיקה כדי שתוכל להעריך עד כמה המסוק שלך כשיר לטיסה. אתה חייב הבנה מקיפה יותר. ובכל מקרה כפי שאמרתי הדרכה והסבר ממטיס מנוסה או מדריך ייתנו לך תרומה משמעותית יותר מכל סרטון ביוטיוב. *
alex1312
04-12-2011, 19:07:35
נכון לא לומדים מיוטיוב אבל לפעמים הוא עוזר כמו למשל לעשות ריסט לשלט
elad96
04-12-2011, 19:13:52
לדעתי המסוק תקין, מפני שכאשר קניתי אותו המוכר הטיס אותו, לאחר מכן, הוא כיוון את השלט ככה שתבוטל האופציה של ה-3D (כי אני בכל זאת מתחיל בתחום). לכן אני מעדיף לסדר את הבעיה בעצמי.
בכל מקרה מחר (יום שני) אני הולך לשיעור טיסה עם מדריך מנוסה (אותו אחד שלימד אותי להטיס טיסני נייטרו), אני בטוח שהוא יעזור :)
בכל מקרה כדי לחסוך זמן מחר אני צריך עזרה באיפוס השלט, השם של השלט הוא K-7X II, שאלה נוספת: אם אני מאפס אותו, גם ה-Bind למקלט יתאפס?
ושוב תודה על העזרה :)
alex1312
04-12-2011, 19:18:50
http://www.youtube.com/watch?v=-x07IZ8vLZo&feature=related
תבדוק פה אולי
Friman
04-12-2011, 20:54:11
נכון לא לומדים מיוטיוב אבל לפעמים הוא עוזר כמו למשל לעשות ריסט לשלט
אם השלט כוון על ידי המוכר בחנות שהטיס אותו בצורה תקינה, איפוס של השלט עלול למחוק הגדרות תקינות.
סביר יותר שהכל תקין והבעיה נובעת מתפעול לא נכון עקב התמצאות לא מספיקה.
אם יש לך מחר שיעור הטסה אני ממליץ לך בחום לא לשנות כלום עד שהמדריך יבדוק
alex1312
04-12-2011, 21:24:55
או שתלך לחנות שקנית מימנו והוא יראה מה הבעיה
naor14
05-12-2011, 13:56:40
יש לי את השלט K7X(לא 2) ו גם KDS C. הגרף של הפיץ שלך נראה תקין. אני מאמין שזוהי אכן בעיה בכיוון המכני
קרה לי שהכיוון המכני של הסרוו השתנה בגלל ששיחקתי בסרוו ביד. לך למדריך שלך או לחנות והם יסדרו לך את זה ברגע.
אל תאפס את הכיוון בשלט !!. אל תעשה דבר בלי אדם מנוסה !!
elad96
05-12-2011, 15:06:50
אתה צודק, באמת נגעתי בכיוון של הסרוו באופן מכאני, בכל מקרה אני יאמר למדריך ואני בטוח שהוא יסדר את זה :)
עריכה:
לא משנה.. היו 2 סרווים שרופים אז החלפנו אותם (דיי יקר). עכשיו המסוק תקין :)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.