PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון סקר - סוללת משדר

איציק רונן
09-12-2011, 16:43:23
שלום לכולם,
לפני כמה שנים עברתי לסוללות LiPo במשדר.
האת שזו הייתה חוויה חדשה, טעינת השלט פעם בחודש במקום טעינה כל הטסה שתים.
כמו כל דבר, גם להברקה הזו יש חסרונות:
- השלטים לא יודעים לתת התראה על מתח מינימום של שלושה תאים.
- הסוללה יכולה ליפול במכה אחת, דבר שהוא מאוד מלחיץ.

לאחרונה שמתי לב שקיבולת סוללות השלט שלי ירדו ואני צריך להחליף סוללות. רציתי לשמוע מה את עושים בנושא, המלצות, יתרונות וחסרונות, רעיונות חדשים...?

בטריציק

Liav
09-12-2011, 17:02:14
אני לא נגד ליפו, אבל גם אין לי שום בעיה נגד סוללת ה-NIMH המקורית של האורורה 9 שלי.
אם ממילא אני שם לטעינה את הסוללה של הטיסן לפני כל הטסה, אז זה לא כ"כ נורא לחבר גם את השלט על הדרך למטען קיר לפני כל הטסה.
באופן כזה אני יכול להישאר רגוע שהסוללה תמיד טעונה, ובוודאות לא תהיה נפילת מתח פתאומית שליפו יכולה לגרום.

אייל שפירא
09-12-2011, 17:04:06
אני לא נגד ליפו, אבל גם אין לי שום בעיה נגד סוללת ה-NIMH המקורית של האורורה 9 שלי.
אם ממילא אני שם לטעינה את הסוללה של הטיסן לפני כל הטסה, אז זה לא כ"כ נורא לחבר גם את השלט על הדרך למטען קיר לפני כל הטסה.
באופן כזה אני יכול להישאר רגוע שהסוללה תמיד טעונה, ובוודאות לא תהיה נפילת מתח פתאומית שליפו יכולה לגרום.

כנ"ל מילה במילה

עומר בנימיני
09-12-2011, 18:09:41
לדעתי ה-NIMH מתרוקנות מהר יחסית.

יש לי סוללה LIFE Hyperion 9.6V 2100MAH סוללה מעולה!

Menash
09-12-2011, 23:26:21
אני משתמש בליפו שלוש תאים 2600 ma/h
טוען פעם בחודש לא כי היא מתרוקנת אלא סתם כדי להיות רגוע.
אין בעיות ואין נפילות מתח, פעם הייתי מעסיק את עצמי במחשבות על טעינה לפני כל הטסה, היום זה אינינו.
גם הטיסן הייתי טוען פעם בחודש אבל מאז שהתקנתי מערכת הצתה למצת הלהט זה זולל לי את הסוללה...

MDreamer
10-12-2011, 03:19:49
חסרה לך בסקר האופציה הטובה ביותר לטעמי...NIHM ENELOOP של SANYO... בקרוב אני מתכוון להחליף את כל סוללות המשדרים שלי לכאלו. הפריקה העצמית שלהן כמו LIPO, המתח יורד נורמלית, הקיבולת של התאים ב TOTAL כמעט זהה - 2500 mAh

ronmen
10-12-2011, 06:01:18
ממליץ בחום להפריד את מקור המתח של מערכת הצתה למצת הלהט ממקור המתח של המקלט והסרבויים (ועדיין לתת להצתה סיגנל מהמקלט)

Menash
10-12-2011, 09:52:11
אין סיגנל מהמקלט. על הקרקע אני לוחץ על לחצן, מניע את המנוע וזהו.
פשוט נוח ומהיר ולא צריך לדחוף את הידיים לאזור של בפרור.
הפעולה של המצת זה לצואכי הנעה בלבד לפרקי זמן של כמה שניות.
באוויר המערכת לא עובדת.

איציק רונן
10-12-2011, 12:07:35
חסרה לך בסקר האופציה הטובה ביותר לטעמי...NIHM ENELOOP של SANYO... בקרוב אני מתכוון להחליף את כל סוללות המשדרים שלי לכאלו. הפריקה העצמית שלהן כמו LIPO, המתח יורד נורמלית, הקיבולת של התאים ב TOTAL כמעט זהה - 2500 mAh
למה אתה אומר שחסר? זו האופציה החמישית.
זו הסוללה שרועי המליץ לדאון?
אתה יכול לתת קישור לגרף הפריקה של הסוללה?
יש קישור לרכישה, או שצריך להכין פק כזה לבד?
רכישה מרוכזת?

b1yossi
10-12-2011, 12:20:36
אתה יכול להוכיח שעקומת הפריקה של סוללות NIMH טובה יותר בהשוואה לסוללות LIPO או LIFE, מעבר לתפיסה הרווחת ?
בכל הגרפים שמצאתי באינטרנט, העקומה נראית אפילו שטוחה יותר מזו של סוללות LIPO או LIFE.

אני לא מוצא יתרון בסוללות NIMH, לא בדקתי, אבל אני מעריך שבסוללות LI ניתן לנצל יותר קיבול בתחום המתח המתאים למשדר לעומת סוללות NIMH.

oz_adari
10-12-2011, 12:51:51
אני משתמש ב Li Ion שהגיעו עם ה8fg שלי, יש לי התראת במקרה שהמתח נמוך, לא יודע איך הפריקה שלהם וכל זה, אבל אני מתאין פעם בחודש חודשיים שזה מגיע ל 7.9 וגם זה כדאי להשאר בצד הבטוח..

Golan
10-12-2011, 19:49:49

אני מטיס אם הNIMh המקורית שבאה לי אם הsd 10-g, אני מטיס כמעט כל שבת ואחרי הטיסות במנחת אני ממשיך להטיס כל השבוע בבמוצע 10 טיסות מאחורי
הבית אם החשמלי שלי והסוללה עדין לא התרוקנה לגמרי לפני השבת אני מטעין אותה ונכנס בסביבות 1000 ל1200 mha ככה שהיא כמעט מתרוקנת.
אני כמעט בטוח שהסוללה שלך מתרוקנת מהר כי המסך מגע צורך הרבה חשמל(תתקנו אותי אם אני טועה).

Liav
11-12-2011, 00:17:26
מעל 4 שעות (ואולי אפילו 5), זה זמן קצר? אני חושב שזה מספיק לשתי הטסות ממוצעות

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

guy1a
11-12-2011, 07:53:10
יש לי משדר אחד עם ניקל מטאל שאני טוען לפני או אחרי כל הטסה ( יש חיווי מתח בתצוגה ובזמזם ) זה מספיק בכיף ליום הטסות של לפחות 4 שעות שזה מה שיוצא לי בדרך כלל. פעם אחת כשהייתי טירון הגעתי למצב שזה ציפצף אז נחתתי והפסקתי לאותו יום.

ויש לי משדר עם סוללת 3 תאים 500 מילי שגם עליה יש חיווי בתצוגה. עוד לא הגעתי למצב שניגמרה לי סוללה באויר ...

לא מטריד אותי כל כך .. ממילא טוענים סוללות לטיסנים / מסוקים / רחפנים / וידאו / תחנת קרקע / מאתר GPS / משקפי וידאו / ... כל פעם לפני הטסה .. אז גם את זה. לא ביג דיל.

AmitB
11-12-2011, 08:10:02
ניקל מטאל, 2200mAh, זה לא הרבה פחות מליפו מבחינת קיבולת. הבעייה של ניקל מטאל היא פריקה עצמית שקיימת, למרות שהוביקינג קוראים להן "LSD"...
לכן באמת חשוב לזכור לטעון אחרי הפסקת שימוש של שבוע או יותר. היתרון הוא שהטעינה בתוך השלט ולא צריך לשלוף ולהכניס סוללות כל טעינה.

Avi_Y
11-12-2011, 08:45:20
ליפו שלושה תאים, ויש לך דבר אחד פחות לדאוג לו.

Boogle
12-12-2011, 00:55:42
כבר קיימנו את הדיון הזה פעם.

האלמנט החשוב הוא ידיעת המתח בברך עקום הפריקה של התא.

מבחינה מעמיקה שעשינו (כולל דרימר הסנילי) המסקנה המסכנה היתה אחת. LIPO
יש לטעון כשמתח הסוללה מגיע ל10.8V שזה מספיק ברור בכל שלט (ב9X עם תוכנת ארז אפילו אפשר להגדיר צפצפה למתח הזה וגם אפשר לכייל וגם.....)

בניקל מטאל, אפילו הLSD של סאניו או של הוביקינג , כמו בניקל מטאל הרגילות, נקודת הברך באה במתח שלא ניתן להבדיל אותו ממתח הפעולה ולכן האזעקה בשלט תהיה מלווה בד"כ בזעקה :"אין לי ר ד י ו "...
זו , אגב, הסיבה בתקופת הניקל-XX לשימוש בניקד!

לגבי הLIFE, הסיפור דומה קצת לניקל, למרות ששם, אם השלט מודד נכון , ניתן לקבוע טעינה חוזרת בנקודת מתח סבירה של 9.6V אחרי שהסוללה יורדת לאיטה 9.9 דרך 9.8 ו9.7 ..

יש לי את הLIFE של היפריון כבר למעלה משנתיים, והיא מאוד עקבית בנושא ואף טענתי אותה בשלט. גיליתי בשלב מסויים שיש לבצע לה באלנס כל 6 חודשים לערך , אחרת היא מזייפת בטעינה.

לסיכום, כיום, עם העלות המצחיקה של ליפו ב13$ לא שווה לחשוב פעמיים.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F7346%5F%5FRhino%5F2620mAh%5F3S%5F11%5F1v%5FL ow%5FDischarge%5FTransmitter%5FLipoly%5FPack.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F6955%5F%5FZIPPY%5FFlightmax%5F2500mAh%5FTran smitter%5FPack%5FFutaba%5FJR%5F.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F16529%5F%5FTurnigy%5F2650mAh%5F3S%5F1C%5FLLF %5FTx%5FPack%5FFutaba%5FJR%5F.html

razor1
12-12-2011, 05:39:00
כבר קיימנו את הדיון הזה פעם.
מבחינה מעמיקה שעשינו (כולל דרימר הסנילי) המסקנה המסכנה היתה אחת. LIPO
יש לטעון כשמתח הסוללה מגיע ל10.8V שזה מספיק ברור בכל שלט (ב9X עם תוכנת ארז אפילו אפשר להגדיר צפצפה למתח הזה וגם אפשר לכייל וגם.....)

ב 9X - אתה מדבר על מתח אמיתי של הסוללה או המתח שהשלט מציג?
(אצלי בשלט יש הבדל של לפחות 0.5V~ פחות מהמתח האמיתי של הסוללה)

Boogle
12-12-2011, 08:15:52
עם החלפת התוכנה לתוכנת ארז,למשל, ניתן לכייל את תצוגת השלט על עשירית הוולט, בתוכנה המקורית המדידה לא מכויילת.

Sent from my mobile, please excuse typos

Hagay
12-12-2011, 09:30:47
לגבי Lipo ב Aurora9,
הNiMH המקורית מחייבת חמישה מחזורים לפני שהיא מחזיקה את השלט ליותר משעה עבודה וגם אז זה מזכיר את מד הדלק במכונית אמריקאית.
בהחלפה לליפו שני תאים ושינוי ההגדרות בשלט בהתאם מקבלים שעות וימים של עבודה רצופה עם חיווי מדויק של מתח והתראה בזמן.
ייתרון הליפו בטעינה של שעה אבל מחייב הוצאה מהמשדר.
בקיצור, בוגל צודק אבל לאורורה חוקים משלו.

מבולבלים? גם אנחנו.

ZvikaF
12-12-2011, 09:41:14
אני עם ליפו, טוען ב 11 וולט (פעם בכמה חודשים).
חוסך התרוצצויות והכנות ליציאה להטסות שהיו מנת חלקי בימי הניקל העליזים.

כמו שנראה עכשיו - התחליף לליפו הוא ליפו חדש :)

רן בוזנח
29-06-2012, 14:38:19
שלום לכולם.
מתעלק על שרשור ישן כי השאלה רלוונטית.

האם יש משמעות לפריקה בסוללת ליפו לשלט? - 1C או 3C
האם סוללה של 1C יכולה לגרום לבעיות טווח?

שאלה נוספת - לא הצלחתי להבין האם סוללת LIPO 3תאים מתאימה ל9X או עלולה להרוס אותו?

תודה ושבת שלום

AmitB
29-06-2012, 15:54:18
שלום לכולם.
מתעלק על שרשור ישן כי השאלה רלוונטית.

האם יש משמעות לפריקה בסוללת ליפו לשלט? - 1C או 3C
האם סוללה של 1C יכולה לגרום לבעיות טווח? אין בעיה.

שאלה נוספת - לא הצלחתי להבין האם סוללת LIPO 3תאים מתאימה ל9X או עלולה להרוס אותו? מתאימה ולא גורמת נזק לשלט.

תודה ושבת שלום

התשובה לשאלה הראשונה למעשה תלויה גם בקיבולת הסוללה, לא רק בפרמטר 'C' שלה, אבל כל עוד מדובר בסוללות שכולנו משתמשים זה בסדר.
החישוב שצריך להתקיים כדי לא להכנס לבעיות הוא: קיבולת x קצב פריקה מותר > זרם פריקה בפועל

זרם הפריקה בפועל של שלט הוא כ 250mA אז כל עוד הסוללה מעל 250mAh, אם קצב הפריקה המותר שלה הוא 1C ומעלה זה בסדר.