PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מפצל סוללות למטען

nadavz
10-12-2011, 09:13:15
58890חשבתי לקנות לי אחד כזה?
http://www.ebay.com/itm/6in1-parallel-charging-board-Imax-Balance-B6-B8-charger-/120815657855?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item1c212ca37f
טוב להטעין עם זה?
זה באמת מטעין את כל הסוללות?

אשמח לעזרה תודה,

danoneyal
10-12-2011, 20:53:51
אני אישית לא חובב של מפצלים למניהם , צריך מטען מאוד חזק בשביל להטעין כמה סוללות במקביל ולרוב זה לא חוסך לך זמן
מה שכן זה יכול לגרום זה לשריפה כפי שקרה לחבר שלי שרכש מפצל סיני - החוטים לא תמיד בנויים לעמוד בעומס של הזרמים הגבוהים והם מתחממים ולעיתים (נדירות אבל זה קורה) עולים באש.
המלצתי , הזהר והמשך להטעין בצורה בטוחה .

nadavz
11-12-2011, 05:44:56
קיבלתי את הצעתך תודה רבה.
עם איזה מטען אתה עובד?

danoneyal
11-12-2011, 09:17:48
bantam

קיבלתי את הצעתך תודה רבה.
עם איזה מטען אתה עובד?

ziki
11-12-2011, 10:46:52
אני אישית לא חובב של מפצלים למניהם , צריך מטען מאוד חזק בשביל להטעין כמה סוללות במקביל ולרוב זה לא חוסך לך זמן
מה שכן זה יכול לגרום זה לשריפה כפי שקרה לחבר שלי שרכש מפצל סיני - החוטים לא תמיד בנויים לעמוד בעומס של הזרמים הגבוהים והם מתחממים ולעיתים (נדירות אבל זה קורה) עולים באש.
המלצתי , הזהר והמשך להטעין בצורה בטוחה .

באופן עקרוני אין מניעה לשימוש במפצלים בהנחה שהם תקינים ושהמטען עומד בהספק הטעינה ובתמיכה לכמות התאים של שתי סוללות במקביל (החיבור אגב טורי).
חוטי המפצל לא אמורים לעמוד בזרמים גבוהים משום שהטעינה מתבצעת באמפרים בודדים בניגוד לעשרות אמפרים בפריקת הסוללה בזמן השימוש.
אם חווית חימום או שריפה של חוטים זו כתוצאה של הלחמות לקויות, חיווט לא תקין או מטען ללא הגנה שאינו עומד בעומס ובמקום להפסיק את הטעינה שורף עצמו למוות ובכל מקרה אין להשליך ממקרה בודד שכזה על הכלל.
בשורה התחתונה, אם עובדים עם ציוד נכון ומקדמי ביטחון אין שום מניעה בטיחותית או טכנית לשימוש במפצל.